ROSENLEW RKK602 230V Ohjekirja

Luokka
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja
2
Kiitos, että olet valinnut tämän laitteen.
Toivomme, että uusi laitteesi tuottaa Sinulle paljon iloa ja harkitset Electroluxin laitteita myös
muiden kodinkoneidesi hankinnan yhteydessä.
Lue tämä käyttöohje huolellisesti ja pidä se tallessa koko laitteen käyttöiän ajan. Käyttöohje on
luovutettava myös mahdolliselle laitteen uudelle omistajalle.
Sisällys Innehåll
Turvallisuus 3
Tuotteen kuvaus 5
Ennen ensimmäistä käyttöä 6
Keraamisen keittotason käyttäminen 8
Uunin käyttäminen 10
Käytännöllisiä neuvoja ja vinkkejä 13
Ongelmat ja niiden ratkaisut 15
Puhdistus ja hoito 16
Asentaminen 20
Tekniset tiedot 23
Takuu/asiakaspalvelu 24
Säkerhet 28
Produktbeskrivning 30
Före första användning 31
Användning av glaskeramikhällen 32
Användning av ugnen 34
Praktiska råd och tips 37
Problem och åtgärder 39
Rengöring och skötsel 40
Installation 44
Tekniska data 47
Garanti/Kundtjänst 48
3
Turvallisuus
Liedet kehittyvät nopeasti. Et voi aina käyttää
uutta liettäsi samalla tavalla kuin vanhaa.
Tästä syystä sinun tulee lukea käyttöohje
tarkasti ja tutustua uuteen lieteesi ja sen toi-
mintoihin. Liesi on tarkoitettu normaaliin
kotikäyttöön. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla
on kysymyksiä tai kommentoitavaa liedestä tai
sen käytöstä. Osoite ja puhelinnumero ovat
kappaleessa Huolto.
Teksti, jonka vieressä on
VAROITUSKOLMIO
, liittyy
turvallisuuteen.
L
UE
TÄLLAISET
TEKSTIT
ERI
-
TYISEN
HUOLELLISESTI
, jotta et vahingoita itseäsi,
muita ihmisiä tai liettä.
Pakkaus
Tarkista, että liesi on ehjä ja että siinä ei ole
vaurioita. Ilmoita kuljetuksen aikana
syntyneistä vaurioista viipymättä myyjälle.
Tuotteen pakkaus kelpaa kierrätykseen.
Ota yhteyttä kuntasi, jos et tiedä, miten hävität
pakkauksen.
Älä unohda poistaa uunin sisällä
olevaa pakkausta ennen käyttöä.
Asentaminen
Lieden asennustyöt ja korjaukset saa suorittaa
vain
AMMATTITAITOINEN
HENKILÖ
. Maallikon
suorittamat työt voivat vaurioittaa liettä se
johtaa henkilö- ja/tai omaisuusvahinkoihin.
Liedet, joissa on pistoke: Huolehdi siitä,
että pistoke on työnnetty kunnolla pistorasiaan.
Liesi on painava. Sen reunat ja kulmat,
joiden kanssa et joudu yleensä kosketuksiin,
voivat olla teräviä. Käytä suojakäsineitä lieden
siirtämisen yhteydessä.
K
AATUMISESTEEN
tulee olla asennettu, jotta
vältyt siltä, että liesi kaatuu epätavallisen
kuormituksen yhteydessä.
HUOM! Älä asenna liettä erillisen sokkelin tai
muun korokkeen päälle. Liesi voi kaatua!
Kunnossapito ja huolto
Käännä kaikki valitsimet nolla-asentoon,
ennen kuin vaihdat uunin rikkoutuneen
lampun. Ennen kuin vaihdat lampun, huolehdi
siitä, että lieteen ei tule virtaa. Jos liedessä on
sähköjohto, irrota se. Muiden liesien virta on
katkaistava kaikkinapaisesta kytkimestä.
Huolto- ja korjaustoimenpiteet on annettava
tavarantoimittajan hyväksymän yrityksen
tehtäväksi. Käytä ainoastaan alkuperäisiä
varaosia.
Lapset ja liesi
Lapset ovat luonnostaan uteliaita ja
kiinnostuneita kaikesta, jopa liesistä. Haluam-
me turvallisuuden vuoksi painottaa muutamia
asioita, jos sinulla on lapsia:
Lieden molemmilla puolilla on oltava
laskutilaa vähintään 40 cm.
Keittotason suojan tulee olla asennettu ja
luukkujen turvasalvan toiminnassa.
Anna lasten olla mukana lieden
käyttämisessä, mutta kerro heille, että kattilat,
taso ja uuni kuumenevat ja pysyvät kuumana
vielä jonkun aikaa käytön jälkeenkin.
PALOVAMMAN
VAARA
!
