Princess 112309 Käyttö ohjeet

Kategoria
Sandwich makers
Tyyppi
Käyttö ohjeet
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Instructions for use . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Mode d’emploi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Anleitung . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Instrucciones de Uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Istruzioni d’uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Brugsanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Instruções de utilização . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
18 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
MAART 2008 V1
NL
UK
F
D
E
I
S
DK
N
SF
P
GR
ARAB
32
PRINCESS CLASSIC SANDWICH GRILL ART. 112309
Lue ensin käyttöohje huolellisesti läpi ja säilytä se myöhempää tarvetta varten.
PRINCESS CLASSIC SANDWICH GRILL on ihanteellinen voileipägrilli, jolla voit valmistaa nopeasti
esim. herkullisia juusto- tai kinkkutäytteisiä lämpimiä voileipiä. Tässä kontaktigrillissä on irrotettavat
paistolevyt. Lisäksi laite sopii erittäin hyvin esim. kala-, liha- ja vihannesruokien valmistukseen.
Paistolevyissä on tarttumaton pinnoite, joka tekee rasvan ja öljyn käytön tarpeettomaksi ja vähentää
siten ruoan rasvapitoisuutta. Tuloksena on herkullinen ja ’kevyt’ ateria. Irrotettavat paistolevyt on
helppo puhdistaa. Lisäksi laitteessa on ’power’- ja ’ready’- merkkivalot, automaattinen termostaatti ja
ylikuumenemissuoja.
On suositeltavaa puhdistaa paistolevyt ennen ensimmäistä käyttökertaa kostealla pyyhkeellä ja poistaa
mahdolliset tarrat.
KÄYTTÖOHJE
Kytke pistotulppa pistorasiaan (’Power’-merkkivalo syttyy). Laitteen kuumeneminen kestää noin viisi
minuuttia. Tällä välin voit laittaa ainekset valmiiksi. Heti kun paistolevyt ovat tarpeeksi kuumia,
’Ready’-merkkivalo syttyy.
Avaa PRINCESS CLASSIC SANDWICH GRILL ja aseta ruoka-ainekset tavalliseen tapaan alemmalle
paistolevylle. Sulje laite (älä paina levyjä liian voimakkaasti yhteen) ja lukitse laite painamalla suljin
kahvan ympärille.
Voileipägrilliä suljettaessa voi muodostua höyryä. Ole varovainen, ettet polta itseäsi.
Parhaan tuloksen voi saada myös kokeilemalla eri paistoaikoja.
Huomaa: ’Ready’-merkkivalo syttyy ja sammuu paiston aikana. Tämä osoittaa, että termostaatti toimii
ja säätelee lämpötilaa jatkuvasti.
Heti kun ruoka on valmis, voit avata voileipägrillin ja poistaa ruoan käyttämällä tarvittaessa puu- tai
muovilastaa. Älä koskaan käytä metallilastaa tms., sillä se voi vahingoittaa tarttumatonta pinnoitetta.
Jos haluat käyttää voileipägrilliä heti uudestaan, anna sen olla suljettuna, jotta oikea lämpötila säilyy.
Ota pistotulppa pois pistorasiasta, ellei laitetta enää käytetä.
PUHDISTAMINEN
OTA ENSIN PISTOTULPPA POIS PISTORASIASTA
Puhdista voileipägrilli jokaisen käyttökerran jälkeen. Tämä estää ruoantähteiden kiinnipalamisen. Anna
PRINCESS CLASSIC SANDWICH GRILLIN ensin jäähtyä käytön jälkeen. Älä koskaan kaada kylmää
vettä paistolevyille, sillä se voi vahingoittaa laitetta ja aikaansaada kuuman veden roiskumista. Älä käytä
hankaavia tai agressiivisia puhdisteita.
ÄLÄ KOSKAAN UPOTA VOILEIPÄGRILLIÄ VETEEN TAI MUUHUN NESTEESEEN.
Puhdista paistolevyt esim. talouspaperilla. Vaikeasti poistettavat ruoantähteet voi ensin liottaa ruokaöljyssä
(anna öljyn vaikuttaa viitisen minuuttia). Ulkopinta voidaan pyyhkiä kostealla liinalla.
PRINCESS-VINKKEJÄ
- Tämä voileipägrilli on tarkoitettu ainoastaan kotitalouskäyttöön.
- Huolehdi siitä, että verkkojohto tai mahdollinen jatkojohto on asetettu siten,
ettei niihin voi kompastua ja että ne eivät kosketa kuumia paistolevyjä.
