MB905834

Tefal MB905834, MB905838, MB905840 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi Tefal MB9058 ruokaprosessorista. Dokumentti sisältää tietoa laitteen osista, lisävarusteista, käyttötavoista ja puhdistuksesta. Se sisältää myös reseptejä, jotka hyödyntävät laitteen ominaisuuksia, kuten vihannestikkujen, venäläisen salaatin ja minestronekeiton valmistusta. Olen valmis auttamaan!
  • Miksi kansi ei sulkeudu?
    Miksi laite ei toimi?
    Miksi en saa kantta auki?
    Miksi ruoka ei tule ulos poistoaukosta?
26
KUVAUS
A - Moottoriosa
B - Irrotettava suoja-astia (läpinäkyvä osa)
B1 - Keäjä
C - Kansi
C1 - Virtakatkaisinpainike
C2 - syöttöaukko
D - Syöttöpainin
E - Leikkuulevyt
E1 - Viipaleet (vihreä)
E2 - Hieno raaste (oranssi)
E3 - Karkea raaste (punainen)
E4 - Kuutiot (harmaa)
E5 - Tikut/ranskalaiset (keltainen)
F - Puhdistusharja
G - Leikkuulevyjen/harjan säilytyskori
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖÄ
Puhdista lisätarvikkeet (leikkuulevyt, kansi, sttöpainin ja irrotettava suoja-astia) saippuavedellä. Huuhtele
ja kuivaa osat huolellisesti.
HUOMIO: leikkuulevyjen tet ovat eritin tevät. Käsittele niitä varoen ottamalla aina kiinni niiden
muovisesta osasta. (Kuva 1)
YTTÖ
Aseta irrotettava suoja-astia (läpinäkyvä osa) laitteen päälle (Kuva 2). Tämä suoja-astia suojaa laitetta lialta
ja helpottaa puhdistusta.
HUOMIO: laitetta ei voi käytä ilman tätä osaa.
Valitse haluamaasi käytön sopiva leikkuulevy. Laite säätää nopeuden automaattisesti sopivaksi käytetyn
leikkuulevyn mukaan.
- Kun käytät yksinkertaista levyä (E1, E2, E3), aseta levy irrotettavan suoja-astian päälle niin, että levyn varsi on
laitteen takaosassa (Kuva 3.a).
- Kun käytät ritillä varustettua levyä (E4, E5), aseta ritilä paikoilleen niin, että levyn varsi on laitteen takaosassa
(Kuva 3.b).
Aseta kansi kokonaisuuden päälle ja kiinnitä kansi työnmällä sitä eteenpäin (Kuva 4).
HUOMIO: Jos kansi on huonosti kiinni, laite ei toimi.
• Kytke laite sähköverkkoon ja aseta astia tuloaukon alle (Kuva 5).
• Paina virtakatkaisinpainiketta (Kuva 5).
• Syötä ainekset kannen syöttöaukosta (Kuva 5) ja tnnä ne sttöpainimella (Kuva 6).
Vaihda leikkuulevy vapauttamalla kansi työntämällä sitä taaksepäin ja poista levy (Kuva 7). On suositeltavaa
puhdistaa laite jokaisen valmistuskerran välissä.
Laitteesi on varustettu virtakatkaisinpainikkeella (C1). Jos haluat käytä laitetta tauotta, pidä
painiketta pohjassa.
HUOMIO: laite on varustettu kasvisten kantojen kerääjätarjottimella (B1). Kun tarjotin on täynnä,
tyhjennä se laitteen hyn toiminnan takaamiseksi (Kuva 8).
Puhdista kuutiointilevy (E4) tai tikkulevy (E5) puhdistusharjalla (F), jonka avulla voit työntää ritiän
juuttuneet ainekset (Kuva 9).
Lue oheinen turvaohjeita käsittelevä kirjanen tarkasti ennen laitteen
ensimmäistä käyttökertaa oman turvallisuutesi vuoksi ja säilytä se
huolellisesti.
FI
2727
Viipalointilevy
El
(vihreä)
Ohut raastinlevy
E2
(oranssi)
Karkea raastinlevy
E3
(punainen)
Kuutiointilevy
E4
(harmaa)
Tikkujen/ranskalaisten
leikkuulevy E5
(keltainen)
Ananas
Artisokka
Munakoiso
Avokado
Banaani
Punajuuri
(vain keitettynä)
(vain keitettynä)
(vain keitettynä)
Porkkana
(vain raakana)
(vain raakana)
(vain raakana)
Selleri
Makkara
Sienet
Kaali (puna/valko)
Kurkku
Suolakurkku
Kesäkurpitsa
Mansikka
Gruyère-juusto
Kiivi
Mango
Meloni
Kookospähkinä
Sipuli
Säilykepersikka
Päärynä
Paprika
Omena
Peruna
(vain raakana)
(vain raakana)
Tomaatti
Kysymys Vastaus
• « En saa kantta kiinni ».
