70
Huomautus: Ylempi terä voi irrota
alemmasta terästä, kun ruoka
on käsitelty valmiiksi. Tämä on
normaalia, sillä terät kiinnittyvät
toisiinsa löysästi, jotta ne voidaan
irrottaa helpommin käytön jälkeen.
1 Laita alusta kulhon alle. (Tämä
estää kulhoa liikkumasta
työtasolla.)
2 Aseta laite puhtaalle tasaiselle
alustalle.
3 Kiinnitä haluamasi veitsiterä kulhon
nastaan 2.
4 Paloittele ruoka ja aseta palaset
kulhoon. Suuret palat on leikattava
pienemmiksi noin 1–2 cm:n
palasiksi.
5 Aseta kansi paikalleen.
Lukitse paikalleen kääntämällä
vastapäivään 3.
6 Kiinnitä moottoriosa kanteen.
7 Työnnä pistoke pistorasiaan.
Valitse haluamasi nopeus
painamalla nopeudenvalitsinta
alaspäin. Kun moottoriosa on
käynnissä, pidä tiukasti kiinni
kannesta ja kulhosta.
l
Voit valita nopeuden 1 painamalla
nopeudenvalitsinta kevyesti.
l
Voit valita nopeuden 2 painamalla
nopeudenvalitsinta voimakkaasti.
l
Voit myös painella
nopeudenvalitsinta lyhyesti. Tällöin
laite toimii sykäyksittäin. Tällöin
ruokaa ei käsitellä liikaa.
8 Käytä leikkuria, kunnes haluttu
tulos on saavutettu.
9 Katkaise virta ja irrota pistoke
pistorasiasta käytön jälkeen.
10 Pura laite tekemällä edellä
kuvatut toimet päinvastaisessa
järjestyksessä.
tärkeää
l
Jos teet ruokaa vauvoille tai
pienille lapsille, tarkista aina ennen
syöttämistä, että ainesosat on
hienonnettu perusteellisesti.
l
Älä käytä leikkuria yhtäjaksoisesti
pidempään kuin 10 sekuntia. Anna
sen jäähtyä 1 minuutin ajan kunkin
10 sekunnin toimintajakson välillä.
l
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
tyhjä.
l
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
täynnä nestettä.
l
Anna kuuman ruoan jäähtyä ennen
käsittelemistä.
vihjeitä
l
Jos leikkurin toiminta muuttuu
työlääksi, poista osa seoksesta
ja käsittele se useassa erässä.
Muutoin moottori voi rasittua.
l
Muista, että kovien ruoka-aineiden,
kuten kahvinpapujen, mausteiden,
suklaan tai jään, käsitteleminen
kuluttaa teriä nopeammin.
l
Varo käsittelemästä joitakin
ainesosia liikaa. Pysäytä
säännöllisin väliajoin ja tarkista
koostumus.
l
Tietyt mausteet, kuten neilikka,
tilli ja kuminansiemenet, voivat
vaurioittaa leikkurin muoviosia.
l
Lopputuloksesta tulee tasainen,
kun pysäytät laitteen ja kaavit
kulhon seinämille jääneet aineosat
kulhoon muovilastalla.
l
Saat parhaat tulokset käsittelemällä
kerrallaan vain pieniä määriä.
l
Leikkaa suuret palat 1–2 cm:n
palasiksi. Jos palasia on paljon tai
ne ovat kookkaita, lopputuloksesta
voi tulla epätasainen.
l
Varmista ennen esimerkiksi
pähkinöiden, yrttien tai kuivien
leivänpalojen hienontamista, että
terä, kulho ja kansi ovat täysin
kuivat.
majoneesityövälineen
käyttäminen
(jos sisältyy toimitukseen)
Majoneesityövälineen
kokoamisesta ja käyttämisestä on
lisätietoja majoneesiohjeessa.