●
Käytä sykäyspainiketta lyhyisiin virtasykäyksiin. Sykäys toimii niin pitkään
kuin kytkintä pidetään paikallaan.
9 Kytke virta pois ja irrota virtajohto.
10 Irrota lisäosa.
11 Aseta keskinopeuden lähdön kansi paikalleen käytön jälkeen.
vihjeitä
●
Leikkaa ainekset palasiksi ennen niiden laittamista kulhoon. Liha, leipä,
vihannekset ja muut samantyyppiset ruoka-aineet tulee pilkkoa noin 2 cm:n
kokoisiksi kuutioiksi. Keksit tulee rikkoa palasiksi ja lisätä syöttösuppilon
kautta laitteen ollessa käynnissä.
●
Yrtit on paras pilkkoa puhtaina ja kuivina.
●
Älä sekoita nestemäisiä aineosia, sillä ne voivat vuotaa kannen vierestä.
Käytä tähän tarkoitettua sekoitinta. Esimerkiksi keittoja soseuttaessasi
soseuta kiinteät aineosat ja lisää neste joukkoon.
●
Ole varovainen, ettet käsittele ruoka-aineita liikaa käyttäessäsi
hienonnusterää.
●
Älä sekoita veitsen avulla raskaita aineksia, kuten leipätaikinaa. Muutoin
sekoitin voi vaurioitua. Sekoita leipätaikina kulhossa taikinakoukkujen avulla ja
leivonnaistaikina vatkaimen avulla.
●
Älä käytä veitsiterää pilkkomaan jääkuutioita tai muita kovia ruokia, kuten
mausteita, sillä ne saattavat vahingoittaa lisälaitetta.
●
Jos lisäät manteliesanssia tai -aromia sekoituksiin, vältä kontaktia muovin
kanssa, sillä se saattaa jättää pysyvät jäljet.
maksimikapasiteetti
●
liha 400 g
Tee ‘jauhelihaa’ raa’asta lihasta ilman ylimääräistä rasvaa. Leikkaa lihasta
2cm kuutioita, aseta kulhoon ja anna koneen olla päällä noin 20 sekuntia, tai
kunnes liha on sopivaa. Mitä kauemmin kone on päällä, sitä tasaisempaa liha
on.
viipalointi/silppurilevy ja raastinlevy
Käytä viipalointi/silppurilevyä viipaloimaan tai silppuamaan hedelmiä,
kasviksia sekä juustoa ja raastinlevyä raastamaan parmesaanijuustoa ja
perunaa saksalaisiin perunapyöryköihin.
viipalointi-, silppuamis- tai raastamisyksikön
käyttäminen
mihin teriä voidaan käyttää
viipalointi/raastinterät
Terät ja ovat kaksipuolisia käännettäviä teriä: toisella puolella
viipaloidaan ja toisella puolella raastetaan.
Viipalointipuolella voidaan viipaloida juustoa, porkkanoita, perunoita, kaalia,
kurkkua, kesäkurpitsaa, punajuurta ja sipulia. Raastinpuolella voidaan raastaa
juustoa, porkkanoita, perunoita ja muita samantyyppisiä ruoka-aineita.
Valitun leikkauspuolen tulee osoittaa ylöspäin.
rouhintaterä raastaa parmesanjuustoa ja perunoita.
valinnaiset levyt
ohut suikalointiterä
Terä suikaloi perunat ohuiksi perunatikuiksi ja kovat vihannekset salaatteihin,
koristeeksi, pataruokiin ja vokki-ruokiin (esim. porkkana, lanttu, kesäkurpitsa,
kurkku).
normaali suikalointiterä
suikaloi perunat ohuiksi ranskanperunoiksi ja kovat vihannekset salaatteihin
ja dippaukseen (esim. lanttu, kurkku).
erittäin karkea raastinterä raastaa juuston ja porkkanat karkeaksi
raasteeksi.
leikkuuterien käyttö
1 Irrota keskinopeuden liitännän kansi nostamalla.
2 Aseta käyttöakseli liitäntään.
3 Sovita kulho käyttöakselin päälle niin, että kahva on virta- ja nopeuskytkimen
päällä, ja käännä sitä myötäpäivään kunnes se lukkiutuu paikalleen.
4 Aseta leikkuulevy käyttöakseliin. Valitun leikkuupuolen tulee olla päällä.
Käsittele leikkuulevyjä varovasti, ne ovat erittäin teräviä. Pitele
levyjä keskiosan tarttumakohdasta.
