63
POLTINTEN SYTYTTÄMINEN
TULITIKUILLA
Poltinlaatikon pohjassa vasemmalla ja
oikealla on pienet aukot, joista polttimet
voidaan sytyttää tulitikulla, mikäli sähköinen
sytytin ei toimi. (Kuva G)
• Avaa grillin kansi.
• Pane tulitikku mukana tulevaan
tulitikunpidikkeeseen (kuva G).
• Pidä palavaa tikkua reiässä noin 13
mm:n päässä polttimesta.
• Avaa kaasupullon venttiili.
• Paina tarvittavaa säädintä ja käännä
se asentoon HIGH. Polttimen pitäisi
syttyä viidessä sekunnissa. Jos se
ei syty, käännä säädin pois päältä
ja odota viisi minuuttia, jotta kaasu
haihtuu.
• Toista vaiheet 1–5. Jos poltin ei edel
-
leenkään syty kolmella yrityksellä,
lue luku ‘Ongelmatilanteet’.
MUIDEN POLTINTEN SYTYTTÄMINEN
• Kun keskipoltin on sytytetty, muut
polttimet sytytetään kääntämällä
poltinten säätimet asentoon HIGH.
SIVUPOLTTIMEN SYTYTTÄMINEN
SYTYTTIMEN AVULLA
Avaa ensin sivupolttimen kansi.
Sytytä sivupoltin säätötaulun sytyttimellä ja
sivupöydän säätimellä.
• Painele sytytintä, kunnes kuulet
kipinöintiä.
• Pidä sytytintä alhaalla, paina sivu
-
polttimen säädintä ja käännä se
asentoon HIGH.
• Toista joitakin kertoja, ellei poltin syty
välittömästi.
• Jos poltin ei syty viidessä sekunnis
-
sa, käännä säädin asentoon OFF
ja odota viisi minuuttia, jotta kaasu
haihtuu.
• Toista vaiheet 1–3. Jos poltin ei
edelleenkään syty, lue luku ‘Ongel
-
matilanteet’ tai käytä tulitikkuja alla
kuvatulla tavalla.
Huomaa:
•
sivupolttimen maksimikuorma on 9 kg!
•
keittoastian maksimihalkaisija on 220
mm
H
SIVUPOLTTIMEN SYTYTTÄMINEN
TULITIKUILLA
• Pane tulitikku mukana tulevaan
tulitikunpidikkeeseen.
• Pidä palavaa tulitikkua noin 13 mm:n
päässä polttimesta (kuva H).
• Paina sivupolttimen säädintä ja
käännä se asentoon HIGH. Poltti
-
men pitäisi syttyä viidessä sekun-
nissa. Jos se ei syty, käännä säädin
pois päältä ja odota viisi minuuttia,
jotta kaasu haihtuu.
• Toista vaiheet 1–3. Jos poltin ei edel-
leenkään syty, lue luku ‘Ongelmati-
lanteet’ ja etsi vika ja ratkaisu siihen.
LIEKKIEN SILMÄMÄÄRÄINEN
TARKISTUS
HIGH
LOW
I
Jos poltinten liekit hyppäävät ulos poltinlaa-
tikosta kun grilliä käytetään, käännä sää-
timet välittömästi pois päältä. Odota viisi
minuuttia ennen grillin uudelleensytytystä,
jotta kaasu haihtuu. Lue luku ‘Ongelmati-
lanteet’, jos ongelma toistuu.
Liekit on tarkistettava joka kerta, kun grilli
sytytetään. (Kuva I) Sopiva liekki on lähes
kokonaan sininen, jossa on hieman kel-
taista kärjessä. Jos liekki on epätavallisen
pieni tai enimmäkseen keltainen, sammuta
grilli ja tarkasta kaasutinputket tukosten
varalta tai lue luku ‘Ongelmatilanteet’.
GRILLIN SAMMUTTAMINEN
• Sulje kaasupullon venttiili.
• Käännä kaikkien poltinten säätimet
asentoon OFF.
Jos toimit tässä järjestyksessä, järjestel
-
mään ei jää paineistettua kaasua.
