31
• Vatkaa kerralla enintään 400 ml kylmää kermaa
(rasvapitoisuus vähintään 30 %, 4–8 °C).
• Vatkaa enintään 4 munanvalkuaista kerralla.
Leikkurit (katso C)
Leikkurit (8) ja (9) sopivat erinomaisesti esimerkiksi
lihan, kovan juuston, sipulin, yrttien, valkosipulin,
porkkanoiden, pähkinöiden ja manteleiden hienon-
tamiseen.
Hienonna kovia aineksia (kuten parmesaania ja
suklaata) aina nopeudella «II».
Katso taulukko D parhaan lopputuloksen saavut-
tamiseksi. Leikkurin «hc» enimmäiskäyttöaika:
2 minuuttia.
Käytä jään murskaamiseen leikkuria «bc», jossa on
jäänmurskausterä (9c). Älä hienonna erittäin kovia
aineksia, kuten muskottipähkinää, kahvipapuja tai
jyviä.
Ennen hienontamista ...
• Paloittele liha, juusto, sipuli, valkosipuli, porkkanat.
• Poista yrteistä varsi ja pähkinöistä kuoret.
• Poista luut, jänteet ja rustot lihasta.
• Varmista, että liukumaton rengas (8d, 9e) on
kiinnitetty leikkurikulhoon.
Varoitus: Terä on erittäin terävä! Pidä aina kiinni
terän muovisesta yläosasta ja käsittele sitä varoen.
1. Irrota varovasti terän (b) suojus.
2. Aseta terä leikkurin kulhon keskiakselille. Paina terä
alas ja käännä niin, että terä lukittuu.
3. Lisää leikkurin kulhoon ainekset ja laita kansi päälle.
4. Kiinnitä moottoriosa kanteen.
5. Paina käynnistyskytkintä (1) tai (2) käyttääksesi
leikkuria. Pidä käytön aikana moottoriosasta
kiinni yhdellä kädellä ja kulhosta toisella kädellä.
6. Irrota käytön jälkeen virtajohto pistorasiasta ja
irrota moottoriosa painamalla vapautuspainik-
keita (4).
7. Irrota kansi.
8. Irrota terä varovasti ennen hienonnetun ruoan
poistamista. Käännä terää hieman ja vedä se irti.
Valmistusohje-esimerkki: Vaniljalla ja hunajalla
maustetut kuivatut luumut
(pannukakkujen täytteeksi tai levitteeksi)
Laita 40 g paksua hunajaa ja 40 g kuivattuja luumuja
leikkurin «hc» kulhoon. Hienonna 4 sekuntia nopeu-
della «II». Lisää joukkoon 10 ml (vaniljalla maustettua)
vettä ja jatka hienontamista vielä 1 sekunti.
Leikkurin «bc» (9) muut käyttötarkoitukset
Leikkurilla «bc» voi myös sekoittaa pirtelöitä, juomia
ja taikinoita sekä murskata jääkuutioita.
Ohukaistaikinan sekoittaminen
Kaada ensin 375 ml maitoa kannuun, lisää 250 g
jauhoja ja lopuksi kaksi munaa. Sekoita taikina
tasaiseksi nopeudella «II».
Jääkuutioiden murskaaminen
– Työnnä jäänmurskausterä (9c) kulhon keskiakse-
lille (9d), kunnes se lukittuu paikalleen.
– Laita kulhoon enintään seitsemän jääkuutioita.
Laita kansi paikalleen, kiinnitä moottoriosa ja
murskaa nopeudella «II».
– Irrota käytön jälkeen moottoriosa, kansi ja
jäänmurskausterä.
– Poista jäämurska tai valmista juoma suoraan
kannuun ja tarjoile se siitä.
Puhdistus (katso B)
Puhdista moottoriosa (3) ja vispilän vaihteisto-osa
(6a) ainoastaan pyyhkimällä kostealla liinalla.
Puhdista leikkurin «bc» kansi (9a) ainoastaan
juoksevassa vedessä. Älä pese sitä astianpesu-
koneessa.
Kaikki muut osat voi pestä astianpesukoneessa.
Voit poistaa liukumattoman renkaan leikkurin
kulhoista erittäin perusteellista puhdistusta varten.
Lisäosat saattavat värjääntyä käsitellessäsi
runsaasti pigmenttiä sisältäviä ruoka-aineita (esim.
porkkanoita). Pyyhi nämä osat ruokaöljyllä ennen
varsinaista pesua.
Lisäosat
(ostettavissa erikseen, ei saatavana kaikissa
maissa)
MQ 70: Kompakti keittiölaitteen lisäosa
hienontamiseen, sekoittamiseen,
viipalointiin ja silppuamiseen.
Vaivaustoiminto ei käytettävissä
Multiquick 5 -laitteessa.
Tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.
Tämä laite täyttää sähkömagneettista
yhteensopivuutta koskevan EU-direktiivin
2004/108/EU ja 7.10.2004 annetun elintarvikkeiden
kanssa kosketuksiin joutuvia materiaaleja
säätelevän EUmääräyksen 1935/2004 vaatimukset.
Kun laite on tullut elinkaarensa päähän, älä
hävitä sitä kotitalousjätteiden mukana. Hävitä
tuote viemällä se Braun-huoltoliikkeeseen
tai asianmukaiseen keräyspisteeseen.
92004461-01_MQ545_S6-68.indd 31 29.01.13 14:31