kaksoisvatkain
Käytä vatkainta vain kevyiden aineiden vatkaamiseen,
esim. munanvalkuaiset, kerma, maitotiiviste sekä munien
ja sokerin sekoittaminen valmistaessasi rasvattomia
kakkutaikinoita. Raskaammat aineet, esim. rasva ja
jauhot, rikkovat vatkaimen.
vatkaimen käyttö
1 Kiinnitä pyörityskappale ja kulho virtayksikköön.
2 Työnnä kumpikin vispilä tiukasti paikalleen käyttöpäähän
3 Aseta vatkain paikalleen kääntämällä varovasti, kunnes
se painuu pyörityskappaleen yli.
4 Lisää kulhoon valmistusaineet.
5 Kiinnitä kansi - varmista, että pyörityskappaleen pää on kannen keskellä.
6 Käynnistä kone.
vinkkejä
●
Kananmunat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.
●
Tarkista aluksi, että kulho ja vispilät ovat puhtaat eikä niissä ole rasvaa.
maksimisekoituskansi
Käytä nesteiden sekoittamiseen maksimisekoituskantta
ja hienonnusterää. Näin sekoitettavan nesteen määrä voi
olla jopa 1.5 l (1 l:n sijaan), neste ei vuoda yli, ja terä
leikkaa paremmin.
1 Kiinnitä pyörityskappale ja kulho virtayksikköön.
2 Kiinnitä hienonnusterä.
3 Lisää sekoitettavat ainekset.
4 Kiinnitä sekoituskansi terän päälle varmistaen, että se on
kunnolla paikallaan kulhon sisällä olevan ulkoneman
päällä . Älä paina kantta alaspäin, pidä kiinni
kannen keskellä olevasta ottimesta.
5 Kiinnitä kansi ja käynnistä kone.
viipalointi/raastinterät
käännettävät viipalointi/raastinlevyt - paksu
, ohut
Käytä terän raastinpuolta juuston, porkkanoiden,
perunoiden yms. raastamiseen.
Käytä terän viipalointipuolta juuston, porkkanoiden,
perunoiden, kaalin, kurkun, kesäkurpitsan, punajuurien ja
sipuleiden viipaloimiseen.
ohut suikaleterä
Käyttö: ranskalaisten perunoiden leikkaaminen; kiinteät
ainekset salaatteihin, koristeluun, pataruokiin ja öljyssä
kypsentämiseen (esim. porkkana, lanttu, kesäkurpitsa,
kurkku).
erittäin karkea raastinterä
Karkeat juusto- ja porkkanaraasteet.
hienoraastinterä
Parmesaanijuuston ja perunoiden raastaminen
(perunapyörykät).
normaali suikaleterä
ohuiden ranskalaisten perunoiden leikkaaminen; kiinteät
ainekset salaatteihin ja dippeihin (esim. porkkana,
kurkku).
turvallisuus
●
Älä koskaan poista kantta ennen kuin
leikkuulevy on pysähtynyt kokonaan.
●
Käsittele leikkuuteriä varoen - ne ovat erittäin teräviä
tärkeää
●
Jäähdytä kuuma neste ennen kuin sekoitat sen tehosekoittimessa - jos kansi ei
ole kunnolla kiinni, nestettä voi roiskua päällesi kannen auetessa.
●
Varmistaaksesi, että laite palvelee sinua pitkän aikaa, älä koskaan käytä
tehosekoitinta pitempään kuin 60 sekuntia kerrallaan. Sammuta virta heti kun
sakeus on sopiva.
●
Älä laita mausteita sekoittimeen - ne saattavat vahingoittaa muovia.
●
Laite ei toimi, jos tehosekoitin ei ole kunnolla paikallaan.
●
Älä pane sekoittimeen kuivia valmistusaineita ennen käynnistämistä. Paloittele
ainekset tarvittaessa; avaa täyttökorkki; pudota palaset täyttökorkin kautta yksi
kerrallaan koneen käydessä.
●
Älä käytä tehosekoitinta säilytysastiana. Säilytä se tyhjillään.
●
Älä koskaan sekoita suurempaa määrää kuin 1
1
/2 litraa - vaahtoavien nesteiden,
esim. pirtelö, määrä on pienempi.
nopeuden valinta kaikissa toiminnoissa
väline/osa toiminto nopeus
hienonnusterä Kakkutaikinan valmistus 1 - 8
Rasvan ja jauhojen sekoittaminen 5 - 8
Veden lisääminen
taikinan joukkoon 1 - 5
Paloittelu/soseuttaminen/pateet 6 - 8
vatkaus munanvalkuaiset 8
munat ja sokeri rasvattomissa taikinoissa 8
kerma 5 - 8
taikinan sekoitin hiivataikinat 5 - 8
terät- viipalointi/Kiinteät aineet, esim. porkkanat,
raastaminen/ kovat juustot 5 - 8
silppuaminen Pehmeämmät aineet, esim. kurkku,
tomaatit 1 - 5
sitruspuserrin Sitrushedelmät 1
mehulinko Hedelmät ja kasvikset 8
tehosekoitin
Kevyt sekoittaminen, esim. vatkatut taikinat, pirtelöt
Keitot, kastikkeet, patee ja majoneesi 8
monitoimimylly Kaikki käsittely 8
maksimikapasiteetti
●
Murotaikina Jauhot 340 g
●
Hiivataikina Jauhot 500 g
●
Sekoituskakku Kokonaispaino 1,5 Kg
●
Jauheliha Kokonaispaino 600 g
●
nesteet kannen kanssa 1,5 litraa
●
Kaksoisvatkain 6 munanvalkuaista
välineiden käyttö
katso ylläolevasta taulukosta, millä nopeudella kutakin työvälinettä käytetään.
hienonnusterä/ taikinan sekoitin
Leikkuuterä on monipuolisin kaikista monitoimikoneen välineistä. Saavutettava
koostumus määräytyy käsittelyajan pituuden perusteella. Kun haluat karkean
lopputuloksen, käytä sykäyspainiketta.
Hienonnusterää käytetään kakkujen ja leivonnaisten valmistamiseen, raa’an ja
kypsennetyn lihan jauhamiseen, vihannesten pilkkomiseen, pähkinöiden
jauhamiseen, pateen, dippien ja sosekeittojen valmistamiseen sekä pikkuleipien
ja leipien murentamiseen.
Käytä taikinan sekoitinta hiivataikinan valmistamiseen.
vinkkejä
leikkuuterä
●
Leikkaa ainekset, esim. liha, leipä, vihannekset, noin
2cm:n kuutioiksi.
●
Paloittele pikkuleivät pienempiin osiin ja pudota
syöttösuppilon läpi koneen käydessä.
●
Käytä taikinan valmistuksessa jääkaappikylmää rasvaa,
jonka olet pilkkonut 2cm:n kuutioiksi.
●
Älä pyöritä konetta liian kauan.
taikinan sekoitin
●
Pane kuivat aineet kulhoon ja lisää neste syöttösuppilon
kautta koneen käydessä. Annan koneen käydä, kunnes
taikinasta on muodostunut tasainen ja joustava pallo
(noin 1 - 1 1/2 minuuttia).
●
Jos alustusta tarvitsee jatkaa, tee se käsin. Uudelleen
alustamista kulhossa ei suositella, sillä monitoimikone
saattaa alkaa täristä.
21
22
23
24
25