H
uomautus: Ylempi terä voi irrota
alemmasta terästä, kun ruoka on
k
äsitelty valmiiksi. Tämä on
n
ormaalia, sillä terät kiinnittyvät
toisiinsa löysästi, jotta ne voidaan
i
rrottaa helpommin käytön jälkeen.
1
Laita alusta kulhon alle. (Tämä
estää kulhoa liikkumasta
t
yötasolla.)
2
Aseta laite puhtaalle tasaiselle
alustalle.
3 Kiinnitä haluamasi veitsiterä kulhon
nastaan .
4 Paloittele ruoka ja aseta palaset
kulhoon. Suuret palat on leikattava
pienemmiksi noin 1–2 cm:n
palasiksi.
5 Aseta kansi paikalleen. Lukitse
paikalleen kääntämällä
vastapäivään .
6 Kiinnitä moottoriosa kanteen.
7 Työnnä pistoke pistorasiaan. Valitse
haluamasi nopeus painamalla
nopeudenvalitsinta alaspäin. Kun
moottoriosa on käynnissä, pidä
tiukasti kiinni kannesta ja kulhosta.
●
Voit valita nopeuden 1 painamalla
nopeudenvalitsinta kevyesti.
●
Voit valita nopeuden 2 painamalla
nopeudenvalitsinta voimakkaasti.
●
Voit myös painella
nopeudenvalitsinta lyhyesti. Tällöin
laite toimii sykäyksittäin. Tällöin
ruokaa ei käsitellä liikaa.
8 Käytä leikkuria, kunnes haluttu
tulos on saavutettu.
9 Katkaise virta ja irrota pistoke
pistorasiasta käytön jälkeen.
10 Pura laite tekemällä edellä kuvatut
toimet päinvastaisessa
järjestyksessä.
tärkeää
●
Jos teet ruokaa vauvoille tai pienille
lapsille, tarkista aina ennen
syöttämistä, että aineosat on
hienonnettu perusteellisesti.
●
Älä käytä leikkuria yhtäjaksoisesti
pidempään kuin 10 sekuntia. Anna
sen jäähtyä 1 minuutin ajan kunkin
10 sekunnin toimintajakson välillä.
●
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
tyhjä.
●
Älä käytä leikkuria, jos kulho on
täynnä nestettä.
●
A
nna kuuman ruoan jäähtyä ennen
käsittelemistä.
vihjeitä
●
J
os leikkurin toiminta muuttuu
t
yölääksi, poista osa seoksesta ja
käsittele se useassa erässä.
M
uutoin moottori voi rasittua.
●
M
uista, että kovien ruoka-aineiden,
kuten kahvinpapujen, mausteiden,
suklaan tai jään, käsitteleminen
kuluttaa teriä nopeammin.
●
Varo käsittelemästä joitakin
ainesosia liikaa. Pysäytä
säännöllisin väliajoin ja tarkista
koostumus.
●
Tietyt mausteet, kuten neilikka, tilli
ja kuminansiemenet, voivat
vaurioittaa leikkurin muoviosia.
●
Lopputuloksesta tulee tasainen,
kun pysäytät laitteen ja kaavit
kulhon seinämille jääneet aineosat
kulhoon muovilastalla.
●
Saat parhaat tulokset käsittelemällä
kerrallaan vain pieniä määriä.
●
Leikkaa suuret palat 1–2 cm:n
palasiksi. Jos palasia on paljon tai
ne ovat kookkaita, lopputuloksesta
voi tulla epätasainen.
●
Varmista ennen esimerkiksi
pähkinöiden, yrttien tai kuivien
leivänpalojen hienontamista, että
terä, kulho ja kansi ovat täysin
kuivat.
majoneesityövälineen
käyttäminen
(jos sisältyy toimitukseen)
Majoneesityövälineen
kokoamisesta ja käyttämisestä on
lisätietoja majoneesiohjeessa.
70