Käyttäminen
Älä koskaan käytä keraamista tasoa, jos sii-
hen on tullut särö. Nestettä voi kulkeutua yli-
kiehumisen ja/tai puhdistamisen yhteydessä
virtaa johtaviin osiin. Katkaise liedestä virta ja
ota yhteyttä huoltoon, jotta liesi saadaan
korjattua.
Älä aseta alumiinifoliota, muovia tai muita
vastaavia materiaaleja keraamiselle tasolle.
VAROITUS!
4
Jos keittoalueeseen kytketään virta vahin-
gossa, paperi/muovi voi palaa tai sulaa.
Älä koskaan jätä keitinrasvaa,
sulatettavaa rasvaa, parafiinia tai muuta hel-
posti syttyvää ainetta ilman valvontaa. Jos
syttyy tulipalo, käännä
lieden valitsimet nolla-asentoon ja pysäytä
liesituuletin. T
UKAHDUTA
TULI
KANNELLA
, älä
koskaan käytä sammuttamiseen vettä.
Lieden päällä seisominen on kielletty.
Tarkista, että liedestä on katkaistu virta,
kun sitä ei käytetä. Kaikkien valitsimien on
oltava nolla-asennossa.
Varoitus! Alkoholia ja vastaavia aineita,
jotka saattavat muodostaa räjähdysalttiita
kaasuja tai muita tulipalon tai räjähdyksen
mahdollisesti aiheuttavia aineita, ei saa
käyttää uunissa.
Lieden käytössä on oltava erittäin
varovainen. Esim. konjakin tai jonkin muun
alkoholin liekitys voi johtaa siihen, että liesi-
tuulettimeen kulkeutuvat rasvajäämät syttyvät
palamaan ja aiheuttavat laajan tulipalon.
Samoin liekit ja tulikuumat rasvaroiskeet
voivat aiheuttaa henkilövammoja.
Älä laita säilytyslaatikkoon kemikaaleja tai
puhdistusaineita.
Puhdistaminen
Pidä keraaminen taso ja uuni puhtaina. Rasva
ja läikkyneet nesteet haisevat pahalta
kuumetessaan ja aiheuttavat pahimmassa
tapauksessa tulipalon vaaran.
Poista kaapimella heti (keittotason ollessa
vielä kuuma) sokeri ja ylikiehunut
sokeripitoinen ruoka, esim. marmeladi, sekä
sulanut muovi ja folio, jotta keittotaso ei
vaurioituisi. Ole varovainen, sillä kaapimen
kärki on erittäin terävä.
Kunnossapito ja huolto
Käännä kaikki valitsimet nolla-asentoon,
ennen kuin vaihdat uunin rikkoutuneen
lampun. Ennen kuin vaihdat lampun, huolehdi
siitä, että lieteen ei tule virtaa. Muiden liesin
osalta irrota sulake tai kytke se pois kodin
sähköpäätaulusta
Huolto- ja korjaustoimenpiteet on annettava
valtuutetun huoltoliikkeen tehtäväksi. Käy
ainoastaan alkuperäisiä varaosia.
5
Tuotteen kuvaus
Liesi
1 Keraaminen taso
2 Ohjauspaneeli
3 Uunin luukku
4 Säilytyslaatikko
5 Jalusta
Toimintopaneeli
1. Keittoalueiden vääntimet 2. Uunin toimintoväännin
2. Uunin lämpötilan valitsin 4. Lieden merkkivalo
3. Uunin merkkivalo
Uuni
1Ylävastus
2 Grillivastus
3 Uunin valo, 40W
4 Alavastus (ei näkyvissä)
5 Uunikannattimet, irrotettavat
6 Kannatintasot
1
2
3
4
5
1
4
235
12
3
4
5
6
6
Ennen ensimmäistä käyttöä
Uunin suoja-aineiden polttaminen
Muista pitää lapset poissa uunin läheltä!
Liesi voi olla erittäin kuuma. Älä unohda
poistaa uunin sisällä olevaa pakkausta.
Ennen kuin käytät uunia ensimmäistä kertaa,
sinun on poltettava pois sen suoja-aineet.
Huolehdi tuuletuksen toimivuudesta
käynnistämällä liesituuletin tai avaamalla
ikkuna.
Tee näin:
1 Avaa uunin luukku ja poista kaikki
uunin sisällä olevat lisävarusteet.
2 Sulje uunin luukku. Valitse uunin
tasalämpö . Valitse lämpötilaksi
200
o
C.
3 Anna uunin olla toiminnassa noin
tunnin ajan.
4 Vaihda grillaustoimintoon. Käännä
uunitoiminnon valitsin grillauksen
kohdalle .
5 Anna toiminnassa noin 30 minuutin
ajan.
6 Käännä uunitoiminnon valitsin 0-
asentoon ja kytke virta pois uunista.
