Tefal FZ701015 Ohjekirja

Kategoria
Deep fryers
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

78
Pikaohjeet
Ennen ensimmäistä käyttöä
Avaa kansi - kuva 1 ja nosta salpa kannen irrottamiseksi - kuva 2. Irrota
mittalusikka.
Irrottaaksesi keittoastian nosta keittoastian densijaa kunnes kuulet naksahduksen
- kuva 3.
Irrota tela lukitusvipua nostamalla: laita peukalosi telan kärkeen ja etu- ja
keskisormesi lukitusvivun alle
- kuva 4a.
Kaikki irrotettavat osat voidaan pestä astianpesukoneessa
- kuva 5 tai puhdistaa
hankaamattomalla sienellä ja astianpesuaineella.
Puhdista laitteen alusta kostealla sienellä ja astianpesuaineella.
Kuivaa huolellisesti ennen osien laittamista paikoilleen.
Asettaaksesi telan takaisin vedä lukitusvipu yläasentoon, aseta tela keskelle
keittoastiaa ja työnnä vipu ala-asentoon
- kuva 4b.
Ensimmäisen käytön aikana laite saattaa päästää hajua, mikä on vaaratonta. Haju
ei vaikuta laitteen käyttöön, ja se häviää nopeasti.
Valmistelu
Laita ainekset keittoastiaan, älä ylitä enimmäismäärää ( ks. mittataulukko s. 79-
81).
Lisää rasva
- kuva 7 (ks. mittataulukko s. 79-81).
Irrota kädensija salvastaan ja paina se paikoilleen alas asti
- kuva 8.
Sulje kansi
- kuva 9
.• Noudata aina käyttöohjeessa ja reseptikirjassa ilmoitettuja ainesten ja nesteen
maksimimääriä.
1. Kannen kosketusalue
2. Kansi
3. Kannen lukko
4. Mittalusikka
5. Pyörivän telan lukitus-/avausvipu
(vaaleanharmaa)
6. Enimmäistäyttötaso (ranskalaisille perunoille)
7. Irrotettava pyörivä tela
8. Irrotettava keittoastia
9. Kädensijan avauspainike
10. Keittoastian kädensija
11. Alusta
12. Irrotettava suodatin
13. Kannen avauspainikkeet
14. Päälle/pois -painike (On = päälle, Off = pois)
Laitteen osat
Poista kaikki tarrat ja
pakkauksen osat. Älä
koskaan laita laitetta
veden päälle.
Suosittelemme
ensimmäisen käytön
kestävän vähintään
30 minuuttia.
Toisesta käyttökerrasta
lähtien laitetta voidaan
yttää normaalisti.
Älä koskaan ylitä
irrotettavan
telan osoittamaa
enimmäisrajaa ranskalaisia
valmistaessasi -
kuva 6
.
Älä laske mittalusikkaa
keittoastiaan.
Tärkeää
Keittäminen
• Älä käytä laitetta koskaan tyhjänä.
• Älä täytä astiaa liikaa, noudata suositeltuja määriä.
• Katso ohjekirjan turvaohjeita.
• Noudata käyttöohjeessa ja reseptikirjassa ilmoitettuja ainesten maksimimääriä.
79
Keittämisen aloitus
Paina Päälle/pois -painiketta. Keittäminen alkaa, kun kuuma ilma alkaa kiertää
keittimessä
- kuva 10.
Valmiin ruoan ottaminen laitteesta
Kun keittäminen on päättynyt, pysäytä laitteen toiminta painamalla Päälle/pois -
painiketta
- kuva 10 ja avaa kansi - kuva 1.
Nosta kädensija ja irrota keittoastia
- kuva 11 ja tarjoile välittömästi.
Keittoaika
Keittoajat ovat viitteellisiä ja vaihtelevat ainesten koon, ominaisuuksien, kauden, maun ja mieltymysten sekä
käyttöjännitteen mukaan. Mainittua öljyn määrää voidaan lisätä mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Jos haluat
ranskalaisista erityisen rapeita, lisää keittoaikaa muutamalla minuutilla.
Perunat
Palovammojen
välttämiseksi älä koske
kanteen muualle kuin
kosketusalueelle.
- Kuva
9.
Kun avaat kannen,
laitteen toiminta
pysähtyy.
