viipalointi-/raastamislevyt
L
evyjen käyttäminen
k
äännettävät viipalointi-/raastamislevyt: paksu ,
ohut
Raastamispuolta voidaan käyttää juustolle, porkkanalle,
p
erunalle ja koostumukseltaan vastaaville ruoka-aineille.
V
iipalointipuolta voidaan käyttää juustolle, porkkanalle,
perunalle, kaalille, kurkulle, kesäkurpitsalle, punajuurelle ja
sipuleille.
raastamislevy (jos sisältyy toimitukseen)
P
armesaanijuusto, perunoiden hienontaminen
p
erunapalleroita varten.
viipalointilevyjen käyttäminen
1 Kiinnitä kulho ja irrotettava varsi moottoriosaan.
2 Tartu levyn keskiosaan ja aseta se akseliin oikea puoli
ylöspäin.
3 Aseta kansi paikalleen.
4 Aseta ainekset syöttöputkeen.
5 Käynnistä ja paina työntimellä tasaisesti. Älä työnnä
sormiasi syöttöputkeen.
vihjeitä
G
Käytä tuoreita raaka-aineita.
G
Älä paloittele ruokaa liian pieniksi paloiksi. Täytä syöttöputki
lähes täyteen. Tämä estää aineksia liikkumasta
sivusuunnassa.
G
Pystysuunnassa asetetut ainekset tulevat ulos lyhyempinä
kuin vaakasuunnassa asetetut.
G
Levyyn tai kulhoon jää aina hieman tähteitä.
sitruspuserrin (jos sisältyy toimitukseen)
Sitruspusertimen avulla voit pusertaa mehua
sitrushedelmistä, kuten appelsiineista, sitruunoista, greipeistä
ja limeteistä.
kartio
siivilä
sitruspusertimen käyttäminen
1 Kiinnitä kulho ja irrotettava varsi moottoriosaan.
2 Kiinnitä siivilä kulhoon. Varmista, että siivilän kahva lukittuu
paikalleen kulhon kahvan päälle.
3 Aseta kartio akselin päälle ja käännä sitä, kunnes se painuu
pohjaan saakka.
4 Puolita hedelmä. Käynnistä laite. Paina hedelmä kartiota
vasten.
G
Sitruspuristin ei toimi, ellei siivilä ole kunnolla
paikallaan.
G
Saat enemmän mehua säilyttämällä hedelmät
huoneenlämpötilassa ja pyörittelemällä niitä pöytätasoa
vasten ennen mehun pusertamista.
G
Mehua tulee enemmän, kun siirtelet hedelmää
sivusuunnassa pusertamisen aikana.
G
Jos puserrat paljon mehua, tyhjennä siivilä välillä, jotta
hedelmäliha ja siemenet eivät tuki sitä.
mehulinko (jos sisältyy toimitukseen)
M
ehulingon avulla saat mehua kiinteistä hedelmistä ja
vihanneksista.
työnnin syöttöpainike
m
ehulingon kansi
hedelmälihan poisto
suodatin
k
ulho
mehunokka
mehulingon käyttäminen
1 Aseta mehukannu siten, että sen nokka osoittaa
m
oottoriosaan. Kohdista kulhon kohta moottoriosan
k
ohtaan ja lukitse kääntämällä myötäpäivään .
2
Aseta hedelmälihan poisto suodatinrumpuun .
Varmista, että kielekkeet menevät rummun pohjaan.
3 Aseta suodatinrumpu paikalleen.
4 Aseta laitteen kansi kulhon päälle ja käännä, kunnes se
lukittuu . Mehulinko ei toimi, jos kulho tai kansi ei
ole kunnolla paikallaan .
5 Aseta mehun ulostulo-aukon alle sopiva lasi tai kannu.
6 Paloittele aineosat siten, että ne mahtuvat syöttöputkeen.
7 Käynnistä ja paina työntimellä tasaisesti. Älä työnnä
sormiasi syöttöputkeen. Käsittele ensimmäinen erä
loppuun saakka ennen kuin lisäät seuraavan erän.
G
Kun viimeinen pala on työnnetty mehulinkoon, anna sen
käydä vielä 30 sekuntia, kunnes kaikki mehu on valunut ulos.
tärkeää
G
Jos mehulinko alkaa täristä voimakkaasti, katkaise virta ja
poista jäte rummusta. (Mehulinko tärisee, jos jäte jakautuu
epätasaisesti.)
G
Kerrallaan voi käsitellä 800 grammaa hedelmiä tai
vihanneksia.
G
Tietyt erittäin kovat vihannekset saavat mehulingon
hidastumaan tai pysähtymään. Jos näin käy, katkaise virta ja
puhdista suodatin.
G
Kun käytät mehulinkoa, sammuta siitä virta säännöllisesti ja
tyhjennä jäteastia.
vihjeitä
G
Poista kivet ja siemenet esimerkiksi paprikoista, meloneista
ja luumuista sekä paksut kuoret esimerkiksi meloneista ja
ananaksista. Omenoita tai päärynöitä ei tarvitse kuoria.
G
Käytä aina tuoreita kiinteitä hedelmiä ja vihanneksia.
G
Sitrushedelmät: kuori hedelmät ja poista valkoinen osa.
Muutoin mehu voi maistua kitkerältä. Saat parhaat tulokset
käyttämällä sitruspuserrinta.
88