AT640

Kenwood AT640, AT640A Omistajan opas

  • Olen lukenut laitteen AT640 käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi. Dokumentissa on ohjeita ruokaprosessorin lisälaitteen käyttöön, turvallisuuteen ja huoltoon. Laitteella voi pilkkoa, viipaloida, silputa ja lastua ruokia. Kysy ihmeessä lisää!
  • Mitä ruokia voin pilkkoa veitsiterällä?
    Mitä saan tehdä viipalointi/raastinlevyllä?
    Mitä minun pitäisi tehdä, jos laite alkaa täristä liikaa käytön aikana?
    Mitä minun tulee tehdä ennen lisälaitteen ensimmäistä käyttöä?
Käytä monitoimilisälaitetta
hienontamiseen, viipalointiin,
raastamiseen ja suikalointiin.
turvallisuus
Terät ovat teräviä, joten käsittele niitä
varoen. Pitele hienonnusterää sen
yläosasta koskematta itse terään
käyttäessäsi tai puhdistaessasi sitä.
Pidä kädet ja työvälineet poissa
kulhosta, kun laite on kytketty
virransyöttöön.
Älä koskaan paina ruokaa
syöttösuppiloon sormien avulla.
Syötä ainekset laitteen mukana
toimitetun painimen avulla.
Sammuta virta ja irrota pistoke
rasiasta:
ennen osien kiinnittämistä tai
irrottamista
käytön jälkeen
ennen puhdistusta
Irrota hienonnusterä ennen ainesten
kaatamista pois kulhosta.
Älä koskaan avaa kantta, kunnes
terä tai leikkuulevy on pysähtynyt
kokonaan.
Kun viipaloit tai raastat tai suikaloit,
älä anna kulhon täyttyä terään asti:
tyhjennä kulho säännöllisesti.
Jos lisälaitetta käytettäessä kone
tärisee liikaa, alenna nopeutta tai
pysäytä kone ja tyhjennä kulhon
sisältö.
Älä koskaan käytä viallista lisälaitetta.
Toimita se tarkistettavaksi tai
huollettavaksi
Älä anna lasten leikkiä tällä
lisälaitteella tai käyttää sitä.
Käytä laitetta ainoastaan sille
tarkoitettuun kotitalouskäytöön.
Kenwood-yhtiö ei ole
korvausvelvollinen, jos laitetta on
käytetty väärin tai näitä ohjeita ei ole
noudatettu.
hienonnusterä
Käytä hienonnusterää raa’an tai
kypsennetyn lihan, keitettyjen
munien, vihannesten ja pähkinöiden
hienontamiseen ja pateiden ja
dippikastikkeiden valmistamiseen.
Voit käyttää sitä myös leivän ja
keksien murentamiseen. Sillä voi
myös valmistaa murotaikinoita ja
murupäällysteitä.
Älä murskaa jääkuutioita tai muita
kovia ruoka-aineita, kuten mausteita,
sillä ne voivat vaurioittaa lisälaitteen.
Älä sekoita veitsiterän avulla raskaita
kuormia, kuten leivontataikinaa.
Muutoin lisälaite tai laite voi
vaurioitua. Käytä yleiskoneen
taikinakoukkua.
Älä sekoita nestemäisiä aineita, sillä
ne voivat vuotaa kannen alta. Käytä
sen sijaan tehosekoitinta.
Kun soseutat keittoja tms., valuta
kiinteät ainekset, soseuta ne ja laita
ne sitten takaisin nesteeseen.
viipalointi/raastin/suikalointiterä
Käytä viipalointi/raastinterää
hedelmien, vihannesten ja juuston
viipalointiin tai raastamiseen. Käytä
suikalointiterää vihannesten (esim.
perunoiden) ja hedelmien
suikalointiin.
