Panasonic NNDS596B Käyttö ohjeet

Kategoria
Microwaves
Tyyppi
Käyttö ohjeet
1 SF
Suomi
Mikroaaltouunin toimintaperiaate...................2
Yleisiä ohjeita ............................................ 3-4
Sopivat astiat .................................................5
Mikroaaltotehotasot .......................................6
Grillaus ..........................................................6
Uunikypsennys .......................................... 7-8
Höyrykypsennys ............................................8
Yhdistelmäkypsennys ....................................9
Mikä yhdistelmä kannattaa valita?...............10
Yhdistelmäkypsennys –
astiat ja alustat.............................................11
Lämmitys- ja kypsennysohjeita.............. 12-13
Lämmitys- ja kypsennystaulukot............ 14-21
Höyrykypsennystaulukot..............................21
Vinkkejä mikroaaltouunilla
kypsentämiseen...........................................22
Sulatusohjeet ...............................................23
Sulatustaulukko ..................................... 24-25
Liha ja siipikarja ..................................... 26-31
Kala ....................................................... 32-33
Vihannekset ...........................................34-35
Kypsennystaulukot. .............................36-37
Kananmunat ja juusto ............................... 38
Tärkkelyspitoiset kuivat ruuat
ja vihannekset........................................... 39
Jälkiruuat ja leivonnaiset .......................... 40
Yleisiä ohjeita mikroaaltouunilla
kypsentämisestä ....................................... 41
Perinteinen kypsennys uunissa ................ 41
Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia .........42-43
Ruokaohjeet
Keitot ja alkuruuat ...............................44-46
Kala .....................................................47-49
Liha ......................................................50-52
Vihannekset .........................................53-55
Juusto ....................................................... 56
Kastikkeet ................................................. 57
Jälkiruuat ............................................ 58-60
Leipä ....................................................61-62
Hillot ....................................................63-64
Kiitos, että olet valinnut Panasonic-mikroaaltouunin.
Sisällys
Panasonic-uuni on varustettu
uusimmalla invertteriteknologialla. Tätä
ainutlaatuista tekniikkaa on käytetty
pitkään mikroaaltouuneissa Japanissa,
sillä se parantaa uunin kypsennystehoa
merkittävästi. Järjestelmä vähentää myös
komponenttien määrää, mikä suurentaa
uunin sisäkokoa ja alentaa uunin painoa,
eikä uuni vie myöskään ylimääräistä tilaa
työtasolta.
Tämän kirjan ruokaohjeet on tarkoitettu
esimerkinomaisiksi. Kokonaisaika vaihtelee
ruuan ja astian lähtölämpötilan mukaan.
Tarkista aina ennen ruuan nauttimista, että
ruoka on höyryävän kuumaa.
2 SF
Mikroaaltouunin toimintaperiaate
Mikroaaltoenergiaa on käytetty ruokien
kypsentämiseen ja lämmittämiseen jo
toisen maailmansodan aikana tehdyistä
tutkakokeiluista saakka.
Uunin
sisäosa
Uunin
pohja
Sekoittimen moottori Aaltojen ohjain
Mikroaaltoje
n
sekoitin
Magnetroni
Mikroaaltouunissa magnetroni muuntaa
sähkön mikroaalloiksi. Katso käyttöohjeen
sivulta 25 lisätietoja mikroaaltojen syötöstä
pohjasta.
Heijastuminen
Mikroaallot heijastuvat metalliseinistä ja
luukun metalliristikosta.
Siirto
Tämän jälkeen mikroaallot siirtyvät ruoka-
astian läpi, ja ruuan sisältämät vesimolekyylit
vastaanottavat ne. Kaikki ruuat sisältävät
enenmmän tai vähemmän vettä.
Tärkeitä huomautuksia
Ruuan lämmittämiseen tai
kypsentämiseen käytettävä astia
lämpenee käytön aikana, kun
lämpö johtuu ruuasta astiaan. Siksi
myös mikroaaltouunia käytettäessä
tarvitaan uunikintaita!
Mikroaallot
eivät pysty läpäisemään metallia, ja
siksi metalliastioita ei saa koskaan
käyttää mikroaaltouunissa, kun
ruokaa kypsennetään vain
mikroaalloilla.
Miten mikroaallot kypsentävät
ruuan?
Mikroaallot saavat vesimolekyylit
tärähtelemään, mikä aiheuttaa kitkaa eli
lämpöä. Tämä lämpö puolestaan lämmittää
ruuan. Mikroaallot tehoavat myös rasva-
ja sokerihiukkasiin, joten näitä ainesosia
runsaasti sisältävät ruuat lämpenevät
nopeammin. Mikroaallot voivat läpäistä
vain 4–5 cm:n syvyyteen asti, ja koska
lämpö leviä ruokaan johtumalla kuten
perinteisissäkin uuneissa, ruoka lämpenee
ulkoa sisäänpäin.
Ruokia jotka eivät sovi
kypsennettäväksi pelkästään
mikroaalloilla
Kohokkaat yms., koska tällaisten ruokein
oikea kypsytys edellyttää kuivaa ulkoista
lämpöä. Älä yritä kypsentää tällaisia ruokia
mikroaaltouunissa.
Myöskään upporasvassa paistettavia ruokia
ei voi kypsentää mikroaaltouunissa.
Seisonta-aika
Kun mikroaaltouuni sammutetaan, ruuan
kypsyminen jatkuu lämmön johtumisen
seurauksena – EI MIKROAALTOENERGIAN
SEURAUKSENA. Tästä syystä SEISONTA-
AIKA on erittäin tärkeää mikroaaltouunissa
kypsennettäessä, erityisesti
koostumukseltaan tiiviiden ruokien, kuten
lihan, kakkujen ja lämmitettävien aterioiden
yhteydessä (katso lisätietoja sivulta 3).
Keitetyt kananmunat
Älä keitä kananmunia mikroaaltouunissa.
Raa'at kuoren sisällä olevan kananmunat
voivat räjähtää ja aiheuttaa vakavia
vahinkoja
3 SF
Suomi
Yleisiä ohjeita
Seisonta-aika
Koostumukseltaan tiiviiden ruokien, kuten
lihan, uuniperunoiden ja kakkujen, on
an-
nettava seistä
jonkin aikaa (uunissa tai sen
ulkopuolella) kypsentämisen jälkeen, jotta
lämpö ehtii kypsentää ruuan myös keskeltä.