7 Anna uuninluukun olla raollaan noin 2
tunnin ajan ja tuuleta keittiö.
8 Puhdista uuni, sen luukku ja
kannattimet lämpimällä vedellä ja
käsitiskiaineella. Kuivaa uuni.
Uunin käytön alkuvaiheessa hajua voi esiintyä
edelleen. Haju ei kuitenkaan vaikuta ruoan
makuun eikä ole terveydelle vaarallista.
Puhdista lisävarusteet
Pese pellit, uunipannu jne. lämpimällä vedellä
ja käsitskiaineella. Huuhtele ja kuivaa hyvin.
Uuniritilän käyttäminen
Uuniritilän yläpinnalla on merkki. Merkin on
oltava etuosassa (uunin luukun päin) käytön
aikana. Muista, että ritilälle sijoitettavien
ruokien on oltava merkin takana. Muutoin on
mahdollista, että ruoan etuosa ei kypsy
kokonaan. Ritilän voi asettaa uunipannulle.
Ritilä kestää enintään 10 kg:n painon.
Toimintojen lapsilukko
Toimintojen lapsilukko on sisäänrakennettu
uunitoimintojen valitsimeen.
HUOMAA
! Lieden päävirtaa ei ole katkaistu.
Lukitse liesi näin:
Käänä uunitoimintojen valitsinta vastapäivään
asentoon . Valitsin tulee n. 2 mm ulospäin.
Tässä asennossa eivät keittoalueet eivät toimi
eikä myöskään uuni.
Lukituksen poistaminen:
Paina valitsinta paneelia kohti ja käännä sitä
myötäpäivään haluamaasi asentoon.
VAROITUS!
7
Uunin luukun lapsilukko
Uunin luukun lapsilukon ansiosta lasten on
vaikea avata luukkua. Kun liesi toimitetaan
käyttäjälle, lukitus on käytössä, mutta sen voi
kytkeä pois päältä.
Luukun avaaminen
Siirrä salpaa oikealle, kun haluat avata
luukun.
Turvasalvan poistaminen toiminnasta
Tarkista, että uuni ei ole kuuma!
Työnnä salpaa oikealle, vedä sitä hieman
itseesi päin ja työnnä vielä oikealle.
Työnnä kielekettä vasemmalle.
Turvasalvan asettaminen toimintaan
Työnnä salpaa oikealle ja sen jälkeen takaisin
alkuasentoonsa.
8
Keraamisen keittotason käyttäminen
Keraamisessa tasossa on neljä keittoaluetta.
Kytkiessäsi virran keittoalueeseen, se loistaa
tietyn ajan riippuen valitsemastasi tehosta.
Myös suurinta tehoa käytettäessä keittoalue
syttyy ja sammuu ylikuumenemisen vält-
tämiseksi.
Jos sinulla on 230V liesi, et voi käyttää
takimmaista vasenta keittoaluetta ja uunin
pikakuumennusta tai grillitoimintoa
samanaikaisesti. Liedessä on tehonrajoitin,
joka estää sähköverkon ylikuormituksen.
Jokaisella keittoalueella on oma varoitus-
valonsa. Valo loistaa jos lämpötila ylittää noin
55°C riippumatta siitä, onko virta kytketty keit-
toalueeseen vai ei.
Liedessä oleva lasi kestää lämpöä, kylmyyttä
ja äkillisiä lämpötilanvaihteluita, mutta se on
herkkä iskuille. Jos maustemylly tai
maustepurkki putoaa alas, se voi tehdä särön
lieden pintaan. Älä koskaan seiso lieden
päällä.
Älä koskaan käytä keittotasoa, jos siihen
on tullut särö, tai liettä, jonka ajastin on
vaurioitunut.
Poista kaapimella heti (keittotason
ollessa vielä kuuma) sokeri ja ylikiehunut
sokeripitoinen ruoka, esim. marmeladi,
sekä sulanut muovi ja folio, jotta keittotaso
ei vaurioituisi.
Älä koskaan jätä keitinrasvaa, sulatet-
tavaa rasvaa, parafiinia tai muuta helposti
syttyvää ainetta ilman valvontaa. Jos
syttyy tulipalo, käännä lieden valitsimet
nolla-asentoon ja pysäytä liesituuletin.
T
UKAHDUTA
TULI
KANNELLA
, älä koskaan
käytä sammuttamiseen vettä.
Varmista, että keittoastian pinnassa ei ole
hiekkaa, sokeria tai suolaa. Hiekka voi
aiheuttaa naarmuja, ja sokeri ja suola
voivat tuhota keraamisen keittolevyn.
Kuivaa keittoastia aina ennen kuin asetat
sen keraamiselle keittolevylle.
Keraamisella pinnalla oleva värillinen
koristelu voi kulua ja naarmuuntua
vähitellen käytön aikana.
Keittoalueet
Keittoalueiden tehoa ohjataan vääntimellä,
jossa on merkinnät 0–12. Asento 12 merkitsee
suurinta tehoa. Vääntimiä voi kääntää myötä–
ja vastapäivään. Jos sinulla on 230V liesi, et
voi käyttää takimmaista vasenta keittoaluetta
ja uunin pikakuumennusta samanaikaisesti.
Tason ja keittoastian pohjan on oltava kuiva ja
puhdas, kun keittoastia asetetaan keittoal-
ueelle. Valitse sen jälkeen jokin teho käyt-
tämällesi alueelle sille kuuluvalla vääntimellä.
Ajan myötä opit valitsemaan sopivan väänti-
men asennon valmistettavan ruoan, ruoka-
määrän ja keittoastian mukaan.
Kattilan/paistinpannun
valitseminen
Keraamisella tasolla varustettu liesi asettaa
astioillesi suuremmat vaatimukset kuin keit-
tolevyillä varustettu liesi. Ota huomioon
seuraavat seikat:
Tarkista astioiden pohjat. Konvex-
pohjaiset astiat (joiden pohja kaartuu
ulospäin) alkavat helposti pyöriä ker-
aamisella keittotasolla, jolloin lämpö
välittyy astioihin huonosti.
VAROITUS!
9
Alumiinilla on hyvä lämmönsiirtokyky,
mutta se voi jättää lieteen hopeaa
muistuttavia läikkiä.
Lasiset tai kohopintaisella kuviolla
emaloidut kattilat ja kannut kuluttavat
edestakaisin vedettäessä liettä enem-
män kuin muista materiaaleista valm-
istetut astiat.
Ajan ja energiankin säästämiseksi kattilan/
paistinpannun pohjan tulee
peittää keittoalue kokonaan. Jos pohja
on liian pieni, ylikiehunut ruoka palaa
helposti kiinni lieteen.
olla sileä tai vain kevyesti kuvioitu.
olla tasainen. Pohja, joka kaartuu lii-
kaa ulos- tai sisäänpäin, pidentää
kypsennysaikoja.
Kun olet ostamassa uutta kattilaa, on syytä
valita ruostumaton malli, jossa on ns. sand-
wich-pohja eli pohja, jossa on eri metalleista
valmistettuja kerroksia. Tietyt kattilat ovat
koveria kylminä, mutta niiden pohja tasaantuu
lämpenemisen aikana.
Säästä energiaa!
Kantta käyttämällä voit vähentää
energiankulutuksen puoleen
nykyisestä (jos et käytä kantta).
Käyttämällä astioita, joiden pohja on
tasainen, säästät energiaa 25 %
(epätasaiseen pohjaan verrattuna).
Huolehdi siitä, että liesi on puhdas ja
kuiva. Lika ja neste vaikeuttavat läm-
mön siirtymistä astian ja keittoalueen
välillä.
Katkaise keittoalueesta virta ja anna
ruoan kypsyä jälkilämmöllä.
Energiaa voi säästää myös höyry- ja
painekeittimiä käyttämällä.
10
Uunin käyttäminen
On normaalia, että höyryä kondensoituu
ruoan valmistuksen aikana uunin luukkuun.
Ruoassa oleva kosteus tiivistyy vedeksi, eikä
se vaikuta uunin turvallisuuteen tai
toimintoihin.
Uunissa on irrotettavat kannattimet ja viisi eri
kannatintasoa.
Tarkoituksenmukainen käyttö
Älä koskaan laita alumiinifoliota, uunipan-
nua tai peltiä suoraan uunin pohjalle. Jos
alalämpö ei pääse toimimaan, emali voi
vaurioitua ylikuumenemisen vuoksi. Uuni
lämpenee käytön aikana, joten
MUISTA
PITÄÄ
LAPSET
POISSA
UUNIN
LÄHELTÄ
.
Jos lämpötilat vaihtelevat kovasti ja/tai esim.
pizza asetetaan pellille epätasaisesti, pelti voi
vääntyä. Pelti palaa alkuperäiseen
muotoonsa, kun se on jäähtynyt.
Miten hyödynnät eri toimintoja käyttäessäsi
uunia? Alla on käytännöllisiä ohjeita ja
vinkkejä siitä, miten hyödynnät uunin eri
toimintoja kaikenlaisessa ruoanlaitossa:
Uunin toiminnot
Kaikille toiminnoille on yhteistä, että
käyttöpaneelin keltainen merkkivalo palaa
lämmityksen aikana ja sammuu sitten, kun
haluttu lämpötila on saavutettu (syttyy ja
sammuu, kun termostaatti käynnistyy ja
sammuu). Voit valita uunitoiminnon
kääntämällä uunitoiminnon valitsinta
haluamasi toiminnon symbolin kohdalle (ks.
alla).
Uunissa on seuraavat toiminnot:
Ylä-/alalämpö
Ylävastus ja alavastus
Pikakuumennus (gratinointi)
Grillivastus ja alavastus
Grilli
Grillivastus ja ylävastus
Alalämpö
Alavastus
Valaistus
VAROITUS!
11
Paistoaikataulukko
Ilmoitetut paistoajat ovat ohjeellisia.
Sijoittaminen uuniin
Uunissa on viisi kannatinta
(ks. kuva).
°C
Kannatin Aika min
Pehmeät kakut
Hedelmäkakut 150-170 1 70-80
Sokerikakut 160-180 1 45-60
Muffinssit 220-225 3 10-20
To r t u t
Kääretorttu 225-250 3 6-10
Murotaikinapohja 170-180 3 20-30
Pikkuleivät
Murotaikinapikkuleivät 170-180 3 10-15
Piparkakut 220-225 3 8-12
Voitaikinaleivonnaiset 180-200 3 20-30
Ruokaleivät
Vuokaleivät 190-210 1 30-40
Limput 175-225 2 35-45
Reikäleivät, teeleivät 200-225 3 12-18
Vaaleat sämpylät 200-225 3 8-15
Tummat sämpylät 190-210 3 14-20
Pitaleivät 250-275 2-3 6-8
Vehnäleivät
Pullat 225-250 3 8-10
Pitkot/kranssit 180-200 2 25-35
Uuniruoat
Perunalaatikko 225 1 45-50
Pannukakku 200-210 2 20-35
Pannupizza 210-220 1 16-20
1
5
3
12
Kypsennysaikataulukko
Käytä uuninkestävää vuokaa, joka vastaa lihan kokoa, niin vältyt paistinliemen pohjaanpalamiselta. Huolehdi siitä, että
paistolämpömittari on keskellä lihanpalaa, ei keskellä rasvaa tai luuta vasten.
Kypsennettäessä kalaa uunissa valmistusaika riippuu kalan selän paksuudesta. Mitä paksumpi kala, sitä pitempi kypsen-
nysaika. Käytä paistolämpömittaria kypsentäessäsi kokonaista kalaa. Lohen ydinlämpötila on n. 58
o
C ja muiden kalojen
n. 64
o
C.
°C Kannatin Aika min.
°C
Liha
Paahtopaisti, verinen 125 2 55-75 50-55
Paahtopaisti/naudanpaisti, pun-
ainen
125 2 75-85 55-60
Paahtopaisti/naudanpaisti,
vaaleanpunainen
125 2 90-120 65
Naudanpaisti, täysin kypsä 125 2 100-130 70-75
Paistettu kinkku 170 2 90-105 80
Luullinen porsaanselkäpaisti 170 2 105 85
Kylkipaistit, paksut 175 2 90 -
Riimisuolattu kinkku foliossa 170 2 60-70 73-75
Lampaan-/vasikanpaisti,
vaaleanpunainen
170 2 90 70
Lampaan-/vasikanpaisti, täysin
kypsä
170 1 105 75
Lihamureke 170 2 60-70 75-80
Lintu
Kokonainen broileri 190 2 50-60 85
Broilerin-/kalkkunanrinta, filee 220 3 - 75
Kalkkuna, kokonainen tai
puolikas
170 1 45-55 90
Ankka 160 2 40-55
Hanhi 160 1-2 40-45
Kala
Kalan kypsentäminen 100-110 2 50-70
Taimenet, 200–250 g/kpl 200 3 20-25
Kuhafileet, leivitetyt
(kokonaispaino n. 1 kg)
220 3 25-30
Kokonainen kala, n. 1 kg
(kuha, turska)
200 2 30-35 65
Kokonainen lohi/kylki, n. 1 kg 210 2 20-25 58
13
Käytännöllisiä neuvoja ja vinkkejä
Ongelma Syy Ratkaisu
Ruoka-/vehnäleivät ja
pehmeät kakut eivät
nouse.
Jos uunin lämpötila on liian
alhainen, leivonnainen nou-
see, mutta laskee sitten ja jää
litteäksi.
Vertaa asetettua lämpötilaa
taulukossa tai ruokaohjeessa
annettuun suositukseen.
Ruoka-/vehnäleipätaikinat
eivät ole nousseet oikein.
Jos kohotus- tai vaivausaika
on liian pitkä, valmis leivon-
nainen jää litteäksi. Ruoka-/
vehnäleipätaikinoiden tulee
nousta vedottomassa
paikassa huoneenlämpöti-
lassa. Kun taikinaa painaa
kevyesti, siihen ei saa jäädä
painaumaa
Vertaa kohotusaikaa
ruokaohjeen suositukseen.
Hiivaa tai leivinjauhetta on
käytetty liian vähän.
