• Paistoaika: 160 minuuttia
• Kannatintaso: 1
2.7 Ossobuco
Ainekset:
• 4 rkl voita ruskistukseen
• 4 vasikanleikettä, paksuus noin 3 - 4
cm (leikattu poikittain luun kohdalta)
• 4 keskikokoista porkkanaa, pieniksi
kuutioiksi viipaloituna
• 4 varsiselleriä, pieniksi kuutioiksi
viipaloituna
• 1 kg kypsiä tomaatteja - kuoritaan,
leikataan puoliksi, poistetaan sisus ja
pilkotaan kuutioiksi
• 1 nippu pestyä ja silputtua persiljaa
• 4 rkl voita
• 2 rkl vehnäjauhoja kuorrutukseen
• 6 rkl oliiviöljyä
• 250 ml valkoviiniä
• 250 ml lihalientä
• 3 keskikokoista sipulia, jotka on
kuorittu ja pilkottu pieniksi paloiksi
• 3 kuorittua ja ohuiksi siivuiksi leikattua
valkosipulin kynttä
• 1/2 tl timjamia ja oreganoa
• 2 laakerinlehteä
• 2 mausteneilikkaa
• suolaa, vasta murskattua
mustapippuria
Valmistustapa:
Sulata 4 ruokalusikallista voita
paistovuoassa ja höyrytä siinä vihanneksia.
Poista vihannekset paistovuoasta.
Pese vasikanleikkeet, kuivaa ja mausta ne.
Levitä niiden päälle lopuksi vehnäjauhoa.
Karista liika jauho pois. Kuumenna oliiviöljy
ja ruskista leikkeitä keskiteholla, kunnes ne
ovat kullanruskeat. Poista liha ja kaada
ylimääräinen oliiviöljy pois paistovuoasta.
Poista lihan nesteet ja lisää 250 ml viiniä,
aseta pannuun ja hauduta niitä jonkin
aikaa. Lisää 250 ml lihalientä, persilja,
timjami, oregano ja tomaattikuutiot.
Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta
uudelleen.
Aseta vihannekset paistovuokaan, aseta
liha niiden päälle ja kaada lopuksi kastike
lihan päälle. Suojaa paistovuoka kannella
ja aseta vuoka laitteeseen.
• Paistoaika: 120 minuuttia
• Kannatintaso: 1
2.8 Täytetty vasikanrinta
Ainekset:
• 1 sämpylä
• 1 kananmuna
• 200 g jauhelihaa
• suolaa, pippuria
• 1 sipuli, silputtu
• hienonnettua persiljaa
• 1 kg vasikanrintaa (johon on leikattu
tasku)
• keittovihanneksia (porkkana, purjo,
selleri, persilja)
• 50 g pekonia
• 250 ml vettä
Valmistustapa:
Liota sämpylää vedessä ja purista sen
jälkeen vesi pois. Sekoita sitten
kananmuna, jauheliha, suola, pippuri,
silputtu sipuli ja persilja.
Mausta vasikanrinta (johon on leikattu
tasku) ja täytä tasku lihatäytteellä. Ompele
aukko kiinni.
Aseta vasikanrinta paistovuokaan, lisää
keittovihannekset, pekoni ja vesi. Käännä
paisti noin 30 minuutin jälkeen.
• Paistoaika: 100 minuuttia
• Kannatintaso: 1
2.9 Lihamureke
Ainekset:
• 2 kuivaa sämpylää
• 1 sipuli
• 3 rkl silputtua persiljaa
• 750 g jauhelihaa (naudanlihan ja
porsaanlihan sekoitus)
• 2 kananmunaa
• suolaa, pippuria ja paprikaa
• 100 g ohuita pekoniviipaleita
Valmistustapa:
Liota kuivia sämpylöitä vedessä ja purista
sen jälkeen vesi pois. Kuori sipuli ja silppua
se pieniin paloihin, höyrytä sitä ja lisää
silputtu persilja.
Sekoita jauheliha, kananmunat, kostutetut
sämpylät ja sipuli. Mausta suolalla,
pippurilla ja paprikalla, aseta ainekset
suorakulmaiseen paistovuokaan ja levitä
niiden päälle pekonisiivut. Lisää hiukan
vettä ja aseta vuoka laitteeseen.
• Paistoaika: 70 minuuttia
www.electrolux.com4