George Foreman 28000-56 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

33
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät
yttöön liittyt vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eit ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan
alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
b Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun vettä sisältävän säiliön lähellä.
Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä ja saattaa
aiheuttaa tulipalovaaran.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Virran valo (punainen)
2. Termostaatin valo (vihreä)
3. Rasvapelti
4. Grillilevyt
5. Ulokkeet
6. Kolot
7. Vapautusnappi
8. Katkaisija
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pyyhi grillin levyt kostealla liinalla.
Grillisi voi savuta hieman ensimmäisellä käyttökerralla. Tämä on normaalia ja häviää pian.
GRILLIN KÄYTTÄMINEN
Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
Liu’uta rasvapelti kahden ohjaimen väliin grillin etuosan alle (KUVA A). Liu’uta pelti loppuun asti.
Rasvapelti kerää kaiken rasvan ja nesteet, jotka virtaavat levyiltä valmistuksen aikana.
1. Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
2. Siirrä kytkin asentoon I.
3. Termostaatin merkkivalo palaa, kun laite on saavuttanut käyttölämpötilan.
4. Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin. Älä käytä metallisia tai teräviä
työkaluja. Ne vaurioittavat tarttumatonta pintaa. Sulje grilli.
5. Kun lopetat grillauksen, aseta kytkin O-asentoon ja irrota grilli pistorasiasta.
Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
Valmista lihaa, siipikarjaa ja kaikkea niistä valmistettua (jauheliha, jauhelihapihvi jne.), kunnes lihan
neste on kirkasta. Valmista kalaa, kunnes se on kaikkialta läpinäkymätön.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
34
Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia työkaluja.
Sarana soveltuu myös paksuille ja erikoisen muotoisille ruoille.
Grillilevyjen tulee olla täysin vierekkäin ja samalla tasolla epätasaisen grillaustuloksen välttämiseksi.
SLIK FESTER DU PLATENE
1. Fest en plate av gangen.
2. Sett tappene inn i sporene på hengselsiden av apparatet.
3. Trykk den andre platekanten inn i håndtaksiden for å låse den på plass.
På steder der de øverste og nederste platene kommer i kontakt, kan de ikke-klebende overatene
vise tegn til slitasje. Dette vil ikke påvirke grillens drift.
HOITO JA HUOLTO
1. Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
2. Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
3. Poista pinttynyt lika talouspaperilla, jonka olet kostuttanut kasviöljyllä.
4. Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näk
hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
SÄILYTYS
Säästät tilaa kääntämällä tukiläpän alas, kiertämällä johdon säilytyspidikkeiden ympärille ja säilyttämällä
grilli pystyasennossa.
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
VALMISTUSAJAT JA TURVALLISUUS
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle.
LIHA HUOMAUTUKSIA
AIKA (MIN)
Lihapihvi
Parhaimman tuloksen saat valmistamalla pihvit
huoneenlämpöisinä.
Anna niiden seistä 3–6 min valmistuksen jälkeen.
Puoliraaka 2
Medium 3
Läpikypsä 5 +
Kananrinta Paista kunnes lihan neste on kirkasta.
8-10
Lampaankyljykset
Medium 4-6
Läpikypsä 8
Porsaankyljykset
Paista kunnes lihan neste on kirkasta. Noin 1–2 cm paksu.
5-8
Makkarat Käännä muutamia kertoja
6-10
Jauhelihapihvit Käännä muutamia kertoja
6-10
Pekoni
3-5
35
KALA
Lohi
3-5
Katkaravut
1-2
Kampela Punakampela, meriantura jne.
2-6
Pyöreä kala Kolja, turska jne.
3-8
Tonnikala/
miekkakala
5-10
VIHANNEKSET
Paprikat
4-6
Munakoiso Viipaloitu
6-8
Parsa
3-4
Kesäkurpitsa Viipaloitu
1-3
Tomaatit Halkaistu
2-3
Sipuli Leikattu lohkoiksi
5-6
Sienet Kokonaiset, laakealakkiset sienet
3-6
MUUT
Halloumi
2-4
Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia kaloille ja äyriäisille ja 3–6 minuuttia lihalle ja
kanalle riippuen valmistettavan ruoan paksuudesta.
Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

George Foreman 28000-56 Ohjekirja

Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös