59
5. Voit käyttää moottoria pienissä pyrähdyksissä kääntämällä nopeudenvalitsimen Y-asentoon.
Moottori sammuu, kun vapautat valitsimen.
6. Jos sinun täytyy lisätä aineksia sekoittamisen aikana, käännä korkkia vastapäivään ja nosta se pois.
Lisää ainekset, laita korkki takaisin ja lukitse se kääntämällä myötäpäivään.
7. Kun lopetat sekoittamisen, käännä nopeudenvalitsin O-asentoon ja odota, kunnes terät pysähtyvät
ennen kuin poistat kannen kannusta tai kannun vatkaimesta.
8. Poista kannu kääntämällä sitä vastapäivään, kunnes
t
-merkki kohdistuu
U
-merkkiin.
HOITO JA KUNNOSSAPITO
Kytke pois päältä (O) ja irrota sähkövirrasta ennen puhdistamista.
Vatkain:
1. Puhdista mahdollisimman pian käytön jälkeen, jotta vältät jäämien tarttumisen kulhon sisäpintoihin.
2. Pese kulho, roiskesuoja ja lisävarusteet lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa.
3. Voit laittaa kulhon ja lisävarusteet astianpesukoneeseen, mutta huomioi: astianpesukoneen sisällä
vallitsevat olosuhteet vaikuttavat niiden pintoihin. Vauriot ovat yleensä vain kosmeettisia, eikä niiden
pitäisi vaikuttaa laitteen toimintaan.
4. Pyyhi laitteen ulkopinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
Sekoittimen kannu:
1. Pese sekoittimen kannu, korkki ja kansi lämpimällä saippuavedellä. Huuhtele ja kuivaa.
2. Voit pestä kannun, korkin ja kannen astianpesukoneessa. Suosittelemme kuitenkin poistamaan terän
ennen astianpesukoneessa pesemistä.
Terän poistaminen:
1. Käännä kannu ylösalaisin.
2. Kierrä terää myötäpäivään U-symbolin suuntaan (kuva H).
3. Irrota terä varovasti nostamalla (kuva J) Ole varovainen, terissä on erittäin terävät reunat.
4. Poista tiiviste ja pese terä ja tiiviste lämpimällä saippuavedellä. Huuhtele ja kuivaa.
5. Kiinnitä tiiviste terään, laske terä kannuun ja kierrä sitä vastapäivään L-symbolin suuntaan niin
pitkälle kuin se menee (kuva H). Varmista, että tiiviste on kiinni ja terä on kunnolla kiristettynä,
muutoin kannu voi vuotaa käytön aikana.
VATKAIMEN RESEPTIT
PIZZATAIKINA taikinakoukku
• 250 ml vettä
• 400 g valkoisia leipäjauhoja
• 25 ml oliiviöljyä
• 7 g kuivattua hiivaa
• 2,5 g sokeria
• 5 g Suolaa
Siilaa jauhot kulhoon. Lisää hiiva, sokeri ja suola. Lisää veri ja öljy. Sekoita hitaalla ja keskitasoisella
nopeudella, kunnes taikina on tasainen. Peitä kulho kostealla kankaalla ja laita lämpimään paikkaan,
kunnes taikinan koko kaksinkertaistuu (30-40 minuuttia). Vaivaa käsin muutaman minuutti. Leikkaa taikina
kahtia. Rullaa taikina auki ympyrän muotoisiksi jauhotetulla pinnalla. Laita ympyrän muotoiset taikinat
tarttumista hylkivälle paistopinnalle.. Levitä taikinoilla tomaattipohjaista kastiketta ja lisää täyte. Paista
esilämmitetyssä uunissa 200°C:ssa 18-20 minuuttia. Pinnan tulee olla kullan keltainen.
HERUKKALEIPÄ taikinakoukku
• 500 g täysjyväjauhoja
• 150 g voita (pehmeää)
• 15 g leivinjauhetta
• 2,5 g suolaa
• 150 g sokeria
• 150 g herukoita
• 50 g sokeroituja kuoripaloja
• 2 munaa (keskikokoista)
• 30 ml maitoa
Laita jauhot kulhoon, lisää pehmeä voi ja sekoita nopeudella 1. Kun voi ja jauhot alkavat sekoittua, lisää
sokeri, suola, herukat, kuoripalat ja leivinjauhe. Jatka sekoittamista samalla, kun vatkaat munat ja maidon
yhteen, lisää sitten muna/maitoseos kulhoon. Valitse nopeus 2 ja sekoita tasaiseksi. Laita voideltuun
leipävuokaan ja paista 180 °C/350 °F/kaasu 4 esilämmitetyssä uunissa 35 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä
ennen viipaleiksi leikkaamista. Tarjoile paahdettuna voin kanssa.