HYÖDYLLISIÄ KÄYTTÖVINKKEJÄ
GRILLILLE
BARBECOOKN KÄYTTÄMINEN ENSIM
-
MÄISTÄ KERTAA
Kun käytät grilliä ensimmäistä kertaa,
anna sen palaa hetken aikaa ennen kuin
alat valmistaa mitään ruokaa. Aloita grillin
sisäänajaminen sytyttämällä grilli. Sulje
kansi ja pidä lämpötila asennossa HIGH 15
minuutin ajan. Älä avaa kantta tänä aikana.
Tämän jälkeen avaa kansi ja anna liekin
palaa suurella (HIGH) vielä 5 minuutin
ajan. Grilli on nyt käyttövalmis.
GRILLIN LÄMMITTÄMINEN
Anna grillin kuumentua ennen kuin
laitat mitään ruokaa siihen. Sulje kansi
ja kuumenna paistoalustaa vähintään 10
minuuttia asennossa HIGH. Jos kypsennät
matalammassa lämpötilassa kuin asen
-
nossa HIGH, käännä säätimet haluttuun
asentoon ennen kuin laitat ruokaa grilliin.
KYPSENNYSAIKA
Kypsennysaika riippuu monista tekijöistä,
kuten mausta, ulkolämpötilasta ja tuulesta.
Kokemus opettaa, miten kypsennysaika
arvioidaan.
HULMAHDUSTEN HALLINTA
Grillauksen aikana esiintyy tavallisesti
satunnaisia hulmahduksia. Liian monet
hulmahdukset nostavat kuitenkin grillin
lämpötilaa, jolloin kertynyt rasva voi syttyä
ja aiheuttaa tulipalon.
Hulmahdusten vähentäminen:
• poista lihasta ylimääräinen rasva
ennen paistamista,
• kypsennä rasvainen liha (kana ja
sika) matalalla lämmöllä,
• tarkista, että rasvakourun edessä
oleva reikä ei ole tukossa ja että
rasvankeruukaukalo ei ole täynnä,
• kypsennä kansi suljettuna ilmanku
-
lun estämiseksi ja vähennä lämpöti-
laa.
HUOMAA: Jos kansi on kiinni, grillin läm
-
pötila pysyy tasaisempana ja ruoka kypsyy
nopeammin ja vähemmällä energialla.
Mikäli polttimet sammuvat kypsennyk-
sen aikana, avaa kansi, käännä polttimet
pois päältä ja odota viisi minuuttia ennen
poltinten uudelleensytyttämistä, jotta kaasu
haihtuu.
KUINKA ESTÄÄ RUOKAA TARTTUMAS-
TA RITILÄÄN
• Hiero ruokaa kevyesti öljyllä ennen
kuin panet sen ritilälle.
• Voit myös levittää ritilään harjalla
ruokaöljyä estämään ruokaa tarttu-
masta.
• Älä käännä ruokaa liian pian ritilälle
panemisen jälkeen.
PUHDISTUS JA HUOLTO
Pidennä grillin käyttöikää tekemällä seuraa-
vat huoltotoimet vähintään kerran vuodes-
sa, mielellään grillikauden alussa. Hanki
barbecook
®
-suojus grillisi suojaksi.
KYPSENNYSRITILÄT JA -LEVYT
Anna grillin jäähtyä ja puhdista ritilät jokai
-
sen käytön jälkeen hankaamattomalla har-
jalla. Ritilät voidaan myös pestä erityisellä
barbecook
®
-emalipuhdistimella, miedolla
puhdistusaineella tai soodalla. Älä koskaan
käytä uuninpuhdistusaineita.
POLTTIMET JA KAASUTINPUTKET
Polttimet ja kaasutinputket tulee irrottaa ja
puhdistaa vähintään kaksi kertaa vuodes-
sa. Puhdista kaasutinputket läpikotaisin.
Avaa kaikki tukkiutuneet reiät ohuella
nauhalla (esim. avatulla paperiliittimel
-
lä). Tarkista, että poltinlaatikon pohja on
puhdas ja että mikään reikä ei ole tukossa.
MAN_MANUA_2.0_2.2_130807_A.indd 63 9/08/13 09:19