88
Höyryn valmistus
Höyryn avulla voidaan vaahdottaa maitoa
cappuccinoa varten ja kuumentaa nesteitä.
Koska höyryn valmistukseen vaaditaan
korkeampi lämpötila kuin espresson
valmistamiseen, valmista aina ensin
espresso, muuten kahvijauhe saattaa palaa.
Laitteen järjestelmästä johtuen ennen
varsinaista höyrynmuodostusta saattaa
höyryputkesta tulla ensin hieman vettä, joka
voidaan kerätä erilliseen astiaan.
Maidon vaahdotus cappuccinoa
varten
Tällä laitteella voit espressokahvin
valmistuksen lisäksi vaahdottaa
cappuccinoon tarvittavan maidon.
Parhaan mahdollisen vaahdotustuloksen
saat käyttämällä erillistä vaahdotinta.
■ Pistä vaahdotin höyrysuuttimeen (17).
HUOMIO! VAAHDOTINTA SAA
KÄYTTÄÄ VAIN MAIDON
VAAHDOTTAMISEEN.
Kaada n. 2 dl rasvatonta maitoa kapeaan
korkeaan kannuun (kork. 0,5 l vetoinen),
jonka täytyy mahtua laitteen
höyrysuuttimen alle.
Maidon on oltava hyvin jäähtynyttä. Samoin
astian on oltava kylmä, joten älä huuhtele
astiaa lämpimällä vedellä ennen käyttöä.
Heti kun keltainen merkkivalo lakkaa
palamasta, laita erillinen astia höyryputken
alle ja käännä kytkin asentoon . Anna
astiaan tulla vettä kunnes alkaa muodostua
höyryä. Käännä silloin kytkin asentoon .
Aloita nyt maidon vaahdotus.
Pidä kannua höyrysuuttimen alla siten, että
suutinosa on kokonaan upotettu maitoon.
■ Aseta höyrynuppi asentoon .
Pyöritä kannua varovasti paikallaan
vaahdotuksen ajan (18).
Suutin ei saa koskettaa kannun pohjaa, jottei
höyryntulo esty.
Kun vaahdotus päättyy, käännä höyrynuppi
asentoon ja poista astia.
Käännä höyrynuppi takaisin
höyrytysasentoon lyhyesti, jotta suutin
tyhjenee mahdollisesta maidonlopusta
(aseta tyhjä astia suuttimen alle).
Puhdista vaahdotin ja höyrysuutin kostealla
liinalla heti maidon vaahdotuksen jälkeen.
Nesteiden kuumennus
Käännä höyryputki ulospäin.
Vie nesteellä täytetty astia höyrysuuttimen
alle (ilman vaahdotinta).
Kytke laite päälle.
■ Varmista, että lämmitysjärjestelmässä on
vettä painamalla espressonäppäintä
nähdäksesi valuuko vettä (7).
Paina sen jälkeen espressonäppäintä
uudelleen.
Laitteelle on ominaista, että kuumennuksen
aikana paineosan kautta tulee ulos vettä ja
höyryä.
Heti kun keltainen merkkivalo lakkaa
palamasta, laita erillinen astia höyryputken
alle ja käännä kytkin asentoon . Anna
astiaan tulla vettä kunnes alkaa muodostua
höyryä. Käännä silloin kytkin asentoon .
Laita astia höyryputken alle siten, että
putken pää uppoaa nesteeseen.
■ Käännä höyrynuppi asentoon (19).
Kun neste on tarpeeksi kuumaa, aseta
höyrynuppi takaisin asentoon ja poista
astia.
Käännä höyrynuppi takaisin
höyrytysasentoon lyhyesti, jotta suutin
tyhjenee mahdollisesta nesteestä (aseta
tyhjä astia suuttimen alle).
Puhdista höyrysuutin kostealla liinalla heti
nesteiden kuumennuksen jälkeen.
HUOMIO!
Mikäli haluat heti höyryn valmistuksen
jälkeen valmistaa espressokahvia, espresso-
keittimen on ehdottomasti annettava
jäähtyä kahvilämpötilaan.
Aseta ko. toimitusta varten astia
suodatinkannattimen alle ja paina
espressonäppäintä .
Anna veden valua niin kauan, kunnes
keltainen kuumennuksen merkkivalo syttyy.
Time 888 SF 15.08.1997 15:59 Uhr Seite 88