40 Neuvoja ja vinkkejä
Kypsytysmenetelmiä
Järjestele Aseta ruoan paksuimmat osat astian ulko-osaa kohti. Esim. kanankoivet.
Peitä Käytä ilmarei’illä varustettua mikroaaltokalvoa tai sopivaa kantta.
Lävistä Sellaisten ruokien pinta, joissa on kuori tai kalvo, on lävistettävä useissa kohdin ennen
kypsyttämistä tai uudelleenlämmittämistä, sillä muuten voi kehittyä höyryä, joka
aiheuttaa ruoan äkillisen ulospurkautumisen. esim. perunat, kala, kana, makkarat.
TTäärrkkeeääää::
Kananmunia, esim. paistettuja ja kovaksi keitettyjä munia, ei saa kuumentaa
mikroaaltoja käyttämällä, sillä ne voivat räjähtää vielä senkin jälkeen kun kypsyttäminen
on suoritettu.
Hämmennä, Tasaisen kypsyttämisen aikaansaamiseksi on ehdottoman tärkeää hämmentää,
kääntele ja käännellä ja siirrellä ruokaa kypsyttämisen aikana. Muista aina hämmentää ja siirtele
siirtele ulkosivuilta keskikohtaa kohti.
Seisota Seisonta-aika on välttämätön kypsyttämisen jälkeen niin että lämpö jakautuu tasaisesti
kautta koko ruoan.
Suojele Jotkut sulatettavan pakasteen osista voivat lämmetä. Osat, joilla on taipumus lämmetä,
voidaan suojata pieniä alumiinifoliopalasia käyttämällä. Nämä osat, kuten kanankoivet ja
-siivet, voidaan peittää pienin alumiinifoliopalasin, jotka heijastavat mikroaaltoja.
Mikroaaltouunin kestävät keittoastiat
Alumiinifolio / / Pientä alumiinifoliopalasta voidaan käyttää ruoan suojelemiseksi
folioastiat ylikuumennusta vastaan. Aseta folio vähintään 2 cm etäisyydelle
uunin seinämistä, muuten voi aiheutua kipinöintiä. Folioastioita saa
käyttää vain niiden valmistajan erityisestä suosituksesta, esim.
Microfoil ®; noudata tarkkaan annettuja ohjeita.
Ruskistusta varten Noudata aina valmistajan antamia ohjeita. Älä ylitä annettuja
tarkoitetut astiat kuumennusaikoja. Ole hyvin varovainen, sillä nämä astiat
voivat tulla hyvin kuumiksi.
Porsliini ja / Porsliiniset astiat, saviastiat, lasitetusta keramiikasta ja luuporsliinista
keramiikka valmistetut astiat ovat yleensä sopivia käytettäviksi, mikäli niissä ei
ole metallikoristelua.
Lasiastiat, esim. On syytä noudattaa varovaisuutta hienosta lasista valmistettuja
Pyrex ® astioita käytettäessä, sillä ne voivat särkyä tai haljeta ne äkillisesti
kuumennettaessa.
Metalli Metallisten astioiden käyttöä ei suositella mikroaaltotehoa
käytettäessä, muuten voi aiheutua kipinöintiä ja seurauksena
voi olla syttyminen tuleen.
Muovi/polystyreeni On syytä noudattaa varovaisuutta, sillä jotkut astiat voivat
esim. pikaruoka-astiat korkeissa lämpötiloissa käyristyä, sulaa tai haalistua väriltään.
Kelmu Ei saa koskettaa ruokaa ja on lävistettävä höyryn päästämiseksi
ulos.
Pakaste/ Täytyy lävistää höyryn päästämiseksi ulos. Varmista, että
paistopussit pussit sopivat käytettäväksi mikrouunissa. Älä käytä muovisia tai
metallisia siteitä, sillä ne voivat sulaa tai syttyä tuleen
metallikipinöinnin aiheuttamana.
Paperi – lautaset, Käytä vain lämmittämiseen tai kosteuden imemiseksi. On
kupit ja syytä noudattaa varovaisuutta, sillä ylikuumennus voi
talouspaperi aiheuttaa syttymisen tuleen.
Olki- ja puuastiat Valvo aina uunia näitä materiaaleja käytettäessä, sillä
ylikuumennus voi aiheuttaa syttymisen tuleen.
Kierrätetty paperi Voivat sisältää metalliuutteita, jotka voivat aiheuttaa
ja sanomalehti-paperi ’kipinöintiä’ ja syttymisen tuleen.
Ruoanval Sopivuus Kommentteja
mistusastiat mikrouunissa
käytettäväksi