12 SF
Useimmat ruuat lämpenevät erittäin
nopeasti mikroaaltouunissa 1000 W:n
teholla. Ateriat lämpenevät
tarjoilulämpötilaan vain muutamassa
minuutissa ja maistuvat vasta paistetuilta.
Tarkista aina, että ruoka on kuumaa ja
lämmitä tarvittaessa lisää.
Yleissääntönä pätee, että kosteat ruuat,
kuten keitot, pataruuat ja lautaselle
asetetut annokset, pitäisi peittää. Älä peitä
koostumukseltaan kuivia ruokia, kuten
leipää, hedelmäpiiraita,lihapiiraita tms.
Sivuilla 14-21 olevissa taulukoissa on
ohjeita suosikkiruokiesi valmistamiseen.
Paras menetelmä riippuu ruuan
koostumuksesta.
Lämmitysmenetelmä (mikroaalto tai
yhdistelmä) riippuu lämmitettävästä ruuasta.
Jos ruoka ei vaadi ruskistamista, lämmitä se
pelkällä mikroaaltoteholla.
Kun lämmität tai kypsennät ruokia, muista,
että ruokaa pitää sekoittaa tai kääntää,
mikäli mahdollista. Näin varmistetaan, että
ruoka kypsyy tai lämpenee tasaisesti sekä
keskeltä että reunoilta.
Lämmitettävä ruoka
Lämmitetyn tai kypsennetyn ruuan tulisi
olla höyryävän kuumaa eli kaikkien
osien pitäisi höyrytä näkyvästi. Jos hyviä
hygieniakäytäntöjä on noudatettu ruuan
valmistuksen ja säilytyksen aikana,
kypsennys tai lämmitys ei aiheuta vaaraa
terveydelle.
Jos ruokaa ei voi sekoittaa, se pitäisi
leikata veitsellä, jotta voidaan tarkistaa, että
ruoka on lämmennyt tasaisesti kaikkialta.
Vaikka valmistajan ohjeita tai Keittokirjan
lämmitysaikoja olisi noudatettu, on silti
tärkeää tarkistaa, että ruoka on lämmennyt
kauttaaltaan. Jos et ole varma asiasta,
aseta ruoka aina takaisin uuniin ja jatka
lämmittämistä.
Jos et löydä taulukosta vastaavaa ruokaa,
valitse samantyyppinen ja -kokoinen ruoka
ja säädä kypsennysaikaa tarvittaessa.
Muista: vaikka leivonnainen olisi haalea
pinnalta, sen sisusta on tulikuuma ja
lämmittää leivonnaisen kauttaaltaan. Älä
ylikuumenna leivonnaisia, sillä ne voivat
palaa helposti täytteen korkean rasva- ja
sokerimäärän takia. Tarkista täytteen
lämpötila ennen nauttimista, jotta et polttaisi
suutasi.
Älä jätä tuotteita ilman valvontaa. Älä lisää
ylimääräistä alkoholia.
Huomautus - Tuttipullot
Maito ja äidinmaidonkorvike
on
ravisteltava
kunnolla ennen
lämmittämistä ja uudelleen
lämmittämisen jälkeen ja nesteen
lämpötila on tarkistettava, ennen
kuin sitä annetaan vauvalle. Neste
pullon yläosassa on huomattavasti
kuumempaa kuin pullon alaosassa.
Pulloa on ravisteltava huolellisesti ja
nesteen lämpötila tarkistettava ennen
käyttöä.
Huomautus
Emme suosittele käyttämään
mikroaaltouunia tuttipullojen
steriloimiseen. Jos käytössäsi on
erityinen mikroaaltouuniin tarkoitettu
sterilointilaite, suosittelemme
toimimaan erityisen varovasti
laitteessa olevan pienen vesimäärän
takia. Noudata aina tarkasti
valmistajan ohjeita.
Lämmitys- ja kypsennysohjeita