Kenwood AT511, AT512 Omistajan opas

  • Hei! Olen tekoälychatbot, joka on koulutettu auttamaan sinua Kenwood AT511 Omistajan opas kanssa. Olen jo lukenut asiakirjan ja voin tarjota selkeitä vastauksia kysymyksiisi.
AT511 käytettäväksi
yhdessä Kitchen
Machine Chefin kanssa
AT512 käytettäväksi
yhdessä Kitchen
Machine Majorin ja
Cooking Chefin kanssa
ennen Kenwood-lisälaitteen
käyttämistä
Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä ne
myöhempää tarvetta varten.
Poista pakkauksen osat ja
mahdolliset tarrat.
Pese työkalu. Lisätietoja on
hoitaminen ja puhdistaminen -
osassa.
Kääntelytyökalun avulla voit sekoittaa
kevyitä aineosia raskaiksi seoksiksi
esimerkiksi marenkien, moussejen,
hedelmäjälkiruokien,
pikkuleipätaikinoiden ja kohokkaiden
valmistamiseksi sekä jauhojen
sekoittamiseksi kakkutaikinoihin. Se
ei sovellu taikinoiden kaltaisten
raskaiden massojen sekoittamiseen
eikä rasvan ja sokerin
vaahdottamiseen.
turvallisuus
Yleiskoneen käyttöohjeessa on
lisätietoja turvallisuudesta.
kääntelytyökalun
käyttäminen
1 Kun yleiskoneesta on katkaistu virta,
kiinnitä kääntelytyökalu ja laske
sekoituspää alas. Tarkista
kääntelytyökalun sijainti kulhossa .
Kääntelytyökalun tulisi lähes
koskettaa kulhon pohjaa.
2 Jos etäisyyttä on säädettävä, nosta
sekoituspää ja irrota työväline.
Löysennä mutteria mukana
toimitetun mutteriavaimen avulla,
jotta voit säätää vartta . Voit laskea
työvälinettä lähemmäs kulhon pohjaa
kääntämällä vartta vastapäivään.
Voit nostaa työvälinettä kauemmas
kulhon pohjasta kääntämällä vartta
myötäpäivään. Kiristä mutteri.
3 Aseta sekoittimeen työväline ja laske
sekoituspää alas. Tarkista sijainti
(katso kohta 2). Toista edelliset
toimet, kunnes työväline on oikeassa
asennossa. Kun asento on oikea,
kiinnitä mutteri kunnolla.
4 Saat parhaat tulokset kääntelemällä
pienimmällä nopeudella. Lisätietoja
on nopeussuositustaulukossa.
Kenwoodin sivustossa on ehdotuksia
ruokaohjeiksi.
65
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki, jotta näet kuvitukset
Suomi
vihjeitä
Älä käytä suurta nopeutta.
Käänteleminen onnistuu parhaiten
hitaalla nopeudella.
Kääntelytyökalua ei ole tarkoitettu
kuumien aineosien sekoittamiseen.
Anna aineosien jäähtyä ennen niiden
sekoittamista kääntelytyökalun avulla.
Älä vatkaa munanvalkuaisia tai
kermaa liikaa. Jos seos on liian
tiivistä, seosta ei voi sekoittaa
kääntelytyökalun avulla.
Älä kääntele seosta liian pitkään.
Muutoin ilma poistuu seoksesta, ja
siitä tulee liian löysää. Lopeta
käänteleminen, kun seos on
tarpeeksi kiinteää.
Lastoihin tai kulhon reunoihin kiinni
jääneet aineosat on sekoitettava
joukkoon varovasti kaapimen avulla.
hoitaminen ja
puhdistaminen
Pese kääntelytyökalu lämpimässä
vedessä, jossa on pesuainetta, ja
kuivaa perusteellisesti.
Kääntelytyökalu voidaan pestä myös
astianpesukoneessa.
huolto ja asiakaspalvelu
Jos virtajohto vaurioituu, se on
turvallisuussyistä vaihdettava.
Vaihtotyön saa tehdä KENWOOD tai
KENWOODIN valtuuttama huoltoliike.
Jos tarvitset apua
lisälaitteen käyttäminen tai
laitteen huolto- tai korjaustöissä,
ota yhteys laitteen ostopaikkaan.
Kenwood on suunnitellut ja muotoillut
Iso-Britanniassa.
Valmistettu Kiinassa.
TÄRKEITÄ OHJEITA TUOTTEEN
HÄVITTÄMISEEN EUROOPAN
UNIONIN DIREKTIIVIN 2002/96
MUKAISESTI.
Tuotetta ei saa hävittää yhdessä
tavallisten kotitalousjätteiden kanssa
sen lopullisen käytöstä poiston
yhteydessä.
Vie se paikallisten viranomaisten
hyväksymään kierrätyskeskukseen tai
anna se jälleenmyyjän hävitettäväksi,
mikäli kyseinen palvelu kuuluu
jälleenmyyjän toimialaan. Suojelet
luontoa ja vältyt virheellisen tai väärän
romutuksen aiheuttamilta
terveysriskeiltä, mikäli hävität
kodinkoneen erillään muista jätteistä.
Näin myös kodinkoneen sisältämät
kierrätettävät materiaalit voidaan kerätä
talteen, jolloin säästät energiaa ja
luonnonvaroja.
Tuotteessa on ristillä peitetty
roskasäiliön merkki, jonka tarkoituksena
on muistuttaa että kodinkoneet on
hävitettävä erikseen muista
kotitalousjätteistä.
66
67
määräsuositustaulukko - Chef-mallit
Ruokaohjeen Työväline Aineosat Vähimmäis- Enimmäis- Nopeussuositus Aika-arvio Vihjeitä ja neuvoja
tyyppi määrä määrä (käänteleminen,
ellei muuta
ole mainittu)
Sienikakku Vatkain Kananmunat 3 9 Enintään 4-5 minuuttia Vatkaa kananmunat ja sokeri
paksuksi vaaleaksi
kermamaiseksi seokseksi.
Kääntelytyökalu
Jauhot 85 g 250 g Vähintään 2 - 8 minuuttia
Seos 350 g 1 kg
yhteensä
Kohokkaat Vatkain Kananmunat 2 6 Enintään 1 minuutti
Kääntelytyökalu
Seos 300 g 900 g Vähintään 1 minuutti
yhteensä
Hedelmäjälkiruoat Vatkain Kerma 125 ml 600 ml Enintään Enintään 1–2
minuuttia
Kääntelytyökalu
Hedelmäpyree
80 g 400 g Vähintään 1 - 2 minuuttia
Kaada jauhot leivinpaperiarkille.
Muotoile sen reunaan
kaatonokka. Vatkaa seosta
pienimmällä nopeudella. Lisää
jauhot seokseen vähitellen.
Aikaa voi kulua jopa 8
minuuttia. Odota ennen
seuraavan jauhoerän
lisäämistä, että edellinen erä on
ehtinyt sekoittua kunnolla
seoksen joukkoon.
Vatkaa joukkoon neljännes
valkuaisvaahdosta nopeudella 3
ennen lopun valkuaisvaahdon
sekoittamista.
68
määräsuositustaulukko - Chef-mallit
Ruokaohjeen Työväline Aineosat Vähimmäis- Enimmäis- Nopeussuositus Aika-arvio Vihjeitä ja neuvoja
tyyppi määrä määrä (käänteleminen,
ellei muuta
ole mainittu)
Suklaamousse Vatkain Seos 600 g 1,5 kg Enintään 2½ minuuttia
Kääntelytyökalu
yhteensä Vähintään
Macaroon- Vatkain Seos 400 g 900 g Enintään 1 minuutti
leivokset
Kääntelytyökalu
yhteensä Vähintään
Lisää sulatettu suklaa seokseen.
Kääntele kaikki sekaisin.
Kääntele munanvalkuaiset
joukkoon vähitellen.
*Tämä on vain suositus. Aika vaihtelee ruokaohjeen ja käsiteltävien aineosien mukaan.
Kananmunien koko = keskikoko (53g – 63g).
69
määräsuositustaulukko - Major-mallit
Ruokaohjeen Työväline Aineosat Vähimmäis- Enimmäis- Nopeussuositus Aika-arvio Vihjeitä ja neuvoja
tyyppi määrä määrä (käänteleminen,
ellei muuta
ole mainittu)
Sienikakku Vatkain Kananmunat 3 12 Enintään 4-5 minuuttia Vatkaa kananmunat ja sokeri
paksuksi vaaleaksi
kermamaiseksi seokseksi.
Kääntelytyökalu
Jauhot 85 g 320 g Vähintään 2 - 8 minuuttia
Seos 350 g 1,3 kg
yhteensä
Kohokkaat Vatkain Kananmunat 2 10 Enintään 1 minuutti
Kääntelytyökalu
Seos 300 g 1,6 kg Vähintään 1 minuutti
yhteensä
Hedelmäjälkiruoat Vatkain Kerma 125 ml 1 l Enintään 1 - 2 minuuttia
Kääntelytyökalu
Hedelmäpyree
80 g 670 g Vähintään 1 - 2 minuuttia
Kaada jauhot leivinpaperiarkille.
Muotoile sen reunaan
kaatonokka. Vatkaa seosta
pienimmällä nopeudella. Lisää
jauhot seokseen vähitellen.
Aikaa voi kulua jopa 8
minuuttia. Odota ennen
seuraavan jauhoerän
lisäämistä, että edellinen erä on
ehtinyt sekoittua kunnolla
seoksen joukkoon.
Vatkaa joukkoon neljännes
valkuaisvaahdosta nopeudella 3
ennen lopun valkuaisvaahdon
sekoittamista.
70
määräsuositustaulukko - Major-mallit
Ruokaohjeen Työväline Aineosat Vähimmäis- Enimmäis- Nopeussuositus Aika-arvio Vihjeitä ja neuvoja
tyyppi määrä määrä (käänteleminen,
ellei muuta
ole mainittu)
Suklaamousse Vatkain Seos 600 g 2 kg Enintään 2½ minuuttia
Kääntelytyökalu
yhteensä Vähintään
Macaroon- Vatkain Seos 400 g 1,6 kg Enintään 1 minuutti
leivokset
Kääntelytyökalu
yhteensä Vähintään
Lisää sulatettu suklaa seokseen.
Kääntele kaikki sekaisin.
Kääntele munanvalkuaiset
joukkoon vähitellen.
*Tämä on vain suositus. Aika vaihtelee ruokaohjeen ja käsiteltävien aineosien mukaan.
Kananmunien koko = keskikoko (53g – 63g).
/