Russell Hobbs 20910-56, Russell Hobbs 20910-56 Ohjekirja

  • Hei! Olen tekoälychatbot, joka on koulutettu auttamaan sinua Russell Hobbs 20910-56 Ohjekirja kanssa. Olen jo lukenut asiakirjan ja voin tarjota selkeitä vastauksia kysymyksiisi.
30
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on
heikentynyt, tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä
valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät käytön liittyvät
vaarat. Lapset eivät saa leikk laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja
valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden
ulottumattomissa.
2 Älä yhdis laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
3 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
H Älä laita laitetta nesteeseen, älä käytä sitä kylpyhuoneessa, veden lähellä tai ulkona.
4 Aseta laite vakaalle, tasaiselle ja lämpöä kestävälle pinnalle, joka on vähintään 75 cm
lattiatason yläpuolella.
5 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
6 Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
7 Älä laita mitään luukun päälle, kun se on avoinna - voit rikkoa sen.
8 Älä peitä laitetta tai laita mitään sen päälle.
9 Irrota laite sähköverkosta, kun se ei ole käytössä, ennen sen siirtämistä tai puhdistamista.
10 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
11 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
U ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
1 Varmista, että olet poistanut kaiken pakkausmateriaalin laitteen sisältä ja vastusten ympäriltä.
2 Kytke se sähköpistokkeeseen.
3 Aseta lämpötilansäädin asentoon 250.
4 Aseta uunin säädin asentoon H.
5 Aseta ajastin kohtaan 10.
6 Käytä laitetta tyhjänä.
7 Se voi aiheuttaa hieman hajua, mutta siitä ei kannata huolestua. Varmista, että huoneessa
ilma vaihtuu kunnolla.
C RITILÄ JA PELTI
8 Ritilä ja pelti liukuvat kannattimiin uunin sivuissa.
9 Käytä alempia kannattimia leivontaan ja uuniruokiin.
10 Käytä ylempiä kannattimia grillaukseen, paahtamiseen ja kuorrutusten ruskistamiseen.
11 Jos et käytä peltiä, aseta se alimmalle kannattimille keräämään roiskeet.
31
C KAHVA
12 Kahvan kiinnittäminen ritilään/peltiin:
a) aseta koukut ritilän/pellin päälle kiinni
b) laske kahvaa kunnes sen alaosa koskettaa ritilän/pellin alareunaa
c) nosta kahvasta ja ritilä/pelti nousee mukana
d) ylemmät koukut sopivat peltiin, alemmat koukut ritilään
C UUNIN KÄYTTÄMINEN
13 Kytke se sähköpistokkeeseen.
c Aseta lämpötilansäädin haluttuun lämpötilaan (90250 °C).
A Aseta uuni haluamaasi toimintoon:
G ylävastus/grilli
F alavastus
H molemmat vastukset
2 ylävastus ja puhallin
1 molemmat vastukset ja puhallin
C KYTKE LAITE PÄÄLLE
14 Uunin voi kytkeä päälle kahdella tavalla.
1 Käännä ajastin asentoon 1. Valo syttyy.
• Kytke pois päältä kääntämällä asentoon 0. Valo sammuu.
2 Käännä ajastin myötäpäivään tarvittavan ajan kohdalle. Valo syttyy.
• Kun aika on 0, laite kytkeytyy pois päältä Kuulet "ding"-äänen. Valo sammuu.
• Jos ruoanvalmistus kestää enemmän kuin 60 minuuttia, aseta ajastin uudelleen sen
jälkeen, kun se on saavuttanut nollan.
, Esilämmitä uunia 10–20 minuuttia, paitsi jos käytät sitä grillinä.
C LUUKKU - AUKI VAI KIINNI?
15 Luukulla on 3 vakaata asentoa auki, kiinni ja vähän auki (noin 50 mm).
16 Pidä luukku auki, jos käytät ylävastusta G grillinä.
17 Se estää termostaatin toiminnan ja vastuksen pois kytkeytymisen.
18 Pidä luukku kiinni perinteisessä uunin käytössä.
19 Luukku on kuuma – käytä patakintaita.
C GRILLAAMINEN JA ROISKEET
20 Jos grillaat tai valmistat jotakin lähellä ylävastusta, tarkkaile ruokaa välttääksesi rasvan tai
nesteen roiskumisen ylävastukseen.
21 Jos roiskumista näkyy, siirrä ruoka alemmas, etäämmälle ylävastuksesta.
22 Joudut ehkä hieman lisäämään valmistusaikaa, koska välimatka vastukseen pitenee.
23 Roiskeita on vaikea puhdistaa.
24 Ylävastukseen palaneet jäämät lyhentävät sen käyttöaikaa.
25 Ruokaan putoavat palaneet jäämät vaikuttavat ruoan makuun ja ulkonäköön.
C HOITO JA HUOLTO
26 Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jäähtyä.
27 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
käyttöohjeet
piirrokset
1 ylävastus
2 alavastus
3 kannattimet
c lämpötilansäätö
A uunin säädin
4 valo
T ajastin
0 pois
1 päälle
5 kahva
6 yläkoukut
7 alakoukut
8 luukku
9 kahva
10 ritilä
11 pelti
` konepesun kestävä
32
28 Pese irrotettavat osat lämpimässä saippuavedessä, huuhtele hyvin, valuta ja anna kuivua
ilmassa.
` Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
29 Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
30 Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
31 Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
värjäytyminen
32 Laitteen pinnat värjäytyvät käytössä.
33 Tämä on väistämätöntä, vaaratonta, eikä vaikuta laitteen toimintaan.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
C VALMISTUSAJAT & TURVALLISUUS
• Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
• Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
• Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
ruoka lämpötila ruoka lämpötila
naudanliha 190-210 °C leivonnaiset 190-210 °C
leipä 200-220 °C sianliha 190-210 °C
pataruoat 140-160 °C piiraat/paistokset 160-180 °C
kana 190-210 °C rasvainen hedelmäkakku 140-160 °C
kala 170-190 °C teeleivät 190-220 °C
lammas 190-210 °C sokerikakku 160-180 °C
marengit 90 -110 °C Yorkshiren vanukas 200-220 °C
maitovanukas 140-160 °C
/