Zanussi ZOB646X Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

19
Suomi
Varoituksia-Kalusteen sisään asennetut uunit
Säilytä käyttöohjekirja tallessa tulevaa käyttöä varten. Jos laite myydään tai luovutetaan
uudelle omistajalle, tai jos vaihdat asuntoa ja jätät laitteen entiseen asuntoosi, luovuta
käyttöohjekirja laitteen mukana, jotta uusi omistaja voi tutustua laitteen toimintaan ja siihen
liittyviin varoituksiin. Varoitukset liittyvät turvallisuuteen. Lue varoitukset huolellisesti ennen
kuin asennat laitteen paikalleen tai aloitat sen käytön.
Asennus
z Kaikki asennustyöt on annettava
asiantuntevan sähköteknikon tai muun
pätevän henkilön tehtäväksi.
z Uunin asennus ja alkusäädöt on
EHDOTTOMASTI annettava asinatuntevan
henkilöstön tehtäväksi ja ne on suoritettava
voimassa olevien määräysten mukaisesti.
Tämä ohjekirja sisältää asentajalle
tarkoitetut laitteen asennusohjeet.
Käytön aikana
z Tämä laite on tarkoitettu ainoastaan
syötävien elintarvikkeiden kypsentämistä
varten, eikä sitä saa käyttää mihinkään
muuhun tarkoitukseen.
z Pysy riittävän kaukana uunin luukun läheltä
avatessasi luukkua uunin käytön aikana
tai kypsennyksen päätyttyä, jotta et polta
itseäsi luukusta tulevan mahdollisen
höyryn tai kuuman ilman vuoksi.
z Laitteen teknisten ominaisuuksien
muuttaminen tai muunlaisten muutosten
tekeminen on vaarallista.
z Uuni kuumenee käytön aikana ja on kuuma
vielä pitkään käytön päättämisen jälkeenkin.
Varo koskettamasta uunin sisällä olevia
lämmityselementtejä.
z Tarkista aina, että säätimet ovat “off”-
asennossa (pois päältä) silloin kun uuni ei
ole käytössä.
z Hygienia- ja turvallisuussyistä laite on
pidettävä aina puhtaana. Rasvan tai ruoan
kerääntyminen laitteeseen voi aiheuttaa
tulipalon.
z Älä koskaan vuoraa mitään uunin osaa
alumiinifoliolla.
z Helposti puhdistettavia seinämateriaaleja
(mallikohtainen varustus) ei koskaan saa
puhdistaa muulla kuin miedolla
pesuainevedellä.
z Älä koskaan käytä höyryä tai höyrylaitteita
uunin puhdistuksessa.
z Ennen kuin aloitat minkäänlaisia uunin
huolto- tai puhdistustöitä, kytke virta pois
uunin ja keittotason pistorasian
eristyskytkimestä ja anna uunin jäähtyä.
z Varmista, että peltien kannattimet ovat oikein
paikoillaan.
z Tämä uuni (vaikka se olisi kytketty
keittotasoon) toimii 230 V:n yksivaihevirralla.
Lasten turvallisuus
z Tämä laite on tarkoitettu aikuisten käyttöön.
Älä anna lasten koskea uunin säätimiin
tai leikkiä laitteella.
z Valvo lapsia aina äläkä anna heidän
koskea uunin kuumiin pintoihin tai
oleskella laitteen lähellä sen käytön aikana
tai ennen kuin laite on jäähtynyt käytön
jälkeen.
z Uunin toiminnan ja grillauksen aikana
laitteen luukku ja sitä ympäröivät osat
kuumenevat erittäin korkeaan lämpötilaan.
Ole varovainen ja pidä lapset poissa
laitteen luota käytön aikana. Kun kytket
muita laitteita uunin lähellä olevaan
pistorasiaan, tarkista huolellisesti, että
virtajohto ei kosketa uunin kuumia osia
eikä jää uunin luukun väliin.
VALMISTAJA:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
ITALY S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Italia)
20
Käyttöohjeiden käyttö
Turvallisuusohjeet
Vaiheittaiset toimintaohjeet
Vinkkejä ja neuvoja
)
Kun uuni on asennettu paikalleen:
a) käännä termostaatin säädin asentoon
“MAX”,
b) käännä uunin toimintojen säädin uunin
perustoiminnan kohdalle ( ),
c) anna uunin toimia tyhjänä noin 45
minuuttia,
d) tuuleta huone avaamalla ikkuna.
