electrolux 31
Uunin luukun lasiin tiivistyvä kosteus on
normaali ilmiö. Lasi on hyvä pyyhkiä kuivak-
si jokaisen paisto- tai grillauskerran jälkeen.
Sulatus
Käännä uunin toimintovalitsin kyseisen
tunnuksen kohdalle
, ja aseta lämpötilan-
valitsin asentoon POIS (tunnus:
). Puhal-
lin kierrättää sen jälkeen huoneenläm-
pöistä ilmaa uunissa ja nopeuttaa samalla
ruoan sulamista.
Neuvoja ja vihjeitä kalan ja lihan
paistamiseen
Laita liha tai kala uuninkestävään astiaan
tai suoraan ritilälle. Jälkimmäisessä tapaukses-
sa ritilän alle on asetettava pannu keräämään
ruoasta tippuvaa rasvaa ja nestettä. Kaada
pannuun hieman vettä käryämisen vähentämi-
seksi.
Vaalea liha, siipikarja ja kala paistetaan yle-
ensä keskilämmössä (150-175°C). Punaiselle
lihalle (hieman ruskistunut pinnalta ja kevyesti
paistunut sisältä) suositellaan korkeampaa
lämpötilaa (200-230°C) ja lyhyempää paisto-
aikaa.
Neuvoja ja vihjeitä leivontaan
Kakut paistetaan yleensä keskilämmös-
sä (150-200°C). Noin kymmenen minuuttia
kestävä uunin esilämmitys parantaa leivon-
tatulosta. Tarkkaile paistumisen edistymistä
lasin läpi avaamatta luukkua välillä.
Neuvoja ja vihjeitä grillaamiseen
Voitele ritilä kevyesti öljyllä, ennen kuin
asetat lihan tai kalan uuniin.
Kypsennyslämpö säteilee uunin yläosas-
sa olevasta grillausvastuksesta. Valitse riti-
län korkeus grillattavan lihan tai kalan pak-
suuden mukaan.
Muista asettaa alimmalle tasolle aiem-
min mainittu uunipannu.
valitsin haluamaasi asentoon. Takaosassa
oleva puhallin kierrättää sen jälkeen kuu-
maa ilmaa uunissa.
Jos haluat käyttää useampaa tasoa sa-
manaikaisesti, aseta pellit alimmaisille ja
kolmanneksi alimmaisille kannattimille (ks.
kuvaa). Mikäli käytät vain yhtä tasoa, aseta
pelti tai ritilä alimmille kannattimille.
Grillaus
Käännä uunin toimintovalitsin kyseisen
tunnuksen kohdalle (
) ja aseta lämpöti-
lanvalitsin haluamaasi asentoon. Grillates-
sasi lihaa tai kalaa, laita se ritilälle ja sivele
pintaan hieman voita tai öljyä. Valitse kan-
nattimet ruoan paksuuden mukaan.
Kaada hieman vettä uunipannuun ja
aseta se alimmille kannattimille käry- ja
hajuhaittojen vähentämiseksi.
• Käytä aina grillauskäsineitä asettaessa-
si ruokia grilliin tai ottaessasi niitä pois
sieltä.
• Uuni voi saavuttaa 230°C lämpötilan.
Varmista aina, että käyttämäsi astiat
ovat tarpeeksi lämmönsietäviä.
• Älä koskaan aseta alumiinifoliota, lei-
vinpeltiä tai astiaa suoraan uunin
pohjalle. Kuumailman kierto saattaa
muuten estyä, jolloin uunin emalipinnat
voivat vahingoittua ylikuumenemisen
takia.
• Valvo kypsymistä huolellisesti, jos
käytät öljyä tai rasvaa. Ruoka voi
ylikuumetessaan leimahtaa liekkeihin.
Varo myös roiskuttamasta öljyä tai ra-
svaa, kun siirrät ruokia uuniin tai otat
niitä ulos sieltä. Mahdolliset valumat
ja roiskeet on jo pelkän paloturvalli-
suuden takia aina paras pyyhkiä heti
pois.
Ruoasta erittyy höyryä samalla tavalla
paistamisen kuin keittämisenkin aikana.