11
Käyttövinkkejä
Keittoastiat
Mitä parempaa kattilaa käytät, sitä parempi on tulos.
• Hyvät keittoastiat tunnistaa niiden pohjista. Pohjan tulee olla mahdollisim−
man paksu ja tasainen.
• Alumiini− tai kuparipohjaisista astioista keittotasoon voi jäädä metallisia
värjäytymiä, joiden poistaminen on vaikeaa tai kokonaan mahdotonta.
• Älä käytä valurautaisia kattiloita tai kattiloita, joiden pohjat ovat vaurioitu−
neita, karkeita tai joiden pohjissa on terävät reunat. Ne voivat naarmuttaa
keittotasoa pysyvästi, kun niitä siirrellään.
• Kattiloiden pohjat ovat kylminä hieman sisäänpäin
kaarevia (koveria). Ne eivät missään tapauksessa saa
olla ulospäin kaarevia (kuperia).
Energiansäästöön liittyviä vinkkejä
Säästät energiaa, kun huomioit seuraavat seikat:
• Laita kattilat ja pannut keittoalueille aina
ennen kuin kytket virran keittoalueeseen.
• Likaiset keittoalueet ja astioiden pohjat li−
säävät sähkön kulutusta.
• Sulje kattilat ja pannut kansilla aina, kun se
on mahdollista.
• Käännä keittoalueet pois toiminnasta jo en−
nen kypsentämisen päättymistä, jotta voit
käyttää hyväksesi jälkilämmön, esim. ruokien
lämpimänä pitämiseen tai sulattamiseen.
• Kattilan pohjan ja keittoalueen tulisi olla
samankokoisia. Kiinnitä huomiota kattiloi−
den pohjan läpimittaan uusia kattiloita tai
pannuja ostaessasi. Kattiloiden valmistaja
ilmoittaa usein astian yläreunan läpimitan.
• Painekeittimen käyttö lyhentää kypsennysai−
kaa jopa 50%:lla.