Electrolux E9OHPS1 Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja
5
HOITO
Pyyhi kivi kuumaan veteen kostutetulla
pyyhkeellä ennen ensimmäistä käyttökertaa.
Ruokajäämät voidaan poistaa veitsellä tai
kaapimella.
Puhdista kivi säännöllisesti kuumentamalla kivi,
puhdistamalla kivi sen jälkeen teräsvillalla ja
pesemällä se kuumassa saippuavedessä.
Kaavi lapio kostealla pyyhkeellä ja ripusta
se kuivumaan. Siihen voi tulla tahroja tai
värimuutoksia, jotka eivät kuitenkaan vaikuta
millään tavalla sen toimintaan (älä liota vedessä
- muutoin se turpoaa). Puhdista se aika ajoin
hiomapaperilla.
Älä lisää rasvaa tai öljyä pizzakiveen.
Aseta pizzakivi uuniritilän päälle.
Aseta kokoonpano uunin matalimmalle
ritilätasolle.
PIZZATAIKINARESEPTI.
Resepti 8 taikinapallolle:
1 kg jauhoja
4 tl suolaa
1 tuorehiiva
100 ml vettä
500 ml maitoa
50 ml oliiviöljyä
Sekoita jauhot ja suola keskenään, liuota hiiva
veteen. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja vaivaa
10 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja
tasaista. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi
peitetyssä kulhossa. Jaa taikina 8 yhtä suureen
osaan, muodosta niistä pallot ja anna niiden
olla jonkin aikaa. Kypsennysajat voivat vaihdella
taikinan paksuuden ja uunin lämpötilan mukaan.
Alkuperäisessä napolilaisessa pizzassa taikina
on mahdollisimman ohut ja sitä paistetaan 12 - 14
minuuttia lämpötilassa 250 °C - 280 °C.
Mausta pizza haluamillasi täytteillä!
Aseta pizza kuuman pizzakiven päälle
pizzalapion avulla (ripottele lapion päälle tätä
ennen jauhoa).
VINKKEJÄ.
Taikina sopii erinomaisesti pakastamiseen:
kääri taikinapallot vaivaamisen jälkeen yksittäin
tuorekelmuun ja aseta ne pakastimeen.
Anna taikinan nousta sulattamisen jälkeen.
Säilytysaika: 3 kuukautta.
Älä jätä maustettua pizzaa lapion päälle pitkäksi
aikaa, muutoin taikina kostuu ja sen irrottaminen
lapiosta on vaikeaa.
MANUTENZIONE
Prima di utilizzare la pietra per la prima volta,
pulirla con un panno imbevuto in acqua calda.
I residui di cottura possono essere rimossi con
un coltello o un raschietto.
Per la normale pulizia, scaldare la pietra e
pulirla con una paglietta metallica.
Quindi asciugarla con un panno imbevuto in
acqua calda.
Raschiare la pala con un panno umido
e lasciare asciugare. Potrebbe rimanere
macchiata o cambiare colore, ma senza influire
in alcun modo sul funzionamento. Non lasciarla
in ammollo, per evitare il rigonfiamento.
Pulirla con carta abrasiva di tanto in tanto.
Non far cadere grasso o olio sulla pietra
refrattaria.
Posizionare la pietra refrattaria sulla griglia.
Introdurre nel forno griglia e pietra nella
posizione più bassa.
RICETTA IMPASTO PER PIZZA
Ricetta per 8 palline di impasto
1 kg di farina
4 cucchiaini di sale
1 dado di lievito
100 ml d'acqua
500 ml di latte
50 ml di olio d'oliva
Mescolare la farina e il sale, diluire il lievito in
acqua. Mescolare tutti gli ingredienti e impastare
per 10 minuti fino ad ottenere un impasto
soffice e uniforme. Lasciar lievitare l’impasto
in una ciotola coperta. Suddividere l’impasto
in 8 porzioni uguali, formare delle palline e
lasciar riposare per qualche istante. I tempi di
cottura possono variare in base allo spessore
dell’impasto e alla temperatura del forno. Per una
vera pizza napoletana, l’impasto deve essere il
più sottile possibile e cotto per 12 – 14 min. a una
temperatura di 250 °C - 280 °C.
Condite la pizza usando i vostri ingredienti
preferiti!
Utilizzando la pala, posizionare la pizza sulla
pietra refrattaria calda (cospargere prima la pala
con della farina).
SUGGERIMENTI UTILI
L’impasto può essere congelato: dopo aver
impastato, avvolgere singolarmente le palline
con della pellicola trasparente e riporle nel
congelatore. Una volta scongelate, lasciare
lievitare l'impasto. Tempo di conservazione:
3 mesi.
Non lasciare la pizza guarnita sulla pala
in quando l’impasto si inumidirebbe e non
scivolerebbe dalla pala stessa.
FI IT
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Electrolux E9OHPS1 Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja