electrolux tärkeitä turvaohjeita
74
jotta höyry pääsee purkautumaan ja
vältytään palovammoilta. Pidä lapset
poissa luukun luota palovammojen
välttämiseksi.
Kotelo, uunin sisäpuoli, tuuletusaukot,
lisävarusteet ja astiat kuumenevat
GRILLIN, YHDISTELMÄGRILLIN ja
AUTOMAATTIKYPSENNYS
-toimintojen aikana. Ennen puhdistusta
on varmistettava, etteivät ne ole kuumia.
Lasten suojeleminen
Vaara! Lapset saavat käyttää
uunia ilman valvontaa vain, jos he
osaavat käyttää uunia turvallisesti
ja ymmärtävät virheellisen käytön
vaarat.
Tätä laitetta ei ole tarkoitettu
lapsille tai fyysisesti tai henkisesti
vajaakuntoisille, aistirajoitteisille,
kokemattomille tai tottumattomille
henkilöille ilman heistä vastuullisen
henkilön valvontaa tai tämän antamaa
laitteen käyttökoulutusta.
On valvottava, että lapset eivät leiki
laitteella.
Uunin luukkuun ei saa nojata eikä
siitä saa roikkua. Uunin kanssa ei saa
leikkiä. Lapsille on neuvottava kaikki
tärkeät turvaohjeet: patalappujen
käyttö, ruoan päällysten poistaminen
varovaisesti, itsestään kuumenevien
tai vastaavien ruoan rapeutta lisäävien
pakkausten, jotka voivat olla erityisen
kuumia, käyttö.
3. Anna nesteen seistä uunissa
vähintään 20 sekuntia kypsennysajan
päätyttyä, jolloin vältetään jälkikäteen
tapahtuva roiskuva kiehuminen.
Kananmunia ei saa kypsentää
kuorineen eikä kovaksikeitettyjä
kananmunia saa kuumentaa
mikroaaltouunissa, sillä ne
voivat räjähtää vielä
mikroaaltokypsennyksen jälkeen.
Kun kypsennetään tai lämmitetään
kananmunia, joita ei ole vatkattu tai
sekoitettu, keltuaisiin ja valkuaisiin
on pisteltävä reikiä, etteivät
ne räjähdä. Kovaksikeitetyt
kananmunat on kuorittava ja
viipaloitava ennen kuin ne
lämmitetään mikroaaltouunissa.
Esimerkiksi perunoiden, makkaroiden
ja hedelmien kuoreen on pisteltävä
reikiä ennen kypsennystä, etteivät ne
räjähdä.
Palovammojen välttäminen
Otettaessa ruokaa uunista on
käytettävä pannulappuja tai
patakintaita. Valmistusastiat,
popcorn-pakkaukset, paistopussit
jne. on avattava kasvoista ja käsistä
poispäin höyryn aiheuttamien
palovammojen välttämiseksi.
Palovammojen välttämiseksi
ruoan lämpötila on tarkistettava ja
ruoka sekoitettava ennen
tarjoamista, erityisesti silloin, kun
ruoka tarjoillaan vauvoille, lapsille
tai vanhuksille.
Astian lämpötila ei vastaa ruoan tai
juoman lämpötilaa; tämän takia ruoan
lämpötila on aina tarkistettava.
Luukkua avattaessa on varottava
kuumia höyryjä, jotka voivat aiheuttaa
palovammoja. Täytetyt ruoat on
viipaloitava kuumennuksen jälkeen,