50
∙ ·Lämmityselementeissä olevat tummaksi värjääntyneet kohdat ovat normaaleja
johtuen korkeista lämpötiloista.
∙ ·
Palovammanvaara! Erittäin korkeiden lämpötilojen takia on tärkeää,
että ulosottokahva irrotetaan grilliritilästä ja rasvanvalumispellistä.
∙ Suosittelemme laittamaan hiukan vettä rasvanvalumispellille, jottei rasva syty pa-
lamaan ja samalla estämään käryämistä.
∙ Palon syttyessä, pysy rauhallisena! Ota ensin pelti ulos ja sitten elintarvikkeet.
∙ Älä sammuta vedellä, vaan kostealla liinalla/pyyhkeellä.
∙ ·Näppäinlukko: Painamalla
vähintään 5 sekuntia aktivoituu näppäinlukko ja
näytöllä näkyy ”L”. Painamalla näppäintä uudestaan 5 sek. avautuu näppäinlukko
uudestaan.
·
Lämpötila
∙ ·Maksimaalisella säädöllä on keraamisen lämmityselementin lämpötila 830°C +/-
∙ 20°C ja sitä säädellään vaihtuvalla jännitteellä.
∙ ·Laitteessa olevan korkean lämpötilan takia värjääntyy ruostumaton teräs, johon
lämmönheijastus vaikuttaa. Tämä ei ole reklamaation aihe.
∙ ·Lämmönheijastus vähenee peltien eri tasoritilöiden kohdalla. Pellinpaikka määräy-
tyy seuraavien kohtien mukaan:
o Oma maku
o Elintarvikkeen mukaan (Nauta, sika, vasikka kala jne.)
o Ruskistusaste
o Paksuus
o Rasvapitoisuus
o Valittu lämpötila
∙ ·Pellitaso:
o Ylempi tasoalue (tasot 1 – 4) sopivat grillaukseen
o Keskitasoalue (tasot 4 – 6) sopivat kuorruttamiseen
o Alempi tasoalue (tasot 6 – 9) sopivat jälkilämmössä kypsyttämiseen
∙ ·Koska omalla maulla on suuri merkitys, täytyy lämpötilan, pellitason ja ajan osilta
kerätä kokemusarvoja.
∙ ·Tärkeää: Koska kyse on erittäin suurista lämpötiloista, täytyy grillattavia
elintarvikkeita pitää silmällä kaiken aikaa!
∙ ·Nopean ruskistuksen aikaansaamiseksi täytyy liha laittaa niin lähelle lämpöele-
menttiä kuin vain mahdollista ilman, että liha osuu siihen!
∙ ·Intensiivisintä lämpö on heti lämpöelementin alla laitteen takaosassa tasoilla 1
ja 2. Grilliritilään on merkattu kyseiset alueet. Tasolta 3 alkaen muuttuvat lämpö-
tilat sekä lämmönheijastuskulma. A
∙ ·Grillausaika:
o Liha per puoli 1 – 4 minuuttia (paksuudesta riippuen)
o Lintu per puoli 2 – 3 minuuttia (paksuudesta riippuen)
∙ ·Jälkilämpöaika: 3 minuuttia jälkilämpötilassa. Ennen tarjoilua voi lihaa vielä grilla-
ta hetken.