ROSENLEW RKK601 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
1
RKK 601
Bruksanvisning
Spis
Käytt
öohje
Liesi
2
Tack för att du valt en produkt ifrån oss.
Vi hoppas att du får stor nytta av dina nya produkt och vi hoppas att du även i fortsättningen
väljer hushållsprodukter ifrån oss.
Läs noga igenom denna bruksanvisning och spara den som referensdokument under
produktens livslängd. Om produkten byter ägare skall också bruksanvisningen överlämnas till
den nya användaren.
3
Följande symboler används i bruksanvisningen för att göra den mer överskådlig:
Säkerhetsinformation
Beskrivning av arbete steg för steg
Råd och tips
Miljöinformation
)
Användning av bruksanvisningen
Denna apparat uppfyller följande EU-direktiv:
2006/95 (lågspänningsdirektiv) – 93/68 (generella direktiv) –
89/336 (direktiv om elektromagnetisk kompatibilitet), gällande version
Viktig säkerhetsinformation ......................................................................................................... 4
Vreden och kontrollamporna ....................................................................................................... 6
Glaskeramikhällen....................................................................................................................... 6
Ugnen.......................................................................................................................................... 7
Före första användning ............................................................................................................... 9
Så här använder du:.................................................................................................................. 10
Ugnen........................................................................................................................................ 12
Använda ugnen ......................................................................................................................... 13
Stek-/bakningstabeller............................................................................................................... 16
Grillning ..................................................................................................................................... 17
Så här sköter och rengör du...................................................................................................... 18
Råd och tips: Vid praktiska problem.......................................................................................... 33
Garanti/Kundtjänst..................................................................................................................... 29
Europa-Garanti.......................................................................................................................... 30
Till installatören
Råd och tips: Vid tekniska problem ........................................................................................... 24
Uppackning ............................................................................................................................... 25
Tekniska uppgifter ..................................................................................................................... 26
Installation ................................................................................................................................. 27
Elektrisk anslutning ................................................................................................................... 28
Till användaren
Innehåll
4
Barn
Det bör finnas en arbetsyta på minst 40 cm
på båda sidor om spisen. Alternativt kan spisen
installeras med en vägg eller ett högskåp på
den ena sidan och en avställningsyta på den
andra.
Håll barn under uppsikt. Plattor, ugn och
kokkärl blir mycket varma under matlagningen
och förblir varma under en tid. Beröring kan ge
brännskador.
Installation
Ingrepp i spisen ska utföras av behörig elek-
triker. Arbete utfört av lekman kan skada spisen
och kan leda till skada på person och/eller egen-
dom.
Spisen är tung. Kanter och hörn som du
normalt inte kommer i kontakt med kan vara
vassa. Använd handskar när du flyttar spisen.
Spisen är avsedd att placeras direkt på golvet.
Om du avser att placera den på en sockel -
se till att den står stadigt och är väl förankrad.
Användning
Lämna aldrig frityrkokning, smältning av
fett, paraffin eller annat lättantändligt utan till-
syn. Vid eventuell brand ska du stänga av alla
spisvred och fläkten. KVÄV ELDEN MED ETT
GRYTLOCK, använd aldrig vatten.
Endast kärl som är avsedda för spisplattor
får användas på dessa. Endast ugnsfasta for-
mar och behållare får användas i ugnen.
Utvecklingen av spisar går framåt. Du kan inte alltid använda din nya spis på samma sätt som den
gamla. Läs därför genom hela instruktionsboken innan du börjar använda spisen. Lägg speciellt märke
till varningar som är märkta med . Om du använder och sköter din spis på rätt sätt kommer du att
ha lång glädje och nytta av den. Spisen är avsedd för normal hushållsanvändning. Tänk på att spara
bruksanvisningen, som måste finnas om spisen säljs eller överlåts på annan person.
Viktig säkerhetsinformation
SVENSKA
Kontrollera att spisen är avstängd när den
inte används. Alla vred ska vara nollställda.
Denna produkt är inte avsedd att använda
av barn eller andra personer vars fysiska, käns-
lomässiga eller mentala status eller brist på er-
farenhet och kunskap förhindrar dem från att
använda produkten säkert. Översikt eller in-
struktion av en ansvarig person är nödvändigt
för att säkerställa säker användning av produk-
ten.
Ugnar blir mycket heta under användning och
fortsätter att vara varma länge efteråt. Var försik-
tig och se till att du inte kommer åt värme-
elementen inuti ugnen.
Obs! Håll dig på avstånd från ugnen när
du öppnar ugnsluckan under tillagning, el-
ler när maten är klar, så att du inte står i vä-
gen för den ånga eller värme som kan
strömma ut när luckan öppnas.
Rengöring
Håll plattor och ugn rena. Fett och spill osar
rejält vid uppvärmning och medför i värsta fall
risk för brand.
Var försiktig så att du inte skadar
ugnsluckans glas när du rengör luckan. Små
sprickor i kanterna kan leda till att hela rutan
spricker efter några uppvärmningar.
Vid rengöring med sprayprodukter, se till
att inte spraya på elementen eller på
termostatsensorn.
5
Det är absolut förbjudet att rengöra ugnen
med hjälp av en högtryckstvätt.
Vid rengöring av luckans glas får inga rep-
ande rengöringsmedel, svinto eller den gröna
Scotch-Brite användas eftersom dessa kan ge
repor i glaset.
Underhåll och service
Nollställ samtliga vred innan du byter glöd-
lampa.
Service och reparation bör utföras av ett av
leverantören godkänt företag. Använd endast
originalreservdelar.
Skrotning av produkten
När det är dags att skrota spisen bör du se
till att inga olyckor kan inträffa. Se till att nät-
sladden är ordentligt skild från ström-
försörjningen (dra ut kontakten eller få spisen
avlägsnad från väggen på lämpligt sätt) och
kapa sedan ledningen så nära spisens bak-
stycke som möjligt.
Kontakta kommunen för att ta reda på var
du kan lämna in spisen.
Symbolen på produkten eller embal-
laget anger att produkten inte får hanteras som
hushållsavfall. Den skall i stället lämnas in på
uppsamlingsplats för återvinning av el- och
elektronikkomponenter. Genom att säkerställa
att produkten hanteras på rätt sätt bidrar du till
att förebygga eventuellt negativa miljö- och
hälsoeffekter som kan uppstå om produkten
kasseras som vanligt avfall. För ytterligare upp-
lysningar om återvinning bör du kontakta lokala
myndigheter eller sophämtningstjänst eller affä-
ren där du köpte varan.
6
Vreden och kontrollamporna
1. Vred för plattor
2. Funktionsvred för ugn
3. Ugnstermostat
4. Kontrollampa som visar om någon funktion är på
5. Kontrollampa för ugnstermostat
1
23 5
4
Glaskeramikhällen
Glaskeramikhällen har fyra värmezoner.
När du sätter på en zon lyser den i olika långa
perioder beroende på vilket läge du valt på
vredet. Även på den högsta inställningen
slocknar zonen ibland för att förhindra
överhettning. Glaskeramikhällen har fyra
värmevarnare. Lampan för en zon lyser om
zonen är varmare än 55°C, även om den är av-
stängd.
Glaset i hällen är hårt, glatt, härdigt mot
värme, kyla och temperaturchocker, men är –
som allt glas – känsligt för slag. Hällen kan
spräckas av t.ex. en kryddkvarn som ramlar
ner. Stå inte på glaskeramikhällen, den är inte
gjord för att tåla onormal belastning.
Värmevarnare
7
Information om hur du kan använda funktio-
nerna hittar du i kapitlet ”Så här använder du”.
