71
Käyttö
Elintarvikkeiden esivalmistelu
Tärkeää: Käytä vain kypsiä hedelmiä ja
kasviksia. Raa’at tai liian kypsät hedelmät
tukkivat hyvin nopeasti puristinkairan tai sen
sihdin.
Poista kivet/siemenet (esim. luumut,
Poista kovat kuoret (esim. melonit,
Ohutkuorisille hedelmille ja vihanneksille
(esim. omenat, päärynät, porkkanat,
retikat, salaatti, kaali, persilja, pinaatti,
pelkkä pesu.
Kuori sitrushedelmät ja poista valkoinen
kerros, koska mehusta voi muuten tulla
kitkerää.
Pilko suuret hedelmät ja vihannekset
pienemmiksi, jotta ne sopivat
täyttösuppiloon painamatta.
Käyttö
W Loukkaantumisvaara
– Käytä laitetta vaan koottuna.
– Älä koskaan käytä ilman paikoilleen
lukitettua kantta.
– Älä laita sormia täyttösuppiloon. Käytä
ainoastaan laitteen mukana toimitettua
syöttöpaininta!
Huomio!
Käytä jäisiin hedelmiin ehdottomasti
sorbettiosaa. Älä käsittele hedelmiä, jotka
Tärkeää: Kun mehu ulottuu 350 ml-merkin-
tään saakka, lopeta työskentely ja tyhjennä
mehurumpu.
Mehun puristaminen
X Kuvasarja D
Esivalmistele laite kuvatulla tavalla.
X ”Mehun puristamiseen liittyvät
esivalmistelut” katso sivu 70
1. Aseta mehun ja hedelmälihan aukkojen
alle astia.
2. Avaa mehun suojakorkki.
3. Työnnä hedelmälihan säätövipu (mallista
É
oikealle (Ê
4. Liitä pistoke pistorasiaan. Aseta valitsin
asentoon ON. Laite käynnistyy. LED-
harja pyörii.
5. Laita valmistelemasi elintarvikkeet
täyttösuppiloon.
6. Työnnä aineksia sisäänpäin
ainoastaan toimitukseen sisältyvällä
syöttöpainimella. Mehu valuu
oikeanpuoleiseen astiaan. Puristettu
hedelmäliha menee vasempaan astiaan.
7. Kun ainesten käsittely on päättynyt tai
mehuastia on täynnä, käännä valitsin
asentoon O ja odota, kunnes laite
pysähtyy.
8. Sulje mehun suojakorkki ja tyhjennä
astia.
Huomautuksia:
– Saat enemmän mehua, jos käsittelet
aluksi ja lopuksi aineksia, joiden
nestepitoisuus on suuri (esim.
appelsiineja, tomaatteja, vesimelonia
ainekset niiden välissä.
– Täytä elintarvikkeet täyttösuppiloon
annoksittain.
– Liiallinen täyttö ei nopeuta käsittelyä
vaan johtaa rummun täyttymiseen liian
täyteen.
Sorbetin valmistaminen
X Kuvasarja E
1. Valmistele laite kuvatulla tavalla ja laita
sorbettiosa paikoilleen. X ”Sorbetin
valmistamiseen liittyvät esivalmistelut”
katso sivu 70
Aseta mehuaukon alle astia. Avaa
mehun suojakorkki.
2. Liitä pistoke pistorasiaan. Aseta valitsin
asentoon ON. Laite käynnistyy. LED-
3. Laita jäiset elintarvikkeet täyttösuppiloon.
4. Työnnä aineksia sisäänpäin
ainoastaan toimitukseen sisältyvällä
syöttöpainimella.
Valmis sorbetti kerääntyy astiaan.