vihjeitä
●
Leikkaa ainekset palasiksi ennen
niiden laittamista kulhoon. Liha,
leipä, vihannekset ja muut
samantyyppiset ruoka-aineet tulee
pilkkoa noin 2 cm:n kokoisiksi
kuutioiksi. Keksit tulee rikkoa
palasiksi ja lisätä syöttösuppilon
kautta laitteen ollessa käynnissä.
●
Yrtit on paras pilkkoa puhtaina ja
kuivina.
●
Älä sekoita nestemäisiä aineita, sillä
ne voivat vuotaa kannen alta. Käytä
sen sijaan tehosekoitinta.
Kun soseutat keittoja tms., valuta
kiinteät ainekset, soseuta ne ja laita
ne sitten takaisin nesteeseen.
●
Ole varovainen, ettet käsittele ruoka-
aineita liikaa käyttäessäsi
hienonnusterää.
●
Älä käytä veitsiterää sekoittamaan
raskaita taakkoja, kuten leipätaikinaa,
muuten laite voi vahingoittua. Käytä
taikinakoukkua sekoituskulhossa
leivän tekemiseen ja vatkainta
kulhossa kakkujen ja leivonnaisten
tekemiseen.
●
Älä käytä veitsiterää pilkkomaan
jääkuutioita tai muita kovia ruokia,
kuten mausteita, sillä ne saattavat
vahingoittaa lisälaitetta.
●
Jos lisäät manteliesanssia tai -aromia
sekoituksiin, vältä kontaktia muovin
kanssa, sillä se saattaa jättää
pysyvät jäljet.
maksimikapasiteetti
●
liha 400 g
Tee ‘jauhelihaa’ raa’asta lihasta ilman
ylimääräistä rasvaa. Leikkaa lihasta
2cm kuutioita, aseta kulhoon ja anna
koneen olla päällä noin 20 sekuntia,
tai kunnes liha on sopivaa. Mitä
kauemmin kone on päällä, sitä
tasaisempaa liha on.
viipalointi/silppurilevy ja
raastinlevy
Käytä viipalointi/silppurilevyä
viipaloimaan tai silppuamaan
hedelmiä, kasviksia sekä juustoa ja
raastinlevyä raastamaan
parmesaanijuustoa ja perunaa
saksalaisiin perunapyöryköihin.
viipalointi-, silppuamis-
tai raastamisyksikön
käyttäminen
mihin teriä voidaan käyttää
viipalointi/raastinterät
Terät ja ovat kaksipuolisia
käännettäviä teriä: toisella puolella
viipaloidaan ja toisella puolella
raastetaan.
Viipalointipuolella voidaan viipaloida
juustoa, porkkanoita, perunoita,
kaalia, kurkkua, kesäkurpitsaa,
punajuurta ja sipulia. Raastinpuolella
voidaan raastaa juustoa,
porkkanoita, perunoita ja muita
samantyyppisiä ruoka-aineita.
Valitun leikkauspuolen tulee
osoittaa ylöspäin.
rouhintaterä raastaa
parmesanjuustoa ja perunoita.
66