Kenwood AT512 Omistajan opas

Tyyppi
Omistajan opas

Tämä käsikirja sopii myös

AT511 käytettäväksi
yhdessä Kitchen
Machine Chefin kanssa
AT512 käytettäväksi
yhdessä Kitchen
Machine Majorin ja
Cooking Chefin kanssa
ennen Kenwood-lisälaitteen
käyttämistä
Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä ne
myöhempää tarvetta varten.
Poista pakkauksen osat ja
mahdolliset tarrat.
Pese työkalu. Lisätietoja on
hoitaminen ja puhdistaminen -
osassa.
Kääntelytyökalun avulla voit sekoittaa
kevyitä aineosia raskaiksi seoksiksi
esimerkiksi marenkien, moussejen,
hedelmäjälkiruokien,
pikkuleipätaikinoiden ja kohokkaiden
valmistamiseksi sekä jauhojen
sekoittamiseksi kakkutaikinoihin. Se
ei sovellu taikinoiden kaltaisten
raskaiden massojen sekoittamiseen
eikä rasvan ja sokerin
vaahdottamiseen.
turvallisuus
Yleiskoneen käyttöohjeessa on
lisätietoja turvallisuudesta.
kääntelytyökalun
käyttäminen
1 Kun yleiskoneesta on katkaistu virta,
kiinnitä kääntelytyökalu ja laske
sekoituspää alas. Tarkista
kääntelytyökalun sijainti kulhossa .
Kääntelytyökalun tulisi lähes
koskettaa kulhon pohjaa.
2 Jos etäisyyttä on säädettävä, nosta
sekoituspää ja irrota työväline.
Löysennä mutteria mukana
toimitetun mutteriavaimen avulla,
jotta voit säätää vartta . Voit laskea
työvälinettä lähemmäs kulhon pohjaa
kääntämällä vartta vastapäivään.
Voit nostaa työvälinettä kauemmas
kulhon pohjasta kääntämällä vartta
myötäpäivään. Kiristä mutteri.
3 Aseta sekoittimeen työväline ja laske
sekoituspää alas. Tarkista sijainti
(katso kohta 2). Toista edelliset
toimet, kunnes työväline on oikeassa
asennossa. Kun asento on oikea,
kiinnitä mutteri kunnolla.
4 Saat parhaat tulokset kääntelemällä
pienimmällä nopeudella. Lisätietoja
on nopeussuositustaulukossa.
Kenwoodin sivustossa on ehdotuksia
ruokaohjeiksi.
65
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki, jotta näet kuvitukset
Suomi
vihjeitä
Älä käytä suurta nopeutta.
Käänteleminen onnistuu parhaiten
hitaalla nopeudella.
Kääntelytyökalua ei ole tarkoitettu
kuumien aineosien sekoittamiseen.
Anna aineosien jäähtyä ennen niiden
sekoittamista kääntelytyökalun avulla.
Älä vatkaa munanvalkuaisia tai
kermaa liikaa. Jos seos on liian
tiivistä, seosta ei voi sekoittaa
kääntelytyökalun avulla.
Älä kääntele seosta liian pitkään.
Muutoin ilma poistuu seoksesta, ja
siitä tulee liian löysää. Lopeta
käänteleminen, kun seos on
tarpeeksi kiinteää.
Lastoihin tai kulhon reunoihin kiinni
jääneet aineosat on sekoitettava
joukkoon varovasti kaapimen avulla.
hoitaminen ja
puhdistaminen
Pese kääntelytyökalu lämpimässä
vedessä, jossa on pesuainetta, ja
kuivaa perusteellisesti.
Kääntelytyökalu voidaan pestä myös
astianpesukoneessa.
huolto ja asiakaspalvelu
Jos virtajohto vaurioituu, se on
turvallisuussyistä vaihdettava.
Vaihtotyön saa tehdä KENWOOD tai
KENWOODIN valtuuttama huoltoliike.
Jos tarvitset apua
lisälaitteen käyttäminen tai
laitteen huolto- tai korjaustöissä,
ota yhteys laitteen ostopaikkaan.
Kenwood on suunnitellut ja muotoillut
Iso-Britanniassa.
Valmistettu Kiinassa.
TÄRKEITÄ OHJEITA TUOTTEEN
HÄVITTÄMISEEN EUROOPAN
UNIONIN DIREKTIIVIN 2002/96
MUKAISESTI.
Tuotetta ei saa hävittää yhdessä
tavallisten kotitalousjätteiden kanssa
sen lopullisen käytöstä poiston
yhteydessä.
Vie se paikallisten viranomaisten
hyväksymään kierrätyskeskukseen tai
anna se jälleenmyyjän hävitettäväksi,
mikäli kyseinen palvelu kuuluu
jälleenmyyjän toimialaan. Suojelet
luontoa ja vältyt virheellisen tai väärän
romutuksen aiheuttamilta
terveysriskeiltä, mikäli hävität
kodinkoneen erillään muista jätteistä.
Näin myös kodinkoneen sisältämät
kierrätettävät materiaalit voidaan kerätä
talteen, jolloin säästät energiaa ja
luonnonvaroja.
Tuotteessa on ristillä peitetty
roskasäiliön merkki, jonka tarkoituksena
on muistuttaa että kodinkoneet on
hävitettävä erikseen muista
kotitalousjätteistä.
66
67
määräsuositustaulukko - Chef-mallit
Ruokaohjeen Työväline Aineosat Vähimmäis- Enimmäis- Nopeussuositus Aika-arvio Vihjeitä ja neuvoja
tyyppi määrä määrä (käänteleminen,
ellei muuta
ole mainittu)
Sienikakku Vatkain Kananmunat 3 9 Enintään 4-5 minuuttia Vatkaa kananmunat ja sokeri
paksuksi vaaleaksi
kermamaiseksi seokseksi.
Kääntelytyökalu
Jauhot 85 g 250 g Vähintään 2 - 8 minuuttia
Seos 350 g 1 kg
yhteensä
Kohokkaat Vatkain Kananmunat 2 6 Enintään 1 minuutti
Kääntelytyökalu
Seos 300 g 900 g Vähintään 1 minuutti
yhteensä
Hedelmäjälkiruoat Vatkain Kerma 125 ml 600 ml Enintään Enintään 1–2
minuuttia
Kääntelytyökalu
Hedelmäpyree
80 g 400 g Vähintään 1 - 2 minuuttia
Kaada jauhot leivinpaperiarkille.
Muotoile sen reunaan
kaatonokka. Vatkaa seosta
pienimmällä nopeudella. Lisää
jauhot seokseen vähitellen.
Aikaa voi kulua jopa 8
minuuttia. Odota ennen
seuraavan jauhoerän
lisäämistä, että edellinen erä on
ehtinyt sekoittua kunnolla
seoksen joukkoon.
Vatkaa joukkoon neljännes
valkuaisvaahdosta nopeudella 3
ennen lopun valkuaisvaahdon
sekoittamista.
68
määräsuositustaulukko - Chef-mallit
Ruokaohjeen Työväline Aineosat Vähimmäis- Enimmäis- Nopeussuositus Aika-arvio Vihjeitä ja neuvoja
tyyppi määrä määrä (käänteleminen,
ellei muuta
ole mainittu)
Suklaamousse Vatkain Seos 600 g 1,5 kg Enintään 2½ minuuttia
Kääntelytyökalu
yhteensä Vähintään
Macaroon- Vatkain Seos 400 g 900 g Enintään 1 minuutti
leivokset
Kääntelytyökalu
yhteensä Vähintään
Lisää sulatettu suklaa seokseen.
Kääntele kaikki sekaisin.
Kääntele munanvalkuaiset
joukkoon vähitellen.
*Tämä on vain suositus. Aika vaihtelee ruokaohjeen ja käsiteltävien aineosien mukaan.
Kananmunien koko = keskikoko (53g – 63g).
69
määräsuositustaulukko - Major-mallit
Ruokaohjeen Työväline Aineosat Vähimmäis- Enimmäis- Nopeussuositus Aika-arvio Vihjeitä ja neuvoja
tyyppi määrä määrä (käänteleminen,
ellei muuta
ole mainittu)
Sienikakku Vatkain Kananmunat 3 12 Enintään 4-5 minuuttia Vatkaa kananmunat ja sokeri
paksuksi vaaleaksi
kermamaiseksi seokseksi.
Kääntelytyökalu
Jauhot 85 g 320 g Vähintään 2 - 8 minuuttia
Seos 350 g 1,3 kg
yhteensä
Kohokkaat Vatkain Kananmunat 2 10 Enintään 1 minuutti
Kääntelytyökalu
Seos 300 g 1,6 kg Vähintään 1 minuutti
yhteensä
Hedelmäjälkiruoat Vatkain Kerma 125 ml 1 l Enintään 1 - 2 minuuttia
Kääntelytyökalu
Hedelmäpyree
80 g 670 g Vähintään 1 - 2 minuuttia
Kaada jauhot leivinpaperiarkille.
Muotoile sen reunaan
kaatonokka. Vatkaa seosta
pienimmällä nopeudella. Lisää
jauhot seokseen vähitellen.
Aikaa voi kulua jopa 8
minuuttia. Odota ennen
seuraavan jauhoerän
lisäämistä, että edellinen erä on
ehtinyt sekoittua kunnolla
seoksen joukkoon.
Vatkaa joukkoon neljännes
valkuaisvaahdosta nopeudella 3
ennen lopun valkuaisvaahdon
sekoittamista.
70
määräsuositustaulukko - Major-mallit
Ruokaohjeen Työväline Aineosat Vähimmäis- Enimmäis- Nopeussuositus Aika-arvio Vihjeitä ja neuvoja
tyyppi määrä määrä (käänteleminen,
ellei muuta
ole mainittu)
Suklaamousse Vatkain Seos 600 g 2 kg Enintään 2½ minuuttia
Kääntelytyökalu
yhteensä Vähintään
Macaroon- Vatkain Seos 400 g 1,6 kg Enintään 1 minuutti
leivokset
Kääntelytyökalu
yhteensä Vähintään
Lisää sulatettu suklaa seokseen.
Kääntele kaikki sekaisin.
Kääntele munanvalkuaiset
joukkoon vähitellen.
*Tämä on vain suositus. Aika vaihtelee ruokaohjeen ja käsiteltävien aineosien mukaan.
Kananmunien koko = keskikoko (53g – 63g).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131

Kenwood AT512 Omistajan opas

Tyyppi
Omistajan opas
Tämä käsikirja sopii myös