Suomi 15
Uunin käyttäminen
Koodi/Ruoka Annoskoko Ohjeet
8
Pinaatti
150 g Pese ja huuhtele pinaatti. Aseta se kannelliseen
lasikulhoon. Älä lisää lainkaan vettä. Aseta kulho
uunilautasen keskelle. Kypsennä kannen alla. Hämmennä
valmistuksen jälkeen. Anna seistä 1–2 minuuttia.
9
Maissintähkät
250 g Pese ja huuhtele maissintähkä ja aseta se soikeaan
lasiastiaan. Peitä astia mikroaaltouunikäyttöön
soveltuvalla kelmulla ja puhkaise kelmu. Anna seistä
1–2 minuuttia.
10
Kuoritut perunat
250 g Pese ja kuori perunat ja leikkaa ne samankokoisiksi
paloiksi. Aseta ne kannelliseen lasikulhoon.
Lisää 45-60 ml (3-4 rkl) vettä. Aseta kulho uunilautasen
keskelle. Kypsennä kannen alla. Anna seistä
2-3 minuuttia.
11
Ruskea riisi
125 g Käytä isoa, kannellista lasivuokaa.
Lisää kaksinkertainen määrä kylmää vettä (250 ml).
Kypsennä kannen alla. Hämmennä ennen seisotusta ja
lisää suolaa ja yrttejä. Anna seistä 5-10 minuuttia.
12
Täysjyvämakaroni
125 g Käytä isoa, kannellista lasivuokaa.
Lisää 500 ml kiehuvaa vettä, hyppysellinen suolaa ja
hämmennä hyvin. Kypsennä peittämättä. Hämmennä
ennen seisotusta ja valuta perusteellisesti sen jälkeen.
Anna seistä 1 minuuttia.
13
Kvinoa
125 g Käytä isoa, kannellista lasivuokaa.
Lisää kaksinkertainen määrä kylmää vettä (250 ml).
Kypsennä kannen alla. Hämmennä ennen seisotusta ja
lisää suolaa ja yrttejä. Anna seistä 1-3 minuuttia.
14
Bulgur
125 g Käytä isoa, kannellista lasivuokaa.
Lisää kaksinkertainen määrä kylmää vettä (250 ml).
Kypsennä kannen alla. Hämmennä ennen seisotusta ja
lisää suolaa ja yrttejä. Anna seistä 2-5 minuuttia.
15
Kananrinnat
300 g Huuhtele palat ja aseta ne keramiikka-astiaan.
Peitä mikroaaltouunikäyttöön soveltuvalla kelmulla.
Puhkaise kalvo.
Aseta astia uunilautaselle. Anna seistä 2 minuuttia.
Seuraavassa taulukossa kuvataan 20 valmiin ohjelman käyttöön tarvittavat määrät ja
valmistusohjeet. Nämä ohjelmat käyttävät vain mikroaaltoenergiaa.
Koodi/Ruoka Annoskoko Ohjeet
1
kylmä
Valmisateriat
300-350 g Aseta ruoka keramiikkalautaselle ja peitä se
mikroaaltouunikäyttöön soveltuvalla kelmulla. Tämä
ohjelma soveltuu kolmesta osasta koostuvien aterioiden
lämmitykseen (esim. lihaa kastikkeen kera, vihanneksia
sekä lisukkeita, kuten perunaa, riisiä tai pastaa). Anna
seistä 2-3 minuuttia.
2
kylmä
Valmisateriat
400-450 g
3
kylmä
Kasvisannos
300-350 g Laita ruoka keramiikkalautaselle ja peitä se
mikroaaltouunikäyttöön soveltuvalla kelmulla. Tämä
ohjelma soveltuu käytettäväksi kahdesta osasta
koostuville aterioille (esim. spagettia kastikkeen kera tai
riisiä ja vihanneksia). Anna seistä 2-3 minuuttia.
4
kylmä
Kasvisannos
400-450 g
5
Parsakaali
250 g Pese ja huuhtele tuore paraskaali ja irrota sen kukinnot.
Levitä ne tasaisesti kannelliseen lasikulhoon. Lisää 30 ml
(2 rkl) vettä 250 g:lle.
Aseta kulho uunilautasen keskelle. Kypsennä kannen
alla. Hämmennä valmistuksen jälkeen. Anna seistä
1–2 minuuttia.
6
Porkkanat
250 g Pese ja huuhtele porkkanat ja siivuta ne samankokoisiksi
siivuiksi. Levitä ne tasaisesti kannelliseen lasikulhoon.
Lisää 30 ml (2 rkl) vettä 250 g:lle.
Aseta kulho uunilautasen keskelle. Kypsennä kannen
alla. Hämmennä valmistuksen jälkeen. Anna seistä
1–2 minuuttia.
7
Vihreät pavut
250 g Pese ja huuhtele pavut. Levitä ne tasaisesti kannelliseen
lasikulhoon. Lisää 30 ml (2 rkl) vettä 250 g:lle.
Aseta kulho uunilautasen keskelle. Kypsennä kannen
alla. Hämmennä valmistuksen jälkeen. Anna seistä
1–2 minuuttia.
MS23K3515AW_EE_DE68-04547A-00_FI.indd 15 2018-04-25 12:39:17