Kosteuspitoisuus
Monien tuoreiden ruoka-ainesten,
kuten vihannesten ja hedelmien,
kosteuspitoisuus vaihtelee
kauden mukaan. Uuniperunat
ovat siitä hyvä esimerkki. Tästä
syystä kypsennysaikaa voi olla
tarpeen muuttaa vuodenaikojen
mukaan. Riisin ja pastan
kaltaiset kuivat ainekset voivat
kuivua huomattavasti pitkän
säilytyksen aikana, joten niiden
kypsennysaika voi poiketa
hiljattain ostetun tuotteen
kypsennysajasta.
omenoihin, makkaroihin jne.
täytyy tehdä reiät ennen
kypsennystä.
Älä yritä keittää
kuorellisia kananmunia.
Muovikelmu
Muovikelmu auttaa säilyttämään
ruuan kosteuden, ja kelmun alle
muodostuva höyry nopeuttaa
ruuan kypsymistä. Kelmuun
on ennen kypsentämistä
tehtävä reikiä, jotta liika höyry
pääsee poistumaan. Muista
irrottaa muovikelmu varovasti
astian päältä, koska kelmun
alle muodostunut höyry
on erittäin kuumaa. Käytä
aina muovikelmua, jonka
pakkauksessa on merkintä siitä,
että tuote on mikroaaltouunin
kestävä. Käytä kelmua aina
vain ruuan peittämiseen. Älä
vuoraa astioita muovikelmulla.
Älä peitä muovikelmulla
ruokia, jotka kypsennetään
grillissä, uunissa
tai
yhdistelmäkypsennyksellä.
Rei'itys
Joidenkin ruokien nahka tai
kalvo voi aiheuttaa höyryn
muodostumista kypsennyksen
aikana. Tällaisiin ruokiin on
tehtävä reikiä tai osa nahasta
tulee kuoria pois ennen
kypsennystä, jotta höyry
pääsee poistumaan tuotteesta.
Kananmuniin, perunoihin,
Paisti
Anna seisoa alumiinifolioon kiedottuna
15 minuuttia.
Ruoka-annokset lautasella
Anna seistä 2-3 minuuttia.
Vihannekset
Keitettyjen perunoiden tulee seistä
1-2 minuuttia, mutta useimmat muut
vihannekset voi tarjoilla välittömästi.
Jos ruokaa ei hauduteta seisonta-ajan
jälkeen, aseta se takaisin uuniin ja anna
kypsyä vielä jonkin aikaa.
Sulatus
On tärkeää, että ruuan annetaan seistä
riittävän kauan, jotta se sulaa kunnolla.
Seisonta-aika voi vaihdella esimerkiksi
vadelmien 5 minuutista paistin 1-2 tuntiin.
Katso lisätietoja sivuilta 23-25.
Jos ruoka ei
seisottuaan
ole vielä
kypsää, siirrä se takaisin uuniin ja jatka
kypsentämistä.
Uuniperunat
Kiedo alumiinifolioon, kun olet
ensin kypsentänyt niitä pelkässä
mikroaaltouunitilassa. Anna seistä
5 minuuttia. Jos kypsennät uuniperunat
yhdistelmätilassa
, niiden ei tarvitse antaa
seistä.
Kala
Anna seistä 2-3 minuuttia.
Kanamunia sisältävät ruuat
Anna seistä 1-2 minuuttia.
Esikypsennetyt einekset
Anna seistä 2-3 minuuttia.
4 SF
Yleisiä ohjeita
Astian koko
Noudata ruokaohjeessa annettua
astian kokoa, sillä astian
koko vaikuttaa kypsennys-
ja lämmitysaikoihin. Sama
ruokamäärä kypsyy ja lämpenee
nopeammin isompaan astiaan
levitettynä.
Määrä
Pienet määrät kypsyvät isoja
nopeammin, ja pienet ateriat
lämpenevät isoja annoksia
nopeammin.
Välit
Ruoka kypsyy nopeammin ja
tasaisemmin, jos osat asetellaan
erilleen toisistaan.
Älä koskaan
pinoa ruokaa päällekkäin.
Muoto
Tasaiset muodot kypsyvät
tasaisesti. Mikroaaltouunissa
ruoka kypsyy paremmin
pyöreässä astiassa kuin
neliskulmaisessa.
Tiiviys
Porous airy foods heat more
quickly than dense heavy
foods.
Peittäminen
Peitä ruoka mikroaaltouunin
kestävällä muovikelmulla
tai kannella. Peitä kala,
vihannekset, pataruuat ja
keitot. Älä peitä kakkuja,
kastikkeita, uuniperunoita tai
leivonnaisia. Katso lisätietoja
kypsennystaulukoista ja
ruokaohjeista.
Asettelu
Erillisistä osista koostuvat ruuat,
kuten kananpalat tai kyljykset,
tulee asetella astiaan paksumpi
puoli ulospäin.
Valmistusaineet
Rasvaa, sokeria tai suolaa
sisältävät ruuat lämpenevät
erittäin nopeasti. Leivonnaisen
täyte voi olla paljon kuumempaa
kuin sen kuori. Nauti lämmitettyjä
leivonnaisia varovasti.
Älä
ylikuumenna, vaikka leivonnainen
ei vaikuttaisikaan olevan kovin
kuuma.
Alkulämpötila
Mitä kylmempää ruoka on, sitä
kauemmin sen lämmittäminen
kestää. Jääkaappikylmien
ruokien lämmittäminen
kestää kauemmin kuin
huoneenlämpöisten ruokien
lämmittäminen. Ruuan sopiva
alkulämpötila ennen kypsennystä
on 5–8 °C.
Kääntäminen ja
sekoittaminen
Jotkin ruuat pitää kääntää
kypsennyksen aikana. Liha-
ja kanaruuat tulee kääntää
kypsennyksen puolivälissä.
Nesteet
Kaikki nesteet pitää sekoittaa
ennen lämmitystä sekä
lämmityksen
aikana
ja sen
jälkeen. Erityisesti vettä pitää
sekoittaa ennen lämmittämistä ja
sen aikana, jotta ylikiehuminen
voitaisiin välttää. Älä lämmitä
nesteitä, jotka on keitetty jo
aiemmin.
Älä ylikuumenna.
Ruuan tarkistaminen
Ruokaa on hyvä tarkistaa
kypsennyksen aikana ja sen
jälkeen, vaikka käytetäänkin
automaattista ohjelmaa
(ruokaa
tarkistetaan aivan samalla
tavalla kuin tavallisessa uunissa
kypsennettäessä). Pane ruoka
tarvittaessa takaisin uuniin ja
jatka kypsentämistä, kunnes se
on täysin kypsää.
Puhdistus
Mikroaallot vaikuttavat ruuan
hiukkasiin, joten uuni on
pidettävä aina puhtaana.
Poista pinttyneet ruokatahrat
erityisellä mikroaaltouunin
puhdistussuihkeella. Suihkuta
puhdistusainetta pehmeään
liinaan ja pyyhi uuni aina
kuivaksi puhdistuksen jälkeen.
