2828
VINKIT HYVÄN LOPPUTULOKSEN SAAVUTTAMISEKSI:
Jotta lopputulos olisi paras mahdollinen, suosittelemme säilyttämään aineksia jääkaapissa ennen niiden
syöttämistä laitteeseen (juustoraaste, keitetyt vihannes- ja hedelmäkuutiot…)
Jos aineksia on keitetty liikaa, lopputulos on heikompi ja ainekset voivat survoutua. Leikkaa ainekset
pieniksi paloiksi, jotta niiden syöttäminen syöttöaukkoon on helpompaa.
LAITTEEN PUHDISTUS
• Kytke laite aina irti sähköverkosta ennen moottoriosan (A) puhdistamista.
• Älä upota moottoriosaa veteen äläkä käytä sitä vedessä. Puhdista moottoriosa kostealla liinalla. Kuivaa se
huolellisesti (Kuva 10).
• Irrotettava suoja-astia, syöttöpainin ja leikkuulevyt (E1, E2, E3, E4, E5) voidaan pestä astianpesukoneen
yläkorissa taloudellisella tai vähän likaisille astioille tarkoitetulla pesuohjelmalla (Kuva 11)
• Kannen voi huuhdella vedessä, mutta sitä ei voi pestä astianpesukoneessa. (Kuva 12).
• Käsittele levyjä varoen, sillä niiden terät ovat erittäin teräviä.
• Jos ruoka-ainekset, kuten porkkanat, värjäävät laitteen muovisia osia, hankaa osia ruokaöljyyn kostutetulla
liinalla ja puhdista ne sen jälkeen normaalisti.
SÄILYTYS
• Kaikki levyt (E1, E2, E3, E4, E5) ja puhdistusharja (F) voidaan säilyttää laitteessa.
• Pinoa 5 leikkuulevyä ja aseta ne säilytyskoriin. Harja säilytetään säilytyskorin yläosassa olevassa
aukossa (Kuva 13). Levyt ja harjan sisältävä säilytyskori kiinnittyy magneettisesti laitteen etuosaan
(Kuva 14).
• Johdon säilytys: työnnä johto sille tarkoitettuun säilytyspaikkaan (Kuva 15).
RUOKAOHJEET
Vihannestikut
Keltainen levy (E5): tikut/ranskalaiset
6-8 hengelle
5 keskikokoista kuorittua porkkanaa • 1 keskikokoinen kuorittu kurkku • 1 keskikokoinen kuorittu kesäkurpitsa
• 2 paprikaa • 2 keitettyä punajuurta • 1 kivetön avokado
Kastike:
200 ml majoneesia • 200 ml paksua ranskankermaa • 2 rkl jauhettua sipulia • 1 murskattu valkosipulin kynsi
• 1 rkl sinappia • suolaa, pippuria
Poista paprikan siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa paprika tikuiksi keltaisella levyllä (E5).
Leikkaa myös porkkanat, kesäkurpitsa, kurkku ja avokado keltaisella levyllä (E5).
Aseta kaikki kasvikset suurelle vadille tai erikseen pieniin astioihin.
Kastike:
Sekoita kaikki ainekset ja anna kastikkeen levätä jääkaapissa. Kaada kastike kulhoon juuri ennen tarjoilua.
Venäläinen rosolli
Harmaa levy (E4): kuutiot
8 hengelle
3 keskikokoista kuorittua ja keitettyä porkkanaa • 3 kuorittua ja keitettyä perunaa • 3 keskikokoista kuorittua
ja keitettyä punajuurta • 3 keskikokoista suolakurkkua • 1/2 kuorittu punasipuli • 150 g valutettuja herneitä
• 4 silputtua vihersipulia • Persiljanoksia •1 ½ rkl kasviöljyä • suolaa, pippuria