Tefal NE2051 HV2 Omistajan opas

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi laitteesta. Ohjeessa kerrotaan laitteen eri osista, sen käytöstä ja erilaisista lisäosista, kuten makkara- ja kebbe-lisäosista sekä vihannesleikkurista. Olen valmis auttamaan sinua laitteen käytön kanssa.
  • Mitä lisäosia tähän laitteeseen kuuluu?
    Miten laite puhdistetaan ensimmäisen käytön jälkeen?
    Miten laitteen verkkoja ja terää tulee huoltaa?
42
Pese tarvikkeet saippuavedellä ennen ensimmäistä käyttöä. Huuhtele ja kuivaa osat huolellisesti.
Levyjen ja leikkuuterän on oltava voideltuja. Huolla niitä öljyllä.
Älä käytä laitetta tyhjänä, ellei levyjä ole voideltu.
Älä koskaan työnnä ruokia sormilla tai keittiövälineillä syöttöaukkoon.
A Irrotettava pilkkomispää
A1 Alumiinirunko
A2 Ruuvi
A3 Itsestään teroittuva, ruostumattomasta
teräksestä valmistettu leikkuuterä
A4 Levyt (mallikohtaisia)
A4a Levy, jossa on pienet aukot (hieno jauhe)
A4b Levy, jossa on keskikokoiset aukot
(puolikarkea jauhe)
A4c Levy, jossa on suuret aukot (karkea jauhe)
A5 Alumiinimutteri
B Irrotettava syöttölautanen
C Lihan syöttöpainin
D Käyttöpainike
E Moottoriyksikkö
F Makkarasuppilo (mallikohtainen)
Pilkkomispää
(ks. kuvat 1.1 - 1.4)
Valmistele kaikki jauhettavat ainekset poistamalla luut, rustot ja jänteet. Paloittele liha (noin 2
cm x 2 cm).
Vinkki: Kun lopetat käytön, voit laittaa syöttöaukkoon pieniä leipäpaloja, jotta kaikki tähteet
poistuvat laitteesta.
G Lisätarvike kibben valmistukseen
(mallikohtainen)
G1 Suulake
G2 Rengas
H Vihannesleikkuri (mallikohtainen)
H1 Raastinkotelo / syöttöaukko
H2 Syöttöpainin
H3 Kartioraastimet (mallikohtaisia)
H3a Karkean raasteen kartioraastin (punainen)
H3b Hienon raasteen kartioraastin (oranssi)
H3c Paksujen viipaleiden kartioraastin
(tummanvihreä)
H3d Ohuiden viipaleiden kartioraastin
(vaaleanvihreä)
H3e Suikalointiraastin
H3f Kuutiointilisätarvike
I Lisätarvikkeiden säilytysteline
(mallikohtainen)
Huomio: Tämän laitteen mukana toimitetaan turvaohjekirjanen LS-123456.
Lue se tarkasti ennen laitteen ensimmäistä käyttökertaa ja säilytä se huolellisesti.
FI
KUVAUS
YTTÖOHJEITA
YTTÖ
43
Makkarasuppilo
(ks. kuvat 2.1 - 2.3)
Tärkeää: tätä lisätarviketta käytetään vasta lihan jauhamisen, mausteiden lisäämisen ja ruoka-
aineiden huolellisen sekoittamisen jälkeen.
Liota suolta haaleassa vedessä, jotta se saa takaisin joustavuutensa. Pujota se sitten suppilon
päähän ja jätä 5 cm:n pituinen pää suolta suppilon ulkopuolelle (tuki tämä pää tekemällä siihen
solmu nauhan avulla). Käynnistä laite, syötä ainekset koneeseen ja liikuta suolta sitä mukaa, kun
se täyttyy.
Huomio: toimenpide on helpompaa kaksin siten, että toinen syöttää makkaraan täytettä ja toinen
valvoo suolen täyttymistä.
Tee makkaroista haluamasi mittaisia puristelemalla ja kiertämällä suolta.
Saadaksesi laadukkaita makkaroita älä päästä suoleen ilmaa sitä täyttäessäsi ja tee makkaroista
10 - 15 cm:n pituisia (erottele makkarat toisistaan nauhalla ja tee sen avulla solmu).
Lisätarvike kibben valmistukseen
(ks. kuvat 3.1 ja 3.2)
Käytännön neuvo:
Saadaksesi aikaan Kibbelle ja Keftalle tyypillisen hienon massan syötä liha 2 - 3 kertaa laitteen läpi,
kunnes massa on tarpeeksi hienoa.
Vihannesleikkuri
(ks. kuvat 4.1 - 4.6)
Käytä kullekin ruoka-aineelle sopivinta kartioraastinta: ks. kuvan 6 taulukko.
Näin saat parempia tuloksia:
Käyttämiesi ainesten on oltava kiinteitä, jotta saat parhaat tulokset ja vältät ainesten kertymisen
koteloon. Älä käytä laitetta liian kovien ainesten kuten sokeri- tai lihanpalojen raastamiseen tai
viipalointiin.
(ks. kuvat 5.1 - 5.6)
FI
PUHDISTUS
/