SEB STORE'INN 221F00, DO221, DO221Store’ Inn DO221F00, DO222F00 STORE' INNROBOT MA©NAGER DO222FOO, ROBOT MA©NAGER DO222FOO, Store’ Inn DO221F00 Omistajan opas

  • Olen lukenut käyttöohjeen SUCCESSOR keittiökoneesta, ja voin vastata kysymyksiisi laitteen käytöstä ja toiminnoista. Dokumentti sisältää tietoa laitteen kokoonpanosta, käytöstä, puhdistuksesta sekä laajan valikoiman reseptejä. Kysy rohkeasti, niin autan sinua!
  • Mitä tarvikkeita laitteen mukana tulee?
    Minkälaisia ruokia laitteella voi valmistaa?
    Miten laitetta puhdistetaan?
99
Ostamasi mallin sisältämät lisätarvikkeet esitellään pakkauksen yläpuolella olevassa lapussa.
Turvaohjeet
Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen ensimmäistä käyttökertaa: käyttöohjeen vastainen käyttö
vapauttaa valmistajan kaikesta vastuusta.
Tarkista, että kotisi sähköasennuksen jännite vastaa laitteen jännitettä.
Kaikki liitäntävirheet kumoavat takuun. Laite on suunniteltu kotikäyttöön sisätiloissa.
Tätä laitetta ei ole tarkoitettu sellaisten henkilöiden (mukaan lukien lapset) käyttöön, joilla on heikentyneet
ruumiilliset, henkiset tai aisteihin liittyvät kyvyt tai joilla ei ole tarpeeksi kokemusta ja tietoa laitteen
käyttämiseksi turvallisesti, ellei heidän turvallisuudestaan vastuussa oleva henkilö ole ohjannut ja neuvonut
heitä laitteen käytössä.
Älä anna lasten leikkiä laitteella.
Sammuta laite heti kun lakkaat käyttämästä sitä (jopa sähkökatkoksen ajaksi) ja kun puhdistat sen.
Älä käytä laitetta, jos laite ei toimi kunnolla tai jos se on vioittunut. Siinä tapauksessa ota yhteys
valtuutettuun huoltopalveluun (katso luettelo huoltolehtisestä).
Valtuutetun huoltopalvelun (katso luettelo huoltolehtisestä) tulee suorittaa kaikki toimenpiteet lukuun
ottamatta asiakkaan laitteelle suorittamaa tavallista puhdistusta ja huoltoa.
Älä laita laitetta, virtajohtoa tai pistoketta veteen tai muuhun nesteeseen.
Älä jätä virtajohtoa roikkumaan lasten ulottuville.
Sähköjohto ei saa koskaan olla kosketuksissa laitteen kuumien osien, lämmönlähteen tai terävän kulman
kanssa tai niiden läheisyydessä.
Jos virtajohto tai pistoke on vioittunut, älä käytä laitetta. Pyydä valtuutettua huoltokeskusta (katso luettelo
huoltolehtisestä) vaihtamaan ne välittömästi kaikenlaisten vaaratilanteiden välttämiseksi.
Turvallisuussyistä käytä ainoastaan laitteelle tarkoitettuja, valtuutetun huoltopalvelun myymiä
lisätarvikkeita tai varaosia.
Käytä aina syöttötarviketta ainesten työntämiseen syöttöaukkoon, älä koskaan käytä sormia eikä
haarukkaa, lusikkaa, veistä tai muuta esinettä.
Ole erityisen varovainen käsitellessäsi monikäyttöistä veistä, sekoituskulhon terää, yrttimyllyä ja
vihannesten leikkuuteriä puhdistaessasi niitä tai tyhjentäessäsi kulhoja. Ne ovat erittäin teräviä. Sinun tulee
aina irrottaa monikäyttöinen veitsi (d) liitinosasta (c), ennen kuin tyhjennät kulhon sisällön.
Älä käytä laitetta tyhjänä.
Käytä sekoituskulhoa aina kannen kanssa.