48
Suomi
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi
kuvien selitykset
syöttöpainimet: suuri ja pieni
syöttösuppilo
lisälaitteen kansi
hienonnusterä
lisälaitekulho
liitin
paksu viipalointi/raastinterä
ohut viipalointi/raastinterä
ohut suikalointiterä
erittäin karkea raastinterä
tuotenumero 639021
rouhintaterä
tuotenumero 639150
normaali suikalointiterä
tuotenumero 639083
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
1 Poista kaikki pakkausmateriaali
mukaan lukien hienonnusterän
muoviset teränsuojukset. Ole
varovainen, sillä terät ovat
erittäin teräviä. Heitä nämä
suojukset pois, sillä niiden
tarkoituksena on vain suojata terää
valmistuksen ja kuljetuksen aikana.
2 Pese osat kohdan ’puhdistus’
mukaisesti.
hienonnusterän käyttö
1Irrota normaalin nopeuden liitännän
kansi .
2 Aseta liitin liitäntään siten, että kolmio
osoittaa itseesi päin. Lukitse se
paikoilleen kiertämällä myötäpäivään.
3 Aseta kulho liitäntään. Varmista, että
kulhon urat sopivat liitännän uriin.
4 Nosta lukitussalpa paikalleen.
5 Pilko ruoka-aineet ja aseta ne
kulhoon varmistaen, että ne
jakautuvat tasaisesti.
6 Kiinnitä kansi kulhon päälle ja
käännä, kunnes nuolet ovat
kohdakkain. Kansi voidaan asettaa
neljään eri asentoon.
Jos kannen asettaminen
paikoilleen on hankalaa,
poista lisälaite ja käytä
yleiskonetta hetken aikaa.
Asenna lisälaite paikoilleen
uudelleen.
7 Aseta syöttöpainimet.
8 Kytke kone päälle. Käytä nopeuksia
2–4. Käytä laitetta, kunnes haluttu
lopputulos on saavutettu.
9 Kytke kone pois päältä ja irrota
lisälaite.
10 Irrota pistotulppa pistorasiasta
käytön jälkeen.
vihjeitä
Leikkaa ainekset palasiksi ennen
niiden laittamista kulhoon. Liha,
leipä, vihannekset ja muut
samantyyppiset ruoka-aineet tulee
pilkkoa noin 2 cm:n kokoisiksi
kuutioiksi. Keksit tulee rikkoa
palasiksi ja lisätä syöttösuppilon
kautta laitteen ollessa käynnissä.
Jos haluat soseuttaa keiton, valuta
ainekset ja lisää kiinteät ainekset
kulhoon. Soseuta ainekset ja lisää ne
takaisin nesteeseen.
49
Taikinoita tehdessä käytä
jääkaappikylmää rasvaa, joka on
kuutioitu 2 cm:n paloiksi. Laita
jauhot rasvan joukkoon ja anna
sekoittua, kunnes seos muuttuu
murumaiseksi. Lisää vettä vähitellen
syöttösuppilon kautta, kunnes seos
muuttuu taikinamaiseksi. Sammuta
heti, kun ainekset ovat sekoittuneet
tasaisesti.
Ole varovainen, ettet käsittele ruoka-
aineita liikaa käyttäessäsi
hienonnusterää.
Käytä kakkutaikinoiden
vatkaamiseen vatkauskulhon K-
sekoitinta – saat paremmat tulokset.
enimmäismäärät
murotaikina (jauhojen paino) 300 g
liha 340 g
viipalointi/raastin/suikaloi
ntiterän käyttö
mihin teriä voidaan käyttää
viipalointi/raastinterät
Terät ja ovat kaksipuolisia
käännettäviä teriä: toisella puolella
viipaloidaan ja toisella puolella
raastetaan.
Viipalointipuolella voidaan viipaloida
juustoa, porkkanoita, perunoita,
kaalia, kurkkua, kesäkurpitsaa,
punajuurta ja sipulia. Raastinpuolella
voidaan raastaa juustoa,
porkkanoita, perunoita ja muita
samantyyppisiä ruoka-aineita.
Valitun leikkauspuolen tulee
osoittaa ylöspäin.
ohut suikalointiterä
Terä suikaloi perunat ohuiksi
perunatikuiksi ja kovat vihannekset
salaatteihin, koristeeksi, pataruokiin
ja vokki-ruokiin (esim. porkkana,
lanttu, kesäkurpitsa, kurkku).
erittäin karkea raastinterä
raastaa juuston ja porkkanat
karkeaksi raasteeksi.
rouhintaterä raastaa
parmesanjuustoa ja perunoita.
normaali suikalointiterä
suikaloi perunat ohuiksi
ranskanperunoiksi ja kovat
vihannekset salaatteihin ja
dippaukseen (esim. lanttu, kurkku).
1Irrota normaalin nopeuden liitännän
kansi .
2 Aseta liitin liitäntään siten, että kolmio
osoittaa itseesi päin. Lukitse se
paikoilleen kiertämällä myötäpäivään.
3 Aseta kulho liitäntään. Varmista, että
kulhon urat sopivat liitännän uriin.
4 Aseta leikkauslevy käyttöakseliin.
Valitsemasi leikkauspinnan tulee olla
ylöspäin. Käsittele
leikkauslevyjä varovasti. Ne
ovat erittäin teräviä. Tartu
levyyn sen keskeltä.
5 Kiinnitä kansi kulhon päälle siten,
että syöttöputki osoittaa taaksepäin.
Paina ja käännä, kunnes nuolet ovat
kohdakkain .
Jos kannen asettaminen
paikoilleen on hankalaa,
poista lisälaite ja käytä
yleiskonetta hetken aikaa.
Asenna lisälaite paikoilleen
uudelleen.
6Valitse halutun kokoinen
syöttösuppilo. Syöttöpainimessa on
pienempi syöttösuppilo erillisten tai
ohuiden palojen käsittelyä varten.
50
pienen syöttösuppilon käyttö
Työnnä ensin suuri syöttöpainin
syöttösuppilon sisään.
suuren syöttösuppilon käyttö
Käytä molempia syöttöpainimia
yhdessä.
7 Syötä ruoka syöttösuppiloon.
8 Käynnistä laite ja työnnä
syöttösuppilossa olevia ruoka-aineita
tasaisesti painimen avulla. Älä
missään tapauksessa työnnä
sormiasi syöttösuppiloon.
Yleensä käytä nopeutta 1 tai 2. Jos
tarvitaan lisää voimaa, käytä
nopeutta 3.
Kun työvaihe on valmis, työntimen
nostaminen ja laskeminen alas voi
auttaa vähentämään leikkuulevyyn
jäävän ruoan määrää.
9 Kytke virta pois ja irrota pistotulppa
pistorasiasta.
vihjeitä
Käytä tuoreita raaka-aineita.
Älä paloittele ruoka-aineita liian
pieniksi paloiksi. Täytä suuri
syöttösuppilo leveyssuunnassa
melkein täyteen. Näin estetään
ruoka-aineiden liukuminen vinoon
käsittelyn aikana.
Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää
pienempää syöttösuppiloa.
Suikalointiterää käytettäessä laita
ohuet ruoka-aineet syöttösuppiloon
vaaka-asennossa.
Käytettäessä viipalointi- tai
raastinterää pystyasentoon asetetut
ruoka-aineet tuottavat lyhyttä
raastetta, kun taas vaaka-asentoon
asetetuilla ruoka-aineilla saatu
lopputulos on pitempää.
Käsittelyn lopussa pieni määrä
käsiteltävää tuotetta jää aina terälle
tai ruokaan.
puhdistus
Älä koskaan upota liitintä veteen.
Pyyhi se puhtaaksi kostealla liinalla.
Pese muut osat kuumalla vedellä ja
kuivaa perusteellisesti. Ole
varovainen, sillä terät leikkuulevyt
ovat teräviä. Ne voidaan pestä myös
astianpesukoneessa (vain ylätasolla).
51
/