- Ainoastaan huoltopalvelumme voi vaihtaa tämäntyyppisen laitteen verkkojohdon
uuteen erikoisvarusteita käyttäen.
- Älä käytä tätä voileipägrilliä ulkona.
33
- Pidä voileipägrilliä tarkasti silmällä lasten läheisyydessä. Paistolevyt ja laitteen ulkopinta kuumenevat
melkoisesti. Ole luonnollisesti itsekin varovainen. Anna laitteen jäähtyä hyvin ennen kuin panet sen
säilöön käytön jälkeen.
- Kytke tämä voileipägrilli ainoastaan maadoitettuun pistorasiaan.
- Lapsia on valvottava tarkoin, että he eivät leiki laitteella.
- Jos lapset tai fyysisesti vammaiset, aisti-, kehitys- tai liikuntavammaiset tai henkilöt, joilla ei ole
tarvittavaa kokemusta tai taitoa, käyttävät tätä laitetta, siitä voi olla seurauksena vaaratilanne. Heidän
turvallisuudestaan vastuussa olevien henkilöiden on annettava selvät ohjeet tai heidän on valvottava
laitteen käyttöä.
- Laitetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi ulkoisen ajastimen tai erillisen kaukosäätimen kanssa.
RESEPTEJÄ
LÄMMIN KERROSVOILEIPÄ GORGONZOLAN JA ANANAKSEN KERA
Ainekset:
3 viipaletta leipää
gorgonzolaa
ananasviipale
Valmistus:
Voitele leipäviipaleet gorgonzolalla. Laita kahden leipäviipaleen päälle ananasviipale ja kolmas
leipäviipale sen päälle. Voitele kerrosvoileivän ulkopuoli kevyesti rasvalla. Paista kerrosvoileipä
voileipägrillissä molemmin puolin kullanruskeaksi.
LÄMMIN KOKOJYVÄVOILEIPÄ SAVULIHAN JA BANAANIN KERA
Ainekset:
2 viipaletta kokojyväleipää
voita tai margariinia
1 siivu juustoa, (1 ruokalusikallinen currykastiketta)
2 siivua savulihaa
1/2 banaania viipaleina
Valmistus:
Voitele leipäviipaleet ohuelti rasvalla. Leikkaa juustosta kuori. Laita juustoviipale leipäviipaleen
voitelemattomalle puolelle. Sivele päälle currykastiketta ja laita savulihasiivut ja banaani päälle.
Laita päällimmäiseksi toinen leipäviipale voideltu puoli ulospäin. Paista täytetty voileipä voileipägrillissä
muutamassa minuutissa kullanruskeaksi.
Vinkki: tämä lämmin voileipä on herkullista myös jos savulihan asemasta käytetään tavallista tai
raakakypsennettyä kinkkua tai paistettua kananrintaa.
LÄMMIN SOKERILEIPÄ
Ainekset:
50 grammaa mantelimassaa (300 gramman pakkaus)
8 viipaletta sokerileipää
4 ruokalusikallista voita
4 ruokalusikallista hasselpähkinätahnaa
Valmistus:
Laita mantelimassa jo aikaisemmin jääkaappiin kovettumaan. Voitele sokerileipäviipaleet
voilla. Leikkaa juustohöylällä mantelimassasta ohuita viipaleita ja laita ne 4 sokerileipävii-
paleen päälle. Voitele toiset 4 leipäviipaletta hasselpähkinätahnalla. Laita hasselpähkinä-
tahnalla sivellyt leipäviipaleet mantelimassalla päällystettyjen leipäviipaleiden päälle.
Paista sokerileipiä voileipägrillissä 3 minuuttia.
34
GRILLATTUA LIHAA VIHANNESTEN KERA
Ainekset 4 hengelle:
400 grammaa naudan sisäfileetä, 400 grammaa vasikan sisäfileetä, 1 meloni,
1 dl inkiväärisiirappia, 1 paprika, 1 sipuli, 1 valkokaali, 8 siitakesientä.
Riisi herneitten kera: 400 grammaa riisiä, 7 dl dashi-kombua, 2 ruokalusikallista sakeeta, 50 grammaa
herneitä.
Goma-zoe-kastike: 3 ruokalusikallista valkoisia tai mustia seesaminsiemeniä, 6 ruokalusikallista
soijakastiketta, 2 ruokalusikallista dashia, 1 sitruunan mehu.
Lihan ja vihannesten valmistus:
Leikkaa naudan sisäfilee 2 sentin suuruisiksi kuutioiksi ja aseta ne kauniisti laakealle vadille. Leikkaa
vasikan sisäfilee ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne myös vadille. Poista melonista siemenet, kuori meloni ja
voitele meloninpalat inkiväärisiirapilla. Leikkaa sipuli ja paprika renkaiksi (poista siemenet), leikkaa
siitakesienistä kannat ja leikkaa kaali suikaleiksi. Aseta vihannekset vadille.
Riisin valmistus:
Sekoita keskenään riisi, sakee ja dashi-kombu ja anna maustua tunti. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen
ohjeiden mukaan. Kun riisi on melkein valmista, lisää herneet.
Kuumenna voileipägrilli. Käristä lihat nopeasti joka puolelta. Kypsennä vihannekset levyllä rapeiksi
(kääntele silloin tällöin puulastalla). Paista lopuksi meloni levyllä käännellen.
PAISTETUT PARSAT PINAATTI- JA HERKKUSIENIPEDILLÄ
Ainekset 4 hengelle:
1,5 kg valkoisia tai vihreitä parsoja, 400 grammaa herkkusieniä, 1 valkosipulin kynsi, 1 salottisipuli,
2 basilikanlehteä, 600 grammaa pinaattia, 1 appelsiini, 100 grammaa kevytrasvaa, 10 grammaa tuoretta
kirveliä, 10 grammaa ruohosipulia, 1 teelusikallinen maissijauhoja.
Valmistus:
Kuori parsat ohuelti ja keitä niitä vähässä vedessä noin 2 minuuttia. Heti kun vesi alkaa kiehua, anna sen
jäähtyä. Raasta appelsiinin kuori, poista ensin valkoinen osa, pese pinaatti ja poista varret. Silppua sekä
salottisipuli että valkosipulin kynsi. Pyyhi herkkusienet puhtaiksi ja leikkaa ne viipaleiksi.
Kastike:
Sulata kasarissa 50 grammaa kevytrasvaa. Laita kasariin hienoksi silputtu kirveli, ruohosipuli ja basilika
ja lämmitä varovasti 2 minuutin ajan. Lisää 1 kauhallinen parsalientä, johon on sekoitettu maissijauho.
Kiehauta ja mausta pippurilla ja suolalla. Laita puolikypsät parsat talouspaperille valumaan.
Lämmitä voileipägrilli, voitele kevytrasvalla ja sirottele paistolevylle salottisipuli ja valkosipuli. Sekoita
lastalla ja paista samalla myös herkkusieniviipaleet. Kun ne ovat kypsyneet ruskehtaviksi, laita ne
suurehkoon vatiin. Voitele levy uudelleen kevytrasvalla ja sirottele päälle appelsiininkuoriraaste. Lisää
pinaatti ja paista kypsäksi. Muista sekoittaa jatkuvasti. Laita lopuksi pinaatti esilämmitetylle vihannesva-
dille. Voitele levy jälleen kevytrasvalla ja paista parsoja kunnes ne ruskistuvat. Kun ne ovat kypsiä, laita
pinaatti keskelle lautasta, sen päälle parsat ja ympärille herkkusienet ja maustekastike. Tämän kevytaterian
kanssa sopii erittäin hyvin mieto valkoviini.
LOHIFILEE PAISTETUN RETIISIN JA TILLI-SINAPPIKASTIKKEEN KERA
Ainekset 4 hengelle:
4 lohiviipaletta à 150 grammaa, 1 nippu suuria retiisejä, 8 leikkopapua, 20 uutta perunaa,
1/2 nippua tilliä, 1 purkki majoneesia, 1 purkki dyon-sinappia, maissiöljyä.
Esivalmistelut:
Poista lohesta nahka samoin kuin tumma rasva ja ruodot. Leikkaa lohesta neljä 150 gram-
man suuruista palaa ja sivele pintaan hieman öljyä. Pane retiisit tunniksi kylmään veteen
ja leikkaa ne sen jälkeen
viipaleiksi. Poista leikkopavuista päät ja leikkaa pavut pitkiksi suikaleiksi. Ryöppää ne
nopeasti vähässä vedessä, johon on lisätty suolaa. Pese 20 uutta perunaa ja keitä ne
vähäsuolaisessa vedessä kypsiksi. Paista kypsät perunat levyllä ruskeiksi.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Princess 112309 Käyttö ohjeet

Kategoria
Sandwich makers
Tyyppi
Käyttö ohjeet