•Voileipägrilli kuumenee nopeasti ja jäähtyy
hitaasti. Koske ainoastaan voileipägrillin
kahvaan. Älä sijoita voileipägrilliä kuumien
esineiden (esim. liesi tai uuni) tai helposti
syttyvien materiaalien (esim. verhot)
läheisyyteen.
VALMISTELUT ENNEN KÄYTTÖÄ
• Kun olet poistanut voileipägrillin
pakkauksestaan, varmista, ettei voileipägrillin
sisälle jää pakkausmateriaalia.
• Pyyhi voileipägrillin grillilevyt kostealla liinalla
ennen ensimmäistä käyttökertaa (katso kohta
Puhdistaminen). Pyyhittyäsi grillilevyt voitele ne
kevyesti voilla, margariinilla tai ruokaöljyllä.
KÄYTTÖ
• Aseta voileipägrilli kovalle, tasaiselle pinnalle.
• Paistolevyt voidaan vaihtaa painamalla
valkoisia vapautuspainikkeita. Levy voidaan
irrottaa painamalla vapautuspainiketta. Voit
asettaa paistolevyn paikalleen työntämällä
levyn kaksi tappia voileipägrillin vastaaviin
reikiin ja painamalla levyn paikalleen.
• Aseta pistoke pistorasiaan. Molemmat
merkkivalot syttyvät ja paistolevyt lämpenevät.
• Kun vihreä merkkivalo sammuu, voileipägrillin
lämpötila on sopiva käyttöä varten. Aseta
alemmalle paistolevylle 1–2 voileipää.
• Laske yläosa voileipien päälle. Lukitse kahva
napsauttamalla yläosassa oleva lukko kahvan
alaosaan.
• Jos voileipä on erittäin paksu, älä yritä painaa
grillilevyjä yhteen siten, että voileipägrilli
voidaan sulkea lukolla. Odota, kunnes voileipä
on ohentunut ja lukitse kahvat yhteen.
•Voileipägrillin molemmat grillilevyt
kuumentuvat, joten grillausaika on lyhyempi.
•Vihreä merkkivalo syttyy ja sammuu monta
kertaa grillauksen aikana. Tämä on osoitus
siitä, että termostaatti kytkeytyy ajoittain päälle
ja pois päältä.
•Voileipä on valmis noin 3–4 minuutin kuluttua
voileivän paksuudesta ja täytteistä riippuen.
Jos haluat leivän pinnan ruskistuvan
enemmän, voit grillata voileipää hieman
kauemmin.
•Voit kytkeä voileipägrillin pois päältä milloin
tahansa irrottamalla pistokkeen pistorasiasta.
• Kun voileipä on valmis, avaa voileipägrillin
kansi varovasti.
•Varoitus! Metalliosat kuumenevat voimakkaasti
grilliä käytettäessä. Koske ainoastaan kahvaan
(2). Varo räiskyvää öljyä, rasvaa tai muita
nesteitä.
• Irrota voileipä varovasti lämmönkestävällä
muovilastalla tai vastaavalla.
Erityispinnoitettujen, tarttumattomien
grillilevyjen kanssa ei saa käyttää teräviä eikä
metallisia työvälineitä. Käytä sen sijaan
muovisia, melamiinisia tai puisia työvälineitä.
• Kun voileivät ovat valmiit, muista aina sulkea
voileipägrilli ja irrottaa pistoke pistorasiasta.
•Varmista ennen voileipägrillin puhdistusta ja
varastointia, että se on täysin jäähtynyt.
VOILEIPIEN TÄYTE-EHDOTUKSIA
•Vesuvio Mustard (tomaattia, juustoa, kinkkua,
sinappia ja raakaa sipulia maun mukaan)
• Salami (salamia, paistettua sipulia, juustoa,
oliiveja)
• Carni (paistettua jauhelihaa, raakaa sipulia,
suolakurkkua, tomaattia, juustoa)
•Vegetario (omenasosetta, viipaloitua banaania,
ripaus kanelia)
•Hawaii Chicken (kanaa, ananasta, paprikaa,
currya)
• Capriciosa (sieniä valkokastikkeessa, juustoa,
tomaatteja, oreganoa)
• Hot Tuna (tonnikalaa, kovaksikeitettyä
kananmunaa viipaleina, tomaattia, majoneesia)
12
643049_IM 25/05/05 14:56 Side 12