Leipä
Suuri leipä, viipaloitu/-
kokonainen
Pieni leipä, viipaloitu/-
kokonainen
1 viipale
Sämpylät ja sarvet
1
2
4
Kypsentämätön voitaikina
Hedelmätorttu
(18 - 20 cm)
Sokerikakku
Kokonainen
Annos
19
FI
Pakasteiden sulattaminen
Ruoka Seisonta-aika (min) Huomautuksia
Kuumennusaika
(min/450 g)
LIHA
LINNUT
KALA
HEDELMÄT
VILJA-
TUOTTEET
Kokonaiset paistit (nauta,
lammas, sika jne.)
Jauheliha (nauta, sika,
lammas)
Pihvit ja kyljykset
Makkarat, pekoni
Kypsät vuokaruoat
Liha kuutioina
8 - 11
7 - 9
6 - 9
4 - 5
15
7 - 8
20 - 30
10 - 15
10 - 15
5
5 min puolivälissä,
5 min lopuksi.
10 - 15
• Suojaa ohuet tai kapeat päät foliolla.
• Käännä kaksi kertaa sulatuksen aikana.
• Erottele usein.
• Ota irtisulaneet osat pois mahdollisimman
pian ja pane odottamaan.
•
Käännä, kun puolet sulatusajasta on kulunut.
• Suojaa tarvittaessa päät tai luut foliolla.
•
Erottele ja järjestele uudelleen kaksi kertaa
sulatuksen aikana.
• Erottele sulaneet osat mahdollisimman pian ja
pane sivuun odottamaan.
Kokonainen kana, ankka,
kalkkuna jne.
Koipipalat, siivet, reisipalat
Pienet
Isot
8 - 10
6 - 8
7 - 9
20 - 30
10 - 15
10 - 15
• Suojaa tarpeen mukaan siivet, rintaluu,
koivet foliolla.
• Sulata ensin rintapuoli alaspäin ja käännä,
kun puolet sulatusajasta on kulunut.
• Aseta ohuet päät vadin keskelle päin.
• Käännä ja järjestele uudelleen kaksi
kertaa sulatuksen aikana.
Kokonainen kala (kirjolohi,
makrilli)
Kalafileet (kampela, silli)
Kyljykset (turska, lohi)
Katkaravut, simpukat
Keittopussissa oleva kala
Irralliset pehmeät marjat
(vadelmat, kirsikat,
mansikat)
Irralliset kovat hedelmät
(omenat, persikat, raparperi)
Soseet, hedelmäjälkiruoat
Hedelmätortut, rahkatortut,
joissa on päällä hedelmää
4 - 5
3 - 5
4 - 5
5 - 6
(225 g kohti)
3 - 5
5 - 10
10 - 15
10 - 15
5 - 10
5
• Suojaa tarvittaessa ohuet päät foliolla.
• Asettele yhteen kerrokseen.
• Käännä kerran sulatuksen aikana.
• Sekoita, kun puolet ajasta on kulunut.
• Puhkaise pussi ja pane uunivuokaan.
• Käännä, kun puolet ajasta on kulunut.
6 - 8
7 - 8
7 - 10
3 - 4
5 - 10
5 - 10
10 - 15
10 - 15
• Mittaa haluttu määrä.
• Sekoita tai järjestele kerran uudelleen
sulatuksen ja seisotuksen aikana.
• Sekoita huolellisesti sulatuksen aikana.
• Aseta tarjoiluvadille.
5 - 7 / 6 - 8
3 - 5 / 4 - 6
10 - 20 sekuntia
15 - 15 sekuntia
30 sekuntia
1 - 11/2
1
(225 g kohti)
4 - 5
1 - 11/2
40 - 60 sekuntia
10 - 15
10 - 15
-
1 - 2
1 - 2
1 - 2
20
5 - 10
5 - 10
• Ota pois muovikääreestä.
• Pane huokoisen talouspaperin päälle.
• Käännä, kun puolet sulatusajasta on
kulunut.
• Liian pitkä sulatus kuivattaa leivän.
• Ota pois kääreestä.
• Pane huokoisen talouspaperin päälle.
• Käännä usein, jotta mikään kohta ei
kuumene.
• Aseta talouspaperin päälle tarjoiluvadille.
• Poista paperi ennen tarjoamista.
• Aseta talouspaperille.
G2613C2(FI) 4/4/00 10:11 AM Page 19