Vältä muoviosia ja luukun
aluetta. Puhdistusainetta ei saa
suihkuttaa suoraan uunitilaan.
5 SF
Suomi
Sopivat astiat
Astia
Kypsennys
mikro-
aalloilla
Kypsennys
grilla-
amalla
Kypsennys
kierto-
ilmalla
Kypsennys
höyry
Yhdis
telmäkäyttö
(Mikroaalto ja
Grillaus,
Höyry ja
Mikroaalto,
Höyry ja
Grillaus,
Höyry ja Uuni)
Kuumuuden-
kestävät
lasiastiat

Mikroaaltouu-
nin kestävät
muoviastiat

Kuumuu-
denkestävät
posliini-
ja keramiik-
ka-astiat
Älä käytä astioita,
joissa on
metallireunus
tai -kuviointi tai
kannuja
tai mukeja, joissa
on liimatut
kahvat.

Kuumuutta
kestävät
posliini-, savi-
ja kiviastiat

Folio, metalli-
astiat

Korit, puiset
materiaalit,
punoskorit

Muovikelmu

Alumiinifolio
Pieniä
alumiinifolion
paloja voi
käyttää
ruuan
suojaamiseen
ylikuumenemiselta
kypsennyksen tai
sulatuksen aikana.
Varmista, että
folio ei pääse
koskettamaan
uunin
sivuseiniä tai
yläosaa.

6 SF
Uunin grilli ruskistaa ja paistaa rapeiksi
monia erilaisia ruokia.
Uunissa on kolme grilliasetusta:
1 painallus: grillaus 1 1200 W
2 painallusta: grillaus 2 850 W
3 painallusta: grillaus 3 650 W
4 painallusta: Panacrunch 1200 W +
(Grillaus 1 + Mikroaalto) 440 W
Katso lisätietoja Panacrunch-tilasta
käyttöohjeen sivulta 27-28.
Aseta grillattava ruoka neliskulmaiselle
Panacrunch-paistoalustalle uunin ylä- tai
alatasolle. Grillattava ruoka pitää yleensä
kääntää grillausajan puolivälissä.
Älä koskaan peitä ruokia grillauksen
aikana.
Vain grillaus -ohjelman aikana ei käytetä
mikroaaltotehoa.
Mikroaaltotehotasot
Huomautus
(*) JAKSOITTAINEN SULATUS (sis. automaattisen seisonta-ajan, katso lisäohjeet
sivulta 23).
Grillaus
Varoitus
Alustat, astiat ja uuni ovat erittäin kuumia. Käytä uunikintaita.
Likimääräiset grillausajat (grillaus 1, ei esikuumennusta)
Ensimmäinen
puoli
Toinen
puoli
Paikka uunissa
Grillikylki 450 g 18-20 min. noin 10-15 min. Alatasolla
Makkarat 350 g (6 kpl) 6-8 min. noin 3-5 min. Ylätasolla
Yksi kanankoipi 250 g 13-15 min. 13-15 min. Alatasolla
Kaksi
paahtoleipäviipaletta 50 g
3-5 min. 2-3 min. Ylätasolla
Tehotaso Käyttötarkoitus
1000 W
Aterioiden ja kastikkeiden lämmittäminen sekä kalan, vihannesten, kastikkeiden
ja säilykkeiden kypsentäminen.
270 W (*) Pakastettujen ruokien sulattaminen.
600 W
Paistaminen, munapohjaisten kastikkeiden ja sokerikakkujen kypsentäminen,
maidon lämmittäminen.
440 W
Kanan, pataruokien ja piiraiden kypsentäminen ja lämmittäminen.
300 W
Muhennosten, pataruokien, riisipuuron, hedelmäkakkujen ja munapohjaisten
kiisselien kypsentäminen.
100 W
Voin, juuston, hedelmien tai jäätelön lämmittäminen sekä pääruokien
pitäminen lämpimänä.
7 SF
Suomi
Uunikypsennyksellä voidaan laittaa
ruokaa sekä ylä- että alalämmöllä yhtä
aikaa. Uunikypsennystilassa ei käytetä
mikroaaltoja. Siksi voit käyttää mitä tahansa
metalliastioita tai kuumuutta kestäviä
astioita. Huom: tässä uunissa ei voi valita
40–100 °C:n lämpötiloja, joita ei käytetä
perinteisessä ruuanlaitossa.
Esilämmitys
Parhaan tuloksen lihaa ja leivonnaisia
valmistaessasi saat, kun esilämmität uunin.
Älä avaa uunin luukkua esilämmityksen
aikana. Varmista, ettei uunissa ole
tarvikkeita esilämmityksen aikana.
Tarvikkeet
Voit kypsentää ruokaa suoraan
neliskulmaisella Panacrunch-paistoalustalla
uunin ala- tai ylätasolla. Voit myös käyttää
tavanomaisia metallisia uunivuokia ja -astioita
neliskulmaisen Panacrunch-paistoalustan
päällä uunin alatasolla. Älä aseta vuokia
ja astioita suoraan uunin pohjalle, kun
valmistat ruokaa uunikypsennyksellä.
Suositellaan voitaikinaleivonnaisten, keksien,
kääretorttujen, briossien, sokerikakkujen,
pizzojen ja torttujen valmistamiseen.
Huom:
Älä aseta neliskulmaiselle
Panacrunch-paistoalustalle yli 3,2 kg
painavia astioita tai ruoka-aineksia.
Varoitus
Alustat, astiat ja uuni ovat erittäin kuumia. Käytä uunikintaita.
Uunikypsennys
8 SF
Uunikypsennys
Huomautus
Yllä oleva taulukko koskee vain kiertoilmalämmitystä, eikä sen tietoja voi käyttää
yhdistelmäkypsennystä varten.
Höyrykypsennys
Huomautus
Katso käyttöohjeen sivulta 34-35 lisätietoja höyryn lisäyksestä.
Valittavana on kolme eri kypsennystehoa.
Käytä höyrykypsennystä vihannesten,
kalan, kanan ja riisin valmistukseen.
Uunissa on 3 höyrykypsennysasetusta:
1 painallus höyry 1
2 painallusta höyry 2
3 painallusta höyry 3
Astiat ja alustat
Aseta ruoka suoraan uunin alustalle
uunin ylätasolle höyrykypsennystä
varten. Suurikokoisemmat ruoka-
ainekset kypsennetään uunin alatasolla.
Höyrytyksessä irtoava neste kertyy tippa-
alustaan. (katso käyttöohjeen sivua 33).
Varoitus
Uuni ja tarvikkeet ovat erittäin kuumia. Käytä uunikintaita.
Kun otat ruokaa tai tarvikkeita pois uunista, sen yläosasta voi tippua kuumaa vettä.
