tehosekoittimen käyttäminen
1
Kiinnitä tiivisterengas teräyksikköön . Varmista, että tiiviste
menee oikein paikoilleen. Jos tiiviste on vaurioitunut tai
h
uonosti paikoillaan, laite vuotaa.
2
Tartu teräyksikön pohjaan ja aseta terät astiaan. Lukitse
kääntämällä vastapäivään.
3
Laita ruoka-aineet kulhoon.
4
Kiinnitä kansi kannuun ja lukitse kääntämällä myötäpäivään .
Kiinnitä täyttötulppa.
5 Aseta tehosekoitin moottoriyksikön päälle ja lukitse se paikoilleen
k
ääntämällä .
6 Valitse nopeus tai käytä pulssisäädintä.
vinkkejä
●
K
un valmistat majoneesia, pane kaikki muut valmistusaineet paitsi
öljy tehosekoittimeen. Kaada öljy täyttökorkkiin koneen käydessä ja
a
nna sen valua muiden aineiden joukkoon.
●
Paksut seokset, esim. pateet ja dipit, joudutaan mahdollisesti
kaapimaan. Jos sekoittuminen ei ole helppoa, lisää nestettä.
●
Käytä jään murskaamiseen pitokytkintä sykäyksittäin.
tärkeää
●
Anna nesteiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen
niiden kaatamista tehosekoittimeen.
●
Varmistaaksesi, että laite palvelee sinua pitkän aikaa, älä koskaan
käytä tehosekoitinta pitempään kuin 60 sekuntia kerrallaan.
Sammuta virta heti kun sakeus on sopiva.
●
Älä laita mausteita sekoittimeen - ne saattavat vahingoittaa
muovia.
●
Laite ei toimi, jos tehosekoitin ei ole kunnolla paikallaan.
●
Älä pane sekoittimeen kuivia valmistusaineita ennen
käynnistämistä. Paloittele ainekset tarvittaessa; avaa täyttökorkki;
pudota palaset täyttökorkin kautta yksi kerrallaan koneen
käydessä.
●
Älä käytä tehosekoitinta säilytysastiana. Säilytä se tyhjillään.
●
Älä koskaan sekoita suurempaa määrää kuin 1.2 litraa -
vaahtoavien nesteiden, esim. pirtelö, määrä on pienempi.
nopeuden valinta kaikissa toiminnoissa
väline/osa toiminto nopeus
hienonnusterä Kakkutaikinan valmistus 1 - 2
Rasvan ja jauhojen sekoittaminen 2
Veden lisääminen
taikinan joukkoon 1 - 2
Paloittelu/soseuttaminen/pateet 2
Hiivaa sisältävät taikinat 2
Paksut keitot (500 ml nestettä 1
ja 500 g kuivia aineosia)
Ohuemmat tai maitopohjaiset
keitot (enintään 600 ml) 1 - 2
vatkaus Valkuaiset 2
Kerma (enintään 250 ml) 1 - 2
terät- viipalointi/ aineet, esim. porkkanat,
Kiinteät kovat juustot 2
raastaminen Pehmeämmät aineet, esim.
kurkku, tomaatit 1
sitruspuserrin Sitrushedelmät 1
tehosekoitin Kaikki käsittely 2
m
aksimikapasiteetti
●
Murotaikina Jauhot 250 g
●
H
iivataikina Jauhot 340 g
●
Sekoituskakku Kokonaispaino 1 Kg
●
Vähärasvaisen lihan hienontaminen Kapasiteetti 400g
●
P
aksut keitot 1 litra
Ohuemmat tai maitopohjaiset keitot 600 ml
●
Valkuaisten vaahdottaminen 6
välineiden käyttö
katso ylläolevasta taulukosta, millä nopeudella kutakin
t
yövälinettä käytetään.
hienonnusterä
Leikkuuterä on monipuolisin kaikista monitoimikoneen välineistä.
S
aavutettava koostumus määräytyy käsittelyajan pituuden
perusteella. Kun haluat karkean lopputuloksen, käytä
sykäyspainiketta.
Hienonnusterää käytetään kakkujen ja leivonnaisten
valmistamiseen, raa’an ja kypsennetyn lihan jauhamiseen,
vihannesten pilkkomiseen, pähkinöiden jauhamiseen, pateen,
dippien ja sosekeittojen valmistamiseen sekä pikkuleipien ja
leipien murentamiseen.
Sitä voidaan käyttää myös hiivaa sisältävien taikinoiden
valmistamiseen.
vinkkejä
leikkuuterä
●
Leikkaa ainekset, esim. liha, leipä, vihannekset, noin 2cm:n
kuutioiksi.
●
Paloittele pikkuleivät pienempiin osiin ja pudota syöttösuppilon
läpi koneen käydessä.
●
Käytä taikinan valmistuksessa jääkaappikylmää rasvaa, jonka olet
pilkkonut 2cm:n kuutioiksi.
●
Älä pyöritä konetta liian kauan.
taikina
●
Pane kuivat aineet kulhoon ja lisää neste syöttösuppilon kautta
koneen käydessä. Annan koneen käydä, kunnes taikinasta on
muodostunut tasainen ja joustava pallo (noin 1 minuuttia).
●
Jos alustusta tarvitsee jatkaa, tee se käsin. Uudelleen alustamista
kulhossa ei suositella, sillä monitoimikone saattaa alkaa täristä.
vatkaus
Käytä vain munanvalkuaisille ja kermalle.
vinkkejä
●
Kananmunat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.
●
Tarkista aluksi, että kulho ja vatkaus ovat puhtaat eikä niissä ole
rasvaa.
viipalointi/raastinterät
Levyjen käyttäminen
käännettävät viipalointi/raastinlevyt - paksu
Käytä terän raastinpuolta juuston, porkkanoiden, perunoiden
yms. raastamiseen.
Käytä terän viipalointipuolta juuston, porkkanoiden, perunoiden,
kaalin, kurkun, kesäkurpitsan, punajuurien ja sipuleiden
viipaloimiseen.
turvallisuus
●
Älä koskaan poista kantta ennen kuin leikkuulevy on
pysähtynyt kokonaan.
●
Käsittele leikkuuteriä varoen - ne ovat erittäin teräviä
37