44
ajan parilalevyjen ollessa suljettuina. Näin
laitteesta poistuu tavallisesti ensimmäisen
käytön yhteydessä ilmenevä haju. Tuuleta
hyvin.
∙ Puhdista voileipägrilli käytön jälkeen
jaksossa Puhdistus ja hoito esitettyjen
ohjeiden mukaisesti.
Käyttö
∙ Aseta pistotulppa pistorasiaan. Virran
merkkivalo syttyy.
∙ Lyhyen, noin 5 minuuttia kestävän
lämmitysvaiheen jälkeen laite on
käyttövalmis. Heti kun haluttu lämpötila on
saavutettu, vihreä “valmis”-valo syttyy.
∙ Avaa ja nosta ylös laitteen kansi.
∙ Sijoita kaksi valmisteltua voileipää
alemmalle parilalevylle ja sulje kansiosa
varoen.
∙ Paina kumpaakin elementtiä yhteen
kädensijoilla ja lukitse ne turvallisesti
lukitussalvalla. Huomio: Älä yritä sulkea
osia väkisin. Jos ne on vaikea sulkea,
vähennä ruoan määrää.
∙ Valmistusaika on yleensä 3-4 minuuttia
riippuen leipätyypistä ja täytteestä.
∙ Kun leipä on paahdettu, avaa
lukitussalpa, avaa laite ja poista voileivät.
Älä käytä teräviä tai teräväkärkisiä
esineitä voileipien poistamiseen, jotta
estetään tarttumattomien parilalevyjen
vaurioituminen.
∙ Jos haluat valmistaa lisää voileipiä, sulje
yläosa ja odota, kunnes vihreä “valmis”-
valo syttyy jälleen.
∙ Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön
jälkeen. Virran merkkivalo sammuu.
Puhdista laite sen jälkeen.
Puhdistus ja hoito
∙ Irrota pistotulppa pistorasiasta ja anna
laitteen jäähtyä parilalevyt avattuina
ennen puhdistusta.
∙ Sähköiskun vaaran välttämiseksi älä
puhdista laitetta nesteillä äläkä upota sitä
nesteisiin.
∙ Älä käytä hankaavia tai voimakkaita
puhdistusaineita.
∙ Laite tarvitsee hyvin vähän huoltoa sen
tarttumattomien parilalevyjen ansiosta.
Levyt voidaan puhdistaa pehmeällä,
kostealla rätillä tai pehmeällä harjalla.
∙ Laitteen ulkopuolen voi puhdistaa
pehmeällä, kostealla rätillä.
Ruokaohjeita
Yleisiä tietoja
∙ Voileipä koostuu kahdesta leipäpalasta,
joiden välissä on täyte.
∙ Kaikki tavanomaiset voileipälajit
soveltuvat käytettäviksi voileipägrillissä.
∙ Vaalean leivän tulisi mieluiten olla päivän
vanhaa, kun sitä käytetään voileipien
valmistukseen. Leikkaa leivän kuori pois,
jos on.
∙ Täyttöviipaleet (juusto, kinkku jne.)
leikataan leipäpalojen muotoisiksi.
∙ Ennen valmistusta voileivän ulkopuoli
voidellaan kevyesti voilla. Sen jälkeen
leipä asetetaan parilalevyille voipuoli
levyä vasten. Voi antaa voileiville ruskean
värin, ja ne on helpompi ottaa pois
parilalevyiltä.
Kinkku-juustovoileipä
Ainekset:
4 leipäviipaletta, voita, 4 viipaletta
vähärasvaista kinkkua, 2 viipaletta Edam-
juustoa, paprikajauhetta.
Tee näin:
Laita voita kahden leipäviipaleen ulkopuolille,