Kun avaat uunin luukun, uunista voi tulvahtaa höyryä. Jos uunissa on höyryä, älä
ota sieltä mitään ulos suojaamatta käsiäsi! Palovammojen vaara! Käytä uunikintaita.
Ole varovainen, kun irrotat tippa-alustan.
Pyyhi mahdolliset vesipisarat uunin vasemmalta puolelta. Vesipisaroiden muodos-
tuminen on aivan normaalia.
Taso Lämpötila (°C) Esivalmistetut ruuat (esilämmitetty uuni)
Alhainen
40 °C Leipä- ja pizzataikinan kohotuslämpötila.
120 °C-130 °C-140 °C Liha ja kalapateet, ruukussa kypsennettävä liha, kuivattavat yrtit.
Keskitaso
150 °C-160 °C Paistetut munat, hedelmäkakut, macaronsit.
170 °C-180 °C
Tortut, kiisselit, keksit, sokerikakut, pikkuleivät, valkoinen liha,
hitaasti kypsennettävä tai haudutettava liha.
Korkea
190 °C-200 °C-210 °C Kuivakakut, gratiinit, kokonaiset kalat, savariinit.
220 °C
Linturuuat, sämpylät, pizzat, voitaikinaleivonnaiset,
hedelmäleivonnaiset.
9 SF
Suomi
Mitä yhdistelmäkypsennys
tarkoittaa?
Yhdistelmäkypsennyksessä perinteisiin
kypsennysmenetelmiin lisätään
mikroaaltoteho, jolloin tuloksena on
perinteisesti kypsennetyn ruuan maku ja
nopeampi kypsennysaika.
Miten se toimii?
Noudata käyttöohjeen sivuilla 36-39
annettuja ohjeita.
Varoitus!
Valitse kypsennysmenetelmät oikeassa
järjestyksessä. Tässä kirjassa kuvatut
yhdistelmäkypsennysmenetelmät on
ilmoitettu siinä järjestyksessä, jossa ne
voi valita. Näet käytettävän lämpötilan
koskettamalla uunipainiketta kypsennyksen
aikana. Voit muuttaa lämpötilaa painamalla
uunipainiketta, kun lämpötila näkyy
näytössä. Mikroaaltotehoa ei voi muuttaa
yhdistelmäkypsennyksen aikana.
Milloin esilämmitystä käytetään?
Hitaasti kypsyvien, kiehutettavien
isokokoisten lihapalojen, kanan, useimpien
kakkujen, piirakoiden ja gratiinien kypsennys
ei vaadi uunin esilämmitystä. Uuni pitää
esilämmittää, kun käytetään lyhyitä
kypsennysaikoja, kuten kypsennettäessä
pieniä lihapaloja (kypsennysaika alle 20
minuuttia), piirakoita, torttuja tai voitaikinasta
tai taikinasta valmistettuja jälkiruokia. Jos
yhdistelmäkypsennyksessä käytetään
vain grillausta, uunia ei saa eikä voi
esilämmittää. Uuni on sisältä perinteisiä
uuneja pienempi, joten ole erityisen
varovainen, ettet polta itseäsi, kun asetat
astioita uuniin.
Kypsennys esilämmityksellä.
Esilämmitystä voi käyttää vain höyry- ja
uunikypsennystoiminnoissa. Valitse
yhdistelmäkypsennys ja paina sitten
käynnistyspainiketta ennen kypsennysajan
syöttämistä. Esilämmitys suoritetaan
ilman mikroaaltoja. Varmista, ettei
uunissa ole astioita eikä paistoalustaa
esilämmityksen aikana. Kun uuni
saavuttaa vaaditun lämpötilan, kuuluu kolme
merkkiääntä ja näytöllä vilkkuu P-kirjain.
Aseta astia uuniin (älä kosketa pysäytys-/
peruutuspainiketta), valitse kypsennysaika
ja paina käynnistyspainiketta. Ellet tee näin,
uuni ylläpitää lämpötilan 30 minuutin ajan ja
sammuu sitten itsestään.
Kypsennys ilman esilämmitystä
Valitse yhdistelmäkypsennys, näytä
kypsennysaika ja paina sitten.
käynnistyspainiketta.
Yhdistelmäkypsennys
10 SF
Yhdistel-
mäkypsennys
Uuniky-
psennys
Gril-
laus
Höyry Mikroaalto
Suositeltavat
käyttökohteet
Tarvikkeet/Astiat
Grilli +
Mikroaalto
(ei
esilämmitystä)
-
1, 2
tai 3
-
440 W,
300 W tai
100 W
Liha tai
kasvisgratiinit,
kuorrutukset,
grillattu liha.
Suoraan uunin
pohjalle astiassa,
joka kestää
mikroaaltoja ja
kuumuutta.
Panacrunch
-
1, 2
tai 3
-
440 W,
300 W tai
100 W
Pizzat,
perunapakasteet,
leivitetyt ruuat,
pienet
leivonnaiset.
Neliskulmainen
Panacrunch-
paistoalusta ylä- tai
alatasolla.
Höyry +
Mikroaalto
--
1, 2
tai 3
440 W,
300 W tai
100 W
Kala,
vihannekset,
kana, riisi ja
perunat.
Suoraan uunin
pohjalle astiassa,
joka kestää
mikroaaltoja ja
kuumuutta.
Grillaus + Höyry -
1, 2
tai 3
1, 2
tai 3
-
Gratiinit, kebabit,
kokonaiset kalat,
esikypsennetyt
leivät,
kananpalat.
Neliskulmainen
Panacrunch-
paistoalusta ylä- tai
alatasolla.
Uuni + Höyry
100 °C
-
220 °C
-
1, 2
tai 3
-
Gratiinit, kebabit,
kakut, sämpylät,
kokonaiset kalat.
Neliskulmainen
Panacrunch-
paistoalusta ylä- tai
alatasolla.
Mikä yhdistelmä kannattaa valita?
11 SF
Suomi
Useimpien ruokaohjeiden kohdalla on
parasta käyttää astioita, jotka ovat sekä
mikroaaltouunin että kuumuuden
kestäviä (Pyrex® tai uunin kestävä posliini).
Jos havaitset kipinöitä, sammuta uuni
ja jatka kypsentämistä kiertoilmalla tai
vaihda astiaa, jos mahdollista.
Älä käytä posliiniastioita, joissa on
kullattu tai hopeoitu koristelu. Ne voivat
aiheuttaa kipinöitä, jolloin koristelu voi
vaurioitua.
Älä käytä muovikelmua
yhdistelmäkypsennyksen aikana
edes vuoan sisäosan vuoraamiseen.
Esimerkkejä astioista ja alustoista:
Yhdistelmäkypsennys – astiat ja alustat
Höyry + Mikroaalto
Suoraan uunin pohjalle astiassa, joka
kestää mikroaaltoja ja kuumuutta.
Uuni + Höyry
Neliskulmainen Panacrunch-paistoalusta
alatasolla.
Grilli + Mikroaalto
Suoraan uunin pohjalle astiassa, joka
kestää mikroaaltoja ja kuumuutta.
Panacrunch
Neliskulmainen Panacrunch-paistoalusta
ylätasolla.
Grilli + Höyry
Neliskulmainen Panacrunch-paistoalusta
alatasolla.
12 SF
Useimmat ruuat lämpenevät erittäin
nopeasti mikroaaltouunissa 1000 W:n
teholla. Ateriat lämpenevät
tarjoilulämpötilaan vain muutamassa
minuutissa ja maistuvat vasta paistetuilta.
Tarkista aina, että ruoka on kuumaa ja
lämmitä tarvittaessa lisää.
Yleissääntönä pätee, että kosteat ruuat,
kuten keitot, pataruuat ja lautaselle
asetetut annokset, pitäisi peittää. Älä peitä
koostumukseltaan kuivia ruokia, kuten
leipää, hedelmäpiiraita,lihapiiraita tms.
Sivuilla 14-21 olevissa taulukoissa on
ohjeita suosikkiruokiesi valmistamiseen.
Paras menetelmä riippuu ruuan
koostumuksesta.
Lämmitysmenetelmä (mikroaalto tai
yhdistelmä) riippuu lämmitettävästä ruuasta.
Jos ruoka ei vaadi ruskistamista, lämmitä se
pelkällä mikroaaltoteholla.
Kun lämmität tai kypsennät ruokia, muista,
että ruokaa pitää sekoittaa tai kääntää,
mikäli mahdollista. Näin varmistetaan, että
ruoka kypsyy tai lämpenee tasaisesti sekä
keskeltä että reunoilta.
Lämmitettävä ruoka
Lämmitetyn tai kypsennetyn ruuan tulisi
olla höyryävän kuumaa eli kaikkien
osien pitäisi höyrytä näkyvästi. Jos hyviä
hygieniakäytäntöjä on noudatettu ruuan
valmistuksen ja säilytyksen aikana,
kypsennys tai lämmitys ei aiheuta vaaraa
terveydelle.
Jos ruokaa ei voi sekoittaa, se pitäisi
leikata veitsellä, jotta voidaan tarkistaa, että
ruoka on lämmennyt tasaisesti kaikkialta.
Vaikka valmistajan ohjeita tai Keittokirjan
lämmitysaikoja olisi noudatettu, on silti
tärkeää tarkistaa, että ruoka on lämmennyt
kauttaaltaan. Jos et ole varma asiasta,
aseta ruoka aina takaisin uuniin ja jatka
lämmittämistä.
Jos et löydä taulukosta vastaavaa ruokaa,
valitse samantyyppinen ja -kokoinen ruoka
ja säädä kypsennysaikaa tarvittaessa.
Muista: vaikka leivonnainen olisi haalea
pinnalta, sen sisusta on tulikuuma ja
lämmittää leivonnaisen kauttaaltaan. Älä
ylikuumenna leivonnaisia, sillä ne voivat
palaa helposti täytteen korkean rasva- ja
sokerimäärän takia. Tarkista täytteen
lämpötila ennen nauttimista, jotta et polttaisi
suutasi.
Älä jätä tuotteita ilman valvontaa. Älä lisää
ylimääräistä alkoholia.
Huomautus - Tuttipullot
Maito ja äidinmaidonkorvike
on
ravisteltava
kunnolla ennen
lämmittämistä ja uudelleen
lämmittämisen jälkeen ja nesteen
lämpötila on tarkistettava, ennen
kuin sitä annetaan vauvalle. Neste
pullon yläosassa on huomattavasti
kuumempaa kuin pullon alaosassa.
Pulloa on ravisteltava huolellisesti ja
nesteen lämpötila tarkistettava ennen
käyttöä.
Huomautus
Emme suosittele käyttämään
mikroaaltouunia tuttipullojen
steriloimiseen. Jos käytössäsi on
erityinen mikroaaltouuniin tarkoitettu
sterilointilaite, suosittelemme
toimimaan erityisen varovasti
laitteessa olevan pienen vesimäärän
takia. Noudata aina tarkasti
valmistajan ohjeita.
Lämmitys- ja kypsennysohjeita
13 SF
Suomi
Tölkkiruuat
Poista ruoka tölkistä ja pane se sopivaan
astiaan ennen lämmittämistä.
Keitot
Käytä kulhoa ja sekoita ennen
lämmittämistä ja vähintään kerran
lämmityksen aikana sekä lopussa.
Pataruuat
Sekoita lämmityksen puolivälissä ja lopussa.
Ruoka-annokset lautasella
Makuja on monia, ja lämmitysaika
määräytyy aterian sisältämien ruokien
perusteella. Koostumukseltaan kiinteät
ruuat, kuten perunamuusi, tulee levittää
lautaselle riittävästi. Jos kastiketta on
runsaasti, lämmitys saattaa kestää hieman
pidempään. Aseta koostumukseltaan
kiinteämmät ruuat lautasen ulkoreunalle.
Keskikokoisen annoksen lämmitys kestää
noin 4-7 minuuttia 1000 W:n teholla.
Lämmitys- ja kypsennysohjeita
14 SF
Lämmitys- ja kypsennystaulukot
Ruoka
Paino/
Määrä
Tehotaso
Kypsenny-
saika (noin)
Ohjeet
Kevyet ateriat ja välipalat
Croque-monsieur
-leipä
150
g
(1 kpl)
G1 + 300 W 5-6 min
Aseta neliskulmainen Panacrunch-
paistoalusta alatasolle. Käännä, kun
leipä on kullanruskea.
300
g
(2 kpl)
G1 + 300 W 6-8 min
Croque monsieur
-leipä (jäinen)
150
g
(1 kpl)
G1 + 440 W 7-8 min
Aseta neliskulmainen Panacrunch-
paistoalusta alatasolle Käännä,
kun leipä on kullanruskea.
Juustocroisantti
110
g
(1 kpl)
G1 + 300 W 3-4 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Juustocroisantti
(jäinen)
110
g
(1 kpl)
G1 + 440 W 4-6 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Hot dog
140
g
(1 kpl)
G1 + 300 W 5-6 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Hot Pocket
(jäinen)
115
g
(2 kpl)
G1 + 440 W 6-8 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Anna seistä 2 minuuttia.
Lihapiirakka
(jäinen)
140
g
(1 kpl)
G3 + 440 W 11-13 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Anna seistä 2 minuuttia.
360
g
(2 kpl)
G3 + 440 W 16-18 min
Kinkku-juustopasteija
150
g
(1 kpl)
G1 + 440 W 5-7 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Kinkku-juustopasteija
(jäinen)
150
g
(1 kpl)
G2 + 440 W 10-12 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Anna seistä 2 minuuttia.
Kanatäytteinen
voitaikinaleivon-
nainen
100
g
(6 kpl)
G2 + 300 W 4-5 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle alatasolle. Anna
seistä 2 minuuttia.
200
g
(12 kpl)
G2 + 300 W 5-6 min
Pienet
voitaikinaleivonnaiset
(kypsennystä varten)
(jäinen)
325
g
(20 kpl)
190 °C 25-27 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Täyteleivonnainen
(jäinen)
290
g
(20 kpl)
G2 + 440 W 6-8 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Pienet
lotaikinaleivonnaiset
(jäiset)
180
g
(12 kpl)
190 °C 16-17 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Pienet
juustoleivonnaiset
(kypsennystä varten)
(jäiset)
280
g
190 °C 23-25 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Blinit
60
g
(8 kpl)
G1 + 100 W
1 min 30 s -
2 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Käännä kypsentämisen
puolivälissä.
G = grillikypsennys
15 SF
Suomi
Lämmitys- ja kypsennystaulukot
Ruoka
Paino/
Määrä
Tehotaso
Kypsenny-
saika (noin)
Ohjeet
Kevyet ateriat ja välipalat
Blinit
(jäiset)
60
g
(8 kpl)
G1 + 440 W
ja sen jälkeen
G1
1 min
ja sen
jälkeen
3 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Käännä kypsentämisen puolivälissä.
Kevätkääryleet
240
g
(4 kpl)
G1 + 100 W 10-11 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Kevätkääryleet
(jäiset)
240
g
(4 kpl)
G2 + 440 W 10-11 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Samosat
180
g
(4 kpl)
G2 + 300 W 6-7 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Käännä kypsentämisen puolivälissä.
Samosat (jäiset)
180
g
(4 kpl)
G2 + 440 W 7-8 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Käännä kypsentämisen puolivälissä.
Samosat
kasvistäytteellä
250
g
(2 kpl)
G2 + 300 W 7-8 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Käännä kypsentämisen puolivälissä.
Samosat
kasvistäytteellä
(jäiset)
250
g
(2 kpl)
G2 + 440 W 9-10 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Käännä kypsentämisen puolivälissä.
Juustotäytteiset
uuniperunat
225
g
(1 kpl)
600 W
5-6 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
500
g
(2 kpl)
8-9 min
Juustotäytteiset
uuniperunat (jäiset)
225
g
(1 kpl)
600 W
7-8 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
500
g
(2 kpl)
10-12 min
Makkarasämpylä
160
g
(1 kpl)
G1 + 440 W
6-7 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
260
g
(4 kpl)
6-7 min
Makkarasämpylä
(jäinen)
160
g
(1 kpl)
G1 + 440 W
8-9 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
260
g
(6 kpl,
pieniä)
11-13 min
Munakas,
sipulimunakas,
espanjalainen
munakas
160
g
(1 kpl)
G1 + 440 W
6-8 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Käännä kypsennyksen puolivälissä.
500
g
(1 kpl)
8-9 min
Munakas,
sipulimunakas,
espanjalainen
munakas (jäinen)
500
g
(1 kpl)
G1 + 440 W 17-18 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Käännä kypsennyksen puolivälissä.
Quiche
400
g
(1 kpl)
G2 + 300 W 12-13 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
G = grillikypsennys
16 SF
Lämmitys- ja kypsennystaulukot
Ruoka
Paino/
Määrä
Tehotaso
Kypsenny-
saika (noin)
Ohjeet
Kevyet ateriat ja välipalat
Quiche-piiras (jäinen)
400
g
(1 kpl)
G2 + 440 W 14-16 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle. Anna
seistä 5 minuuttia.
Kasvispiirakka
400
g
(1 kpl)
G2 + 300 W 12-13 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Juustokakku (jäinen)
400
g
(1 kpl)
G2 + 440 W 16-18 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Tarte ambee
(pekoni-kerma-
sipulipiirakka)
170
g
(1 kpl)
G2 + 300 W
8-9 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle. Anna
seistä 2 minuuttia.
330
g
(1 kpl)
12-13 min
Tarte ambee
(pekoni-kerma-sipuli-
piirakka) (jäinen)
170
g
(1 kpl)
G2 + 440 W
14-15 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle. Anna
seistä 2 minuuttia.
330
g
(1 kpl)
15-18 min
Focaccia
300
g
(1 kpl)
G1 + Höyry 1 7-8 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Focaccia (jäinen)
300
g
(1 kpl)
440 W ja sen
jälkeen G1 +
Höyry 1
5 min ja sen
jälkeen
8–9 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Gratiinit
(valkosipuliperunat,
moussaka, lasagne,
tartiette, paimenen
piiras,
makaronilaatikko)
350
g
G2 + 440 W 9-10 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
800
g
G1 + 440 W 12-13 min
1
kg
G1 + 440 W
ja sen jälkeen
G1
14-15 min
ja sitten
5 min
1.3
kg
G1 + 440 W
ja sen jälkeen
G1
16-17 min
ja sitten
5 min
Kasvisgratiini (lihan
kanssa tai ilman
lihaa), gratinoidut
täytetyt tomaatit
300
g
G1 + 440 W
ja sen jälkeen
G1
5-6 min
ja
sitten
5 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle
400
g
7-9 min
ja
sitten
5 min
1
kg
15-16 min
ja
sitten
5 min
Täytetyt sienet
400
g
(4
kpl
)
G2 + 300 W 13-15 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Täytetyt munakoisot
460
g
(2
kpl
)
G1 + 440 W 7-8 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
Kala
valkoviinikastikkeen
kera (jäinen)
440
g
(3
kpl
)
600 W 10-12 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Käännä kypsentämisen
puolivälissä.
Kampasimpukat
200
g
(12
kpl
)
G1 + 300 W 5-7 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
G = grillikypsennys
17 SF
Suomi
Lämmitys- ja kypsennystaulukot
Ruoka
Paino/
Määrä
Tehotaso
Kypsenny-
saika (noin)
Ohjeet
Lisukkeet
Tärkkelyspitoinen
ruoka
200
g
600 W 2-3 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle.
Ranskalaiset perunat,
lohkoperunat,
röstiperunat, paahde-
tut perunalohkot ja
muut perunaruuat
300
g
220
°
C 13-15 min
Esilämmitä uuni. Aseta
neliskulmaiselle Panacrunch
-paistoalustalle uunin ylätasolle.
Käännä kypsennyksen puolivälissä.
Vihannekset
100
g
1000 W
1 min-
1 min 30 s
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsennyksen
puolivälissä.
200
g
1-2 min
Perunasose
500
g
1000 W 5-6 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsennyksen
puolivälissä.
Kasvissose
200
g
1000 W
1-2 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsennyksen
puolivälissä.
500
g
4-5 min
Kasvissose (jäinen)
200
g
1000 W
3-5 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsennyksen
puolivälissä.
500
g
8 min
Riisi (ja 30 ml kylmää
vettä)
200
g
1000 W
1 min 30 s-
2 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsennyksen
puolivälissä.
500
g
3 min 30 s-
4 min
Spagetti kastikkeen
kera
200
g
1000 W
2-3 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsennyksen
puolivälissä.
500
g
4 min
1
kg
7-8 min
Spagetti kastikkeen
kera (jäinen)
1
kg
1000 W 16- 18 min
Liha ja kala
Säilötyt ankankoivet
420
g
G2 +
300 W
11-12 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
Ranskalainen
makkara-papupata
500
g
440 W 10-11 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle.
Leivitetty kalalee
(jäinen)
130
g
(1
kpl
)
G2 + 440 W 9-10 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Leivitetty kalalee
160
g
G2 + 440 W 6-8 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
G = grillikypsennys
18 SF
Lämmitys- ja kypsennystaulukot
Ruoka
Paino/
Määrä
Tehotaso
Kypsenny-
saika (noin)
Ohjeet
Kypsennetyt lihapalat
Jauhelihapihvi
65
g
600 W
1 min-
1 min 30 s
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle.
Valkoinen liha
130
g
(2
kpl
)
600 W
1 min 30 s -
2 min
Punainen liha
130
g
(3
kpl
)
440 W
1 min-
1 min 30 s
Kanankoipi
200
g
(1
kpl
)
1000 W
1 min 50 s-
2 min 20 s
Kastikkeet
Kastike
250
g
1000 W
2 min -
2 min 30 s
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsentämisen
puolivälissä.
500
g
4-5 min
Keitto
300 ml
1000 W
2-3 min
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsentämisen
puolivälissä.
600 ml 5-6 min
Juomat
1 kupillinen
235 ml
1000 W
1 min 30 s
Aseta uunin pohjalle.
2 kupillista
470 ml 3 min
3 kupillista
705 ml 3 min 30 s
4 kupillista
940 ml 5 min
Maito 1 kulhollinen/
mukillinen
250 ml 600 W
2 min-
2 min 30 s
Aseta uunin pohjalle.
1 maitopurkki
600 ml 600 W
4 min 30 s-
4 min 50 s
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle. Sekoita
kypsentämisen puolivälissä.
Vauvanruoka
70
g
600 W
15-25 s
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle. Sekoita kypsentämisen
puolivälissä.
125
g
20-30 s
190
g
30-40 s
G = grillikypsennys
19 SF
Suomi
Lämmitys- ja kypsennystaulukot
Ruoka
Paino/
Määrä
Tehotaso
Kypsenny-
saika (noin)
Ohjeet
Leivonnaiset
Pretzelit
300
g
(3
kpl
)
220
°
C 10-12 min
Esilämmitä. Suojaa neliskulmainen
Panacrunch-paistoalusta
leivinpaperilla. Paista uunin
alatasolla.
Croissantit
330
g
(6
kpl
)
180
°
C 18-20 min
Esilämmitä. Paista neliskulmaisella
Panacrunch-paistoalustalla uunin
alatasolla.
Suklaasarvet
360
g
(6
kpl
)
180
°
C 18-20 min
Esilämmitä. Paista neliskulmaisella
Panacrunch-paistoalustalla uunin
alatasolla.
Minicroissantit
(jäiset)
200
g
(6
kpl
)
180
°
C 15-16 min
Esilämmitä. Paista neliskulmaisella
Panacrunch-paistoalustalla uunin
alatasolla.
300
g
(10
kpl
)
Hedelmäkakku
(jäinen &
esikypsennetty)
400
g
(11
kpl
)
300 W
ja sen
jälkeen
G2
9 min
ja sen jälkeen
5 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Minikakut ja
leivonnaiset (jäiset &
esikypsennetyt)
170
g
(6
kpl
)
G2 + 440 W 3-4 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Käännä kypsennyksen puolivälissä.
Pienet suklaasarvet
(jäiset)
300
g
(10
kpl
)
180
°
C 15-17 min
Esilämmitä. Paista neliskulmaisella
Panacrunch-paistoalustalla uunin
alatasolla.
Leipä
Kokojyväleipä
(jäinen)
400
g
G3 + 300 W 9-10 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle. Anna seistä
5 minuuttia.
Naanleipä (jäinen)
250
g
(2
kpl
)
G1 + 100 W 6-7 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Käännä kypsennyksen puolivälissä.
Puolikas patonki
115
g
(1
kpl
)
1000 W
ja sen jälkeen
G2
30-60 s
ja sen jälkeen
3 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
200
g
(2
kpl
)
40-60 s
ja sen jälkeen
3 min
Esipaistetut sämpylät
300
g
(6
kpl
)
G2 + 100 W 14-15 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
G = grillikypsennys
20 SF
Lämmitys- ja kypsennystaulukot
Ruoka
Paino/
Määrä
Tehotaso
Kypsenny-
saika (noin)
Ohjeet
Jälkiruuat
Brownies-leivonnaiset
(jäiset)
120
g
(2
kpl
)
G1 + 300 W 3-4 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin ylätasolle.
Makeat pannukakut
70
g
(1
kpl
)
1000 W
20-30 s
Aseta kuumuutta kestävässä
kannellisessa astiassa uunin
pohjalle.
140
g
(2
kpl
)
40-50 s
Makeat pannukakut
(jäiset)
70
g
(1
kpl
)
1000 W
40-50 s
140
g
(2
kpl
)
1 min-
1 min 20 s
Munkit ilman täytettä
(jäiset)
50
g
(1
kpl
)
G1 + 100 W
3-4 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Käännä kypsennyksen puolivälissä.
Anna seistä 2 minuuttia.
100
g
(2
kpl
)
4-5 min
Vohvelit (jäiset)
30
g
(1
kpl
)
G1 + 100 W 2-3 min
Aseta neliskulmaiselle Panacrunch-
paistoalustalle uunin alatasolle.
Käännä kypsennyksen puolivälissä.
Anna seistä 2 minuuttia.
60
g
(2
kpl
)
G1 + 300 W 3-4 min
Omenapaistos
(jäinen)
600
g
G1 + 440 W 12-13 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
Macaron-leivokset
(jäiset)
130
g
(12
kpl
)
300 W 1 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
Suklaakakku, jossa
pehmeä keskusta
130
g
(1
kpl
)
Höyry
1 +
440 W
1 min 30 s-
2 min
Aseta uunin pohjalle. Tee reikiä
astian päällä olevaan kelmuun.
Suklaakakku, jossa
on pehmeä keskusta
(jäinen)
130
g
(1
kpl
)
Höyry
1 +
440 W
3 min-
3 min 30 s
Aseta uunin pohjalle. Tee reikiä
astian päällä olevaan kelmuun.
220
g
(1
kpl
)
3-4 min
Pienet keskeltä
pehmeät leivokset
(jäiset)
240
g
(12
kpl
)
Höyry
1 +
440 W
2-3 min
Aseta kuumuutta kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
Sitruuna-
marenkipiirakka
(jäinen)
500
g
(1
kpl
)
G3 + 440 W 4-5 min
Aseta kuumuuden kestävässä
astiassa uunin pohjalle.
Omenapiirakka
(jäinen & esipaistettu)
460
g
(1
kpl
)
200
°
C 18-20 min
Esilämmitä uuni. Paista
neliskulmaisella Panacrunch-
paistoalustalla uunin alatasolla.
G = grillikypsennys
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212
  • Page 213 213
  • Page 214 214
  • Page 215 215
  • Page 216 216
  • Page 217 217
  • Page 218 218
  • Page 219 219
  • Page 220 220
  • Page 221 221
  • Page 222 222
  • Page 223 223
  • Page 224 224
  • Page 225 225
  • Page 226 226
  • Page 227 227
  • Page 228 228
  • Page 229 229
  • Page 230 230
  • Page 231 231
  • Page 232 232
  • Page 233 233
  • Page 234 234
  • Page 235 235
  • Page 236 236
  • Page 237 237
  • Page 238 238
  • Page 239 239
  • Page 240 240
  • Page 241 241
  • Page 242 242
  • Page 243 243
  • Page 244 244
  • Page 245 245
  • Page 246 246
  • Page 247 247
  • Page 248 248
  • Page 249 249
  • Page 250 250
  • Page 251 251
  • Page 252 252
  • Page 253 253
  • Page 254 254
  • Page 255 255
  • Page 256 256
  • Page 257 257
  • Page 258 258
  • Page 259 259
  • Page 260 260
  • Page 261 261
  • Page 262 262
  • Page 263 263
  • Page 264 264
  • Page 265 265
  • Page 266 266
  • Page 267 267
  • Page 268 268
  • Page 269 269
  • Page 270 270
  • Page 271 271
  • Page 272 272
  • Page 273 273
  • Page 274 274
  • Page 275 275
  • Page 276 276
  • Page 277 277
  • Page 278 278
  • Page 279 279
  • Page 280 280
  • Page 281 281
  • Page 282 282
  • Page 283 283
  • Page 284 284
  • Page 285 285
  • Page 286 286
  • Page 287 287
  • Page 288 288
  • Page 289 289
  • Page 290 290
  • Page 291 291
  • Page 292 292
  • Page 293 293
  • Page 294 294
  • Page 295 295
  • Page 296 296
  • Page 297 297
  • Page 298 298
  • Page 299 299
  • Page 300 300
  • Page 301 301
  • Page 302 302
  • Page 303 303
  • Page 304 304
  • Page 305 305
  • Page 306 306
  • Page 307 307
  • Page 308 308
  • Page 309 309
  • Page 310 310
  • Page 311 311
  • Page 312 312
  • Page 313 313
  • Page 314 314
  • Page 315 315
  • Page 316 316
  • Page 317 317
  • Page 318 318
  • Page 319 319
  • Page 320 320
  • Page 321 321
  • Page 322 322
  • Page 323 323
  • Page 324 324
  • Page 325 325
  • Page 326 326
  • Page 327 327
  • Page 328 328
  • Page 329 329
  • Page 330 330
  • Page 331 331
  • Page 332 332
  • Page 333 333
  • Page 334 334
  • Page 335 335
  • Page 336 336
  • Page 337 337
  • Page 338 338
  • Page 339 339
  • Page 340 340
  • Page 341 341
  • Page 342 342
  • Page 343 343
  • Page 344 344
  • Page 345 345
  • Page 346 346
  • Page 347 347
  • Page 348 348
  • Page 349 349
  • Page 350 350
  • Page 351 351
  • Page 352 352
  • Page 353 353
  • Page 354 354
  • Page 355 355
  • Page 356 356
  • Page 357 357
  • Page 358 358
  • Page 359 359
  • Page 360 360
  • Page 361 361
  • Page 362 362
  • Page 363 363
  • Page 364 364
  • Page 365 365
  • Page 366 366
  • Page 367 367
  • Page 368 368
  • Page 369 369
  • Page 370 370
  • Page 371 371
  • Page 372 372
  • Page 373 373
  • Page 374 374
  • Page 375 375
  • Page 376 376
  • Page 377 377
  • Page 378 378
  • Page 379 379
  • Page 380 380
  • Page 381 381
  • Page 382 382
  • Page 383 383
  • Page 384 384
  • Page 385 385
  • Page 386 386
  • Page 387 387
  • Page 388 388
  • Page 389 389
  • Page 390 390
  • Page 391 391
  • Page 392 392
  • Page 393 393
  • Page 394 394
  • Page 395 395
  • Page 396 396
  • Page 397 397
  • Page 398 398
  • Page 399 399
  • Page 400 400
  • Page 401 401
  • Page 402 402
  • Page 403 403
  • Page 404 404
  • Page 405 405
  • Page 406 406
  • Page 407 407
  • Page 408 408
  • Page 409 409
  • Page 410 410
  • Page 411 411
  • Page 412 412
  • Page 413 413
  • Page 414 414
  • Page 415 415
  • Page 416 416
  • Page 417 417
  • Page 418 418
  • Page 419 419
  • Page 420 420
  • Page 421 421
  • Page 422 422
  • Page 423 423
  • Page 424 424
  • Page 425 425
  • Page 426 426
  • Page 427 427
  • Page 428 428
  • Page 429 429
  • Page 430 430
  • Page 431 431
  • Page 432 432
  • Page 433 433
  • Page 434 434
  • Page 435 435
  • Page 436 436
  • Page 437 437
  • Page 438 438
  • Page 439 439
  • Page 440 440
  • Page 441 441
  • Page 442 442
  • Page 443 443
  • Page 444 444
  • Page 445 445
  • Page 446 446
  • Page 447 447
  • Page 448 448
  • Page 449 449
  • Page 450 450
  • Page 451 451
  • Page 452 452

Panasonic NNDS596B Käyttö ohjeet

Kategoria
Microwaves
Tyyppi
Käyttö ohjeet