Russell Hobbs 25810-56 Ohjekirja

Kategoria
Sandwich makers
Tyyppi
Ohjekirja
38
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät
yttöön liittyt vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan
alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
b Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun vettä sisältävän säiliön lähellä.
Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä ja saattaa
aiheuttaa tulipalovaaran.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
Käytä uunikintaita tai vastaavia.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Virran merkkivalo (punainen)
2. Termostaatin merkkivalo (vihreä)
3. Grillilevyt
4. Virran merkkivalo (punainen)
5. Jalka (alapuolella)
6. Johdon säilytyskoukut (jalassa)
7. Virtakytkin
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pyyhi grillin levyt kostealla liinalla.
Grillisi voi savuta hieman ensimmäisellä käyttökerralla. Tämä on normaalia ja häviää pian.
GRILLIN KALLISTAMINEN/VAAKATASOON ASETTAMINEN
Voit kallistaa grilliä, jotta rasva ja nesteet virtaavat rasvapellille, kun valmistat esimerkiksi pihvejä, lihaa jne.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää grillitasoa esimerkiksi paninien, täytettyjen leipien jne. valmistamiseen tai
käyttäessäsi syvää levyä.
Saat grillin kallistettua laskemalla grillin alla olevan jalan alas (KUVA A). Saat grillin uudelleen vaakatasoon
taivuttamalla jalan takaisin.
39
GRILLINYTTÄMINEN
Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
Liu’uta rasvapelti kahden ohjaimen väliin grillin etuosan alle. Liuuta pelti loppuun asti. Rasvapelti
kerää kaiken rasvan ja nesteet, jotka virtaavat levyiltä valmistuksen aikana.
1. Laita pistoke kiinni pistorasiaan. Siirrä kytkin asentoon I. Virran merkkivalo syttyy.
2. Termostaatin valo palaa, ja syttyy ja sammuu sen mukaan, miten termostaatti pitää lämpötilan.
3. Odota valon sammumista ennen kuin aloitat käytön.
4. Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin.
5. Älä käytä metallisia tai teräviä työkaluja. Ne vaurioittavat tarttumatonta pintaa.
6. Sulje grilli.
7. Odota kunnes ruoka on valmista.
Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia työkaluja.
Sarana soveltuu myös paksuille ja erikoisen muotoisille ruoille.
Grillilevyjen tulee olla täysin vierekkäin ja samalla tasolla epätasaisen grillaustuloksen välttämiseksi.
HOITO JA HUOLTO
Yleinen puhdistaminen
1. Pyyhi laitteen ulkopinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
2. Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
Grillilevyt
Älä käytä voimakkaita tai hankaavia puhdistusaineita, liuottimia, hankaussieniä, teräsvillaa tai
saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näk
hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
Grillilevyjen puhdistamiseen on kaksi tapaa:
Levyjen ollessa vielä kuumia
Käytä asianmukaisia suojia, kuten uunikintaita tai vastaavia, ja ole erittäin varovainen, kun pyyhit
kuumia levyjä (huomaa selvyyden vuoksi, että uunikintaat eivät näy kuvassa B).
1. Irrota grilli sähköverkosta.
2. Käytä taitettua talouspaperia tai kosteaa liinaa, pyyhi levyt jatkuvalla liikkeellä takaa eteen. Tue aina
ylälev, kun pyyhit joko ylä- tai alalevyä (kuva B), jotta vältät laitteen putoamisen.
Levyjen ollessa kylmiä
1. Irrota grilli sähköverkosta ja anna sen jäähtyä kunnolla.
2. Pyyhi levyt kostealla liinalla tai sienellä. Poista pinttynyt lika talouspaperilla, jossa on ripaus
kasviöljyä.
SÄILYTYS
Säästät tilaa kääntämällä tukiläpän alas, kiertämällä johdon säilytyspidikkeiden ympärille ja säilyttämällä
grilli pystyasennossa.
VALMISTUSAJAT JA TURVALLISUUS
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
40
LIHA HUOMAUTUKSIA
AIKA (MIN)
Lihapihvi
Parhaimman tuloksen saat valmistamalla pihvit
huoneenlämpöisinä.
Anna niiden seistä 3–6 min valmistuksen jälkeen.
Puoliraaka 2
Medium 3
Läpikypsä 5 +
Kananrinta Paista kunnes lihan neste on kirkasta.
8-10
Lampaankyljykset
Medium 4-6
Läpikypsä 8
Porsaankyljykset
Paista kunnes lihan neste on kirkasta. Noin 1–2 cm paksu.
5-8
Makkarat Käännä muutamia kertoja
6-10
Jauhelihapihvit Käännä muutamia kertoja
6-10
Pekoni
3-5
KALA
Lohi
3-5
Katkaravut
1-2
Kampela Punakampela, meriantura jne.
2-6
Pyöreä kala Kolja, turska jne.
3-8
Tonnikala/
miekkakala
5-10
VIHANNEKSET
Paprikat
4-6
Munakoiso Viipaloitu
6-8
Parsa
3-4
Kesäkurpitsa Viipaloitu
1-3
Tomaatit Halkaistu
2-3
Sipuli Leikattu lohkoiksi
5-6
Sienet Kokonaiset, laakealakkiset sienet
3-6
MUUT
Halloumi
2-4
Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia kaloille ja äyriäisille ja 3–6 minuuttia lihalle ja
kanalle riippuen valmistettavan ruoan paksuudesta.
Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs 25810-56 Ohjekirja

Kategoria
Sandwich makers
Tyyppi
Ohjekirja