Du kan välja mellan följande funktioner:
traditionell ugn
undervärme
övervärme
grill
Ugnen är emaljerad. Ugnsluckan består av
en inre och en yttre del. Den yttre delen,
ugnsluckan, kan du enkelt ta av och rengöra (se
kapitlet ”Så här sköter och rengör du”).
Termostatvred
Med termostatvredet, som vrids medurs,
väljs en temperatur mellan 50°C och MAX
(230°C).
Termostatlampa
När ugnstemperatur har valts, tänds denna
lampa och fortsätter att lysa tills ugnen har
uppnått vald temperatur. Därefter tänds och
släcks lampan samtidigt med termostaten som
en indikation på hur temperaturen hålls.
Kontrollampa
Denna lampa börjar lysa när ett värmeele-
ment tänds.
Ugnen
Termostatvred
Funktionsvred för ugnen
8
Säkerhetstermostat
Ugnen har en säkerhetstermostat för
säkerhetsavstängning. Om den vanliga termo-
staten sviktar och ugnen överhettas, avbryter
säkerhetstermostaten strömförsörjningen till
ugnen. Om detta sker, kontakta omgående ditt
lokala servicecenter. Försök under inga om-
ständigheter reparera ugnen själv.
Förvaringslådan
Under ugnen finns en förvaringslåda för
spisens tillbehör. Du öppnar lådan genom att ta
tag mitt på handtaget och lyfta en aning uppåt.
Dra sedan ut lådan.
Säkerhetsutrustningen
KASTRULLSKYDDET (extra tillbehör)
monteras för att göra det svårare för barn att
komma åt t.ex. en het kastrull.
LUCKSPÄRREN gör det svårare för barn
att öppna ugnsluckan.
Tryck spärren uppåt när du skall öppna
ugnsluckan.
9
Före första användning:
Rengör tillbehören
Rengör plåtar mm i varmt vatten och
handdiskmedel. Skölj och torka torrt.
Bränn av ugnen
Håll barn under uppsikt! Spisen blir
mycket varm.
Innan du använder ugnen för första gången
måste den brännas av.
1. Sätt vredet på högsta temperatur.
Ugnsluckan ska vara stängd.
2. Vädra i köket. Stäng av ugnen när de ”nya”
lukterna är borta.
3. Tvätta av ugnen och luckans insida med
varmt vatten och handdiskmedel. Torka torrt.
Du bör upprepa hela proceduren med grill
, men då i ungefär 5-10 minuter.
10
Glaskeramikhäll
Använd aldrig en spräckt glaskeramik-
häll. Vätska kan vid överkok och/eller
rengöring tränga ner till spänningsfö-
rande delar. Om hällen skadats ska du
bryta strömmen till spisen och kontakta
service för reparation.
Lämna aldrig frityrkokning, smältning av
fett, paraffin eller annat lättantändligt utan
tillsyn. Vid eventuell brand ska du stänga
av alla spisvred och fläkten. KVÄV EL-
DEN MED ETT GRYTLOCK, använd
aldrig vatten.
Lägg aldrig aluminiumfolie, plast eller
liknande på glaskeramikhällen. Om du råkar slå
på en värmezon kommer sådant material
snabbt att börja brinna eller
smälta.Värmezonerna styrs med vred som har
fasta lägen från 0 till 3. 3 ger den högsta
värmen. Vreden kan vridas åt bägge håll. När
du slår på en värmezon tänds den röda
kontrollampan på spisen. Se till att hällen och
kärlets botten är torr och ren när du sätter kärlet
på en värmezon. När du har satt kärlet på plats
kan du välja en lämplig inställning med vredet.
Vanligtvis kan du börja med att ha vredet på
högsta läget och sedan fortsätta med lägre tem-
peratur. Du kommer snart att lära dig vilka
inställningar som passar bäst för olika kärl,
mängder och innehåll. Använd aldrig hällen som
avlastnings- eller förvaringsplats.
Värmevarnare
Hällen har fyra värmevarnare, en för varje
zon. Lampan för en zon lyser om zonen är
varmare än 50°C, även om den är avstängd.
Förslag till lämpliga inställningar av
värmezonerna hittar du i nedanstående tabell.
Så här använder du
AVSTÄNGD 0
Mycket svag 1 Sjuda grönsaker
Fisk i egen vätska
Svag 2 Småkoka potatis eller
soppa
Långsam 3 Kok av stora mängder
mat, stuvning och
soppa
Mellan 4 Långsam stekning,
redning
Hög 5 Kraftig stekning av kött
eller fisk
Snabb 6 Snabbuppvärmning av
fett eller vatten
11
Välja ett lämpligt kärl
En spis med glaskeramikhäll ställer större
krav på dina kärl än en spis med plattor. Föl-
jande är värt att tänka på:
- Kontrollera kärlens bottnar. Kärl med
konvex botten (som buktar utåt) snurrar lätt på
hällen och ger dålig värmekontakt.
- Aluminium har god värmelednings-
förmåga, men kan lämna silverliknande fläckar
på hällen. Du kan ta bort fläckarna med rengö-
ringsmedlet som medföljde spisen.
- Kastruller och kannor i glas eller
emaljerade med grovt mönster sliter, om de
dras fram och tillbaka, mer på hällen än vad kärl
av andra material gör.
När du ska köpa ny kastrull är det lämpligt
att välja en modell av rostfritt stål som har
sandwichbotten, dvs. en botten med lager av
olika metaller. För att spara tid och därmed en-
ergi, bör kärlets kontaktyta vara:
minst lika stor som värmezonen. Om
bottnen är mindre än värmezonen kommer
eventuellt överkok snabbt att brännas fast på
hällen.
finmönstrad lätt konkav (inåtböjd) efter-
som den planas ut vid uppvärmning.
12
Ugnen
Lägg aldrig aluminiumfolie, plåtar eller for-
mar direkt på ugnens botten. Hindras
undervärmen kan emaljen skadas på
grund av överhettning.
Ugnen blir varm under användning, håll
barn under uppsikt.
Vide temperaturväxlingar och/eller ojämn
placering av t.ex. pizza på en plåt finns det risk
att den slår sig (blir skev). Plåten återgår till sin
ursprungliga form när den kallnar.
Ugnen har följande funktioner:
Traditionell ugn – tak- och botten-
element inkopplade.
Undervärme – bottenelement inkopp-
lat.
Övervärme – takelement inkopplat.
Grill – grillelement inkopplat.
För samtliga funktioner tänds den gula
kontrollampan när ugnen värms upp, och lam-
pan slocknar när inställd temperatur uppnåtts
(tänds och släcks när termostaten slår till och
från).
Placering i ugnen
Ugnen har 4 nivåer (se fig.).
33
33
3
22
22
2
11
11
1
44
44
4
13
Använda ugnen
All matlagning ska ske med stängd
ugnslucka.
Ugnen är utrustad med ett exklusivt system
som skapar en naturlig luftcirkulation och en kon-
stant återcirkulation av ånga. Detta system gör det
möjligt att ångkoka maten och hålla rätterna
mjuka inuti och knapriga utanpå. Dessutom redu-
ceras tillagningstiden och energiförbrukningen till
ett minimum. Under tillagningen kan ånga bildas
som strömmar ut när ugnsluckan öppnas. Detta
är helt normalt.
Obs! Håll dig på avstånd från ugnen när
du öppnar ugnsluckan under tillagning, eller
när maten är klar, så att du inte står i vägen
för den ånga eller värme som kan strömma ut
när luckan öppnas.
Traditionell ugn
Ställ funktionsvredet på önskad symbol ,
och termostatvredet på önskad temperatur. Om
det krävs mer värme från tak- eller bottenelemen-
ten kan plåten flyttas upp eller ner, eller också kan
funktionsvredet ställas på (endast övervär-
me) eller
(endast undervärme).
Grillning
Ställ funktionsvredet på önskad symbol ( ),
och termostatvredet på önskad temperatur.
Vid grillning av kött eller fisk ska du pensla
bitarna med lite olja och placera dem direkt på
gallret. Rätt nivå i ugnen beror på bitarnas tjock-
lek. Kom ihåg att placera ugnspannan i falsen
längst ner och med lite vatten i. Detta motverkar
rökbildning och obehaglig lukt.
Använd alltid grytlappar när du hanterar en
varm ugn.
Temperaturen inne i ugnen kan bli så hög
som 230°C. Använd alltid ugnsfasta formar
och fat i ugnen.
14
Obs! - Placera aldrig några föremål direkt på
ugnsbotten och täck inte ugnsbotten med alu-
miniumfolie under matlagningen eftersom
detta kan skada ugnens emaljytor och maten
du tillagar.
Placera alltid kokkärl, ugnsformar och alumi-
niumfolie på något av ugnens hyllplan.
Tillredning med olja eller fett måste ske un-
der konstant övervakning eftersom denna typ
av mat kan fatta eld vid alltför kraftig uppvärm-
ning.
Av samma orsak måste du vara försiktig när
du ska sätta in eller ta ut mat ur ugnen så att
olja och fett inte droppar ner på ugnens bot-
ten. Om detta ändå sker bör du rengöra ug-
nen noga för att slippa obehaglig lukt eller rök-
utveckling.
När maten värms upp bildas ånga, på sam-
ma sätt som när du kokar vatten. När ångan kom-
mer i kontakt med ugnsglaset kondenseras den
och bildar droppar på glaset.
Detta är helt normalt, och innebär inte att det
är något fel på ugnen.
Vi rekommenderar att du torkar bort eventu-
ell kondens efter varje användningstillfälle.
15
Råd och tips vid tillagning av
fisk och kött
Kött kan placeras antingen i en ugnsfast form
eller direktpå ugnsgallret. Om du lägger köttet di-
rekt på gallretmåste du komma ihåg att placera
långpannan i dennedersta falsen med lite vatten
i. Långpannan hindraratt fett droppar ner på ug-
nens botten.Vitt kött, fågel och alla typer av fisk
tillagas i allmänheti medeltemperatur (mellan 150-
175°C). Om du vill ha en rostbiff (fransk) med röd
eller rosa snittyta är en lägre temperatur (125°C)
och längre stektid att rekommendera.
Råd och tips vid bakning
Kakor bakas ofta i medeltemperatur (150-
200°C).
Förvärmning av ugnen (ca. 10 minuter) re-
kommenderas vid bakning av kakor. När du väl
satt in kakorna/bullarna i ugnen ska luckan hållas
stängd under hela tillagningstiden. Bakningen kan
följas genom ugnsluckans glasruta.
Råd och tips vid grillning
När du grillar kött eller fisk ska gallret smörjas
med lite olja och sedan kan maten placeras direkt
på gallret.
Under grillningen kommer värmen endast
från det övre grillelementet. Därför behöver du
tänka på att anpassa nivån i ugnen efter köttets
eller fiskens tjocklek.
Kom ihåg att placera en långpanna i den ne-
dre falsen med lite vatten i.
16
OBSERVERA:
De angivna ugnstemperaturerna är endast rekommendationer. Det kan vara nödvändigt att höja eller
sänka denna temperatur för att erhålla ett önskvärt resultat.
(*) Om så önskas, kan mer än en rätt tillagas samtidigt. I dessa fall rekommenderar vi att placera gallren
i de falser som anges i parentes.
Stek-/bakningstabeller
Tillagningstiden inkluderar inte ugnens uppvärmningstid som är ca 10 minuter.