5 Sovita kansi ja syöttöputki nopeuskytkimen päälle ja käännä se
myötäpäivään paikalleen. Varmista, että kannen liitos asettuu kulhon kahvan
uraan. Oikein sovitettuna merkintöjen pitäisi olla kohdallaan .
●
Lisälaite ei toimi, jos se tai suuren nopeuden poistoaukon
kansi ei ole kunnolla paikallaan.
6 Valitse halutun kokoinen syöttösuppilo. Syöttöpainimessa on pienempi
syöttösuppilo erillisten tai ohuiden palojen käsittelyä varten.
pienen syöttösuppilon käyttö
●
Työnnä ensin suuri syöttöpainin syöttösuppilon sisään.
suuren syöttösuppilon käyttö
●
Käytä molempia syöttöpainimia yhdessä.
7 Syötä ruoka syöttösuppiloon.
8 Kytke virta päälle ja paina tasaisesti puristimella - älä koskaan laita
sormiasi syöttöputkeen. Suosittelemme keskinopeutta leikkaamaan
pehmeää ruokaa, kuten kurkkua, ja keskinopeutta tai korkeaa nopeutta
leikkaamaan kiinteämpiä ruokia, kuten porkkanaa ja kovaa juustoa.
9 Kytke virta pois ja irrota virtajohto.
10 Irrota lisäosa.
11 Aseta keskinopeuden lähdön kansi paikalleen käytön jälkeen.
vihjeitä
●
Käytä tuoreita raaka-aineita.
●
Älä paloittele ruoka-aineita liian pieniksi paloiksi. Täytä suuri syöttösuppilo
leveyssuunnassa melkein täyteen. Näin estetään ruoka-aineiden liukuminen
vinoon käsittelyn aikana.
Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää pienempää syöttösuppiloa.
●
Käytettäessä viipalointi- tai raastinterää pystyasentoon asetetut ruoka-aineet
tuottavat lyhyttä raastetta, kun taas vaaka-asentoon asetetuilla ruoka-aineilla
saatu lopputulos on pitempää.
●
Käsittelyn lopussa pieni määrä käsiteltävää tuotetta jää aina terälle tai
ruokaan.
hoitaminen ja puhdistaminen
●
Sammuta virta ja irrota pistoke pistorasiasta aina ennen laitteen irrottamista
yleiskoneesta.
●
Pura laite osiin ennen puhdistamista.
kulho, kansi ja lisäosat
●
Pese käsin ja kuivaa. Ole varovainen, sillä terät ja leikkuulevyt ovat teräviä.
●
Ne voidaan pestä myös astianpesukoneen ylätasolla. Lyhyttä,
matalalämpöistä ohjelmaa suositellaan.
Käytön jälkeen säilytä veitsiterää monitoimikoneen kulhossa.
sitruspuserrin
Huomautus:
Tätä lisäosaa voi käyttää vain monitoimikoneen AT284 kanssa.
Käytä sitruspuserrinta sitrushedelmien (esim. appelsiini, sitruuna, limetti,
greippi) mehustamiseen.
selite
puserrin
siivilä
sitruspusertimen käyttö
1 Irrota keskinopeuden liitännän kansi nostamalla .
2 Aseta käyttöakseli liitäntään.
3 Sovita kulho käyttöakselin päälle niin, että kahva on virta- ja nopeuskytkimen
päällä, ja käännä sitä myötäpäivään kunnes se lukkiutuu paikalleen.
4 Sovita siivilä kulhoon ja varmista, että reunan liitos lukkiutuu kulhon kahvan
vastaavaan paikkaan .
●
Lisälaite ei toimi, jos se tai suuren nopeuden poistoaukon
kansi ei ole kunnolla paikallaan.
5 Aseta kartioa käyttöakselin päälle ja käännä sitä, kunnes se putoaa
kokonaan alas.
6 Leikkaa hedelmä puoliksi. Kytke nopeudelle 3 ja paina hedelmää kartiota
vasten.
Huomautus
Tyhjennä kulho säännöllisesti äläkä koskaan anna mehun päästä siivilän
pohjaan asti.
7 Kytke virta pois ja irrota virtajohto.
8 Nosta kartio pois. Vapauta ja irrota siivilä.
9 Vapauta kulho ja kaada mehu.
hoitaminen ja puhdistaminen
●
Sammuta virta ja irrota pistoke pistorasiasta aina ennen laitteen irrottamista
yleiskoneesta.
●
Pese puserrin, siivilä ja kulho käsin ja kuivaa ne sitten huolellisesti.
Vaihtoehtoisesti osat voidaan pestä astianpesukoneessa (vain yläkorissa).
83