Ensikäytön aikana uunista saattaa tulla
epämiellyttävää hajua. Tämä on täysin
normaalia ja aiheutuu valmistuksen
yhteydessä uunin pintoihin jääneistä
aineista.
Suorita sama toimenpide uunin grilli- ja
kiertoilmatoiminnoissa.
Kun ensikäyttötoimenpide on suoritettu,
anna uunin jäähtyä ja puhdista sisäosa sen
jälkeen pehmeällä, lämpimään
pesuaineveteen kastetulla liinalla.
Uunin käyttöönotto
)
Avaa uunin luukku aina tarttumal-
la kahvaan keskeltä.
Pese uunin varusteet varovasti
ennen niiden käyttöä.
Tekninen tuki
z Tämän laitteen huolto on suoritettava
valtuutetussa huoltoliikkeessä. Varaosina
saa käyttää vain alkuperäisiä varaosia.
z Älä missään tapauksessa yritä korjata
laitetta omatoimisesti. Asiantuntemattoman
henkilön suorittamat korjaukset voivat
aiheuttaa henkilövahinkoja tai vakavia vikoja.
Ota yhteys paikalliseen huoltoliikkeeseen.
Vaadi aina alkuperäisten varaosien käyttöä.
Symboli
, joka on merkitty tuotteeseen
tai sen pakkaukseen, osoittaa, että tätä
tuotetta ei saa käsitellä talousjätteenä. Tuote
on sen sijaan luovutettava sopivaan sähkö-
ja elektroniikkalaitteiden kierrätyksestä
huolehtivaan keräyspisteeseen. Tämän
tuotteen asianmukaisen hävittämisen
varmistamisella autetaan estämään sen
mahdolliset ympäristöön ja terveyteen
kohdistuvat haittavaikutukset, joita voi aiheutua
muussa tapauksessa tämän tuotteen
epäasianmukaisesta jätekäsittelystä.
Tarkempia tietoja tämän tuotteen
kierrättämisestä saa paikallisesta
kunnantoimistosta, talousjätehuoltopalvelusta
tai liikkeestä, josta tuote on ostettu.
21
Laitteen kuvaus
1. Käyttöpaneeli
2. Uunin toimintojen säädin
3. Ajastin
4. Uunin termostaatin säädin
5. Yleismerkkivalo
6. Uunin termostaatin merkkivalo
7. Grilli
8. Uunin valo
9. Arvokilpi
8
52
3
1
6
7
9
4
22
Sähköuuni
Säätimet (työntö-veto)
Joissakin uunimalleissa on säätimet, joita
käytetään työntämällä ja vetämällä (Kuva
1). Tällaiset säätimet voidaan painaa
kokonaan käyttöpaneelin sisään silloin kun
uuni ei ole toiminnassa.
Uunin toiminnan ja
termostaatin (Kuva 2)
säätimet
Näiden säätimien avulla valitaan erilaisille
kypsennysmenetelmille sopivin
kuumennustapa kytkemällä päälle sopivat
lämpövastukset ja säätämällä lämpötila
vaaditulle tasolle.
0 OFF-asento (pois päältä)
Uunin peruskäyttö - Lämpö tulee sekä ylä- että alavastuksesta
varmistaen, että uunin sisälämpötila on tasainen.
Ylälämpövastus - Lämpö tulee ainoastaan uunin yläosasta.
Alalämpövastus - Lämpö tulee ainoastaan uunin alaosasta.
Kaksoisgrilli - Koko grillivastus on toiminnassa.
- Kiertoilmatoiminto - Tämän toiminnon avulla voit paistaa ruokia tai
paistaa ja leipoa yhtä aikaa millä uunin tasolla tahansa ilman, että tuoksut
sekoittuvat keskenään.
Sulatus - Tämä asetus on tarkoitettu pakasteiden sulatukseen
Kuva 1
Kuva 2
Mod. ZOB 646 Q
23
Ajastin
Ajastimen (kuva 3) avulla voit valita
valmistusajan. Ajan päätyttyä kuuluu
merkkiääni ja uuni kytkeytyy automaattisesti
pois toiminnasta. Valmistusajaksi voidaan
asettaa enintään 90 minuuttia. Aseta ruoka
uuniin ja valitse haluamasi toiminto
toimintovääntimellä sekä haluamasi
lämpötila lämpötilavääntimellä. Käännä sen
jälkeen ajastimen väännin ensin
maksimiasentoon ja sitten takaisin
haluamasi valmistusajan kohdalle. Kun
valmistusaika on kulunut umpeen, kuuluu
merkkiääni ja uuni kytkeytyy automaattisesti
pois toiminnasta. Käännä lopuksi ajastin
käsivalinta-asentoon .