Keittäminen
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ KEITTOAIKA
Ranskalaiset
normaalikoko
10mm x10mm
Tuoreet 1000 g 1 lusikallinen öljyä 40 - 45 Min
Tuoreet 750 g 3/4 lusikallista öljyä 35 - 37 Min
Tuoreet 500 g 1/2 lusikallista öljyä 28 - 30 Min
Tuoreet 250 g 1/4 lusikallista öljyä 24 - 26 Min
Lohkoperunat
Tuoreet 1000 g 1 lusikallinen öljyä 40 - 42 Min
Pakaste 750 g ei mitään öljyä 14 - 16 Min
Ruskistettavat perunat
Tuoreet 1000 g 1 lusikallinen öljyä 40 - 42 Min
Pakaste 750 g ei mitään öljyä 30 - 32 Min
Perinneranskalaiset Pakaste 750 g ei mitään öljyä 30 - 32 Min
Tikkuperunat Pakaste 750 g ei mitään öljyä 25 - 27 Min
TÄRKEÄÄ: Jotta laite ei vahingoittuisi, noudata aina reseptikirjassa ja käyttöohjeessa ilmoitettuja ainesten ja
nesteen maksimimääriä.
FI
80
Liha ja kana
Jotta lihaan saataisiin makua, öljyyn kannattaa lisätä mausteita (esim. paprikaa, currya, mausteyrttejä, timjamia,
laakerinlehteä).
Muut vihannekset
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ KEITTOAIKA
Kesäkurpitsat Tuoreet viipaleina 750 g 1 lusikallinen öljyä+ 15 cl vettä 25 - 35 min
Paprikat Tuoreet viipaleina 650 g 1 lusikallinen öljyä + 15 cl vettä 20 - 25 min
Sienet Tuoreet lohkoina 650 g 1 lusikallinen öljyä 12 - 15 min
Tomaatit Tuoreet lohkoina 650 g 1 lusikallinen öljyä + 15 cl vettä 10 - 15 min
Sipulit Tuoreet renkaina 500 g 1 lusikallinen öljyä 15 - 25 min
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ KEITTOAIKA
Kana-nugetit
frisch 750 g ei mitään 18 - 20 min
Pakaste 750 g ei mitään 18 - 20 min
Pienet kanankoivet Tuoreet 4–6 ei mitään 30 - 32 min
Suuret kanankoivet Tuoreet 2 ei mitään 30 - 35 min
Kananfilee Tuoreet
6 fileetä (noin
750 g)
ei mitään 10 - 15 min
Kevätrullat Tuoreet 4–8 pientä 1 lusikallinen öljyä 10 - 12 min
Vasikanlihakääryleet Tuoreet 2–6 1 lusikallinen öljyä 15 - 20 min
Lampaankyljykset Tuoreet 2–6 1 lusikallinen öljyä 15 - 20 min
Porsaankyljykset Tuoreet 2–4 1 lusikallinen öljyä 15 - 18 min
Porsaanfilee Tuoreet 2–6 siivua 1 lusikallinen ölj 12 - 15 min
Makkarat Tuoreet 4–8 (salami) ei mitään 10 - 12 min
Jäniksen selkäleike Tuore 2–6 1 lusikallinen öljyä 15 - 20 min
Jauheliha
Tuore 600 g 1 lusikallinen öljyä 10 - 15 min
Pakaste 400 g 1 lusikallinen öljyä 12 - 15 min
Lihapyörykät Pakaste 750 g 1 lusikallinen öljyä 18 - 20 min
81
Kala ja äyriäiset
Jälkiruoat
Valmispakasteet
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ KEITTOAIKA
Friteeratut
mustekalat
Pakaste 300 g ei mitään 12 - 14 min
Made Tuore 500 g 1 lusikallinen öljyä 20 - 22 min
Katkaravut Kypsät 400 g ei mitään 10 - 12 min
Jättiläiskatkaravut Pakaste 300 g (16 palaa) ei mitään 12 - 14 min
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ KEITTOAIKA
Banaanit
viipaleina
500 g (5
banaania)
1 lusikallinen öljyä + 1
lusikallinen fariinisokeria
4 - 6 min
ärös 2 banaania ei mitään 20 - 25 min
Kokonaiset kirsikat enintään 1 000 g
1 lusikallinen öljyä + 1–2 lusikallista
sokeria
12 - 15 min
Mansikat lohkoina enintään 1 000 g 1–2 lusikallista sokeria 5 - 7 min
Omenat puolikkaina 3
1 lusikallinen öljyä + 2 lusikallista
sokeria
10 - 12 min
Päärynät paloiteltuina enintään 1 000 g 1–2 lusikallista sokeria 8 - 12 min
Ananas paloiteltuna 1 1–2 lusikallista sokeria 8 - 12 min
TYYPPI MÄÄRÄ LISÄÄ KEITTOAIKA
Ratatouille Pakaste 750 g ei mitään 20- 22 min
Kala-pannu Pakaste 750 g ei mitään 20 - 22 min
Maalaispannu Pakaste 750 g ei mitään 25 - 30 min
Savoijinpannu Pakaste 750 g ei mitään 20 - 25 min
Carbonara-pannu Pakaste 750 g ei mitään 15 - 20 min
Paella Pakaste 650 g ei mitään 15 - 20 min
Kantonin riisi Pakaste 650 g ei mitään 15 - 20 min
Chili con Carne Pakaste 750 g ei mitään 12 - 15 min
FI
82
Helppo puhdistus
Laitteen puhdistus
Anna laitteen jäähtyä kokonaan ennen puhdistusta.
Avaa kansi
- kuva 1 ja nosta salpa kannen irrottamiseksi - kuva 2.
Irrottaaksesi keittoastian nosta keittoastian densijaa kunnes kuulet naksahduksen
- kuva 3.
Irrota tela nostamalla lukitusvivusta
- kuva 4b.
Irrota irrotettava suodatin ja puhdista se
- kuva 3.
Kaikki irrotettavat osat voidaan pestä astianpesukoneessa
- kuva 5 tai puhdistaa
hankaamattomalla sienellä ja astianpesuaineella.
Puhdista laitteen alusta kostealla sienellä ja astianpesuaineella.
Kuivaa huolellisesti ennen osien laittamista paikoilleen.
Laite on varustettu irrotettavalla keittoastialla: ruskea väri ja raidat, joita saattaa
ilmestyä pitkän käytön jälkeen, eivät haittaa käyttöä.
Takaamme, etkeittoastia on NORMIEN MUKAINEN niiden materiaalien osalta,
jotka joutuvat kosketuksiin ruoka-aineiden kanssa.
Älä koskaan upota
laitetta veteen.
Älä käytä hankaavia
puhdistusaineita tai
välineitä.
Irrotettava suodatin on
puhdistettava
säännöllisesti.
Jotta keittoastia pysyisi
hyvälaatuisena
mahdollisimman kauan,
älä käytä mitään
metallisia ottimia.
83
Jos laite ei toimi kunnolla
Laite ei toimi Laite ei ole kytketty oikein Varmista, että laite on kytketty oikein.
Et ole vielä painanut Päälle/pois -
painiketta.
Paina Päälle/pois -painiketta.
Olet painanut Päälle/pois -painiketta,
mutta laite ei toimi.
Sulje kansi.
Moottori käy, mutta laite ei lämpene. Toimita laite hyväksyttyyn
huoltoliikkeeseen.
Tela ei liiku. Varmista, että se on kunnolla paikoillaan.
Muutoin toimita laite hyväksyttyyn
huoltoliikkeeseen.
Tela ei pysy paikoillaan. Tela ei ole lukitttu. Asettaaksesi telan paikoilleen vedä lukitus-
vipu yläasentoon, aseta tela keskelle keit-
toastiaa ja työnnä vipu ala-asentoon.
Keittotulos ei ole tasalaatuista. Et ole käyttänyt telaa. Laita se paikoilleen.
Aineksia ei ole paloiteltu
samankokoisiksi.
Leikkaa palat samankokoisiksi.
Ranskalaisia ei ole paloiteltu
samankokoisiksi.
Leikkaa ranskalaiset samankokoisiksi.
Tela on oikein paikoillaan, mutta ei liiku. Toimita laite hyväksyttyyn
huoltoliikkeeseen.
Ranskalaiset eivät ole tarpeeksi rapeita. Et käytä ranskalaisiksi soveltuvia
perunoita.
Valitse ranskalaisiksi soveltuvia
perunoita.
Die Kartoffeln wurden nicht ausreichend
gewaschen und getrocknet.
Pese, valuta ja kuivaa perunat hyvin
ennen keittämistä.
Perunoita ei ole pesty ja kuivattu
tarpeeksi huolellisesti.
Pese, valuta ja kuivaa perunat hyvin
ennen keittämistä.
Ranskalaiset ovat liian paksuja. Leikkaa ne ohuemmiksi.Öljyä ei ole
riittävästi. Lisää öljyn määrää (ks.
mittataulukko s. 79-81).
Suodatin on tukossa. Puhdista suodatin.
Ranskalaiset ovat menneet rikki
keittämisen aikana.
Olet käyttänyt uusia perunoita. Vähennä perunoiden määrää 750
grammaan ja säädä keittoaikaa.
Ainekset jäävät keittoastian reunoille. Keittoastia on liian täynnä. Noudata mittataulukossa ilmoitettuja
määriä.
Keittonestettä on valunut laitteen
alustaan.
Tela ei ole paikoillaan tai sen liitoskohta
on viallinen.
