v
ihjeitä
●
Käytä tuoreita raaka-aineita.
●
Älä paloittele ruokaa liian pieniksi paloiksi. Täytä syöttöputki
l
ähes täyteen. Tämä estää aineksia liikkumasta
sivusuunnassa. Voit myös käyttää pienempää syöttöputkea.
●
Jos käytössä on ranskanperunalevy, aseta ainekset
v
aakasuuntaan.
●
Kun viipaloit tai raastat, pystysuunnassa
bm
asetetut ainekset
tulevat ulos lyhyempinä kuin vaakasuunnassa
bn
asetetut.
●
L
evyyn tai kulhoon jää aina hieman tähteitä.
cp
kääntelytyökalu (jos mukana)
Kääntelytyökalun avulla voit sekoittaa marenkien,
m
oussetaikinoiden ja hedelmäkakkutaikinoiden kaltaiset
r
askaammat massat.
1
Kiinnitä kulho ja irrotettava varsi moottoriosaan.
2 Paina lasta
8
tiukasti paikalleen.
3 Kiinnitä kääntelytyökalu kääntämällä sitä, kunnes se menee
akselin päälle.
4 Lisää aineosat.
5 Aseta kansi paikoilleen. Varmista, että akselin pää menee
kannen keskelle.
6 Valitse keski- tai pienin nopeus.
vatkaimen irrottaminen
Irrota vatkain painamalla vapautuspainiketta
9
.
vihjeitä
●
Älä käytä suurta nopeutta. Käänteleminen onnistuu parhaiten
hitaalla nopeudella.
●
Älä vatkaa munanvalkuaisia tai kermaa liikaa. Jos seos on
liian tiivistä, seosta ei voi sekoittaa kääntelytyökalun avulla.
●
Älä kääntele seosta pidempään kuin
nopeussuositustaulukossa on suositeltu. Muutoin ilma
poistuu seoksesta, ja siitä tulee liian löysää.
●
Lastoihin tai kulhon reunoihin kiinni jääneet aineosat on
sekoitettava joukkoon varovasti kaapimen avulla.
cq
pienoiskulho ja terä (jos mukana)
Pilko yrtit tai pienet määrät esimerkiksi lihaa, sipulia,
pähkinöitä, vihanneksia tai valmista pienet määrät
majoneesia, soseita, kastikkeita tai vauvanruokaa pienessä
kulhossa.
pienoisterä
pienoiskulho
pienoiskulhon ja terän käyttäminen
1 Kiinnitä kulho ja irrotettava varsi moottoriosaan.
2 Kiinnitä pienoiskulho irrotettavaan varteen. Varmista, että sen
urat osuvat pääkulhon kielekkeisiin
bo
.
Huomautus: Pääkulhoa ei voi asettaa paikalleen, jos
pienoiskulho ei ole kunnolla paikallaan.
3 Kiinnitä teräyksikkö akseliin
bp
.
4 Lisää käsiteltävät aineosat.
5 Aseta kansi paikalleen. Käynnistä laite.
t
urvallisuus
●
Älä poista kantta, ennen kuin teräyksikkö on kokonaan
pysähtynyt.
●
T
erä on erittäin terävä. Käsittele sitä varovasti.
t
ärkeää
●
Älä hienonna mausteita, sillä ne voivat vahingoittaa muovia.
●
Älä hienonna kovia ruoka-aineita, kuten kahvipapuja,
j
ääkuutioita tai suklaata. Muutoin terä vaurioituu.
v
ihjeitä
●
Yrttien silppuaminen onnistuu parhaiten, kun ne ovat
p
uhtaita ja kuivia.
●
J
os valmistat vauvanruokaa keitetyistä aineosista, lisää aina
hieman nestettä.
●
K
uutioi ruoka-aineet kuten liha, leipä ja vihannekset noin
1
-2 cm kokoisiksi kuutioiksi ennen pilkkomista.
●
Kun teet majoneesia, lisää öljy syöttöputkea pitkin.
cr
jauhatusmylly (jos mukana)
Käytä jauhatusmyllyä kuiville aineosille, kuten pähkinät tai
kahvinpavut, ja mausteiden hienontamiseen, kuten
mustapippuri, kardemumma, kumina, korianterin tai fenkolin
siemenet, tuore inkiväärinjuuri, valkosipulinkynnet ja tuoreet
chilit.
myllyastia
jauhatusmyllyn teräasetelma
jauhatusmyllyn käyttäminen
1 Aseta aineosat teräasetelmaan .
2 Kiinnitä astia . Lukitse kääntämällä myötäpäivään
bq
.
3 Aseta mylly moottoriyksikköön ja lukitse kääntämällä
myötäpäivään
br
.
4 Valitse nopeus tai käytä sykäystoimintoa (P).
turvallisuus
●
Älä kiinnitä teräasetelmaa monitoimikoneeseen, jos astia ei
ole paikallaan.
●
Älä irrota astiaa, jos laitteeseen on kiinnitetty mylly.
●
Älä koske teräviin teriin. Pidä teräyksikkö poissa lasten
ulottuvilta.
●
Älä poista myllyä, ennen kuin terät ovat pysähtyneet
kokonaan.
●
Voit pidentää myllyn ikää käyttämällä sitä korkeintaan 60
sekuntia kerrallaan. Katkaise virta, kun haluamasi rakenne on
saavutettu.
●
Laite ei toimi, jos mylly ei ole kunnolla paikoillaan.
●
Älä jauha kurkumajuurta tässä myllyssä, sillä se on liian
kovaa ja voi vahingoittaa teriä.
vihjeitä
●
Mausteita jauhaessasi on suositeltavaa jauhaa myllyssä
korkeintaan 50 grammaa kerrallaan.
●
Mausteiden aromi säilyy paljon paremmin niiden ollessa
kokonaisia, joten jauha niitä vain pieni määrä kerrallaan
aromien säilyttämiseksi.
●
Kokonaiset mausteet kannattaa paahtaa ennen jauhamista,
jotta niiden aromi ja eteeriset öljyt vapautuvat parhaiten.
●
Leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi ennen jauhamista.
●
Parhaiden tulosten varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää
pientä kulhoa.
102