Älä koskaan koske liikkuviin osiin. Odota aina että laite pysähtyy täysin, ennen kuin poistat lisätarvikkeet.
Älä käytä lisätarvikkeita säilytysastioina (pakastus – ruoanvalmistus – kuumasterilointi).
Älä laita lisätarvikkeita mikroaaltouuniin.
Älä anna pitkien hiusten, huivien, solmioiden jne. roikkua käynnissä olevien kulhon tai lisätarvikkeiden
yläpuolella.
Älä liikuta laitetta pitämällä kiinni laatikosta.
FI
100
Kuvaus
yttöönotto
• Ennen ensimmäistä käyttökertaa pese kaikki lisätarvikeosat kuumalla saippuavedellä (katso kappale
Puhdistus). Huuhtele ja kuivaa.
• Aseta moottoriosa (a) tasaiselle, puhtaalle ja kuivalle pinnalle.
• Kytke laite päälle.
• Pulse (toiminto sykähdyksittäin): käännä painike (a3) Pulse-asentoon monta kertaa peräkkäin lyhyesti tiettyjen
toimintojen parempaa hallintaa varten.
• Jatkuva käyttö: käännä painike (a3) asentoon 1 tai 2.
• Sammutus: käännä painike (a3) asentoon 0.
Kappaleiden numerot vastaavat kehystettyjen kaavioiden numeroita.
1: Lihamyllykulhon ja kannen asettaminen
YTETYT LISÄTARVIKKEET:
• Kulhokokonaisuus (b).
LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS:
• Aseta kulho (b3) moottoriosan (a) päälle niin että kulhon kahva on samassa linjassa etuosan oikean kulman
kanssa.
• Käännä kulhoa (b3) oikealle.
• Aseta kansi (b2) kulhon (b3) päälle. Kiinnitä kansi työntämällä sitä oikealle kulhon kahvaa kohti.
On erittäin tärkeää kiinnittää kulho moottoriosaan (a) ennen kannen (b2) kiinnittämistä kulhoon (b3).
2: Lihamyllykulhon ja kannen irrottaminen
• Vapauta kansi kääntämällä sitä myötäpäivään, jotta se vapautuu kulhon kahvasta. Voit nyt nostaa kannen
ja irrottaa sen.
• Vapauta kulho kääntämällä sitä kellon viisareiden suuntaisesti.
• Vasta sitten voit nostaa ja irrottaa kulhon moottoriosasta.
a Moottoriosa
a1 : Moottoriosan hidas ulostulo
a2 : Moottoriosan nopea ulostulo
a3 : Nopeudenvalitsin: Pulse-toiminto
(sykähdyksittäin)-0-1-2
b Lihamyllykulho
b1 : Syöttöpainike
b2 : Kansi syöttöaukolla
b3 : Kulho
c Liitinosa
LISÄTARVIKKEET MALLIN MUKAAN:
d Monikäyttöinen veitsi
e Emulgointilevy
f Vihannesten leikkuuterät
A: Hieno raastin
D: Hieno viipaloija
C: Karkea raastin
G: Perunakakut/parmesaaniterä
H: Paksu viipaloija
E: Ranskalaisten perunoiden leikkuri
g Terätuki
h Sekoituskulho
h1 : Annostelukorkki
h2 : Kansi
h3 : Kulho
i Sitruspuserrin
i1 : Kartio
i2 : Sitruspusertimen liitinosa
i3 : Kori
j Yrttimylly
j1 : Kansi
j2 : Yrttimyllyn hienonnuskulho
k Lasta
l Säilytyslaatikko
FI
101
3 : Sekoita/vaivaa/jauha/vatkaa
YTETYT LISÄTARVIKKEET:
• Kulhokokonaisuus (b).
• Liitinosa (c).
• Monikäyttöinen veitsi (d).
LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS:
• Aseta kulho (b3) moottoriosaan (a) ja kiinnitä se.
• Liu’uta monikäyttöinen veitsi (d) liitinosaan (c) ja aseta kokonaisuus moottoriosan ulostuloon (a1).
• Laita ruoka-aineet kulhoon.
• Aseta kansi (b2) paikoilleen ja kiinnitä se kulhoon (b3).
• Irrota kulho ja kansi vapauttamalla ensin kansi ja sitten kulho.
VATKAA/SEKOITA
• Käännä nopeudenvalitsin (a3) asentoon 2 toiminnon käynnistämiseksi.
Voit vaivata enintään:
- 600 g raskasta taikinaa, kuten: valkean leivän taikina, murotaikina… 30 sekuntia.
- 500 g erikoisleipätaikinaa, kuten: ruisleipä, täysjyväleipä, kokojyväleipä … 30 sekuntia.
Voit valmistaa enintään:
- 600 g kevyttä taikinaa, kuten: keksit, kahvikakku, jogurttikakku… 1 minuutin ja 30 sekuntia.
Voit myös valmistaa enintään 0,5 litraa lettu- ja vohvelitaikinaa jne. 1 min - 1 min 30 s.
JAUHA
• Käännä nopeudenvalitsin (a3) asentoon 2 toiminnon käynnistämiseksi, tai jos haluat kontrolloida jauhatusta
paremmin, käytä Pulse-asentoa.
Voit jauhaa enintään 300 g ruoka-aineita, kuten:
- raakaa tai keitettyä lihaa (josta on poistettu luut, hermot ja joka on pilkottu kuutioiksi).
- raakaa tai keitettyä kalaa (ilman ihoa ja ruotoja).
- kovia aineksia: juusto, kuivatut hedelmät, tietyt vihannekset (porkkanat, selleri...).
- pehmeitä aineksia: tietyt vihannekset (sipuli, pinaatti...).
VAIVAA
• Käännä nopeudenvalitsin (a3) asentoon 2 toiminnon käynnistämiseksi.
Voit sekoittaa enintään 0,5 litran keittoa, lientä, sosetta 20 sekuntia.
4: Raasta/viipaloi
YTETYT LISÄTARVIKKEET:
• Kulhokokonaisuus (b).
• Liitinosa (c).
• Valitsemasi terä (f) (riippuu mallista).
• Terätuki (g).
LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS:
• Aseta kulho (b3) moottoriosaan (a) ja kiinnitä se.
• Liitä valitsemasi terä (f) terätukeen (g) liittämällä liitinosan (c) akseli
mahdollisimman pitkälle terän (f) pi ja kiinnitä kokonaisuus. Aseta kokonaisuus
sen jälkeen moottoriosaan (a1).
• Aseta kansi (b2) paikoilleen ja kiinnitä se kulhoon (b3).
• Irrota kansi ja kulho irrottamalla ensin kansi ja sitten kulho.
YNNISTYS JA OHJEET:
• Syötä ruoka-aineet kannen syöttöaukosta ja paina ne syöttöpainikkeen (b1) avulla.
• Käännä nopeudenvalitsin (a3) asentoon 1 viipalointia tai asentoon 2 raastamista varten.
Voit valmistaa terillä (riippuu mallista):
- karkea raastin (C) / hieno raastin (A): mukulaselleri, peruna, porkkana, juusto...
- paksu viipaloija (H) / ohut viipaloija (D): peruna, sipuli, kurkku, punajuuri, omena, porkkana, kaali...
- ranskalaisten perunoiden leikkuri (E): ranskalaiset perunat…
- perunakakku/parmesaaniterä (G): parmesaani, kookospähkinä…
Varmista, että
liitinosan (c)
metallinen akseli
on liitetty kannen
syöttöaukon (b2)
keskelle
FI
102
5: Emulgoi/vatkaa/vispaa
YTETYT LISÄTARVIKKEET:
• Kulhokokonaisuus (b).
• Liitinosa (c).
• Emulgointilevy (e).
LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS:
• Aseta kulho (b3) moottoriosaan (a) ja kiinnitä se.
• Liu’uta emulgointilevy (e) oikean suuntaisesti ja kiinnitä se liitinosaan (c), Aseta
kaikki moottoriosaan (a1).
• Aseta ruoka-ainekset kulhoon.
• Aseta kansi (b2) paikoilleen ja kiinnitä se kulhoon (b3).
• Irrota kansi ja kulho irrottamalla ensin kansi ja sitten vasta kulho.
YNNISTYS JA OHJEET:
• Käännä nopeudenvalitsin (a3) asentoon 2 toiminnon käynnistämiseksi.
• Älä koskaan käytä tätä lisätarviketta raskaiden taikinoiden vaivaamiseen tai kevyiden taikinoiden
sekoittamiseen.
Voit valmistaa: majoneesia, aiolia, kastikkeita, valkuaisvaahtoa (1-6 kananmunaa), kuohukermaa, kermavaahtoa
(enint. 0,2 litraa).
6 : Tasoita/sekoita/vaivaa erittäin hienoksi
(mallista riippuen)
YTETYT LISÄTARVIKKEET:
• Sekoituskulhokokonaisuus (h).
LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS:
• Aseta ruoka-ainekset sekoituskulhoon (h3) ylittämättä kulhoon merkittyä maksimitasoa.
• Aseta annostelukorkilla (h1) varustettu kansi (h2) paikoilleen ja kiinnitä se kulhoon.
• Aseta koottu kulho (h) moottoriosaan (a2) niin että sekoituskulhon kahva on itseesi päin.
• Odota, että laite on sammunut täysin ennen kuin irrotat sekoituskulhon moottoriosasta.
YNNISTYS JA OHJEET:
• Käännä nopeudenvalitsin (a3) asentoon 1 tai 2 toiminnon käynnistämiseksi.
Voit käyttää Pulse-toimintoa paremman sekoitustuloksen saavuttamiseksi.
• Älä koskaan täytä sekoituskulhoa kiehuvalla nesteellä.
• Älä koskaan käytä sekoituskulhoa kuivien tuotteiden sekoittamiseen (pähkinät, mantelit, suolapähkinät…).
• Käytä sekoituskulhoa aina kannen kanssa.
• Kaada kulhoon aina ensin nestemäiset ainekset ennen kiinteitä aineksia ylittämättä kulhoon merkittyä
maksimitasoa:
- 1 l paksuille seoksille.
- 0,8 l nestemäisille seoksille.
• Jos haluat lisätä aineksia sekoituksen aikana, poista kannen annostelukorkki (h1) ja kaada ainekset
täyttöaukosta. Älä ylitä kulhoon merkittyä maksimitasoa.
Enimmäiskäyttöaika: 3 min.
Ohjeet:
• Jos ainekset jäävät kiinni kulhon seinämiin sekoituksen aikana, sammuta laite ja kytke se irti verkkovirrasta.
Irrota sekoituskulho laitteen rungosta. Irrota kiinni jäänyt seos terästä lastan avulla. Älä koskaan laita käsiä
tai sormia kulhoon tai terän läheisyyteen.
Voit:
• valmistaa hienoksi sekoitettuja keittoja, kermamaisia liemiä, soseita, pirtelöitä, cocktaileja
• sekoittaa kaikenlaisia nestemäisiä taikinoita (letut, munkit jne.)
Aseta
emulgointilevy
oikean
suuntaisesti:
katso kehystetty
kaavio 5.
FI
103
7 : Sitrushedelmien puristin (riippuu mallista)
YTETYT LISÄTARVIKKEET:
• Sitruspuserrinosa (i).
• Kulho (b3).
LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS:
• Aseta kulho (b3) moottoriosaan (a) ja kiinnitä se.
• Liu’uta liitinosa (i2) moottoriosan ulostuloon (a1).
• Aseta kori (i3) kulhoon ja kiinnitä se.
• Aseta kartio (i1) korin (i3) aukkoon.
• Irrota sitruspuserrinkokonaisuus irrottamalla ensin kori (i3) ja sitten vasta kulho. Sen jälkeen voit irrottaa
kokonaisuuden moottoriosasta.
YNNISTYS JA OHJEET:
• Aseta sitrushedelmän puolikas kartioon (i1) ja pidä sitä paikoillaan.
• Käännä nopeudenvalitsin (a3) asentoon 1 toiminnon käynnistämiseksi.
Voit valmistaa jopa 0,6 litraa sitrushedelmän mehua tyhjentämättä kulhoa.
Huomio: kori tulee huuhdella aina kun puristimella on valmistettu 0,2 litraa mehua.
8 : Pienten määrien hienonnus (riippuu mallista)
YTETYT LISÄTARVIKKEET:
• Yrttimylly (j).
LISÄTARVIKKEIDEN ASENNUS:
• Laita ainekset yrttimyllyn kulhoon (j2).
• Aseta kansi (j1) yrttimyllyn hienonnuskulhoon (j2) ja kiinnitä se kääntämällä myötäpäivään
• Aseta kokonaisuus moottoriosaan (a).
YNNISTYS JA OHJEET:
• Käännä nopeudenvalitsin (a3) asentoon «2» toiminnon käynnistämiseksi pitäen koko ajan yrttimylly
moottoriosassa käytön aikana.
Voit käyttää «Pulse» -toimintoa paremman sekoitustuloksen saavuttamiseksi.
• Yrttimyllyllä (j) voit jauhaa muutamassa sekunnissa:
- valkosipulin, persiljan, sipulin, keksejä (korppujauhojen valmistamiseksi), kinkun… Enimmäismäärä/-aika: 50
g /10 s
- kuivat aprikoosit, kuivat viikunat, kivettömät luumut Enimmäismäärä/-aika: 80 g /5 s
• Kun tyhjennät kulhon, varo terää. Se on erittäin terävä.
9: Lisätarvikkeiden säilytys (riippuu mallista)
• Laitteesi on varustettu sisäisellä säilytyslaatikolla (i), jossa voi ilyttää monikäyttöistä veistä (d) sekä 4
vihannesterää (f).
• Kun lisätarvikkeet on asetettu paikoilleen, liu’uta säilytyslaatikko (i) moottoriosaan (a).
Puhdistus
• Kytke irti laite verkkovirrasta.
• Puhdistuksen helpottamiseksi huuhtele lisätarvikkeet nopeasti käytön jälkeen.
• Pese ja kuivaa lisätarvikkeet: ne voidaan pestä astianpesukoneessa.
• Kaada sekoituskulhoon (h3) kuumaa vettä, johon on lisätty muutama tippa nestemäissaippuaa. Sulje
annostelukorkilla (h1) varustettu kansi (h2). Käytä laitetta muutamalla sykäyksellä. Kytke laite irti
verkkovirrasta. Huuhtele kulho.
FI
104
• Älä upota moottoriosaa (a) veteen äläkä juoksevan veden alle. Kuivaa se kostealla pesusienellä.
Lisätarvikkeiden terät ovat erittäin teräviä. Käsittele niitä varoen.
Vinkki: Jos ruoka-ainekset (porkkana, appelsiini…) värjäävät lisätarvikkeita, hankaa niitä ruokaöljyyn kostutetulla
liinalla ja puhdista ne sen jälkeen normaalilla tavalla.
Säilytys
• Älä säilytä laitetta kosteassa ympäristössä.
Mitä tehdä, jos laite ei toimi?
• Jos laitteesi ei toimi, tarkista:
- että laite on kunnolla kytketty verkkovirtaan.
- että jokainen lisätarvike on kiinnitetty kunnolla.
• Eikö laitteesi vieläkään toimi? Ota yhteys valtuutettuun huoltokeskukseen (katso luettelo huoltokirjasesta).
Pakkausmateriaalin ja laitteen heittäminen pois
• Pakkaus koostuu pelkästään ympäristölle vaarattomista materiaaleista, jotka voi heittää pois
voimassa olevien kierrätysmääräysten mukaisesti.
Laitteen heittämiseksi pois on otettava yhteys kotikunnan asiasta vastaaviin viranomaisiin.
Sähkölaitteet tai elektroniset laitteet käyttöiän
lopussa
Edistäkäämme ympäristönsuojelua!
Laite sisältää monia arvokkaita tai kierrätettäviä materiaaleja.
Toimita se tähän tarkoitukseen varattuun keräyspisteeseen, jotta se käsiteltäisiin asianmukaisesti.
Lisätarvikkeet
• Voit personoida laitteesi hankkimalla tutulta jälleenmyyjältäsi tai valtuutetusta huoltokeskuksesta seuraavat
lisätarvikkeet:
- Vihannesten leikkuuterät
A: Hieno raastin
D: Hieno viipaloija
C: Karkea raastin
H: Paksu viipaloija
G: Perunakakku/Parmesaaniterä
E: Ranskalaisten perunoiden leikkuri
- Yrttimylly
- Sekoituskulho
- Sitruspuserrin
FI
105
Jotain perusreseptejä
Vaalea leipätaikina
375 g jauhoja – 225 g haaleaa vettä1 pussi (n. 11 g) hiivaa – 5 g suolaa
Laita monikäyttöisellä veitsellä varustettuun kulhoon jauhot, suola ja hiiva. Valitse nopeusvalitsimesta
asento 2, ja kaada heti ensimmäisten sekuntien aikana haalea vesi kannen syöttöaukosta. Kun taikinasta
on muodostunut pallo (noin 30 sekunnin kuluttua), sammuta yleiskone. Anna taikinan kohota
lämpimässä paikassa, kunnes se on kaksinkertaistunut. Sen jälkeen muokkaa taikina sopivaksi ja laita se
voidellulle ja jauhetulle pellille. Anna taikinan kohota uudelleen. Lämmitä uuni 240° asteeseen. Kun leipä
on kohonnut kaksinkertaiseksi, laita se uuniin ja laske lämpötilaa 180° asteeseen. Anna paistua 30
minuutin ajan. Lisää samalla uuniin vedellä täytetty lasi, jotta leivän päälle syntyy rapea kuori.
Pizzataikina
150 g jauhoja – 90 g haaleaa vettä – 2 rkl oliiviöljyä – ½ pussi (n. 6 g) hiivaa – suolaa
Laita monikäyttöisellä veitsellä varustettuun kulhoon jauhot, suola ja hiiva. Valitse nopeusvalitsimesta
asento «2» ja kaada heti ensimmäisten sekuntien aikana haalea vesi ja oliiviöljy kannen syöttöaukosta.
Heti kun taikinasta on muodostunut pallo (15–20 s), sammuta yleiskone. Anna taikinan kohota
lämpimässä paikassa, kunnes se on kaksinkertaistunut. Lämmitä uuni 240° asteeseen. Sillä välin kauli
taikina ja lisää sen päälle haluamasi täyte: tomaattipyreetä ja sipulia, sieniä, kinkkua, mozzarella jne.
Mausta pitsa anjoviksilla tai mustilla oliiveilla, lisää hyppysellinen oreganoa ja raastettua juustoa ja
viimeiseksi silaukseksi kaada pinnalle muutama tippa oliiviöljyä. Laita täytetty pitsa voidellulle ja
jauhetulle pellille. Paista uunissa 15–20 minuutin ajan. Muista valvoa koko paiston ajan.
Murotaikina
280 g jauhoja – 140 g pehmeää voita – 70 ml vettä – hieman suolaa
Laita monikäyttöisellä veitsellä varustettuun kulhoon jauhot, suola ja voi.
Valitse nopeusvalitsimesta asento «2», ja sekoita muutaman sekunnin ajan. Kaada sen jälkeen joukkoon
vesi kannen syöttöaukosta. Sekoita kunnes taikinasta muodostuu pallo (25–30 s). Anna taikinan levätä
vähintään tunnin ajan viileässä, ennen kuin kaulit ja paistat sen uunissa haluamallasi täytteellä.
Räiskäletaikina
(monitoimiterällä varustetussa kulhossa tai sekoituskulhossa)
160 g jauhoja 1/3 l maitoa 2 kananmunaa ½ tl hienoa suolaa 2 rkl öljyä 10 g sokeria (valinnainen)
– rommia (maun mukaan
Laita kaikki ainekset monikäyttöisellä veitselvarustettu kulhoon. Valitse nopeusvalitsimesta asento «1» ja
sekoita 20 sekunnin ajan. Sekoita sen jälkeen asennossa «2» 25 sekunnin ajan.
Laita sekoituskulhoon kaikki ainekset, paitsi jauhot. Valitse nopeusvalitsimesta asento «2» ja sekoita.
Muutaman sekunnin jälkeen lisää jauhot vähän kerrallaan sekoituskulhon kannen keskiaukosta. Sekoita
taas 45 sekunnin ajan.
Kuivakakku
150 g jauhoja ½ pussi (n. 6 g) leivinjauhetta 150 g pehmeää voita paloina 150 g sokeria 3 kokonaista
kananmunaa – hyppysellinen suolaa
Laita kaikki ainekset monikäyttöisellä veitsellä varustettu kulhoon. Sekoita asennolla «2» yksi ja puolen
minuutin ajan. Lämmitä uuni 180° asteeseen. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista 40 minuutin.
HUOMIO:
Lisätarvikkeen saamiseksi ota tämä käyttöohje mukaasi.
FI
106
Maustekakku
150 g jauhoja 70 g pehmeää voita paloina 70 g sokeria 3 kananmunaa 50 ml maitoa 2 tl
leivinjauhetta 1 tl kanelia 1 tl inkivääriä 1 tl raastettua muskottipähkiä 1 raastettu appelsiininkuori
– 1 hyppysellinen pippuria
Laita kaikki ainekset monikäyttöisellä veitsellä varustettu kulhoon. Sekoita asennolla «2» 50 sekunnin ajan.
Kaada seos voideltuun ja jauhettuun vuokaan ja paista uunissa 50 minuutin ajan (180 °C). Tarjoile viileänä
tai kylmänä hillon tai marmeladin kanssa.
Suklaakakku
5 kananmunaa, 200 g sokeria, 3 rkl jauhoja, 200 g sulanutta voita, 200 g suklaata, 1 pussi (n. 11 g)
leivinjauhetta, 100 ml maitoa
Sulata suklaa vesihauteessa 2 ruokalusikallisessa vettä. Lisää voi ja sekoita, kunnes seos on tasaisesti
sulanut.
Laita monikäyttöisellä veitsellä varustettuun kulhoon sokeri ja kananmunat. Sekoita asennossa «2» 45
sekunnin ajan, kunnes seos muuttuu vaahdoksi. Sammuttamatta yleiskonetta lisää kannen syöttöaukosta
sulanut suklaa, jauhot, hiiva ja maito, ja sekoita 15 sekunnin ajan.
Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista uunissa noin tunnin ajan (160 °C).
Kermavaahto
200 ml eritin kylmää nestemäistä ranskankermaa, 30 g pölysokeria
Kulhon tulee olla erittäin kylmä. Laita se jääkaappiin muutamaksi minuutiksi.
Laita emulgointiterällä varustettuun kulhoon ranskankerma ja pölysokeri. Valitse nopeusvalitsimesta asento
«2» ja sekoita 40 sekunnin ajan.
Majoneesi
1 munankeltuainen, 1 rkl sinappia, 1 rkl viinietikkaa, ¼ litraa öljyä, suolaa, pippuria.
Laita emulgointiterällä varustettuun kulhoon kaikki ainekset, paitsi öljy.
Valitse nopeudenvalitsimesta asento «2» ja sekoita 5 sekunnin ajan. Sammuttamatta yleiskonetta kaada
öljy erittäin hitaasti kannen syöttöaukosta. Kun majoneesi on valmis, seoksen väri muuttuu haaleaksi.
Huomio: jotta majoneesi onnistuu täydellisesti, käytä valmistukseen huoneenlämpöisiä aineksia.
Huomio: säilytä jääkaapissa ja käytä 24 tunnin sisällä.
FI
/