Tarkista oikea määrä
ruokaohjeesta.
Jos rasva/neste on liian läm-
mintä, hiiva ei pääse toimi-
maan normaalisti.
Nesteen oikea lämpötila
tuoretta hiivaa käytettäessä
on 37 astetta.
Jos käytät kuivahiivaa,
tarkista ohje pakkauksesta.
Ruoka-/vehnäleivät ja
pehmeät kakut jäävät
kuiviksi.
Jos nestettä on liian vähän tai
jauhoja liian paljon tai jauhot
ovat vääränlaisia, lopputulos
voi jäädä kuivaksi.
Tarkista ruokaohjeesta, että
olet käyttänyt oikeanlaisia
jauhoja ja että jauho- ja
nestemäärät ovat oikeat.
Jos uunin lämpötila on liian
alhainen, leivonnaisen
kypsymisaika pitenee liikaa ja
siitä tulee helposti kuiva.
Tarkista, että olet valinnut
oikean lämpötilan.
14
Leivonnaisista/ruoista
tulee liian tummia.
Jos uunin lämpötila on liian
korkea, leivonnaisista/ruoista
tulee liian tummia ennen kuin
ne ovat kypsiä.
Tarkista, että olet valinnut
oikean lämpötilan.
Jos leivonnaiset/ruoat ase-
tetaan uunissa liian korkealle
tasalämmössä, ylälämpöä
tulee liikaa. Vaikutus on vas-
takkainen, jos ruoat ase-
tetaan liian alhaalle.
Tarkista taulukosta tai
ruokaohjeesta, että olet
valinnut oikean paistotason.
Leivonnaiset/ruoat jäävät
vaaleiksi.
Uunin pohjalla oleva alumiini-
folio, pelti tai uunipannu estää
alalämmön välittymisen.
Tarkista, että uunin pohjalla ei
ole mitään.
Vaaleissa kakkuvuoissa paist-
etut kakut ovat vaaleampia
kuin tummissa vuoissa paist-
etut.
Ota tarvittaessa käyttöön
tummemmat vuoat.
15
Ongelmat ja niiden ratkaisut
Älä koskaan tee lieden asennustöitä tai korjauksia, jotka voivat aiheuttaa henkilö- tai laiteva-
hinkoja. Seuraavassa on vinkkejä siitä, miten voit itse yrittää ratkaista ongelmia. Jos tarvitset
apua, ota yhteyttä huoltoliikkeeseen.
Ongelma Syy/Ratkaisu
Lieteen ei tule virtaa
Tarkista, että
SULAKE
/
SULAKKEET
on/ovat ehj(i)ä
• mahd.
PISTOKE
on asetettu asianmukaisesti
paikalleen
• mahd.
VIKAVIRTAKYTKIN
on toiminnassa.
Liesi ei toimi
Tarkista, että toimintojen lapsilukko ei
ole käytössä (ks. s. 6)
Keittämiseen/paistamiseen kuluu liikaa
aikaa
Tarkista, että olet valinnut sopivan astian,
jolla on hyvä lämmönsiirtokyky ja tasainen
pohja (ks. s. 8)
Uunin valaistus ei toimi
Vaihda rikkoutunut lamppu (ks. s. 19)
Uuninluukun lapsilukko ei toimi
Ota lapsilukko käyttöön (ks. s. 7)
Takimmainen vasen keittoalue ei toimi
Uunin pikakuumennus on toiminnassa.
Liedessä on tehonrajoitin, joka estää takim-
maisen vasemman lämpöalueen toiminnan
samanaikaisesti, kun uunin pikakuumennus
on toiminnassa. Kytke uunin pikakuumennus
pois toiminnasta, tai käytä jotain muuta
lämpöaluetta.
16
Puhdistus ja hoito
Älä käytä höyrypuhdistimia uunin
puhdistukseen!
Lieden puhdistaminen
Liesi on helpoin puhdistaa puhtaalla liinalla,
lämpimällä vedellä ja käsitiskiaineella heti
käytön jälkeen. Ä
KOSKAAN
KÄYTÄ
HANKAU
-
SAINEITA
TAI
MUITA
VASTAAVIA
AINEITA
.
Muista, että kaatumiseste ei toimi, kun olet
vetänyt lieden pois paikaltaan sen taustan
puhdistamiseksi.
Valitsimet ja kahvat
Älä koskaan käytä hankausaineita tai muita
vastaavia aineita, kuten sieniä, joissa on hiova
pinta. Käytä ainoastaan pehmeitä sieniä tai lii-
noja.
Lieden vääntimiä ei saa irrottaa, koska
lieden toiminnot saattavat vaurioitua tai
siitä voi muuten aiheutua vaaratilanne.
Keittotason puhdistaminen
Poista kaapimella heti (keittotason ollessa
vielä kuuma) sokeri tai ylikiehunut sokeri-
pitoinen ruoka, esim. marmeladi, sekä
sulanut muovi ja folio, jotta keittotaso ei
vaurioituisi.
Jos taso on erittäin likainen, toimi
seuraavasti:
1 Poista tahrat kaapimella (ks. alla).
2 Käytä puhdistusainetta kun lämpö-
varoitin on sammunut. Ravistele
pulloa ja ruiskuta liedelle hiukan
ainetta. Hankaa puhtaaksi kostealla
rievulla tai talouspaperilla.
3 Pyyhi ylimääräinen aine kostealla
rievulla – muutoin se voi syöpyä kiinni,
kun liesi lämmitetään
seuraavan kerran. Pyyhi kuivaksi.
Kaavin
SÄILYTÄ
KAAVINTA
POISSA
LASTEN
ULOT
-
TUVILTA
. Käytä kaavinta varovaisesti, sillä
sen kärki on erittäin terävä.
Käytä kaavinta ylikiehuneen ruoan
irrottamiseen keraamiselta keittotasolta. Älä
käytä kaavinta tai muuta terävää esinettä
lieden silikonireunukseen, koska se voi
vauriottaa liettä.
Näin käytät kaavinta:
1 Vedä suojus pois niin, että terä tulee
näkyviin.
2 Huolehdi siitä, että terä on puhdas ja
ehjä – muutoin se saattaa vahingoit-
taa keittotasoa. Uusia teriä voi ostaa
valtuutetusta huoltoliikkeestä.
3 Kallista kaavinta n. 45 ° ja raaputa
pinta puhtaaksi. Voit painaa terää keit-
totasoa vasten lujaakin vahingoit-
tamatta sitä.
4 Kuivaa terään jäänyt lika huolellisesti
talouspaperilla.
5 Paina suojusta käytön jälkeen eteen-
päin niin, että se peittää terän. Säilytä
kaavinta poissa lasten ulottuvilta.
VAROITUS!
VAROITUS!
VAROITUS!
VAROITUS!
VAROITUS!
17
Terän vaihtaminen:
1 Avaa kaavin irrottamalla koko ruuvi
(ruuvitalttaa ei tarvita) ja asettamalla
uusi terä etuosaan.
2 Kokoa kaavin ja kierrä ruuvi
paikalleen.
3 Paina suojusta eteenpäin niin pitkälle,
että se ulottuu suojaamaan terää.
Uunin puhdistaminen
Puhdistamisen helpottamiseksi kannattimet
tai uunipeltien kannatinkiskot on irrotettava,
ks. sivu 19.
Uuni lämpenee käytön aikana, joten muista
pitää lapset poissa uunin läheltä.
Uunissa on sileä emalointi.
jos uuni on hyvin likainen, toimi
seuraavasti:
1 Irrota kiinnitarttuneet roiskeet tai ylik-
iehuneet ruoat esim. paistinlastalla.
2 Levitä puhdistusainetta sienellä uunin
sisälle.
3 Sulje luukku. Valitse uunin lämpöti-
laksi 100 °C ja kytke ylä-/alalämpö
noin 10 minuutiksi
4 Kun uuni on jäähtynyt, pese se
puhtaalla vedellä. Voit tarvittaessa
hangata kevyesti saippuoidulla
teräsvillalla. Pyyhi kuivaksi.
VAROITUS!
18
Uunin luukku
Älä käytä luukun kahvaa astinlautana.
Uunin luukku muodostuu kahdesta osasta, joissa
on lämpöä heijastavaa lasia. Näin ulkopinnan
lämpötilasta tulee alhaisempi. Sisäpuolen lasin
voi ottaa irti puhdistamista varten.
Lasien välin puhdistus
Varo, ettet vahingoita luukun lasia. Jos lasin
reunoihin tulee säröjä, ne voivat aiheuttaa
isomman halkeaman muutaman käyttökerran
jälkeen.
Luukun lasin irrottaminen
1 Tartu lasilevyyn alareunasta ja työnnä
sitä jousta kohti uuninluukun kahvan
suuntaan, kunnes se on irronnut
kokonaan (1).
2 Nosta lasilevyä hiukan alhaalta päin ja
vedä se ulos (2) lasi.
Luukun lasin asentaminen paikalleen
1 Työnnä lasilevy vinosti ylhäältä päin
kahvan puolella olevaan
lasinpidikkeeseen (1).
2 Laske lasilevy alas. Vie levy luukun
alareunan kiinnitysprofiilin edessä
kahvan puolella olevaa jousta kohti ja
työnnä se kiinnitysprofiilin alle (2).
Lasilevyn on oltava tukevasti ja tasaisesti
kiinni!
VAROITUS!
VAROITUS!
