Suomi - 18
Koodi/ruoka Annoskoko Ohjeet
1
Parsakaalin
kukinnot
200-500 g
Pese parsakaali ja irrota kukinnot. Levitä ne tasaisesti
kannelliseen lasikulhoon. Lisää 30-45ml (2-3rkl) vettä.
Aseta kulho uunilautasen keskelle. Valmista kannella
peitettynä. Hämmennä valmistuksen jälkeen.
Tämä ohjelma sopii parsakaalille, kesäkurpitsalle,
munakoisolle, kurpitsalle ja paprikoille.
Anna seistä 1-2minuuttia.
2
Viipaloidut
porkkanat
200-500 g
Pese porkkanat ja leikkaa ne samanpaksuisiksi pyöreiksi
viipaleiksi. Aseta ne kannelliseen lasikulhoon.
Lisää 30-45ml (2-3rkl) vettä. Aseta kulho uunilautasen
keskelle. Valmista kannella peitettynä. Hämmennä
valmistuksen jälkeen.
Tämä ohjelma sopii porkkanoille, kukkakaalin kukinnoille
ja kyssäkaalille. Anna seistä 1-2minuuttia.
3
Kuoritut
perunat
200-800 g
Pese ja kuori perunat ja leikkaa ne samankokoisiksi
paloiksi. Aseta ne kannelliseen lasikulhoon.
Lisää 45-60ml (3-4rkl) vettä. Aseta kulho uunilautasen
keskelle. Valmista kannella peitettynä.
Anna seistä 2-3minuuttia.
4
Kylmä keitto
250-500 g
Kaada syvään keraamiseen astiaan ja peitä
muovikannella lämmityksen ajaksi. Aseta keitto
uunilautasen keskelle. Hämmennä huolellisesti ennen
seisotusta ja sen jälkeen. Anna seistä 2-3minuuttia.
5
Pakastettu
keitto
250-500 g
Lävistä pakastekeiton suojakalvo ja aseta keitto
uunilautasen keskelle. Aseta keitto uunilautasen keskelle.
Hämmennä huolellisesti ennen seisotusta ja sen jälkeen.
Anna seistä 2-3minuuttia.
6
Pakastettu
valmisateria
300-500 g
Varmista, että ateria voidaan lämmittää
mikroaaltouunissa. Lävistä valmisaterian kalvo.
Aseta pakastettu valmisateria uuniritilälle.
Anna seistä 2-3minuuttia.
Tämä ohjelma soveltuu kolmesta osasta koostuvien
pakastettujen valmisaterioiden lämmitykseen (esim.
lihaa kastikkeen kera, vihanneksia sekä lisukkeita, kuten
perunaa, riisiä tai pastaa).
Koodi/ruoka Annoskoko Ohjeet
7
Pakastepizza
200-400 g
Aseta pakastepizza ruskistuslautaselle ja lautanen
uunilautaselle. Älä peitä kannella tai muovikelmulla.
Anna seistä 1-2minuuttia.
Käytä grillikintaita, kun otat ruokaa uunista!
Automaattisen tunnistinvalmistuksen ohjeet
Automaattisen tunnistimen avulla voit valmistaa ruokaa automaattisesti. Tunnistin tunnistaa
ruoasta valmistuksen aikana erittyvien kaasujen määrän.
•
Ruoanvalmistuksen aikana syntyy monenlaisia kaasuja. Automaattinen tunnistin
määrittelee valmistukseen tarvittavan ajan ja tehon tunnistamalla nämä kaasut, joten
valmistusaikaa ja tehoa ei tarvitse asettaa erikseen.
•
Kun peität astian kannella tai muovikelmulla tunnistinvalmistuksen ajaksi,
automaattinen tunnistin tunnistaa astiaan höyrystyessä syntyvät kaasut.
Jos käytät talous- tai muovikelmua, muista jättää pieni aukko astian reunan
tuntumaan, jotta ilma pääsisi kiertämään. Vaihtoehtoisesti voit painella
kelmuun reikiä.
•
Jäljellä olevan valmistusajan laskuri käynnistyy hieman ennen valmistuksen
päättymistä. Tällöin ruokaa kannattaa tarpeen vaatiessa kääntää tai hämmentää
tasaisemmaksi.
•
Ruokaa voi maustaa yrteillä, mausteilla tai kastikkeella ennen automaattisen
tunnistintoiminnon käyttöä. Suolan ja sokerin kanssa on kuitenkin syytä olla varovainen
ja niitä kannattaa lisätä vasta, kun ruoka on valmista, sillä ne saattavat palaa ja jättää
jälkiä ruoan pinnalle.
•
Jotta pääsisit hyviin tuloksiin tällä toiminnolla, noudata tämän kirjan taulukoissa
mainittuja, astioihin ja kansiin liittyviä suosituksia.
•
Käytä aina mikroaaltouuneille tarkoitettuja astioita ja peitä astia joko kannella tai
muovikelmulla. Jos käytät muovikelmua, käännä jokin kulmista auki, jotta höyry pääsisi
poistumaan astiasta normaalisti.
•
Käytä vain sellaista kantta, joka on tarkoitettu käyttämällesi astialle. Jos astialla ei ole
kantta, käytä muovikelmua.
•
Täytä astia vähintään puolilleen.
•
Jos ruokaa täytyy hämmentää tai kääntää, tee näin tunnistinvalmistusohjelman
loppupuolella, kun laskenta on alkanut.
MG23H3185PK_EE_DE68-04240Q-00_FI.indd 18 2014-02-27 �� 4:35:44