Philips HD2383, HD2384 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen Philips HD2384 ja HD2383 voileipägrilleistä ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi. Dokumentti sisältää ohjeet laitteen turvalliseen käyttöön, voileipien valmistamiseen ja laitteen puhdistukseen. Siinä on myös kuvaukset laitteen tärkeimmistä ominaisuuksista, kuten tarttumattomista keittolevyistä, automaattisesta lukitusjärjestelmästä ja viileistä kädensijoista.
  • Mihin tämä laite on tarkoitettu?
    Mitä minun pitää tehdä ennen laitteen ensimmäistä käyttökertaa?
    Miten voin valmistaa voileipiä?
Johdanto
Onnittelemme uuden Philips Comfort -voileipäparilan johdosta.
Uudella voileipäparilalla on helppo valmistaa monenlaisia täytettyjä voileipiä.
Laitteen osat (kuva 1)
A Parilalevyt
B Automaattisuljin
C Kuumentumattomat kahvat
D Virran merkkivalo: tämä punainen merkkivalo palaa silloin kun laite on yhdistetty pistorasiaan.
E Kuumennuksen merkkivalo: tämä vihreä merkkivalo palaa silloin kun parilalevyt kuumenevat. Kun
vihreä merkkivalo sammuu, laite on valmis käyttöön.
F Johdon säilytys
Tärkeää
Lue tämä käyttöohje huolellisesti, ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä ohje vastaisen varalle.
Tämä laite on tarkoitettu vain kotikäyttöön.
Tarkista, että laitteen pohjassa oleva jännitemerkintä vastaa paikallista verkkojännitettä, ennen
kuin yhdistät laitteen pistorasiaan.
Yhdistä laite maadoitettuun pistorasiaan.
Sijoita laite siten, että:
- liitosjohto ei roiku pöydän tai työtason reunan yli;
- lapset eivät pääse käsiksi laitteeseen.
Pidä huoli, ettei liitosjohto kosketa tai ole liian lähellä laitteen kuumia osia.
Sijoita laite tasaiselle ja tukevalle alustalle niin, että se ei ole liian lähellä verhoja ja muita
helposti syttyviä materiaaleja.
Esikuumenna laite ennen kuin aloitat voileipien valmistamisen.
Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön jälkeen.
Älä jätä laitetta toimintaan ilman valvontaa.
Varo koskemasta metalliosia, sillä ne kuumenevat.
Anna laitteen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
Älä kosketa parilalevyjä terävillä tai naarmuttavilla välineillä, ettei tarttumattomaksi käsitelty
pinta vahingoitu.
Tämä laite ei ole grilli eikä sitä ole tarkoitettu muiden ruokien kuin voileipien valmistamiseen.
Puhdista aina laite käytön jälkeen. Älä upota laitetta veteen. Laitteen sisään ei saa päästä vettä.
Tarkasta liitosjohdon kunto säännöllisesti. Jos tämän laitteen verkkoliitosjohto vaurioituu, se
on vaihdatettava Philips Kodinkoneiden valtuuttamassa huoltoliikkeessä vaaratilanteiden
välttämiseksi.
Ennen käyttöä
1 Poista mahdolliset tarrat ja pyyhi voileipäparilan pinta kostealla liinalla.
2 Avaa voileipäparila (kuva 2).
3 Puhdista parilalevyt kostealla liinalla tai sienellä (kuva 3).
B
Laitteesta saattaa ensimmäisellä käyttökerralla nousta hieman käryä.Tämä on normaalia.
SUOMI 39
Käyttö
Voileipien pariloiminen
1 Levitä parilalevyille kevyesti voita tai öljyä.
2 Työnnä pistotulppa pistorasiaan.Virran punainen merkkivalo ja kuumennuksen vihreä
merkkivalo syttyvät (kuva 4).
B
Voit säätää liitosjohdon pituutta kiertämällä osan siitä johdonpidikkeen ympärille.
3 Laita valmiiksi voileipien aineet voileipäparilan kuumentuessa.
B
Jokaiseen voileipään tarvitaan kaksi voileipäviipaletta ja sopiva täyte. Katso lopussa olevia
voileipäehdotuksia.
