Russell Hobbs 19550-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiinne Russell Hobbs pienestä uunista 19550-56. Asiakirjassa käsitellään laitteen asennusta, käyttöä, puhdistusta ja huoltoa. Siinä esitetään myös turvallisuusohjeet, joita on noudatettava laitetta käytettäessä.
  • Miten lämpötilaa säädetään?
    Mitä osia voidaan irrottaa puhdistusta varten?
    Miten kiertoilmatoiminto aktivoidaan?
42
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on
heikentynyt, tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä
valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät käyttöön liittyvät
vaarat. Lapset eivät saa leikk laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja
valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden
ulottumattomissa.
2 Älä yhdis laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
3 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
¬ Luukku on kuuma – käytä patakintaita.
H Älä upota laitetta nesteeseen.
4 Aseta laite vakaalle, tasaiselle ja lämpöä kestävälle pinnalle, joka on vähintään 75 cm
lattiatason yläpuolella.
5 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
6 Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
7 Käytä patakintaita täyttäessäsi tai tyhjentäessäsi laitetta.
8 Varmista, että voit avata luukun esteettä.
9 Älä laita mitään luukun päälle, kun se on avoinna - voit rikkoa sen.
10 Älä peitä laitetta tai laita mitään sen päälle.
11 Irrota laite sähköverkosta, kun se ei ole käytössä, ennen sen siirmistä tai puhdistamista.
12 Älä käytä muita kuin valmistajan omia lisälaitteita.
13 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
14 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
U ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
1 Varmista, että olet poistanut kaiken pakkausmateriaalin laitteen sisältä ja vastusten ympäriltä.
2 Kytke se sähköpistokkeeseen.
3 Aseta lämpötilansäädin asentoon 230.
4 Aseta uunin säädin asentoon H.
5 Aseta ajastin kohtaan 10.
6 Käytä laitetta tyhjänä.
7 Se voi aiheuttaa hieman hajua, mutta siitä ei kannata huolestua. Varmista, että huoneessa
ilma vaihtuu kunnolla.
C RITILÄ JA PELTI
8 Ritilä ja pelti liukuvat kannattimiin uunin sivuissa.
9 Käytä alempia kannattimia leivontaan ja uuniruokiin.
43
käyttöohjeet
10 Käytä ylempiä kannattimia grillaukseen, paahtamiseen ja kuorrutusten ruskistamiseen.
11 Jos et käytä peltiä, aseta se alimmalle kannattimille keräämään roiskeet.
C KAHVA
12 Kahvan kiinnittäminen ritilään/peltiin:
a) aseta koukut ritilän/pellin päälle kiinni
b) laske kahvaa kunnes sen alaosa koskettaa ritilän/pellin alareunaa
c) nosta kahvasta ja ritilä/pelti nousee mukana
d) ylemmät koukut sopivat peltiin, alemmat koukut ritilään
C UUNIN KÄYTTÄMINEN
13 Kytke se sähköpistokkeeseen.
14 Aseta lämpötilansäädin haluttuun lämpötilaan (100–230 °C).
15 Aseta uuni haluamaasi toimintoon:
/ vastukset pois päältä
O ylävastus ja varras
F alavastus
H molemmat vastukset
16 Käännä ajastin myötäpäivään tarvittavan ajan kohdalle. Valo syttyy.
, Jos ruoanvalmistus kestää enemmän kuin 60 minuuttia, aseta ajastin uudelleen sen jälkeen,
kun se on saavuttanut nollan.
17 Kun aika on 0, laite kytkeytyy pois päältä Kuulet "ding"-äänen. Valo sammuu.
18 Jos käytät alavastusta tai molempia vastuksia (F H), esilämmitä uuni ja odota kunnes valo
sammuu ennen ruoan laittamista uuniin.
C LUUKKU - AUKI VAI KIINNI?
19 Luukussa on 3 asentoa, avoinna, kiinni ja puoliavoinna (noin 30°).
20 Pidä luukku puoliavoinna, jos käytät ylävastusta O joko grillinä tai vartaan kanssa.
21 Se estää termostaatin toiminnan ja vastuksen pois kytkeytymisen.
22 Pidä luukku kiinni, jos käytät alavastusta F leivontaan tai molempia vastuksia H
perinteiseen uunissa valmistamiseen.
C GRILLAAMINEN JA ROISKEET
23 Jos grillaat tai valmistat jotakin lähellä ylävastusta, tarkkaile ruokaa välttääksesi rasvan tai
nesteen roiskumisen ylävastukseen.
24 Jos roiskumista näkyy, siirrä ruoka alemmas, etäämmälle ylävastuksesta.
25 Joudut ehkä hieman lisäämään valmistusaikaa, koska välimatka vastukseen pitenee.
26 Roiskeita on vaikea puhdistaa.
27 Ylävastukseen palaneet jäämät lyhentävät sen käyttöaikaa.
28 Ruokaan putoavat palaneet jäämät vaikuttavat ruoan makuun ja ulkonäköön.
C VARRAS
29 Mitä tahansa valmistatkin, lintua, jänistä tai palan lihaa, se täytyy asettaa keskelle varrasta.
30 Jos sitä ei ole asetettu keskelle, toinen puoli valmistuu nopeammin kuin toinen.
31 Lihassa ei saa olla irtonaisia paloja, ne kypsyvät epätasaisesti.
piirrokset
c lämpötilansäätö
A uunin säädin
T ajastin
0 pois päältä
1 valo
2 ylävastus
3 kannattimet
4 ohjain
5 vartaan liitäntä
6 alavastus
7 luukku
8 kahva
9 ritilä
10 pelti
11 kahva
12 yläkoukut
13 alakoukut
14 ruuvit
15 piikit
16 varras
17 kärki
18 lovet
19 vartaan haarukka
44
32 Parhaan tuloksen saat, jos valmistettava ruoka on sylinterin muotoinen ja täysin keskellä
varrasta.
33 Sido langalla irtonaiset palat kuten siivet tai jalat.
34 Irrota kummatkin ruuvit, poista sitten piikit vartaan kärkipäästä.
35 Tnnä vartaan kärki lihan keskeltä sisään ja toisesta päästä ulos.
36 Aseta piikit takaisin vartaaseen ja työnnä ne lihapalan päihin.
37 Liha kutistuu valmistettaessa, eikä se saa pudota piikeistä, työnnä piikit kunnolla lihaan.
38 Siirrä lihaa ja piikkejä vartaassa siten, että liha on keskellä ja kiristä molemmat ruuvit, jotta se
pysyy paikoillaan.
39 Kiinnitä vartaan kärkipää vartaan kiinnitykseen, aseta toinen pää uunin toisen sivun
ohjaimeen.
40 Varmista, että mikään ei osu uunin seiniin, kun varras pyörii.
41 Liu'uta pelti alakannattimille keräämään tippuva neste.
42 Jätä luukku puoliavoimeksi.
43 Aseta lämpötilansäädin haluttuun lämpötilaan (100–230 °C).
44 Jos lämpötila on liian korkea, pinta kypsyy nopeammin kuin sisus.
45 Suosittelemme käyttämään alhaisia tai keskitason lämpötiloja.
46 Jos haluat rapean pinnan lihaan, nosta lämpötilaa paistamisen loppuvaiheessa.
47 Aseta uunin säädin asentoon O.
48 Käännä ajastin myötäpäivään tarvittavan ajan kohdalle.
49 Käytä varrashaarukkaa nostaessasi vartaan uunista.
50 Sovita haarukan päät vartaan lovien alle.
51 Pidä haarukkaa molemmin käsin.
52 Nosta hieman vasenta puolta irrottaaksesi vartaan ohjaimesta, siirrä varrasta sitten oikealle
kärjen vapauttamiseksi.
53 Ota haarukka ja varras varovasti pois uunista.
54 Suosittelemme harjoittelemaan muutaman kerran ennen ruoanvalmistusta.
C HOITO JA HUOLTO
55 Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
56 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
57 Pese irrotettavat osat lämpimässä saippuavedessä, huuhtele hyvin, valuta ja anna kuivua
ilmassa.
58 Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
59 Älä laita laitteen mitään osaa astianpesukoneeseen.
värjäytyminen
60 Laitteen pinnat värjäytyvät käytössä.
61 Tämä on väistämätöntä, vaaratonta, eikä vaikuta laitteen toimintaan.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
45
C VALMISTUSAJAT & TURVALLISUUS
• Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
• Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
• Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
ruoka lämpötila ruoka lämpötila
naudanliha 190-210 °C leivonnaiset 190-210 °C
leipä 200-220 °C sianliha 190-210 °C
pataruoat 140-160 °C piiraat/paistokset 160-180 °C
kana 190-210 °C rasvainen hedelmäkakku 140-160 °C
kala 170-190 °C teeleivät 190-220 °C
lammas 190-210 °C sokerikakku 160-180 °C
marengit 90 -110 °C Yorkshiren vanukas 200-220 °C
maitovanukas 140-160 °C
/