Kokoa laite. Katso osiota "Kokoonpano".•
Aseta kansi (12) mehukannuun (11).•
Aseta mehukannu (11) mehun ulostulon •
(5) alle.
Aseta pistoke verkkovirtalähteeseen. Virran •
merkkivalo (1) syttyy.
Kytke laite päälle:•
- Kytke laite päälle jatkuvatoimiseen
alhaiseen nopeuteen kääntämällä
nopeuden säädin (2) asentoon "1". Asetus
sopii pehmeiden hedelmien ja vihannesten
puristamiseen (esim. vesimelonit, rypäleet,
vadelmat, tomaatit ja kurkut).
- Kytke laite päälle jatkuvatoimiseen suureen
nopeuteen kääntämällä nopeuden
säädin (2) asentoon "2". Asetus sopii
kovien hedelmien ja vihannesten
puristamiseen (esim. omenat, päärynät,
porkkanat, kukkakaali ja parsakaali).
Leikkaa hedelmät ja vihannekset paloiksi, •
jotka sopivat syöttöputkeen (9).
Aseta hedelmä- ja vihannespalat •
syöttöputkeen (9).
Paina hedelmä- ja vihannespalat työntimen •
(10) avulla syöttöputken (9) läpi.
Tyhjennä tarvittaessa mehusuodatin (6) ja •
hedelmälihakannu (7).
Kytkeäksesi laitteen pois päältä, aseta •
nopeuden säädin (2) '0'-asentoon.
Irrota pistoke verkkovirtalähteestä. Virran •
merkkivalo (1) sammuu.
Anna laitteen jäähtyä täysin.•
Varmista ennen mehun kaatamista lasiin •
tai ennen mehun asettamista jääkaappiin,
että kansi (12) on paikoillaan mehukannussa
(11).
Vinkkejä laitteen käyttöön
Käytä mieluiten tuoreita hedelmiä ja •
vihanneksia koska ne pitävät sisällään
enemmän mehua.
Älä käytä hedelmiä tai vihanneksia jotka •
pitävät sisällään kovia siemeniä tai
päällystettyjä paksuilla kuorilla. Poista aina
kovat siemenet tai paksut kuoret.
Kun puristat kovempia hedelmiä ja •
vihanneksia (esim. porkkanoita), käytä vain
erittäin pieniä paloja ja vältä kohdistamatta
työntimeen enempää painetta laitteen
kiinni leikkaamisen välttämiseksi.
Erittäin kovat hedelmät, kuituiset hedelmät •
ja tärkkelystä sisältävät hedelmät
(esim. banaanit, mangot, papayat,
avokadot, datterit ja viikunat) eivät sovi
mehun puristamiseen. Soseuta erittäin
kovat, kuituiset ja tärkkelystä sisältävät
hedelmät yleiskoneella, tehosekoittimella
tai sauvasekoittimella.
Erittäin kovat vihannekset, kuituiset •
vihannekset ja tärkkelystä sisältävät
vihannekset (esim. perunat ja sokeriruoko)
eivät sovi mehun puristamiseen. Soseuta
erittäin kovat, kuituiset ja tärkkelystä
sisältävät vihannekset yleiskoneella,
tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Mehun juomista suositellaan välittömästi •
puristamisen jälkeen, mehun nopeasti
menettäessä makunsa ja ravintoarvonsa.
Lisää jonkin verran sitruunaa tai limettimehua
hidastaaksesi prosessia.
Katso alla olevaa taulukkoa ravintoarvojen •
osalta useille eri hedelmille ja vihanneksille.
Hedelmä/ Ravinne Energiaa
vihannes
Omena C-vitamiini 200g = 150kJ (72Cal)
Päärynä Ravintokuituja 150g = 250kJ (60Cal)
Persikka B3-, C- & K-vitamiinit;
Ravintokuituja 150g = 205kJ (49Cal)
Nektariini B3-, C- & K-vitamiinit;
Ravintokuituja 180g = 335kJ (85Cal)
Aprikoosi K-vitamiini;
Ravintokuituja 30g = 85kJ (20Cal)
Meloni A- & C-vitamiinit;
Ravintokuituja;
Foolihappo 200g = 210kJ (50Cal)
Kiwi C- & K-vitamiinit 100g = 100kJ (40Cal)
Ananas C-vitamiini 150g = 245kJ (59Cal)
Viinirypäle B6-, C- & K-vitamiinit 125g = 355kJ (85Cal)
Vadelma C-, Fe-, K- &
Mg-vitamiinit 125g = 130kJ (31Cal)
Mustikka C-vitamiini 125g = 295kJ (70Cal)
Tomaatti A-, C- & E-vitamiinit;
Ravintokuituja;
Foolihappo 1100g = 90kJ (22Cal)
Kurkku C-vitamiini 280g = 120kJ (29Cal)
Porkkana A-, B6- & C-vitamiinit;
Ravintokuituja 120g = 125kJ (30Cal)