B
Voileipien ulkopinta saadaan kauniin kullanruskeaksi, kun voileipien parilalevyjä vasten tuleville
pinnoille sivellään kevyesti voita.
Voileipäparila on valmis käyttöön, heti kun vihreä kuumennuksen merkkivalo on sammunut.
4 Avaa voileipäparila.
5 Aseta voileivät alemmalle parilalevylle (kuva 5).
B
Voit tietenkin pariloida vain yhden voileivän.
B
Älä laita täytettä liian lähelle leipäviipaleiden reunoja, muuten voileivät eivät sulkeudu kunnolla.
6 Sulje voileipäparila (kuva 6).
Laske ylempi parilalevy varovasti leipien päälle, niin että voileipäparila sulkeutuu automaattisesti.
B
Huomaa:Valmistuksen aikana vihreä merkkivalo syttyy ja sammuu välillä, kun parilalevyjen lämpötila
pidetään sopivana.
7 Avaa voileipäparila 3-4 minuutin kuluttua katsoaksesi ovatko leivät riittävän ruskeita.
B
Parilointiaika riippuu leivästä, täytteestä ja toivotusta lopputuloksesta.
8 Nosta voileivät pois (kuva 7).
Käytä voileipien nostamiseen esim. puista lastaa. Älä käytä teräviä äläkä varsinkaan metallisia
apuvälineitä.
9 Jos haluat jatkaa voileipien valmistamista, odota kunnes vihreä kuumennuksen merkkivalo on
sammunut, ennen kuin laitat uudet voileivät voileipäparilaan.
10 Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön jälkeen.
Puhdistus
Älä käytä mitään hankausliinoja tai -sieniä, ettei parilalevyjen pinta vahingoitu.
1 Irrota pistotulppa pistorasiasta ennen puhdistuksen aloittamista.
2 Anna voileipäparilan jäähtyä avattuna.
3 Poista ensin liika öljy parilalevyiltä talouspaperilla ennen varsinaista puhdistusta.
4 Puhdista parilalevyt kostealla liinalla tai sienellä (kuva 8).
5 Poista parilalevyihin kiinni tarttuneet ruuantähteet (esim. sulanut juusto) puisella tai
muovisella lastalla.
Älä käytä teräviä tai metallisia apuvälineitä.
6 Pyyhi laite puhtaaksi kostealla liinalla.
SUOMI40
Säilytys
1 Kierrä liitosjohto johdonpidikkeen ympärille (kuva 9).
2 Laite voidaan säilyttää pysty- tai vaaka-asennossa.
Takuu & huolto
Jos haluat lisätietoja tai laitteen kanssa tulee ongelmia, katso Philipsin www-sivuja osoitteesta
www.philips.com tai ota yhteys Philipsin asiakaspalveluun (puhelinnumero löytyy takuulehtisestä).
Voit myös kääntyä lähimmän Philips-kauppiaan puoleen tai ottaa suoraan yhteyden Hollantiin Philips
Domestic Appliances and Personal Care BV:n Service-osastoon.
Ruokaohjeet
Voileipäehdotuksia
Kinkku-juusto-ananasvoileipä
Aineet:
- 4 viipaletta leipää
- 2 viipaletta juustoa
- 2 viipaletta ananasta
- 2 viipaletta kinkkua
- currya
Valmistus
B
Esikuumenna voileipäparila.
B
Aseta juusto, ananas ja kinkku kahden leipäviipaleen päälle.
B
Ripottele kinkun päälle currya ja aseta toiset leipäviipaleet päälle.
B
Pariloi leipiä 3-4 minuuttia.
B
Enemmän ohjeita kohdassa Laitteen käyttö.
Tomaatti-juusto-anjovisvoileipä
Aineet:
- 4 viipaletta leipää
- 1 tai 2 tomaattia (viipaleina)
- 2 rkl juustoraastetta
- 6 anjovista
- paprikajauhetta
- meiramia
Valmistus
B
Esikuumenna voileipäparila.
B
Jaa tomaattiviipaleet, anjovikset ja juustoraaste kahdelle leipäviipaleelle.
B
Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja meiramia ja aseta toiset leipäviipaleet päälle.
B
Pariloi leipiä 3-4 minuuttia.
B
Enemmän ohjeita kohdassa Laitteen käyttö.
SUOMI 41
/