Tillagning
tid
minuter
Fals
VIKT
(GRAM)
TYP AV RÄTT
Traditionell tillagning
KOMMENTARER
44
44
4
33
33
3
22
22
2
11
11
1
Traditionell matlagning och tillagning
Temp. °C
Kakor
Tung sockerkaka 1 160 60 ~ 80 I kakform
Äpplekaka 1 180 40 ~ 60 I form
Tårtbotten 2 175 30 ~ 40
Fruktkaka 1 175 45 ~ 60 I kakform
Lätt sockerkaka 1 175 35 ~ 45 I kakform
Mjuk pepperkaka 1 170 40 ~ 60 I kakform
Tunga muffins 2 175 25 ~ 35 På bakplåt
Maränger 2 100 90 ~ 120 På bakplåt
Lätta muffins 2 200 15 ~ 25 På bakplåt
Bröd och pizza
1000 Tunga limpor 1 190 40 ~ 60 1-2 st
500 Formbröd 1 190 30 ~ 45 I form
250 Panpizza 1 210 15 ~ 30 I långpanna
Portionsbröd 2 190 12 ~ 20 På bakplåt
Vetebullar 2 225 9 ~ 15 På bakplåt
Maträtter
Potatisgratäng 2 200 45 ~ 60 I ugnsfast form
Quiches 1 200 35 ~ 45 I ugnsfast form
Lasagne 2 180 45 ~ 60 I ugnsfast form
Cannelloni 2 200 40 ~ 55 I ugnsfast form
Kött
1200 Fläskstek 2 180 100 ~ 130 I form på galler
1000 Kalvstek 2 190 90 ~ 120 I form på galler
1500 Englisk rostbiff
lätt röd 2 210 50 ~ 60 I form på galler
rosa 2 210 60 ~ 70 I form på galler
genomstekt 2 210 70 ~ 80 I form på galler
1200 Lamm 2 190 110 ~ 130 Lår
1000 Kyckling 2 190 60 ~ 80 Hel
4000 Kalkon 2 180 210 ~ 240 Hel
1500 Anka 2 175 120 ~ 150 Hel
3000 Gås 2 175 150 ~ 200 Hel
1500 Hare 2 190 150 ~ 200 I delar
Köttfärslimpa 2 175 90 ~ 110 I form
Fisk
1200 Foreller, hel fisk 2 190 30 ~ 40 3-4 fiskar
1500 Fiskfiléer, i skivor 2 190 25 ~ 35 4-6 filéer
17
Grillning
TYP AV RÄTT
Entrecôte 4 800 3 max 12~15 12~14
Biffar 4 600 3 max 10~12 6~8
Korv 8 3 max 12~15 10~12
Fläskkotletter 4 600 3 max 12~16 12~14
Kycklinghalvor 2 1000 3 max 30~35 25~30
Kebab 4 3 max 10~15 10~12
Kycklingbröst (filé) 4 400 3 max 12~15 12~14
Fisk (filéer) 4 400 3 max 12~14 10~12
Varma mackor 4-6 3 max 5~7
Rostat bröd 4-6 3 max 2~4 2~3
Ovansida
temp. °C
Vikt
Mängd
Tillagningstid
minuter
Fals
4
3
2
1
Undersida
Tillagningstiden inkluderar inte ugnens uppvärmningstid som är ca. 10 minuter.
Grillning
OBSERVERA:
De angivna ugnstemperaturerna är endast rekommendationer. Det kan vara nödvändigt att höja eller
sänka denna temperatur för att erhålla ett önskvärt resultat.
18
Allmänt
Spisen rengör du enklast med en ren trasa,
varmt vatten och lite handdiskmedel. Använd
aldrig stålull eller andra repande medel som kan
skada emaljen, utom till vissa delar av spisen
som ibland kan behöva en grovrengöring. Vilka
de är och hur du gör kan du läsa om nedan.