Varmista, että tela on oikein
paikoillaan.os ongelma jatkuu, toimita
laite hyväksyttyyn huoltoliikkeeseen.
Laite pitää epätavallisen kovaa
ääntä.
Epäilet häiriötä laitteen moottorin
toiminnassa.
Toimita laite hyväksyttyyn
huoltoliikkeeseen.
ONGELMA SYY RATKAISU
FI
84
Reseptit
Oikeat ranskalaiset
4 HENGELLE
VALMISTUSAIKA 15 min • PAISTOAIKA 40 min
1 kg perunoita (kuoritut ja pestyt),
1 öljyä, suolaa
1 Leikkaa perunat haluamasi paksuisiksi tikuiksi: 8 x 8 mm, 10 x 10 mm tai 13 x 13 mm. Huuhtele leikatut
ranskalaiset perunat runsaalla vedellä, valuta ja kuivaa hyvin.
2 Kaada ranskalaiset ActiFry
®
-laitteeseen. Kaada öljy tasaisesti ranskalaisten päälle.
3 Paista 40 - 45 minuuttia riippuen ranskalaisten paksuudesta.
Kalkkunafilee 3 paprikalla
4 HENGELLE
VALMISTUSAIKA 15 min • PAISTOAIKA 25 min
600 g suikaloitua kalkkunafileetä (1 cm x 3 cm kokoiset suikaleet)
3 siemenistään tyhjennettyä paprikaa (1 punainen, 1 vihreä, 1 keltainen)
1 viipaloitu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
2 oliiviöljyä
½ lasia kanalientä
½ etikkaa
100 ml vettä
suolaa, pippuria
1 Leikkaa paprikat 2 cm vinoneliöiksi. Laita ne ActiFry
®
-laitteeseen sipulin kanssa. Lisää oliiviöljy ja paista 10
minuuttia.
2 Lisää valkosipuli ja paista 5 minuuttia. Mausta.
3 Lisää vihanneksiin kalkkunafileiden suikaleet, kanaliemi, vesi, etikka ja paista 10 - 15 minuuttia.
Katkaravut à la provençale
4 HENGELLE
VALMISTUSAIKA 20 min • PAISTOAIKA 12 min
800 g katkarapuja
1 viipaloitu sipuli
5 hienonnettua valkosipulin kynttä
½ hienonnettu persiljakimppu
3 oliiviöljyä
1 sitruuna
suolaa, pippuria
1 Käytä katkaravut kylmässä vedessä ja kuivaa ne. Peitä lautasella olevat katkaravut valkosipulilla, sipulilla, persiljalla
ja öljyllä. Anna marinoitua 15 minuutin ajan.
2 Paista katkaravut ja marinadi 12 - 15 minuuttia. Kun katkaravut ovat kauniin oranssin värisiä, mausta suolalla ja
pippurilla.
3 Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
85
FI
Paistetut Välimeren vihannekset
4 HENGELLE
VALMISTUSAIKA 10 min • PAISTOAIKA 25 min
1 kesäkurpitsa (200 g)
150 g tuoreita herkkusieniä
1 munakoiso
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
100 ml tomaattimehua
2 valkosipulin kynttä
persilja (muutama oksa)
2 oliiviöljyä
suolaa, pippuria
1 Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi.
2 Laita paloiteltu munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja herkkusienet ActiFry
®
-laitteeseen. Kaada öljy ja paista
15 minuuttia.
3 Survo valkosipuli ja persilja. Lisää ne joukkoon tomaattimehun kanssa. Mausta ja jatka paistamista
10 - 15 minuuttia.
Banaanipannukakut
4 HENGELLE
VALMISTUSAIKA 30 min • PAISTOAIKA 10 min
4 banaania (ei liian kypsää)
20 g kaakaopavun murusia
8 filotaikinalevyä
1 kananmuna
Kastike:
50 g suklaata (70 %)
3 cl maitoa
1 Leikkaa banaanit 1 cm paksuiksi siivuiksi. Leikkaa filolevyt neljään osaan.
2 Laita hyppysellinen kaakaopavun murusia filolevypalan keskelle. Aseta banaanisiivu murusten älle. Sulje
filolevypala kääntämällä kaksi vastakkaista sivua ja sen jälkeen toiset kaksi vastakkaista sivua yhteen. Voitele
kananmunalla. Aseta pannukakut ActiFry
®
-laitteeseen ja paista 10 minuuttia.
3 Kun filolevyt paistuvat, lämmitä maito. Kaada lämmin maito suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Voit
korvata banaanit kiivillä, päärynöillä, ananaksella, mansikoilla…
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110

Tefal FZ701015 Ohjekirja

Kategoria
Deep fryers
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös