37
Valkuaisvaahto
Vatkaa enintään 4 munanvalkuaista kerralla.
Aloita keskinopeudella (7) ja lisää nopeutta vatka-
tessa asetukseen 15.
Teholeikkurin käyttö
(a) Teholeikkurin vaihteisto-osa
(b) Terä
(c) Teholeikkurin kulho
(d) Liukumisen estävä pohja/
kansi
Teholeikkuri sopii erinomaisesti lihan, juuston,
sipulin, yrttien, valkosipulin, porkkanoiden,
saksanpähkinöiden, hasselpähkinöiden, manteleiden
jne. hienontamiseen.
Käsitellessäsi kovia aineksia (esim. kovaa juustoa),
käytä turbokytkintä .
Huom:
Älä hienonna erittäin kovia aineksia esim.
jääpaloja, muskottipähkinöitä, kahvinpapuja
ja jyviä.
Ennen hienontamista ...
• esikäsittele liha, juusto, sipulit, valkosipuli,
porkkanat (katso taulukko sivulla 5)
• poista yrteistä varsi ja pähkinöistä kuoret
• poista luut, jänteet ja rustot lihasta.
1. Varoitus: Poista varovasti terän (b) muovisuojus.
Terä on erittäin terävä!
Pidä siitä kiinni aina muovisesta osasta.
Aseta terä teholeikkurin kulhon (c) keskiakselille,
paina alas kunnes se lukittuu.
Aseta aina teholeikkurin kulho liukumisen estävälle
pohjalle (d).
2. Lisää kulhoon käsiteltävät ainekset.
3. Laita teholeikkurin vaihteisto-osa (a) paikoilleen
kulhon päälle.
4. Kiinnitä moottoriosa teholeikkurin vaihteisto-
osaan (a) kunnes se lukittuu.
5. Paina kytkintä tai käynnistääksesi leikkurin.
Käytön aikana pidä moottoriosasta kiinni toisella ja
teholeikkurista toisella kädellä.
6. Käytön jälkeen paina painikkeita irroittaaksesi
moottoriosan.
7. Irroita sitten teholeikkurin vaihteisto-osa.
8. Irroita terä varovasti.
9. Poista hienonnettu ruoka kulhosta. Voit käyttää
liukuesteenä toimivaa pohjaa myös kulhon
ilmatiivinä kantena.
Puhdistus
Puhdista moottoriosa ja vispilän vaihteisto-osa
ainoastaan pyyhkimällä kostealla liinalla.
Teholeikkurin vaihteisto-osan (a) sisäpuolen voi
huudella juoksevan veden alla. Älä upota vaihteisto-
osaa (a) veteen. Kaikki muut osat voi pestä astian-
pesukoneessa. Erittäin suolaisten ruokien valmistuk-
sen jälkeen terät tulisi huuhdella välittömästi.
Pestessäsi osia astianpesukoneessa vältä pesu- ja
kalkinpoistoaineiden yliannostusta.
Käsitellessäsi värjääviä ruoka-aineita (esim.
porkkanoita), laitteen muoviosat saattavat värjääntyä.
Pyyhi nämä osat ruokaöljyllä ennen varsinaista pesua
astianpesuaineella.
Lisävarusteet
(saatavana Braun-tuotteita myyvistä liikkeistä.
Huom! tarvikkeita ei ole saatavilla kaikissa maissa)
BC: Teholeikkuri, sopii erinomaisesti isojen määrien
hienontamiseen ja sekoittamiseen, pienien
taikinoiden tekoon ja jäiden murskaamiseen.
HC: Tehokkaasti hienontava leikkuri erityisesti yrttien,
sipulin, valkosipulin, chilipippureiden, pähkinöiden
yms. hienontamiseen.
Valmistusohje esimerkki
Majoneesi (käytä pikasekoitinta)
200 – 250 ml öljyä
1 muna (keltuainen ja valkuainen)
1 ruokalusikka sitruunamehua tai etikkaa, Suolaa ja
pippuria maun mukaan
Mittaa ainekset kulhoon yllämainitussa järjetyksessä.
Aseta pikasekoitin kulhon pohjalle. Paina turbo-
kytkintä , pidä laite käynnissä kunnes öljy on
emulgoitunut. Sen jälkeen liikuta laitetta rauhallisin
liikkein ylös ja alas laitteen ollessa käynnissä, kunnes
majoonesi on valmista.
Jäätelö (käytä teholeikkuria)
100 g pakastettuja vadelmia
10 g hienosokeria
80 g kermaa
Mittaa kaikki ainekset kulhoon, paina turbokytkintä
ja sekoita noin 30 sekunnin ajan. Tarjoile heti.
Anjovisdippi (käytä teholeikkuria)
30 g valutettuja anjovisfileitä
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 rkl oliiviöljyä
Laita kaikki ainekset leikkurikulhoon.
Säädä nopeusasetus minimiin.
Paina virtakytkintä , kunnes tahna on tasaista.
a
b
c
d
C
A
B C
D
A H
C
C
B
99268729_MR500_Soup_WE_P6-44 Seite 37 Donnerstag, 15. Oktober 2009 12:12 12