28
•
Tarkista laitteesta ennen käyttöönottoa,
että verkkovirran jännite vastaa
laitteeseen merkittyä jännitettä.
•
Mittakulho
Â
ja teholeikkurin kulho (c)
eivät ole mikroaaltouunin kestäviä.
Laitteen osat
! Moottoriosa
‚ Päälle/pois päältä kytkin (nopeus I)
# Päälle/pois päältä kytkin (nopeus II)
$ Pikasekoitinvarsi
 Mittakulho
Ê Vispilän vaihteisto-osa
Á Vispilä
Ë Teholeikkuri
Pikasekoittimen käyttö
Pikasekoitin sopii erinomaisesti dippi ja muiden kastik-
keiden sekä keittojen, majoneesin, vauvanruokien sekä
juomien ja pirtelöiden sekoittamiseen.
1. Kiinnitä moottoriosa
! pikasekoitinvarteen $ niin,
että se lukittuu paikalleen.
2. Laita pikasekoitin syvälle kulhoon ja paina päälle/pois
päältä kytkintä
‚ tai #.
3. Irrottaaksesi pikasekoitinvarren moottoriosasta
käytön jälkeen, käännä pikasekoitinvartta ja irrota se
pois paikaltaan.
Voit käyttää laitetta mittakulhon
 kanssa tai missä
tahansa muussa astiassa. Jos haluat käyttää laitetta
suoraan kattilassa, ota kattila ensin pois liedeltä välttääk-
sesi laitteen ylikuumenemisen.
Vispilän käyttö
Käytä vispilää vain kerman ja munuaisvalkuaisten
vaahdottamiseen sekä sokerikakkutaikinoiden ja valmis-
jälkiruokien sekoittamiseen.
1. Kiinnitä vispilä
Á vispilän vaihteisto-osaan Ê.
Kiinnitä moottoriosa
! vaihteisto-osaan niin, että se
lukittuu paikalleen.
2. Laita vispilä syvälle kulhoon ja käynnistä laite tämän
jälkeen käyttökytkimestä
‚
(nopeus I)
.
3. Irrottaaksesi vispilän moottoriosasta käytön jälkeen,
käännä vaihteisto-osaa ja vedä se pois paikaltaan.
Sen jälkeen vedä vispilä pois vaihteisto-osasta.
Parhaimman tuloksen saavuttamiseksi
• Käytä isoa kulhoa, mittakulho
 on tähän tarkoituk-
seen liian kapea.
• Käytä ainoastaan kytkintä
‚ (nopeus I) vispilää
käytettäessä.
• Liikuta vispilää myötäpäivään, pitäen sitä samalla
hieman kallellaan.
• Vaahdota enintään 400 ml kylmää kermaa (min. 30 %
rasvaa, 4–8 °C).
• Vaahdota enintään 4 munanvalkuaista.
Teholeikkurin käyttö
(a) Yläosa
(b) Terä
(c) Kulho
(d) Liukumaton rengas
Teholeikkuri sopii erinomaisesti lihan, juuston, sipulin,
yrttien, valkosipulin, chilin (veden kanssa), porkkanoiden,
saksanpähkinöiden, hasselpähkinöiden, manteleiden,
luumujen jne. hienontamiseen.
Hienontaessasi kovia aineksia (esim. kovaa juustoa)
käytä päälle/ pois päältä kytkintä
#
(nopeus II)
.
Tärkeää: Älä hienonna erittäin kovia aineksia, kuten
jääkuutioita, muskottipähkinöitä, kahvinpapuja ja jyviä.
Ennen hienontamista ...
– Esikäsittele liha, juusto, sipuli, valkosipuli, porkkana,
chili (katso ohje sivulla 5).
– Poista yrteistä varsi ja pähkinöistä kuoret.
– Poista luut, jänteet ja rustot lihasta.
Hienontaminen
1. Varoitus: Terä on hyvin terävä! Irrota varovasti terän
(b) muovinen suojus. Pidä aina kiinni muovisesta
suojuksesta käsitellessäsi terää. Aseta terä teholeik-
kurin kulhon (c) keskiakselille. Paina terä alas ja
käännä 90° niin, että terä lukittuu. Varmista, että
liukumaton rengas (d) on kiinnitetty leikkurikulhoon.
2. Lisää kulhoon käsiteltävät ainekset.
3. Laita yläosa (a) paikalleen kulhon päälle.
4. Kiinnitä moottoriosa
! teholeikkurin yläosaan (a)
kunnes se lukittuu paikalleen.
5. Paina kytkintä
‚ tai # käynnistääksesi teholeikkurin.
Käytön aikana pidä moottoriosasta kiinni toisella ja
teholeikkurin kulhosta toisella kädellä.
Älä käytä teholeikkuria yhtäjaksoisesti kahta minuut-
tia kauemmin.
6. Käytön jälkeen käännä moottoriosaa
! irrottaaksesi
sen yläosasta.
7. Irrota teholeikkurin yläosa.
5722110964_MQ300_P6-64 Seite 28 Mittwoch, 4. Dezember 2013 2:15 14