19
Uunin kannattimet
Uunin kannattimet voi irrottaa sekä uunin vasem-
masta että oikeasta sivuseinästä, jotta sivusei-
nien puhdistaminen olisi helpompaa.
Uunin kannattimien irrottaminen Vedä kannatin irti ensin Uuninkannattimien asentaminen Asenna uunin kannatin
uunin etuosasta (1) ja sitten paikalleen. paikalleen kiinnittämällä se
takaosasta (2). Pyöristettyjen päiden on ensin takimmaiseen reikään (1)
osoitettava eteenpäin! ja sitten etummaiseen reikään.
Paina sen jälkeen alaspäin (2).
Uunin valaistus
HUOMAA! Ennen kuin vaihdat lampun,
käännä kaikki valitsimet nolla-asentoon ja
varmista, että lieteen ei tule virtaa irrottamalla
pistotulppa pistorasiasta. Muiden liesien
osalta irrota sulake tai kytke se pois kodin
sähköpäätaulusta.
Aseta uunin pohjalle liina sekä lampun että
lasin suojaksi.
Uunin lampun vaihtaminen/suojalasin
puhdistaminen
1 Tarkista, että uuni ei ole kuuma.
2 Irrota suojalasi vääntämällä sitä
vasemmalle ja puhdista se.
3 Mikäli tarpeellista:
Vaihda uunin valaistus uuteen uuni-
lamppuun, johon on merkitty tiedot
230–240 V, 40 W, 300 °C, kanta E14.
4 Aseta suojalasi paikalleen.
Säilytyslaatikko
HUOMAA! Älä laita säilytyslaatikkoon
kemikaaleja tai puhdistusaineita. Älä seiso
säilytyslaatikossa tai sen kädensijan päällä.
1 Tyhjennä laatikko ja vedä sitä ulos,
kunnes se ei enää liiku.
2 Tartu kädensijaan ja nosta kevyesti
ylöspäin. Laatikko irtoaa takareunassa
olevasta pidäkkeestä.
3 Vedä laatikko ulos kokonaan.
Aseta laatikon pyörät puhdistuksen jälkeen
kannattimille. Työnnä laatikko sisään. Nosta
laatikkoa hiukan aluksi, jotta pyörät eivät juutu
etummaiseen pidäkkeeseen.
VAROITUS!
VAROITUS!
20
Asentaminen
Lieden asennustyöt ja korjaukset saa suo-
rittaa vain
AMMATTITAITOINEN
HENKILÖ
. Liesi
on painava. Sen reunat ja kulmat, joiden
kanssa et joudu yleensä kosketuksiin,
voivat olla teräviä. K
ÄYTÄ
SUOJAKÄSINEITÄ
lieden siirtämisen yhteydessä.
Toimitettava liesi on säädetty 900 mm:n
korkuisen työtason mukaan. Voit muuttaa
korkeutta siten, että liesi mahtuu 848-933 mm
korkeaan työtasoon asennettavaksi.
Huomioi lieden asennuksessa, ettei lieden
ilmankierto esty (lieden takaosa sekä
höyryaukko tason päällä), liettä ei saa sijoittaa
esim. kaakelireunan tai vastaavan alle.
Lieden molemmilla puolilla on oltava laskutilaa
(katso kohta Turvallisuus).
Huolehdi siitä, että lieden kaapeli ei joudu
puristuksiin lieden siirtämisen yhteydessä.
Jalustan korkeuden muuttaminen
Jos haluat muuttaa korkeutta, lue kaikki alla
olevat ohjeet, ennen kuin aloitat.
1 Laske liesi varovaisesti lattialle (
KS
.
KUVA
). Käytä lattian ja lieden välisenä
suojana esim. pakkauksessa olevaa
styreenisolumuovia. Muista asettaa
suojaava alusta lieden kylkien alhaalla
oleviin takakulmiin lattian suo-
jaamiseksi.
2 Irrota A-
RUUVIT
(4
KPL
,
KS
.
KUVA
). Vedä
sisempää jalustaa hiukan ulospäin,
jos haluat muuttaa vain korkeutta.
Vedä niistä kannattimista, joihin pyörät
ja jalat on asennettu. H
UOMAA
! Ole
varovainen, sillä lieden alla olevat reu-
nat ovat terävät.
3 Kiinnitä A-ruuvit taas paikoilleen pöy-
dän korkeuden (850–920 mm) mukai-
siin reikiin. Reikien välinen etäisyys
vaihtelee 7:n ja 14 mm:n välillä (
KS
.
KUVA
A).
4 Nosta liesi ylös ja kytke siihen sähkö.
Työnnä liesi paikalleen ja säädä sen
taso oikeaksi, ennen kuin asennat tur-
vavarusteet.
VAROITUS!
A
A
A
A
A
14
7
7
14
14
14
920
850
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

ROSENLEW RKK602 230V Ohjekirja

Luokka
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja