q
37
Käyttö
Poista mahdolliset tarrat laitteesta ja
puhdista se perusteellisesti ennen
ensimmäistä käyttöä (katso „Puhdistus
ja hoito“).
Pöytägrillin käyttökuntoon
saattaminen
1
Aseta laite ehdottoman tasaiselle,
tukevalle alustalle, jonka pinta ei ole
herkkä.
Pidä tarvittava etäisyys seiniin ja ver-
hoihin äläkä tuo mitään helposti sytty-
vää ainetta gríllin lähelle (esim.
muovikalvot tms.).
0 Aseta keruuastia (2) perusrunkoon (1).
3
Jotta puhdistus helpottuisi, tulisi
keruuastia paittää alumiinifoliolla.
0 Aseta kuumennuslevy (3) perusrun-
koon.
0 Voit parantaa kuumennuslevyn hylki-
vää ominaisuutta hieromalla siihen
talouspaperilla ohuesti ruokaöljyä
ennen jokaista käyttöä.
0 Aseta tarvittaessa roiskesuoja (4) kuu-
mennuslevyyn. Tällöin tulee roiskesuo-
jan raot tarttua tukevasti
kuumennuslevyn ulokkeisiin.
3
Roiskesuojan käyttö on suositeltavaa,
etenkin rasvapitoisia ruokia grillatta-
essa. Ulkona grillattaessa roiskesuoja
toimii lisäksi tuulensuojana.
0 Liitä termostaatti verkkojohtoineen (5)
tukevasti laitteen pistorasiaan.
Työskentely pöytägrillin kanssa
0 Liitä verkkojohto (5) sähköverkkoon.
0 Käännä termostaatti (5) haluttuun
asentoon (1 … 5).
1 = matalin lämpötila
5 = korkein lämpötila
3
Termostaatissa sijaitseva käyttöilmai-
sin (5/c) palaa, niin kauan kuin grilli
kuumenee. Kun lämpötila on savutettu,
kuumenee vastus jaksottain, jotta läm-
pötila pysyy vakiona.
1
Älä leikkaa grillattavaa ruokaa grillin
pinnassa, jotta hylkivä pinnoitus säilyisi
ehjänä!
Varo vahingoittamasta hylkivää pin-
noitetta, kun käännät grillattavaa ruo-
kaa!
0 Katkaise virta laitteesta kääntämällä
termostaatti asentoon „OFF“.
1
Irrota pistotulppa pistorasiasta aina
käytön jälkeen! Ann pöytägrillin jääh-
tyä, ennen poisvientiä ja puhdistusta!
Käytännön vihjeitä
• Grilliritilä (3/a) on ihanteellinen lihan,
kalan ja siipikarjan grillaukseen. Rasva
ja nesteet voivat tippua grilliritilän läpi
keruuastiaan. Tämä mahdollistaa ter-
veellisen, vähärasvaisen ruoanvalmis-
tuksen.
• Tasogrilli (3/b) on ihnateellinen esim.
kananmunien, kinkun, sienien tomaat-
tien, sipulien jne. valmistukseen. Se
soveltuu myös hyvin ruokien lämpi-
mänä pitämiseen.
• Murea liha sopii parhaiten grillattvaksi.
• Liha esim. lavasta tai kaulasta tulee
mureammaksi, jos se marinoidaan yön
yli.
• Käytä grillipihtejä äläkä haarukkaa
grillattavan ruoan kääntämiseen.
Ruoka säilyy näin sisältä mehukkaana
eikä kuivu.
• Vältä kääntämästä grillattava ruoka
liian usein. Kun grillattava ruoka on
ruskettunut kummaltakin puolelta, voit
jatkaa kypsentämistä matalammalla
lämmöllä. Grillattava ruoka ei tällöin
kuivu, ja se kypsyy tasaisemmin.
822_949_248 TG240.book Seite 37 Dienstag, 6. Februar 2007 4:11 16