6.5 Täytetyt tomaatit
Ainekset 2 henkilölle:
• 4 suurta tomaattia, noin 300 g/kpl
• 1 pieni kesäkurpitsa (n. 80 g)
• 60 g sieniä
• 1 salottisipuli
• 2 rkl öljyä
• 100 g keitettyä riisiä
• 50 ml kirkasta kasvislientä
• 75 g mozzarellaa
• 1 rkl silputtua persiljaa
• suolaa
• vasta murskattua mustapippuria
Valmistustapa:
Leikkaa tomaattien yläosa pois. Poista
sisäosa teelusikalla ja jätä noin 1 cm:n
paksuinen reuna. Silppua tomaattien
sisäosa hienoksi. Valmistele kesäkurpitsa
ja leikkaa se kuutioiksi. Leikkaa sienet
siivuiksi. Kuori salottisipuli ja leikkaa se
ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy pannussa. Ruskista
salottisipuli. Lisää kesäkurpitsa ja sienet
ja ruskista lyhyesti. Lisää riisi,
tomaattimurska ja liemi ja keitä 5
minuuttia. Leikkaa mozzarella pieniksi
kuutioksi. Lisää mozzarella ja persilja
riisiin ja mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä tomaatit riisillä ja aseta tomaattien
yläosa päälle. Aseta tomaatit voideltuun
vuokaan.
• Paistoaika: 15 minuuttia
• Kannatintaso: 1
Käännä ruokaa kypsennyksen
puolivälissä.
6.6 Kasvispasta
Ainekset 2 henkilölle:
• 250 g tuorepastaa
• 2 keskisuurta sellerinvartta, noin 100 g
• 1 suuri porkkana, noin 150 g
• 1 rkl voita
• 50 ml kirkasta lientä
• 100 g tavallista tai yrteillä maustettua
kermajuustoa (esim. Cantadou)
• suolaa
• vasta murskattua mustapippuria
• 1/2 nippua ruohosipulia
• 30 g juustoraastetta, esim. Sbrinz tai
parmesaani
• 100 ml kermaa
Valmistustapa:
Aseta pasta voideltuun vuokaan.
Valmistele ja leikkaa selleri ja porkkana
kuutioiksi. Ruskista lyhyesti voissa
paistinpannussa. Lisää liemi, peitä ja
kypsennä vihanneksia 5 minuuttia. Poista
paistinpannu liedeltä. Sekoita sekaan
kermajuusto. Mausta vihannekset suolalla
ja pippurilla.
Kaada vihanneskastike pastan päälle.
Leikkaa ruohosipulia ruoan päälle
saksilla. Ripottele päälle juustoraastetta
ja kermaa.
• Paistoaika: 12 minuuttia
• Kannatintaso: 2
6.7 Peruna- ja kesäkurp.gratiini
Ainekset 2 henkilölle:
• 250 g perunoita
• 200 g kesäkurpitsaa
• suolaa
• valkopippuria myllystä
• 130 g juustoraastesekoitusta (esim.
pizzaseos)
• 1 pieni tölkki anjoviksia (60 g)
• 1 murskattu valkosipulin kynsi
• 1 hienoksi silputtu salottisipuli
• 150 ml täyskermaa
• tuoreita yrttejä (esim. basilika,
meirami, oregano, timjami) tai
mausteseosta
• hiukan oliiviöljyä
Valmistustapa:
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi
siivuiksi.
Pese kesäkurpitsat ja kuivaa ne varoen
keittiöpyyhkeellä. Leikkaa ohuiksi
siivuiksi. Voitele vuoka kevyesti
oliiviöljyllä.
Sekoita peruna- ja kesäkurpitsasiivut
yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita sekaan 100 g juustoa, valkosipuli
ja salottisipuli. Aseta ainekset vuokaan
kerroksittain anjoviksien kanssa.
Sekoita kerma jäljellä olevaan juustoon.
Lisää hienoksi silputut yrtit tai
mausteseos. Sekoita varoen ja lusikoi
ruoan päälle.
• Paistoaika: 30 minuuttia
• Kannatintaso: 1
SUOMI
7