• suolaa ja pippuria
Valmistustapa:
Sekoita sipuli, porkkana, peruna ja
voisula ja kypsennä niitä suurella teholla
6 minuutin ajan. Sekoita puolivälissä.
Lisää sitten tomaatit, appelsiinimehu,
appelsiininkuori ja liemi. Sekoita kaikki
ainekset keskenään ja mausta suolalla ja
pippurilla. Peitä kulho ja kypsennä
suurella teholla 18 minuuttia, kunnes
vihannekset ovat kypsiä. Sekoita 2 – 3
kertaa kypsennyksen aikana. Sekoita
keitto ja tarjoile.
• Paistoaika: yhteensä 24 minuuttia
Ranskalainen sipulikeitto
Ainekset:
• 1 suuri sipuli, silputtu
• 1 rkl maissiöljyä
• 50 g vehnäjauhoja
• 1,2 l liha- tai kasvislientä
• 2 rkl persiljaa, silputtu
• 4 paksua viipaletta ranskanleipää
• 50 g raastettua juustoa
Valmistustapa:
Sekoita sipuli ja maissiöljy kulhossa.
Kypsennä niitä suurella teholla 2
minuutin ajan. Sekoita sekaan jauhot ja
lisää liemi vähän kerrallaan. Mausta
suolalla, pippurilla ja lisää persilja. Peitä
kulho ja kypsennä keskisuurella teholla
18 minuuttia. Kaada keitto
tarjoiluastioihin, aseta leipä keiton päälle
kullekin lautaselle ja ripottele päälle
runsaasti juustoa. Kypsennä
keskisuurella teholla 2 minuutin ajan,
kunnes juusto sulaa.
• Paistoaika: yhteensä 22 minuuttia
Sekoita friteeratut
vihannekset
Ainekset:
• 1 rkl auringonkukkaöljyä
• 2 rkl soijakastiketta
• 1 rkl sherryä
• 2,5 cm inkiväärijuuri, kuorittu ja
raastettu
• 2 keskikokoista porkkanaa, pieniksi
suikaleiksi viipaloituna
• 100 g herkkusieniä, silputtuna
• 50 g pavun ituja
• 100 g sokeriherneitä
• 1 punainen paprika, ohuina siivuina
ilman siemeniä
• 4 vihersipulia, silputtuna
• 100 g tölkitettyjä vesikastanjoita,
siivuina
• 1/4 pää kiinalaista kaalia, ohuina
siivuina
Valmistustapa:
Sekoita auringonkukkaöljy, soijakastike,
sherry, inkivääri ja porkkanat kulhossa.
Peitä ja kypsennä suurella teholla 5 – 6
minuuttia. Sekoita kerran. Lisää sekaan
sienet, pavun idut, sokeriherneet,
punainen paprika, vihersipuli,
vesikastanjat ja kiinalainen kaali. Sekoita
kaikki ainekset. Kypsennä suurella
teholla 5 – 6 minuuttia, kunnes
vihannekset ovat kypsät. Sekoita 2 – 3
kertaa kypsennyksen aikana.
• Paistoaika: yhteensä 10 – 12
minuuttia
Kana hunajakastikkeessa
Ainekset:
• 4 luutonta kananrintapalaa
• 2 rkl hunajaa
• 1 rkl rakeista sinappia
• 1/2 rkl kuivattua rakuunaa
• 1 rkl tomaattipyreetä
• 150 ml kanalientä
• suolaa ja pippuria
Valmistustapa:
Laita kanan rintapalat vuokaan. Sekoita
kaikki muut ainekset keskenään. Kaada
ne kanan päälle. Mausta suolalla ja
pippurilla. Kypsennä suurella teholla 12 –
14 minuuttia. Muuta kanan rintapalojen
asentoa ja kaada sen päälle kastiketta
kaksi kertaa kypsennyksen aikana.
• Paistoaika: yhteensä 12 – 14
minuuttia
Uuniperunat homejuuston ja
ruohosipulin kera
Ainekset:
• 2 perunaa, keitettyä (250 g/kpl)
• 50 g voita
• 100 g homejuustoa, paloina
• 1 rkl tuoretta ruohosipulia, silputtuna
• 50 g sieniä, siivuina
www.electrolux.com42