Varmista, että levy on kunnolla kiinni laitteessa.
• « Laite ei toimi ».
- Varmista, että laite on kytketty sähköverkkoon.
- Varmista, että irrotettava suoja-astia (läpinäkyvä osa) on asetettu
laitteen päälle.
-Varmista, että levy on asetettu laitteeseen oikein (varsi
taaksepäin).
-Varmista, että kansi on kunnolla kiinni ja että
virtakatkaisinpainikkeen voi painaa pohjaan.
- Laitteen käynnistys vaatii, että virtakatkaisinpainiketta painetaan
hintään noin 1 sekunnin ajan.
• « En saa kantta pois »
- Käynnistä laite muutaman sekunnin ajaksi, jotta levy liikkuu, ja
vapauta sitten kansi.
-Työnnä kantta taaksepäin vapauttaaksesi ja irrottaaksesi sen.
• Laite jäi jumiin ja pyhtyi:
- Laite on suojattu syöttöaukkoon putoavien esineiden ja liian
kovien ruoka-aineiden varalta. Varmista, ettei leikkuulevyn päälle
ole pudonnut vieraita esineitä ja käynnistä laite uudelleen. Toista
enintään kaksi kertaa.
- Jos laite on yhä jumissa, avaa kansi, poista leikkuulevy, puhdista
laite ja lisätarvikkeet ja käynnistä laite sitten uudelleen. Varmista,
että leikkuulevy ei ole jäänyt jumiin.
• « Ruoka-ainekset eit tule ulos tuloaukosta ».
- Vapauta ja irrota kansi. Poista levy ja irrotettava suoja-astia
(läpinäkyvä osa), tyhjennä laite kaikista aineksista ja puhdista
laite.
2828
VINKIT HYVÄN LOPPUTULOKSEN SAAVUTTAMISEKSI:
Jotta lopputulos olisi paras mahdollinen, suosittelemme säilyttämään aineksia jääkaapissa ennen niiden
syöttämistä laitteeseen (juustoraaste, keitetyt vihannes- ja hedelmäkuutiot…)
Jos aineksia on keitetty liikaa, lopputulos on heikompi ja ainekset voivat survoutua. Leikkaa ainekset
pieniksi paloiksi, jotta niiden syöttäminen syöttöaukkoon on helpompaa.
LAITTEEN PUHDISTUS
• Kytke laite aina irti sähköverkosta ennen moottoriosan (A) puhdistamista.
Älä upota moottoriosaa veteen äläkä käytä sitä vedessä. Puhdista moottoriosa kostealla liinalla. Kuivaa se
huolellisesti (Kuva 10).
Irrotettava suoja-astia, sttöpainin ja leikkuulevyt (E1, E2, E3, E4, E5) voidaan pestä astianpesukoneen
yläkorissa taloudellisella tai vähän likaisille astioille tarkoitetulla pesuohjelmalla (Kuva 11)
• Kannen voi huuhdella vedes, mutta sitä ei voi pestä astianpesukoneessa. (Kuva 12).
• Käsittele levyjä varoen, sillä niiden terät ovat eritin teräv.
Jos ruoka-ainekset, kuten porkkanat, värjäät laitteen muovisia osia, hankaa osia ruokaöljyyn kostutetulla
liinalla ja puhdista ne sen jälkeen normaalisti.
SÄILYTYS
• Kaikki levyt (E1, E2, E3, E4, E5) ja puhdistusharja (F) voidaan säilyttää laitteessa.
Pinoa 5 leikkuulevyä ja aseta ne säilytyskoriin. Harja säilytetään säilytyskorin yosassa olevassa
aukossa (Kuva 13). Levyt ja harjan sisältävä säilytyskori kiinnittyy magneettisesti laitteen etuosaan
(Kuva 14).
• Johdon säilytys: tnnä johto sille tarkoitettuun säilytyspaikkaan (Kuva 15).
RUOKAOHJEET
Vihannestikut
Keltainen levy (E5): tikut/ranskalaiset
6-8 hengelle
5 keskikokoista kuorittua porkkanaa • 1 keskikokoinen kuorittu kurkku • 1 keskikokoinen kuorittu kesäkurpitsa
• 2 paprikaa • 2 keitettyä punajuurta • 1 kiven avokado
Kastike:
200 ml majoneesia • 200 ml paksua ranskankermaa • 2 rkl jauhettua sipulia • 1 murskattu valkosipulin kynsi
• 1 rkl sinappia • suolaa, pippuria
Poista paprikan siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa paprika tikuiksi keltaisella levyllä (E5).
Leikkaa myös porkkanat, kekurpitsa, kurkku ja avokado keltaisella levyllä (E5).
Aseta kaikki kasvikset suurelle vadille tai erikseen pieniin astioihin.
Kastike:
Sekoita kaikki ainekset ja anna kastikkeen levätä jääkaapissa. Kaada kastike kulhoon juuri ennen tarjoilua.
Venäläinen rosolli
Harmaa levy (E4): kuutiot
8 hengelle
3 keskikokoista kuorittua ja keitettyä porkkanaa • 3 kuorittua ja keitettyä perunaa • 3 keskikokoista kuorittua
ja keitettyä punajuurta • 3 keskikokoista suolakurkkua • 1/2 kuorittu punasipuli • 150 g valutettuja hernei
• 4 silputtua vihersipulia • Persiljanoksia •1 ½ rkl kasviöljyä • suolaa, pippuria
2929
Varmista, että keitetyt ainekset ovat jäähtyneet huoneessa vallitsevaan lämpötilaan, ennen kuin alat valmistaa
rosollia. Leikkaa perunat, porkkanat, punajuuret, suolakurkut ja sipulit kuutioiksi harmaalla levyllä (E4).
Kaada vihanneskuutiot suureen salaattikulhoon. Lisää kulhoon herneet ja silputut vihersipulit. Sekoita
varoen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kasviöljy päälle ja sekoita uudelleen. Koristele persiljalla juuri
ennen tarjoilua.
Ehdotus: lisää joukkoon harmaalla levyllä (E4) kuutioituja makkaranpaloja.
Vinkki: älä keitä aineksia liikaa, jotta niiden koostumus säilyy paremmin kuutioinnin jälkeen
Minestrone-keitto
Vihreä levy (E1): viipaleet
Harmaa levy (E4): kuutiot
4 hengelle
1 kuorittu ja puolitettu sipuli • 1 keskikokoinen kuorittu porkkana • 1 keskikokoinen kuorittu peruna
• 1 keskikokoinen kuorittu kesäkurpitsa • 100 g paloiteltua viherkaalia • 2 murskattua valkosipulin kynttä
• 1 l häränlihalientä • 400 g säilyketomaattikuutioita • 400 g säilöttyjä valkoisia papuja huuhdeltuina ja
valutettuina • 15 g jauhettua basilikaa. • 1 rkl oliivljyä
Kuutioi sipuli, porkkana, peruna ja kekurpitsa harmaalla levyllä (E4). Viipaloi kaali vihreällä levyllä (E1).
Kaada oliiviöljy suureen paistinpannuun ja kuullota sipuli ja valkosipuli 3 minuutin ajan. Lisää porkkana-,
peruna- ja kesäkurpitsakuutiot. Sekoita hyvin. Lisää häränlihaliemi ja tomaatit. Kiehauta seos. Anna hautua 30
minuutin ajan. Lisää kaali, valkoiset pavut ja basilika. Mausta makusi mukaan. Anna lopuksi hautua vielä 10
minuutin ajan.
Hedelmä-carpaccio
Vihreä levy (E1): viipaleet
6 hengelle
2 kuorittua ja puolitettua omenaa •1 kuorittu ja neljään osaan paloiteltu mango • 3 kuorittua banaania • 2
kuorittua kiiviä • 200 g mansikoita • ½ sitruuna • hienosokeria • 1 tuore minttukimppu
Viipaloi hedelt vihreällä levyl(E1). Sirottele päälle kevyesti hienosokeria ja kostuta sitruunamehulla.
Aseta hedelmät lautasille värikkäästi. Levitä hedelmistä jäänyttä mehua hedelmien päälle siveltimel, jotta
hedelt näyttävät kirkkaammilta. Leikkaa mintunlehdet käsin ja asettele ne lautasille.
Tarjoile eritin kylmänä. Voit tarjota hedelmä-carpaccion kanssa jäätelöpallon.
/