Russell Hobbs 20810-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi Russell Hobbsin ilmafriteerauskeittimestä 20810-56. Asiakirja sisältää ohjeita laitteen turvalliseen käyttöön, sen eri osat, sekä vinkkejä ruoanlaittoon. Ohjeessa on myös reseptejä, jotka auttavat sinua hyödyntämään laitetta parhaalla mahdollisella tavalla.
  • Voinko käyttää laitetta lähellä palavia materiaaleja?
    Miten puhdistan laitteen?
    Voivatko lapset käyttää tätä laitetta?
53
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärvät
yttöön liittyvät vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan
alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden
alapuolella.
Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
b Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun vettä sisältävän säiliön lähellä.
Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
Älä käytä metallisia tai teräviä työkaluja. Ne vaurioittavat tarttumatonta pintaa.
Pysy etäällä laitteen takana olevasta aukosta – siitä tulee kuumaa ilmaa.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Ajastin
2. Virran merkkivalo
3. Termostaatin valo
4. Lämpötilansäätö
5. Runko
6. Kulho
7. Jakaja
8. Kori
9. Kahva
10. Kansi
11. Lukko (paina)
` Konepesun kestävä
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pese käsin irrotettavat osat.
Elementti saattaa aluksi savuta hieman.
Se voi aiheuttaa hieman hajua, mutta siitä ei kannata huolestua. Varmista, että huoneessa ilma
vaihtuu kunnolla.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
54
KULHO/KORI
Kulhon poistaminen rungosta:
1. Pidä kiinni rungon päältä.
2. Tartu toisella kädellä kahvaan.
3. Vedä kulho irti rungosta (kuva A).
4. Aseta kulho eristetylle alustalle.
Korin poistaminen kulhosta:
1. Liu'uta kansi kohti runkoa, jolloin suurin osa lukosta paljastuu (kuva B).
2. Paina lukko alas vapauttaaksesi kahvan kulhosta (kuva C).
3. Nosta kahva ja kori ulos kulhosta (kuva D).
ESILÄMMITYS
1. Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
2. Aseta lämpötilansäädin haluttuun lämpötilaan.
3. Aseta ajastin kohtaan 5.
4. Virran merkkivalo palaa
5. Termostaatin merkkivalo palaa, kun laite on saavuttanut käyttölämpötilan. Se syttyy ja sammuu
sitten termostaatin toimiessa ja pitäessä lämpötilan tasaisena.
6. Kun aika on 0, laite kytkeytyy pois päältä.
KÄYTTÖ
Lisää öljy ruoan pinnalle, älä kaada sitä kulhoon.
Kiinnittämällä jakajan korin sisäpuolella oleviin uriin voit valmistaa erilaisia ruokia samanaikaisesti,
esim. meriravunpyrstöjä ja ranskalaisia (molemmat pakastettuja) – valmista ranskalaisia 5 minuuttia,
poista kulho, lisää meriravunpyrstöt, aseta kulho takaisin ja jatka valmistusta vielä toiset 15 minuuttia.
Käytä patakinnasta (tai liinaa) käsissä ja lämpöä kestävää alustaa tai ruokalautasta, jonka päälle laitat
kulhon valmistuksen jälkeen.
1. Poista kulho rungosta.
2. Kiinnitä jakaja tarvittaessa
3. Laita ruoka koriin – älä ylitäytä koria. Jätä kuumalle ilmalle tilaa kiertää ruokakappaleiden ympärillä.
4. Laita kulho takaisin runkoon.
5. Aseta ajastin haluamaasi aikaan.
6. Puolessa välissä ruoanvalmistusta poista kulho, ravista sitä ja/tai kääntele ruokaa, laita kulho takaisin
runkoon.
7. Laite kytkeytyy pois päältä, kun poistat kulhon, ja kytkeytyy takaisin päälle, kun laitat kulhon takaisin.
Ajastin jatkaa ajan laskemista.
8. Kun aika on 0, laite kytkeytyy pois päältä.
9. Tarkista, että ruoka on valmista. Jos epäilet, jatka valmistusta vielä hetki.
10. Irrota laite sähköverkosta.
11. Jos haluat kytkeä virran pois manuaalisesti, voit kääntää ajastimen arvoon 0.
12. Poista kulho rungosta. Aseta kulho eristetylle alustalle.
13. Paina lukko alas ja nosta kahva sekä kori ulos kulhosta.
HOITO JA HUOLTO
1. Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jäähtyä.
2. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
3. Pese käsin irrotettavat osat.
` Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn. Vahinko on vain kosmeettinen
eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
55
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
RESEPTE
SIPULIRENKAAT
sipuli
maitoa
maustettu jauho
kasvisöljyä
Esilämmitä 180 asteeseen. Viipaloi sipuli. Erottele renkaat. Kasta ruoka maitoon. Pyörittele ruoka
maustetussa jauhossa. Pirskottele ruokaan öljyä. Valmista 180 asteessa 1520 minuuttia.
KALAPIHVIT
½ sipuli
2 oksa persiljaa
1 hyppysellinen chili-jauhetta
1 kalafilee
60 g korppujauhot
1 kananmuna
maustettu jauho
suolaa ja pippuria
Esilämmitä 180 asteeseen. Sekoita sipulia ja persiljaa 5 sekuntia, lisää sitten kala, chili, suola ja pippuri ja
sekoita 10 sekuntia. Siirrä kulhoon ja päällystä käyttämällä 20 g korppujauhoa. Jaa seos 10 pienempään
palaan tai 4 isompaan palaan. Pyörittele jokainen pala palloksi. Päällystä ruoka maustetuilla jauhoilla.
Päällystä ruoka vatkatulla kananmunalla. Päällystä ruoka korppujauhoilla. Taputtele pallot litteiksi.
Valmista pieniä pihvejä 10–15 minuuttia, isoja pihvejä 1520 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on
puolessa välissä.
KIOVAN KANA
2 kynttä valkosipulia
2 broilerinrintaa
50 g voita
2 ksa persiljaa
1 kananmuna
korppujauhot
1 hyppysellinen mustapippuria
Esilämmitä 180 asteeseen. Sekoita valkosipulia, persiljaa ja pippuria 1020 sekuntia, lisää voi ja sekoita 15
sekuntia. Tee jokaiseen kananrintaan viilto pituussuunnassa ja avaa se perhosen muotoon. Peitä ruoka
muovikalvolla ja nuiji litteäksi. Aseta lusikallinen seosta jokaisen kananrinnan keskelle, käännä kana sitten
seoksen päälle. Päällystä ruoka maustetuilla jauhoilla. Päällystä ruoka vatkatulla kananmunalla. Päällystä
ruoka korppujauhoilla. Peitä leivinpaperilla. Anna olla jääkaapissa tunnin verran. Valmista ruokaa 30-35
minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on puolessa välissä.
PERINTEINEN VICTORIAKUIVAKAKKU
100 g itsestään nousevia jauhoja
100 g voita
100 g hienoa sokeria
2 kananmuna
Esilämmitä 155 asteeseen. Yhdistä kaikki sekoittimella, sekoita 2 minuuttia. Aseta iso paperipussi koriin.
Lusikoi seos paperipussiin. Jätä pieni syvennys keskelle, jotta keskiosa ei nouse liikaa. Valmista ruokaa
15-20 minuuttia. Älä tarkista ennen kuin vähintään 10 minuuttia on kulunut, muuten taikina laskee.
SCOTCH EGGS
500 g jauhelihaa
½ sipuli
2 oksa timjamia
2 oksa persiljaa
1 hyppysellinen Cayenne-pippuri
suolaa ja pippuria
5 kananmuna
korppujauhot
maustettu jauho
kasvisöljyä
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
56
Esilämmitä 170 asteeseen. Sekoita sipuli, suola, pippuri, cayenne-pippuri ja yrtit. Yhdistä seos jauhelihaan.
Keitä 4 munaa pehmeiksi. Kuori munat. Pyöritä munat jauhoissa ja peitä sitten kokonaan jauhetulla lihalla.
Päällystä ruoka vatkatulla kananmunalla. Päällystä ruoka korppujauhoilla. Pirskottele ruokaan öljyä.
Valmista ruokaa 15 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on puolessa välissä.
PORSAAN ULKOFILEE SINAPILLA JA HUNAJALLA SEKÄ PAAHDETUT KASVIKSET
2 porkkanaa
porsaan ulkofilee
2 palsternakkaa
2 punasipuli
6 cherry-tomaatteja
2 kesäkurpitsa
30 ml Dijonin sinappia
15 ml Hunajaa
15 ml kasvisöljyä
suolaa ja pippuria
Esilämmitä 170 asteeseen. Pilko porkkanat, palsternakat, kesäkurpitsat ja sipuli paloiksi. Sekoittele
kasviksia kulhossa, jossa on öljyä, suolaa ja pippuria, varmista, että kaikki peittyvät hyvin. Sekoita sinappi
ja hunaja astiassa ja voitele filee tällä seoksella. Aseta filee koriin keskelle ja asettele kasvikset sen
ympärille. Valmista ruokaa 40-60 minuuttia. Aika riippuu ruokakappaleen koosta. Käännä filee ja
sekoittele kasviksia joka 15. minuutti.
KANALEIKE
1 kananmuna
2 broilerinrintaa
20 g maustettu jauho
75 g korppujauhot
4 g raastettua sitruunan kuorta
15 g Parmesan-juustoa, raastettuna
1 oksa persiljaa
15 ml kasvisöljyä
suolaa ja pippuria
Esilämmitä 180 asteeseen. Tee jokaiseen kananrintaan viilto pituussuunnassa ja avaa se perhosen
muotoon. Peitä ruoka muovikalvolla ja nuiji litteäksi. Sekoita korppujauhot, sitruunan kuori, parmesaani ja
persilja. Päällystä ruoka maustetuilla jauhoilla. Päällystä ruoka vatkatulla kananmunalla. Leivitä ruoka
korppujauheseoksella. Pirskottele ruokaan öljyä. Valmista ruokaa 15-20 minuuttia. Käännä ruoka, kun
valmistus on puolessa välissä.
VASIKAN/PORSAANLEIKE
Noudata kanaleikkeen ohjetta, mutta käytä 2 vasikan rintapalaa tai kahta palaa porsaanlihaa, luut ja rasvat
poistettuina.
VALMISTUSAJAT & TURVALLISUUS
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
Ruoka-aines ºC
T (min)
Huomautukset
perunalastut (ranskalaiset
perunat)
200 20
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suolaa,
pippuria ja 1 tl öljyä
jäätyneet perunalastut
(ranskalaiset perunat)
200 12-20
yksi kerros – 12 minuuttia
kori puoliksi täynnä – 15 minuuttia
kori täynnä (ilmavasti, ei tiukassa) – 20 minuuttia
lohkoperunat 200 20
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suolaa,
pippuria ja 1 tl öljyä
pakastetut lohkoperunat 200 12-20
kuoriperunat 180 30-40 saat rapean kuoren hieromalla niihin öljyä
paistetut perunat 180 25-35
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suola,
pippuri, murskattu rosmariini (valinnainen) ja 1 tl
öljyä
57
Ruoka-aines ºC
T (min)
Huomautukset
samosat 180 10-15
pakastetut samosat 180 20
kalapihvit, isot 180 15-20
kalapihvit, pienet 180 10
pakastetut kalapihvit, isot 180 20-25
pakastetut kalapihvit,
pienet
180 15-20
pakastetut
meriravunpyrstöt
180 10-15
pakastetut sipulirenkaat 180 15
luuttomat esimuotoillut
kanatuotteet (pakastetut)
180 15
kalapuikot 180 10
paloittele kala puikoiksi, pyörittele munassa ja sen
jälkeen maustetuissa korppujauhoissa
kanapuikot 180 10-15
paloittele liha puikoiksi, pyörittele munassa ja sen
jälkeen maustetuissa korppujauhoissa
leike (kana/vasikka/porsas) 180 15
nuiji liha ohueksi, voitele munalla ja sitten
maustetuilla korppujauhoilla
kanankoivet 180 25-30 aika riippuu ruokakappaleen koosta
tortillat 200 5-10 saat rapean pinnan hieromalla öljyllä
scotch eggs 170 15-20 aika riippuu ruokakappaleen koosta
paistetut kasvikset 180 25-30
lisää suola, pippuri ja 1 tl öljyä, lisää hieman
kastiketta 5 minuuttia ennen valmistumista (chiliä,
makeaa chiliä, valkosipulia jne.)
nakit 180 10 rasva valuu kulhoon
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
/