Glaskeramikhällen
För att inte skada glaskeramikhällen
måste du omedelbart ta bort överkok med
hög sockerhalt medan hällen fortfarande
är het. Detsamma gäller plast och folie.
Använd aldrig skurmedel, ugns-
rengöringsmedel eller liknande på hällen.
Om hällen blivit smutsig:
1. Ta bort smutsen med glasskrapan och milt
tvålvatten. (En glasskrapa kan du köpa i
butiker som säljer vitvaror, eller hos vår
serviceavdelning).
2. Använd rengöringsmedel avsett för
spishällar när värmevarnare slocknat.
Skaka flaskan och spruta ut en liten mängd
rengöringsmedel direkt på hällen. Följ
anvisningarna på flaskan.
3. Använd en fuktig trasa för att ta bort resten
av rengöringsmedlet eftersom det annars
kan brännas fast nästa gång du använder
hällen. Torka torrt.
Ugnen
Om ugnen är mycket smutsig:
1. Använd en stekspade eller liknande för att
ta bort spill som sitter fast.
2. Använd en ren svamp för att stryka ut mild
såpa på ugnens botten, sidor och bakre
vägg (inte i taket).
3. Stäng luckan. Sätt ugnen på 100° C och
över-/undervärme i ca. 10 minuter.
Så här sköter och rengör du
19
4. När ugnen har svalnat tvättar du rent emalj-
ytorna med vatten. Om ugnen är extremt
smutsig rekommenderar vi att du använ-
der ugnsrengöringsmedel som du kan köpa
i vanliga livsmedelsbutiker. Torka av ytan.
Ugnslucka
Var försiktig så att du inte skadar luck-
glaset. Små sprickor i kanterna kan leda
till att hela rutan spricker efter några upp-
värmningar.
Borttagning av ugnslucka
Före rengöring kan ugnsluckan tas bort .
Öppna ugnsluckan i vågrät position. Fäll upp
byglarna på de båda luckgångjärnen bakåt mot
luckan så långt som går (A).
Stäng sakta luckan tills det tar stopp.
Lyft därefter luckan tills gångjärnen lossnar
(B).
Sätta tillbaka ugnsluckan
Luckan sätts tillbaka i omvänd ordning:
Sätt tillbaka luckans gångjärn i öppningarna
igen (C). Kontrollera att gångjärnen sitter rätt
och symetriskt.
Öppna sedan luckan långsamt.
Kontrollera därvid att luckans hörn inte lig-
ger emot ramen nertill.
Fäll slutligen byglarna framåt mot ugnen till
låst läge (D).
Kontrollera långsamtatt luckan fungerar kor-
rekt.
Varning:
Låt aldrig luckans gångjärnsspakar smälla
igen. Fjäderverkan kan i så fall leda till skador.
Inre rengöring av glasskivorna
Vid behov (vid nedsmutsning) kan ugns-
luckan tas isär för inre rengöring .
Varning: Var försiktig vid demontering
och rengöring; inuti kan det finnas skarpa
kanter!
20
Lägg en kökshandduk under och lägg
ugnsluckans utsida på en plan yta. Lägg om
möjligt inte luckan på handtaget.
Tag bort de båda inre skruvarna (E), som
sitter mellan gångjärnen.
Lossa aldrig skruvarna på gångjärnen!
Sätt en träslev eller liknande mellan ramen
och glasskivan och lyft ramen lite uppåt(F).
Skjut därefter ramen mot luckhandtaget
(G), för att skilja delarna.
Rengör glasen.
Ihopmontering sker i omvänd ordning :
Sätt ramen med överkanten framåt på
glasskivans fästplåt (H) och rätta in den mot
mitten (J), så att skruvhålen stämmer överens.
Tryck därefter på ramen lätt, skjut tillbaka (I)
tills den snäpper in, och de båda styrplåtarna är
täckta.
Sätt till sist tillbaka skruvarna (E).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

ROSENLEW RKK601 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Liittyvät paperit