Uunin termostaatin merkki-
valo
Tämä valo sammuu, kun uuni on
kuumentunut asetettuun lämpötilaan ja
syttyy uudelleen aina kun termostaatti toimii
lämpötilaa säätäen.
Toiminnan merkkivalo
Ilmaisee, että yksi tai useampi lämpövastus
on toiminnassa.
Turvatermostaatti
Laitteen virheellisen käytön tai vioittuneen
osan aiheuttaman ylikuumenemisen
välttämiseksi uuni on varustettu
turvatermostaatilla, joka kytkee pois
virransyötön tarvittaessa. Toiminta jatkuu
automaattisesti sen jälkeen kun uunin
lämpötila on laskenut normaaliin arvoon.
Jos termostaatti kytkee virran pois
virheellisen käytön vuoksi, uunia voidaan
käyttää taas uudelleen yksinkertaisesti
odottamalla, kunnes se jäähtyy. Jos
termostaatti kytkee virran pois vioittuneen
osan vuoksi, ota yhteyttä valtuutettuun
huoltoliikkeeseen.
Kuva 3
5
10
15
30
45
60
75
90
0
24
Kiertoilmatoiminto
Kuva 4
Uunin käyttöön liittyviä vinkkejä ja
neuvoja
Pidä uunin luukku aina kiinni
ruoanvalmistuksen aikana.
Uunissa on järjestelmä, joka tuottaa
luonnollisen ilmankierron ja kierrättää
höyryä jatkuvasti.
Tämän järjestelmän ansiosta ruoka voidaan
valmistaa kosteassa höyryssä, jolloin se
pysyy pehmeänä sisältä ja rapeana
ulkopuolelta. Lisäksi kypsennysaika ja
energiankulutus vähenevät. Kypsennyksen
aikana voi muodostua höyryä, joka poistuu
uunista, kun luukku avataan. Tämä on täysin
normaalia.
Pysy kuitenkin aina sopivan välimatkan
päässä avatessasi uunin luukkua
ruoanvalmistuksen aikana tai sen
päätyttyä, jotta sisään kerääntynyt höyry
ja kuumuus poistuvat uunista, etkä
polta itseäsi.
Peruskäyttö
Lämpö tulee sekä uunin ylä- että alaosas-
ta, joten on suositeltavaa käyttää keskim-
mäisiä kannatintasoja.
Jos ruoan tulee kypsyä enemmän yläpuo-
lelta tai alapuolelta, käytä ylä- tai alakan-
natintasoja.
Kiertoilmatoiminto
Ruoka kypsennetään esikuumennetun ilman
avulla, jota uunin takaseinässä oleva
puhallin kierrättää tasaisesti uunin sisällä.
Tällä tavoin lämpö kulkeutuu tasaisesti ja
nopeasti kaikkialle uuniin, jolloin voit
kypsentää samanaikaisesti erilaisia ruokia
uunin eri kannatintasoilla (Kuva 4).
Kiertoilmatoiminnossa kosteus poistuu
nopeasti, ja uunin kuivempi ympäristö estää
erilaisten ruokien tuoksujen ja makujen
sekoittumisen keskenään.
Koska kiertoilmatoiminnossa voidaan
käyttää useita kannatintasoja yhtä aikaa,
voit valmistaa useita erilaisia ruokia
samanaikaisesti ja jopa kolme pellillistä
pikkuleipiä ja pikkupizzoja nautittavaksi heti
tai pakastettavaksi.
Luonnollisesti uunia voidaan käyttää kier-
toilmatoiminnolla myös käyttäen pelkäs-
tään yhtä kannatintasoa. Tässä tapaukses-
sa suositeltavaa on käyttää alinta tasoa,
jotta voit helposti valvoa ruoan kypsymistä.
Lisäksi uunia voidaan käyttää erityisen hyvin
säilykkeiden ja hillojen valmistukseen sekä
sienien tai hedelmien kuivattamiseen.
Grillaus
Grillatessasi lihaa tai kalaa voitele ne
kevyesti öljyllä ja aseta aina uuniin ritilän
päälle. Uunin tason valinta riippuu ruoan
paksuudesta.
Aseta rasvankeruupelti aina alimmalle
tasolle ja kaada siihen vähän vettä, jotta
savua ja käryä ei muodostu.
25
Vinkkejä
Kakkujen paistaminen
Kakut vaativat kohtuullisen lämpötilan
(yleensä 150 - 200 °C). Lisäksi uunia on
esikuumennettava noin 10 minuutin ajan.
Uunin luukkua ei saa avata ennen kuin
vähintään 3/4 asetetusta kypsennysajasta
on kulunut.
Tavallista kakkutaikinaa paistetaan vuoassa
noin 2/3 kokonaiskypsennysajasta ja
haluttu täyte tai koristeet lisätään sen
jälkeen ennen lopullista kypsennystä.
Loppukypsennysaika riippuu luonnollisesti
täytteestä (hillo, hedelmät jne.). Huomaa,
että taikinan on oltava sakeudeltaan
oikeanlainen, sillä liian kostea taikina
pidentää tarpeettomasti kypsymisaikaa.
Jos taikina on raakaa, se ei irtoa helposti
lusikasta tai vatkaimesta.
Jos paistat kakkuja tai torttuja yhtä aikaa
kolmella tasolla, laita ylimääräinen pelti
kahden alimman pellin väliin (Kuva 4).
Lihan ja kalan kypsentäminen
Uunissa paistetun lihan painon on oltava
vähintään 1 kg, jotta se ei kuivuisi
kypsennyksen aikana. Raa’aksi jätettävä
(kypsä ulkoa, mutta mehukas sisältä),
hyvin pehmeä punainen liha, vaatii korkean
lämpötilan (200 - 220 °C).
Valkoinen liha, kana ja kala sen sijaan
paistetaan miedossa lämpötilassa (150 -
175 °C).
Kastikkeen valmistusaineet laitetaan
paistinpannulle kypsennyksen alussa vain,
jos kypsennysaika on lyhyt.
Muussa tapauksessa ne lisätään viimeisen
puolen tunnin aikana. Yksinkertainen tapa
tarkistaa lihan kypsyys on painaa sitä
lusikalla;jos liha ei painu painettaessa, se
on valmis käännettäväksi. Sisältä
punaiseksi jätettävää paahtopaistia ja fileitä
valmistettaessa kypsennysaika on lyhyt.
Liha voidaan paistaa paistinpannussa tai
suoraan ritilän päällä, jolloin ritilän alle on
tietenkin laitettava rasvankeruupannu
tippuvan lihanesteen keräämiseksi.
Jos paistat hyvin rasvaista lihaa, laita liha
suoraan grilliin ja grilli rasvankeruupannun
päälle välttääksesi uunin likaantumisen.
Kun liha on kypsää, anna sen levätä
vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista,
jotta lihaneste ei valu pois.
Estääksesi käryn muodostumisen uunin
sisälle paiston aikana, kaada vähän vettä
rasvankeruupannulle ja lisää vettä
tarvittaessa kypsennyksen aikana, jos vesi
haihtuu.
Ruoka voidaan pitää lämpimänä uunissa
ennen tarjoilua kääntämällä uunin lämpötila
minimiin.
Varoitus! - Älä laita uunin pohjalle
mitään esineitä äläkä levitä pohjalle
alumiinifoliota kypsennyksen aikana,
sillä emaloidut pinnat ja kypsennettävä
ruoka voivat vahingoittua.
Laita pannut, kuumuutta kestävät
pannut ja alumiinifoliot aina uunipeltien
päälle.
Kypsennysajat
Kypsennysaika vaihtelee kypsennettävän
ruoan, sen sakeuden ja määrän mukaisesti.
Merkitse ensimmäiset käyttökokemukset
muistiin, sillä samoilla olosuhteilla samalle
ruoalle pääset tietysti aina samanlaiseen
lopputulokseen.
Kokemuksen avulla voit tehdä tarvittavia
muutoksia kypsennystaulukoissa mainittui-
hin arvoihin.
26
Kypsennystaulukot
4
3
2
1
4
3
2
1
KAKUT
Vatkattu taikina 2 170 2 (1 ja 3)* 160 45 ~ 60 Kakkuvuoassa
Murotaikina 2 170 2 (1 ja 3)* 160 20 ~ 30 Kakkuvuoassa
Rahka- ja juustokakku 1 160 2 150 60 ~ 80 Kakkuvuoassa
Omenatorttu 1 180 2 (1 ja 3)* 170 40 ~ 60 Kakkuvuoassa
Struudeli 2 175 2 150 60 ~ 80
Marjapiirakka 2 175 2 (1 ja 3)* 160 30 ~ 40
Hedelmätorttu 1 175 1 160 45 ~ 60 Leivontapannulla
Sokerikakku 1 175 2 (1 ja 3)* 160 30 ~ 40 Kakkuvuoassa
Joukukakku 1 170 1 160 40 ~ 60 Kakkuvuossa
Luumutorttu 1 170 1 160 50 ~ 60 Leivontapannulla
Pikkuleivät 2 175 2 (1 ja 3)* 160 25 ~ 35 Leivinpellillä
Keksit 2 160 2 (1 ja 3)* 150 20 ~ 30 Leivinpellillä
Marengit 2 100 2 (1 ja 3)* 100 90 ~ 120 Leivinpellillä
Pullat 2 190 2 (1 ja 3)* 180 12 ~ 20 Leivinpellillä
Voitaikinaleivonnaiset 2 200 2 (1 ja 3)* 190 15 ~ 25 Leivinpellillä
LEIPÄ JA PIZZA
1000 Vaalea leipä 1 190 2 180 40 ~ 60 1-2 kpl
500 Ruisleipä 1 190 1 180 30 ~ 45 Leivontapannulla
500 Sämpylät 2 200 2 (1 ja 3)* 175 20 ~ 35 6-8 sämpylää
250 Pizza 1 210 2 (1 ja 3)* 190 15 ~ 30 Leivontapannulla
KOHOKKAAT
Makaronikohokas 2 200 2 (1 ja 3)* 175 40 ~ 50 vuoassa
Vihanneskohokas 2 200 2 (1 ja 3)* 175 45 ~ 60 vuossa
Piiraat 1 200 2 (1 ja 3)* 180 35 ~ 45 vuoassa
Lasagne 2 180 2 160 45 ~ 60 vuoassa
Täytetyt makaronit 2 200 2 175 40 ~ 55 vuoassa
LIHA
1000 Naudanliha 2 190 2 175 50 ~ 70 Ritilän päällä
1200 Porsaanliha 2 180 2 175 100 ~ 130 Ritilän päällä
1000 Vasikanliha 2 190 2 175 90 ~ 120 Ritilän päällä
1500 Paahtopaisti
1500 raaka 2 210 2 200 50 ~ 60 Ritilän päällä
1500 medium 2 210 2 200 60 ~ 70 Ritilän päällä
1500 kypsä 2 210 2 200 70 ~ 80 Ritilän päällä
2000 Porsaanlapa 2 180 2 170 120 ~ 150 Nahkoineen
1200 Porsaanpotka 2 180 2 160 100 ~ 120 2 kpl
1200 Lammas 2 190 2 175 110 ~ 130 Koipi
1000 Broileri 2 190 2 175 60 ~ 80 Kokonainen
4000 Kalkkuna 2 180 2 160 210 ~ 240 Kokonainen
1500 Ankka 2 175 2 160 120 ~ 150 Kokonainen
3000 Hanhi 2 175 2 160 150 ~ 200 Kokonainen
1200 Kani 2 190 2 175 60 ~ 80 Paloina
1500 Jänis 2 190 2 175 150 ~ 200 Paloina
800 Fasaani 2 190 2 175 90 ~ 120 Kokonainen
Mureke 2 180 2 160 40 ~ 60 Leivontapannulla
KALA
1200 Taimen/lahna 2 190 2 (1 ja 3)* 175 30 ~ 40 3-4 kalaa
1500 Tonnikala/lohi 2 190 2 (1 ja 3)* 175 25 ~ 35 4-6 filettä
Perinteinen
kypsennys
Paino (g)
RUOKALAJI
Taso
Kiertoilmauuni
LISÄOHJE
Kypsennys-
aika
minuuttia
Taso
lämpö-
tila °C
Perinteinen kypsennys ja kiertoilmakypsennys -
(*) Jos valmistat useampia kuin yhden ruokalajin samanaikaisesti, aseta ruoat suluissa mainituille kannatintasoille.
lämpö-
tila °C
27
Filepihvit 4 800 3 maks. 12 ~ 15 12 ~ 14
Naudanlihapihvit 4 600 3 maks. 10 ~ 12 6 ~ 8
Makkarat 8 3 maks. 12 ~ 15 10 ~ 12
Porsaankyljykset 4 600 3 maks. 12 ~ 16 12 ~ 14
Broileri (puolikkaat) 2 1000 3 maks. 30 ~ 35 25 ~ 30
Kebabit 4 3 maks. 10 ~ 15 10 ~ 12
Broileri (rintapalat) 4 400 3 maks. 12 ~ 15 12 ~ 14
Jauhelihapihvit 6 600 3 maks. 10 ~ 15 8 ~ 10
Kala (fileet) 4 400 3 maks. 12 ~ 14 10 ~ 12
Voileivät 4-6 3 maks. 5 ~ 7
Paahtoleipä 4-6 3 maks. 2~4 2 ~ 3
Ylä-
puoli
°C
lämpö-
tila
Luku-
määrä
Paino
Määrä
Kypsennysaika
(minuuttia)
Ala-
puoli
Grillaus
RUOKALAJI
Taso
4
3
2
1
Grillaus
Annetut lämpötilat ovat ainoastaan ohjeellisia. Kypsennyksen aikana voi olla tarpeellista
muuttaa lämpötilaa halutun paistotuloksen saavuttamiseksi.
Paistoaikaan ei sisälly uunin esikuumennusaika, joka on n. 10 minuuttia.
28
Sammuta virta uunista ja anna sen
jäähtyä ennen puhdistuksen
aloittamista. Älä koskaan käytä
höyryä tai höyrylaitteita uunin
puhdistamiseen.
Tärkeää! Tarkista, että uuni on kyt-
ketty irti verkkovirrasta ennen kuin
aloitat huolto- ja puhdistustöiden
suorittamisen.
Aloita puhdistus vasta sen jälkeen kun uuni
on jäähtynyt. Pese emaloidut osat haalealla
vedellä ja pesuaineella. Älä käytä hankaavia
aineita tai välineitä, esim. hankausvillaa,
happoja jne., sillä ne voivat vahingoittaa uunin
pintoja. Huuhtele ruostumattomat teräspinnat
vedellä käytön jälkeen ja kuivaa ne pehmeällä
liinalla tai säämiskällä.
Jos lika on tarttunut tiukasti kiinni, voit käyttää
normaaleja hankaamattomia puhdistusaineita
tai ruostumattoman teräksen puhdistukseen
tarkoitettuja tuotteita. Toinen vaihtoehto on
käyttää puhdistamiseen tippa kuumaa
etikkaa. Käytä uunin lasiluukun
puhdistuksessa ainoastaan kuumaa vettä
varoen käyttämästä karkeita puhdistusliinoja
tai hankausaineita.
Hedelmien (esim. sitruunoiden, keitettyjen
luumujen jne.) kuumat hapot jättävät vaikeasti
poistettavia tahroja emalipintoihin, mikä voi
himmentää emalipinnan kiiltoa, mutta ei
heikennä uunin toimintaa.
Puhdista uuni huolellisesti käytön jälkeen.
Tällä tavoin ruoantähteet on helpompi poistaa,
eivätkä ne pala kiinni pintoihin seuraavan
käytön yhteydessä.
Ruostumatonta terästä tai alumiinia
olevat mallit:
Puhdista uunin luukku kostealla sienellä ja
kuivaa sen jälkeen pehmeällä liinalla.
Älä koskaan käytä teräsvillaa, happoja tai
hankaavia aineita, sillä ne saattavat
vahingoittaa uunin pintoja. Noudata näitä
ohjeita myös käyttöpaneelin puhdistuksessa.
Puhdistus ja huolto
Kuva 5
FO 0452
Uunin luukun puhdistus
Uunin luukun puhdistaminen on helpompaa,
kun luukku irrotetaan paikaltaan seuraavalla
tavalla:
- Avaa luukku kokonaan auki. Nosta
saranoissa olevia pikkuvipuja ja käännä
vivut sisäänpäin (Kuva 5).
- Työnnä luukkua kiinni hitaasti, kunnes se
koskettaa näitä kahta vipua.
- Työnnä luukku sen jälkeen uunin aukkoa
vasten ja irrota se paikaltaan vetämällä
ulospäin.
- Aseta luukku vaakatasoon.
Puhdistettuasi luukun asenna se takaisin
paikalleen suorittamalla yllä kuvatut
toimenpiteet päinvastaisessa järjestyksessä.
Luukku on kunnolla paikallaan, kun pikkuvivut
ovat saranoita vasten.
29
Kuva 6
Uunin lampun vaihtaminen
Irrota laitteen virtajohto pistorasiasta. Työn-
nä lasisuojusta sisäänpäin ja kierrä se irti
(Kuva 6). Ruuvaa lampun polttimo irti ja vaih-
da tilalle uusi kuumuutta kestävä polttimo
(300 °C), jonka ominaisuudet ovat: käyt-
töjännite: 230 V (50 Hz), teho: 25 W, kan-
ta, E 14. Kytke laite takaisin verkkovirtaan.
30
Jos laite ei toimi oikein, tarkista alla mainitut asiat ennen kuin otat yhteyttä valtuutettuun
huoltoliikkeeseen.
Häiriötilanteet
RATKAISU
Tarkista, että uuni on manuaalitoiminnossa
ja että sekä kypsennystoiminto että
lämpötila on valittu.
tai
Tarkista, että laitteen sähköliitäntä on tehty
oikein ja pistokkeen kytkin tai verkkovirta-
kytkin on päällä.
Käännä termostaatin säädin jonkun
lämpötilan kohdalle.
tai
Käännä uunin toimintojen säädin jonkun
toiminnon kohdalle.
Käännä uunin toimintojen säädin jonkun
toiminnon kohdalle.
tai
Hanki uusi uunin lampun polttimo
valtuutetusta huoltoliikkeestä ja vaihda
lamppu tämän ohjekirjan ohjeita noudattaen.
Lue käyttöohjekirja, erityisti kappale “Uunin
käyttöön liittyviä vinkkejä ja neuvoja”.
Älä jätä ruokia uuniin 15-20 minuuttia
pitemmäksi ajaksi sen jälkeen kun
kypsennys on päättynyt.
VIKA
Uuni ei kytkeydy toimintaan.
Uunin lämpötilan valo ei syty.
Uunin valo ei syty.
Ruokien kypsyminen kestää liian
kauan, tai ruoat kypsyvät liian
nopeasti.
Ruokien päällä ja uunin sisällä on
höyryä ja kosteutta.
31
Jos laite ei toimi vieläkään moitteettomasti
edellisessä kappaleessa kuvattujen
tarkistusten jälkeen, ota yhteys
valtuutettuun huoltoliikkeeseen, kuvaile vika
ja kerro laitteen mallitunnus (Mod.),
tuotenumero (Prod. (No.) ja sarjanumero
(Ser. No.), jotka on merkitty arvokilpeen.
Arvokilpi on sijoitettu uunin sisälle
etuosaan.
Valmistajan hyväksymiä varaosia, joissa
on tämä merkintä, on saatavilla ainoas-
taan valtuute-
tuista huoltoliik-
keistä ja vara-
osamyymälöis-
tä.
Huolto ja varaosat
32
Tekniset tiedot
Tämä laite vastaa seuraavia
Euroopan Yhteisön direktiivejä:
- 73/23 - 90/683 (pienjännitedirektiivi),
- 89/336 (sähkömagneettista yhteensopi-
vuutta koskeva direktiivi),
- 93/68 (yleisdirektiivit)
sekä näiden myöhemmät muutokset.
Uunin ulkomitat
Korkeus 593 mm
Leveys 560 mm
Syvyys 550 mm
Uunin sisätilan mitat
Korkeus 335 mm
Leveys 395 mm
Syvyys 400 mm
Tilavuus 53 l
Uunin termostaatin säätöalue: 50 °C -
230 °C
Lämpövastusten tehot
Alalämpövastus 1000 W
Ylälämpövastus 800 W
Koko uuni (ylä+ala) 1800 W
Grillivastukset 1650 W
Kiertoilmauunin lämpövastus 2000 W
Uunin lamppu 25 W
Konvektiopuhallin 30 W
Maksimiteho 2060 W
Jännite (50 Hz) 230 V
33
Asennusohjeet
Seuraavat ohjeet on tarkoitettu am-
mattitaitoiselle asentajalle, joita nou-
dattaen hän voi suorittaa laitteen
kaikki asennus-, säätö- ja huoltotyöt
täsmällisesti ja voimassa olevien la-
kien ja määräysten mukaisesti. Kaik-
ki laitteen asennukseen liittyvät toi-
menpiteet on annettava ammattitai-
toisen henkilöstön tehtäväksi ja ne
on suoritettava lakien ja määräysten
mukaisesti.
Sähköliitäntä
Varmista seuraavat asiat ennen
sähköliitännän suorittamista:
Turvasulake ja asunnon johdotusjärjes-
telmä ovat riittävät uunin kokonaissäh-
kökuormitukselle (katso arvokilpi).
Asunnon johdotusjärjestelmässä on asi-
anmukainen, voimassa olevien määrä-
ysten ja lakien mukainen maadoitus.
Uunin verkkovirtakytkennässä käytetty
moninapakytkin on helposti ulottuvilla
uunin asennuksen jälkeen.
Tässä laitteessa on vakiopistokkeella varus-
tettu virtajohto, joka vastaa arvokilvessä
mainittua kokonaissähkökuormitusta. Pis-
toke kytketään sopivaan seinäpistorasiaan.
Mikäli tarvitaan suora sähköverkkoliitäntä,
laitteen ja päävirtalähteen väliin on asennet-
tava moninapakytkin, jonka kontaktien väli
on vähintään 3 mm, ja joka vastaa vaadit-
tua kuormitusta voimassa olevien määräys-
ten mukaisesti. Kytkin ei saa katkaista
keltavihreää maadoitusjohdinta, ja maadoi-
tusjohtimen on oltava 2 - 3 cm pitempi kuin
34
muiden kaapeleiden. Virtajohto on asennet-
tava siten, että se ei missään tilanteessa
ole alttiina lämpötilalle, joka on 50 °C kor-
keampi kuin ympäristön lämpötila.
Soveltuvat virtajohdot huomioiden kaapelin
halkaisijan: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RR-F,
H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F.
Jakorasia
Uunissa on helposti ulottuvilla oleva
jakorasia, joka on suunniteltu toimimaan
230 V:n yksivaihevirralla (Kuva 7).
Valmistaja ei vastaa millään tavalla
mahdollisista vahingoista, mikäli näitä
onnettomuuksia estäviä määräyksiä ei
noudateta.
Kuva 7
35
Uunin asentami-
nen kalusteen si-
sälle
Jotta kalusteen sisälle asennettu uuni toimii
asianmukaisesti, uunille tarkoitetun
keittiökalusteen aukon on oltava mitoiltaan
sopiva.
Kun laite on asennettu paikalleen, sen
ympärillä ei saa olla avointa tilaa ja
keittiökalusteen on ympäröitävä laitetta tiiviisti
kaikilta sivuilta, jotta uunin jännitteellisiin osiin
ei vahingossa voida koskea. Kaikki
sähkövirralta suojaavat osat, mukaanlukien
mahdollinen päällyspaneeli (esimerkiksi, jos
laite asennetaan keittiön työpöydän päähän),
on kiinnitettävä sillä tavoin, että niitä ei voi
irrottaa muuten kuin erityisen työkalun avulla.
Laite voidaan asentaa siten, että sen
takaseinä ja toinen kylki on korkeampaa
toista laitetta tai seinää -vasten. Sen sijaan
toinen kylki on sijoitettava sellaisen laitteen
tai kalusteen viereen, jonka korkeus on sama.
Uunin kokonaismitat (Kuva 8)
Kalusteen aukon mitat
Aukon mittojen tulee vastata Kuvassa 9
esitettyjä.
Alapuolisen aukon mitat
Aukon mittojen tulee vastata Kuvassa 10
esitettyjä.
Uunin kiinnittäminen kalus-
teeseen
- Sijoita laite kalusteen aukkoon.
- Avaa uunin luukku ja kiinnitä uuni
keittiökalusteeseen neljän puuruuvin
avulla, jotka sopivat uunin kulmissa oleviin
ruuvin reikiin (Kuva 11).
Kuva 8
Kuva 9
Kuva 10
Kuva 11
FO 0290
FO 2662
550 M
IN
5
9
3
5
6
0
- 5
7
0
8
0
÷
1
0
0
36
ZOB646
ZOB646Q
A
0,79 kWh
53,0
43 min.
1130 cm
²
0,78 kWh
41 min.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18

Zanussi ZOB646X Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös

muilla kielillä